May 31, 2013

nadiafarahida dalam Majalah Anjung Seri, Mei 2013 :)

sepatutnya cerita ni keluar awal bulan hari tu tapiii biasa laaa, aku kan kaki memerammm. :p lamaa kott aku pikir nak publish tak nak, nak publish tak nak. nanti aku publish confirmmmm ada yang mengata heklehhh poyooo sokmoo dia dia. :p selepas sebulannn aku peram, tak daya dahhh aku nak peram sorang-sorang. :P lagipun dah takde lagi dahhh keluaran ni dekat pasaran sebab dua tiga hari lepas Anjung Seri dah keluar keluaran Jun. time aku masuk ni time keluaran mei. jadi korang anggap je la ni untuk koleksi tatapan peribadi aku. tapi kalau kaw tetap nak mengata, aku pon tak daya nak tolong tutupkan mulut korang. kennnn. :p 



sebenarnya, dalam banyak-banyak temuramah, ceahhhh bajet retisss nak temuramah bagaiii, kohkohkoh. :P takk, maksud aku, dalam banyak-banyak kali wartawan surat khabar atau majalah contact aku untuk menemuramah, dengan Anjung Seri yang keluaran ni lah adalah yang paaaling pertama-tama kali dalam hidup aku ditemuramah oleh wartawan majalah. dan percayalah, it happened on November lasttt year. kuikuikuiii. tengokkkk, betapa lamaaanyaaa dorang peram jugakk macam aku. :p tapi i is ok jewwww. heyyyy orang offer nak temuramah pon dah bersyukur nak pitam nak pengsan habisssss ok. jangan macam-macam nak demand bagaii. :P bagi yang follow tips dekorasi dekat blog aku, aku rasa bahagian ruang tamu sofa hitam tu aku belum cite kottt kann? nanti laa ada masa aku share ehhh. ;)


dari aku kecik sampaiii dah tua bangka, aku membesar dengan majalah Anjung Seri. mak aku minat habisss babe dengan majalah ni. konon berangan la kami anak beranak nak rumah macam dalam majalah ni. :p jadi bila kaw diberi peluang untuk diinterview oleh krew majalah yang kaw dari kecik sampai besar admire habis, will you say no? aku apetah lagii :P aku rasa macam nak pitam kottt pat hari pat malam lepas dorang email aku. lagipon time tu kan first time. harus la iolsss teruja lebihh.


sebenarnya tak de ape pon nak cerita sebab majoriti pasal dekorasi rumah ni aku dah banyakk cerita dekat blog ni under tajuk tips dekorasi. jadi yang keluar dekat majalah ni macam sekali harung punya cerita secara kesimpulan. :P


kalau dulu aku sokmoo berangan nak rumah cantik macam dalam majalah Anjung Seri tapi sekarang aku rasa macam heyyy tolongggg laaaaa. menipu sangattt rumah aku ni dalam anjung seri. dalam gambar je cantik padahallll dekat luar biasa-biasa je sebenarnya. :)) 


tapiiiii, mungkinnn laa, dalam banyak-banyak part, aku paaaaling sayang dapur. sebab dekat dapur felling-felling macam orang palinggg hebat memasak tapi percayalahhhh, boleh kira berapa kali je seminggu dapur rumah aku berasapp. banyak berasap dikedai dari berasap dirumah. kohkohkoh. (x____x) lepas tu tiba-tiba semalam dapat email jemputan ke pertandingan memasakkk. sampai saat ni aku tak reply-reply lagi. heyyyy kaw jangan macam-macammmm. aku masak nasi reti laaa. ni nak western food bagai amagadddd. T______T nanti aaaa pikirrr. berdebar pulak rasaaaaa. huwaaaaa. 

