October 06, 2010

Cara luah cinta yg paling hebat tiptop fulstop.

sediakan 1 balang k0song. 
xkesa la balang kaca ke, plastik ke, warna putih ke, warna warni ke, xkesa. 
nk guna balang kueh raya pon boleh. jnji kosong ok.

 
then, 
amek beberapa keping kertas A4, potong kecik2..
agak2, setiap potongan tu boleh tulis beberapa patah perkataan and 
setiap potongan tu same saiz.
atau nk lagi sng, guna note pad yg warna warni tu je. lg cepat, cantik, dan jimat masa.
dan the most important thing, dekat setiap kertas kecik2 tu,
korang tulis segala kenangan korang pernah bersama. 
contohnya, 1 kertas kecik tu tulis, "kt pernah tgk bintang same2, 12hb 3", second kertas tulis, "terjumpa dlm bas, awak kat belakang sy".. dan seterusnya.. 
kire mcm, setiap keping kertas tu mengandungi 1 kenangan yg korang pernah lalui same2. 
tp better semua yg ditulis tu kenangan manis la ye. br la seronok.
jgn kang tibe2, "sy terjumpa duit RM10 yg gf awak tulis i love u, nape simpan lagi?" huhuhu..
terus mati mood pasangan korang nak baca. haahhaa
bnyk mane kenangan yg korg nk tulis, terpulang la ye.. 
kemudian, korang gulung kcik2 k.
dan last sekali, masukkan semua kenangan2 tu dlm balang tadi ye.
terus bg kat pasangan korang. as a suprise.. msti senyum je.. =)
make it in warna warni lagi cantik kot..


 note: gambar adalah hiasan semata2. =)

8 comments:

  1. wah... menariknya cara ni... blh try ni.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Salam Nadia, 1 masa dulu time mude2 la, akak suka gak aktvt kretif nie...bagus la n3 ni, m'gamit nostalgia

    ReplyDelete
  3. nak buat!!hehehehe..thankie sys.. ;)

    ReplyDelete
  4. hihihi..sys ape lg hadiah seswai utk yg tsayang.espeseli utk besday dy??

    ReplyDelete
  5. to alynn, shera and bonad..
    sila cuba dan pastikan, korang amek gmbr tau! akak nk tgk.. =)
    terus share dkt blog masing2 k.. hehe
    dan utk kak junnie, wslm kak..
    time muda2 dulu eh? skrg akak da tue ke? muda lagi la kak! =)
    kak, akak simpan lagi x semua2 ni?
    best kan kak.. =)

    oh lupa, bonad..
    ape hadiah nak bagi? alamak..
    soklan killer jgk ni.
    sbb kadang2, ssh kan nk bg hadia utk lelaki ni?
    tp jap.. bonad da pnh bt folio cinta?
    kire mcm 1 buku khas, letak beberapa gmbr korang.. then, selitkn sikit2 ayat jiwang.. pernah? nnti akak tnjuk contoh yg akak pernah bt time muda2 dulu.. huhuhu
    tp malu! =)

    ReplyDelete
  6. wahh sys
    good idea la..
    nk try bwat jgak la :)

    ReplyDelete
  7. huhu.. nak sgt r hubby tue baca.. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...