October 25, 2010

selamat pagi dan terus jwb tag dipagi hari..

selamat pagi isnin kwn2. =)
Lps 2 hari belog sunyi mcm hdup sgr mati xtau,
terus rasa mcm hari ni hari mmbalas dndm.ceh! Dndam la kunun.
Hehe..ok, utk sesi pagi ni, tibe2 je teringat yg aku blom bt tag dr 
Tq ye miza sbb mengetag sy. Eh, btol ke ayat mengetag? Huhu.
Tag dipagi hari ni memerlukn aku utk describe 25 bnde tntg aku.
Xkesa la fact ke, habit aku ke, kire mcm sesi 'mari mengenal nadia dgn lebih tperinci' la ni. Ceh! Huhu.
Geli kan? Xpe2..sabo na..=) Ok, meh aku try jwb sjujur mgkin k.


 

1. Nama sy mcm name blog saya.

2. Sy sudah mnjadi seorg isteri kepada encik afiq wlaupon diusia yg masih muda. 
Muda ke? =) Muda la sbb kwn2 sy yg lain duk main masak2 lagi. 
Sy dah kena msk btol2. =)

3. Seorang kakak kpd lagi 3 org adik.

4. Seorg yg sngt susah ptus asa. Bkn xpernah putus asa. 
Pernah, tp 'kadang2'. *sila bc dlm nada cerita nujum pak belalang. =)

5. Seorang yg hati sng lmbut. tang ni, adik2 sy mmg pndai saiko sy.
Bile nak pape, memasing akan bt2 sedih. Dan sy adalah sngt termakan kesedihan mereka.
Lalu terus beli wlau dlm hati xberapa ikhlas. =) Hahaha

6. Seorang yg sngt rapat dgn mama.stiap hari wjib telefon dan dlm shari bkn skali.

7. Seorg yg suka mmbazir dan agak boros.

8. Seorg yg xsuka sepah2. Klu blh, tiap masa nk tgk kemas je. Terutama rumah sy sndri.
Klu tgk sepah2 ni, terus rs mcm kepala saya semak.

9. seorg yg when I said it, I mean it.

10. Seorg yg suka bt hal sndri. Bile nk bt pape, nk g mane2, 
sy lebih suka bt sndri dr bgtung dgn kwn2.
 Bkn xsuka bkwn tp mgkin lebih selesa n sng keje.

11. Pendendam yang subhanallah.. =) mmg berdndam abis.
Tp, xde la dgn sume org sy brdndm. Certain2 org jgk la.
Mcm wa xkcau hdup lu, tibe2 lu kacau hdup wa. Haa.. Slh 1 cnth dendam xabis2. =)

12. Seorg yg kdg2 xleh nk jngka. Ni, nini yang cakap. =)

13. xbrkira langsng dgn org yg xbkira tp.. 1sen pon sy akn bkira klu yg jnis kedekut taik hdung masin.

14. Dulu2 suka wrna pink, sejak kawin, terus melekat hati dgn wrna merah. Xtau knp.

15. Seorg yg suka bahasa inggeris dari matematik.

16. Seorg yg tang nk ingt jln,terutama jln kat KL ni, ya rabbi, punye la ssh..

17. Seorg yg ssh gile nk bgn tdo. Bile da bgn lwt, mula la myesal xabis ruginya xbgn awal.

18. Kulit muka sngt snsitif. Xleh pkai produk pape. Br test skali,
Konpem esok cik jerawat berderet2. Tp skrg tgh cuba guna tia amalia. Best jgk kan?
Korang pkai ape ye aku tgk cantek je sume.
Asal muka aku sng gile naik jerawat? Kdg2 bngang gak.

19. Sngt sporting dan open minded. Ko cerita la ape pon, 
aku boleh dgr dan akan bg feedback sereleven mgkin.

20. Seorg yg boleh smpn rhsia.

21. Pendengar yg sngt2 baik. Serius xtipu.
Mgkin boleh apply utk position DR.love.. =) huhu

22. Berdikari sbb da diajar dr kcik. Lagipon da start ddk diasrama sjk dr form 1.

23. Sorg yg boleh trima kritikan dgn cara ckp slow2.
Klu kutuk dgn cara maki2 n bsuara tnggi, konpem saya xkn berubah.

24. Seorg yg boleh dkatakan 24jam on9. Tolak ms tdur.

25. Seorg pncinta afiq dunia akhirat.


Pergh.. Ingtkan sng nak jwb tag ni. Ssh jgk sbb kena soal jawab dgn dr sndri ni.
Dan bile tag da siap, saya diwajibkan oleh cik miza yusuf utk mngetag 25 org blogger lain. Mak ai.. 25 JE?! Nape x 250? Huhu.. 25 ni pon jenuh nak pk..
Ok saya cuba. =) tag ni terus di pass kan kepada,

- mush konpem org ptama aku sbut kan? =)
- alyn si pcinta kfc.
- ain mustaza yg hot lagi.
- shera yg rajin komen.
- cutemum sbb dier mmg cute.
- bonad syg.
- ayu the bcoming doctor.
- dah xlarat nk list sume. Terbuka kpd semua ye.. =) sapa nk amek tag ni,amek la.
Mgkin berguna utk bt kita lbh kenal, sapa dr kt..


10 comments:

  1. ehem, datang check tag (mcm pelik je ayt sblah ni) whoa! suka warna merah, samalah kita :)

    yes dh tahu cik nadia pemboros. hihi. part bersepah tu best! miza pantang tgk org sepahkan barg. adik2 slalu kena bising dgn miza. hehe

    ReplyDelete
  2. morning nad!!
    pg2 dh tag nama ye.
    bagos..
    akan kucuba sebaik mungkin

    ReplyDelete
  3. nad! sy mcm nak buat jugak bole kan?? huhu~~

    ReplyDelete
  4. morning...nak follow..follow sy jgk ye..

    ReplyDelete
  5. miza,
    mcm tau2 je tgh gigih siapkan tag ni. =)

    ayien,
    no hal.. mmg khas utk kamu yg cantik. =)

    sae, silakan sngt2. bkn kne btr pon kan.. =)

    kak fieza, morning! okeh kak.. will do soon ya..

    ReplyDelete
  6. dni kalo lepas jawab tag yang panjang rasa lega je :D

    ReplyDelete
  7. nadia tq dear hahahahha tula si comel nuffnang tu xnak kasi nadia be lagi aiyakkk ehh ingtkan nadia afiq ni tua pada nadia huayang upanya saya yg tua lagi 1 mei tapi tahun tetap sama ok hahahha

    sbb si ifa panggil kamu sis aiyakk ifa ni....

    ifa dgr ni kamu lagi tua pada kitaowang k hahaha :)

    nk tny chaybox kat mana kat cini xdew pon ^__^ nadia xnmpak kew

    ReplyDelete
  8. n@di@,
    shoutbotbox mmg sngaja dibuang sbb xtersempat nk kunjung balas yg tinggal jejak kaki disana. =)

    heheh.. oo.. kt same umur ye.
    ingtkan nadia lagi tua. sekali, kt same umur okeh! masih boleh bergonjeng bersama2 lagik! =)

    ReplyDelete
  9. Awat sikap2 di atas,
    hampir sama dengan saya?
    Puan Nadia, lahir bulan bape?
    bape haribulan?
    saja nak check

    ReplyDelete
  10. alaaa.. nak sangat tahu umur kak nadia ni hah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...