ok takmau cakap pasal pertandingan. haa korang tau tak betapa jauhhhyaaa persahabatan blogger boleh pegi. seriusss. aku pon tak sangka. untuk pertama kali dalam hidup, dia tak kenal aku sape di dunia nyata dan aku punnnn tak kenal dia siapa di dunia nyata, tapi tiba-tiba ida bagitau, yaya tau takkk ada sorang kakak ni, dia buat entry pasal rumah yaya. aku macam Allahhhhhhhhhhh, terharuunyaaaa. speechless saya kakkkk. jangan baik sangattt bolehhhh. T_____T terima kasih kak masya ikhlas dari hati nadia untuk entry akak yang buat nadia rasa ooooooo ada jugak orang sudi baca blog nadia dan rasa apa yang nadia cerita. terima kasih kakk. (-___-')

dan lagi satu part, aku memang tak bagitau sape-sape pun cerita ni keluar dekat Anjung Seri selain mak ayah aku sampaiii la ke hari ni tapi sampai la satu saat dua tiga minggu lepas, 


kak koi, senior aku time belajar dekat uitm dulu tag gambar ni dengan caption, 

" Nadia Syafiq omg..kak koi duk umh sorg belek2 mjlh anjung seri abah kak koi jumpe gamba ni..ak tepik sorg dri mcm jumpe aron aziz.... mu jgn perasan ya..ak bukn hppy sbb tgk gamba mu..tp happy tgk gamba boyfriend! ahahaha...sapikkkk.....proud of u lovely sister...doakn kakak mu ni mmpu masuk mjlh jgk...ahahaha..rindu yaya tp rindu sapik lg."

againnn, why i should ask for more kalau begini baik dan penuh kasih sayangnya orang di sekeliling aku. T___T kak koiiiiii, kak koi sokmooo rinduuu syafiq, panggg nak? :P perempuan kalau desperate, laki orang pon dia terliur walaupun dah sah sah tau takde teruna. muahahah. :p ehhh tapi yaya tak kata kak koi desperate. kehkehkeh. eh korang, jangan salah anggap. kitorang memang bergurau kasar tapi dalam hati yaya tauuu kak koi sayang yaya. :P muah muah muahhh. yaya pon sayanggg kak koi. yaya doakan semuaaa yang sempurna dan indah untuk kak koi. kawen should be the first in list sebab selagi kak koi tak kawen, selagi tu kak koi nak rindu rindu syafiq. choiiiiiii :p 

dan sebelum terlupa, thank you soooo much kepada Kak Onlia wartawan dan editor majalah Anjung Seri sebab sudi menemuramah nadia. thank you sooo much kak on. tapi sayanggg, hari tu betapa speechless dan berdebarnya nadia sampai terlupa nak amek gambar kita sama-sama. lain kali ehh? :p


32 comments:

  1. Wah bestnya nadia.. tapi rumah nadia memang cantik la kalau tak tak kan orang nak interview bagai kan hee.. nanti la dah beli rumah boleh la mintak nadia tips nak bagi rumah cantik, tapi tips nak percuma tau haha

    ReplyDelete
  2. wah,, tahniah yaya!!! so happy for you,, :D

    ReplyDelete
  3. wow...bangga sy dgn pe yg sis capai skrg...gud luck!!!
    cantik sgt2 deco2 umah sis =)

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. best nye kak...tahniah..dekorasi rumah akak mmg cantik,.. :)..mmg patut masuk majalah.. :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah nadia! Bestnya dpt masuk majalah. Kena hias rumah cantik2 dulu laa. Tp kan.. baru sejam mengemas dah kabumg blk dgn 2 hero lasak tu. A caner?

    ReplyDelete
  6. nadiaaaa...jeles patbelas juta kali. hukhukhuk
    nak jugak masuk anjung seri.tp rumah mmg hancus laa sejak budak2 ni tgh membesar. kalu dulu org siap leh tanya amik interior designer ke???
    nak masuk mag citer pasal anak lah...*mood berangan

    apsal bulan mei tak beli anjung seri...akak beli impiana...

