October 01, 2010

Tutorial ads nuff di header blog

entry tutor tentang mcm mane nak letas iklan nuffnang 
dekat header blog as per wish dari cik azuin.
contohnya nk mcm ni, 


step 1, 
pegi dekat account nuffnang masing2. 
kemudian, klik kat Add ads. 
copy semua coding yg dalam bulatan merah yg xberapa nk bulat tu. =)

  
step 2,
pegi dkt blog masing2. pilih design.
  
 step 3, 
klik dekat Add a gadget.

  
step 4, 
pilih HTML/Java Script dan tekan simbol +
 

step 5,
akan keluar mcm ni.
dan just paste kan aje ape yg korang copy tadi.
then, SAVE.

 
Siap..sng kan? =)


5 comments:

  1. la...mcm tu je ke.....senang je rupanya....hehe...tenkiu....

    ReplyDelete
  2. tq good info
    kalau nak letak nuff kat comment camne pulak
    dah cuba bt xjadi2 la
    tolong ya

    ReplyDelete
  3. ramai nak tutorial ni tau... bagus2... ;) nanti dni link kan pada sni je kalo sesapa tanya.. dni pemalas wat tutorial hehe

    ReplyDelete
  4. a'a...btul2...yg paste kt coding html tu..

    ReplyDelete
  5. hehe... dni, nk bt tuto ni kena ade mood gak..
    klu mood xde, xboleh bt pong.. =)
    nuff kat comment? mksudnye?
    sbb iklan nuff ade 3..
    atas, tepi blog, and tgh2 entry...
    yg tepi blog tu ke?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...