    ReplyDelete
  7. bape degree tahap kesengalan nadia time taip2 entry nih? sebab sampai ke sini berjangkit sengal2 ayam tu...

    bytheway, gambar nadia dalam tu macam king of the house...hahahaha...jangan nak lelebih, just queen in the house saja...miahahaha

    ReplyDelete
  8. tahniah NADIA --- suka tgk dekorasi rumah ni - tertarik sekali - boleh tak klu nk dtg umah - soalan cepumas..... ampunnnnn

    ReplyDelete
  9. bagus la nadia ni..bukan senang kan nak dapat macam sekarang ni??
    moga bertambah murah rezeki..

    ReplyDelete
  10. tersedak akak tengah sarapan nasi goreng pagi ni .... nama disebut² dibaca² kat sini ....

    teruskan deko² rumah cantik² yer .. bertuah nadia tau muda² dapat deko rumah cantikkkk sgt mcm ni ...

    terima kasih jugak bg tahu pasal iklan exabytes tu .. tp akak dah emailkan mereka.. mereka dah hantar invois seyes.. laju betul dia org buat kerja .. bila baca komen nadia terkedu kejap... alaaa mcm mana ni .. mengelupur kejap.. jadi akak ikutlah komen dan nasihat ieda .. sbb dah tersilap langkah huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
  11. glam tu ;) dpt honorarium/token ker masuk magz ni hehhehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum yayaaaa. hahha rumah macam hotel kot. tak jemu nak godek rumah yaya. hahahha! yaya, proud of you! takpeee ya, sheila pun turut doakan kak koi tu kawin cepat. kihkihkih (^_______^)

    ReplyDelete
  13. ini semua poyooo hahaha :P

    apa2 pun blog (kak) nadia memang membuatkan semua orang tak sabooo nak ada rumah sndirik hoho :)

    ReplyDelete
  14. dah penuh dah frame kat rumah tu yaya oiiiii hahahahaha...by the way saya selaku kawan baik dan kawan gaduh i'm proud of you bebeh muahhhh..

    ReplyDelete
  15. YA AMPUNNNNNNNNNNNNNNNN,TERBAIK KAE TU :D

    ReplyDelete
  16. bestnye nadia...nak gak umah masuk majalah.teringinnn.tp rumah belum fully decorate lagi.hehe.

    ReplyDelete
  17. cis.. memang nak kene kate ni.. kene kate sebab tak bagi tau awal2.. da melepas nakbeli.. hahaha.. jangan marah dik!~

    ReplyDelete
  18. pheewit! nanti nak minta nadia deko dapur akak lah..hehehe

    ReplyDelete
  19. memang cantik sungguh rumah akk.. akk arkitek ke??

    ReplyDelete
  20. kite bace kak! terus rase eksaited.

    terus macam EH KAK NADIA!! hahahaha

    tp serius dapur akak cantik gileeee! terliur tgk. hehe

    ReplyDelete
  21. saya pon admireeeeeeeeeee gile umah Ya ni. bila lah nak pegy melawat sambil tido kat bilik pink tuuuuuuuuuu. ehehe

    ReplyDelete
  22. kelasss ah kak yaya!!!
    tahniah, teringin gak nak pi umah kak yaya ni!
    boleh fefeling retis. hehehe

    ReplyDelete
  23. Wow ! Sewa rumah satu minggu boleh?? :D

    ReplyDelete
  24. makin femes adik akak ni...congrats..sori lama x jengah sini...blogspot dah kena blocked..so akak x de access kecuali hp...tp tu la..limited..

    ReplyDelete
  25. titew pun rindu sapikk.. nak pang nak pang nak pang.. kohkohkohhhh

    ReplyDelete
  26. nadia..kak intan sgt proud with u..ececeh tetiba kak intan pon speaking juga..ni yg kak intan nak wat lawatan cik kiah kerumah nadia..tp dekorasi umah nadia memang memberi inspirasi pada intan..terima kasih..:))

    ReplyDelete
  27. Nadia, jujur akak cakap, kalau akak sampai key ell nu, Nadia sudi2 lah jemput akak ke rumah ye dear, teringinnnnnnn nak tengok dengan mata sendiri cara Nadia deko rumah.. seyes nakkk sangat :)

    BTW tahniah ye dan maap lambat plak wish kat sini :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...