April 04, 2014

Alcano Design, tempat beli perabot dengan harga kilang

kepada sesiapa yang dalam proses sedang mencari sofa ke perabot ke set katil ke ape-ape je laa yang berkaitan dengan perabot rumah, aku sangattttt merekemen korang untuk beli dekat kilang Alcano Design. 





dan kenalkan, ni laa Mr.Chai dan Angel, pemilik dan pengurus besar Alcano Design :)



dah nama pon kilang kannnn.  tentu-tentu harga dia jauhhhhhh lebih murah berbanding korang beli dekat mana-mana showroom dalam mana-mana shopping mall sedangkan bendanya sama je sebenarnyaaaa mihmihmih. ;) selalunya yang showroom tu pon order dari kilang jugak. markup sikit sebanyak kos sewa kedai ke kos sewa tapak showroom ke, boommmmm meletup harga dua tiga kali ganda tapi curlasss laa bila orang tanya, beli dekat mana? ohh ni saya beli dekat showroom pavilion :p berapa harga? RM9000 jewwww :p pitammmmmmmmm T___T HAHA ;) 

ok berbalik kepada Alcano Design, antara perabot custom made yang aku pernah tempah dengan dorang adalah set sofa merah hitam L shape ni,



korang boleh baca dekat sini dan seketul katil ala-ala jepun korang boleh baca dekat sini :)



tapi sekarang aku dah tak pakai dah katil ni sebab orang cakap, katil setiap tahun seelok-eloknya kena tukar sebab try and error mencari posisi baru katanya. kohkohkoh :P 

ok berbalik kepada kilang Alcano tadi, haaaaa sekarang dorang dah advance habissss. macam-macam produk dan perabot baru dorang ada. smart gileeeee. senang cite sumeee perabot dorang ada jual kecualiiiii kabinet dapur. yang lain, ready made kee custom made ke semua ada. dan the best part is semua adalah harga kilang yang mana jauhhhhhh lagi murah berbanding harga pasaran. percayalah. :) dan dalam banyak-banyak perabot, antara perabot yang paaaaling terbaru korang boleh dapati dekat Alcano Design ni adalah

 built in cabinet tv




ni meja makan dekat rumah sepupu aku. dia pon tempah dari Mr. Chai. hoiii smart gileeeeee! moden kannnnn lekuk lekuk gituuu. 

namaaaaa jeee kannnn koman koman bunyi dari kilang tapiiiiii cuba kaw pegi tengok katalog dekat kilang dia. hoii rambang mataaaa. sume yang up to date punya perabot. siap duitt jeeeee mihmihmih. :p

haa pada semuaa yang berminat untuk tempah perabot dengan harga kilang, korang boleh contact Mr. Chai di 012-396 6621 / 03-6140 1371 atau korang boleh pegi terus ke kilang beliau di 

Alcano Design
Lot 2770 M, AL220, Kampung Baru, 
Sungai Buloh 47000, Selangor.


20 comments:

  1. hoiiii lawanya kerusi makan tu -.='

    ReplyDelete
  2. Tuu diiiaaaaa dh juai peghabot plak die heheheh take care yar :)

    ReplyDelete
  3. LAAAAAHHHHHHH,KAT KAMPUNG BARUUUUUU...NAK USHA AH NANTI KAK YA..

    ReplyDelete
  4. Sy ada juga pegi survey kat situ... Dari segi harga, tak lah murah mana pun... Lebih kurang sama jer... Cuma di Alcano perabotnya customade... tu jer... my comment laa

    ReplyDelete
  5. Dining table meletopss tu 2 in 1 blh refleksologi jgk nmpk gaya lekuk2 bgai..sedeynya lahai xde umah sdn bhd ag lau x blh rmbat la jgk sofa sbijik

    ReplyDelete
  6. setahun sekali tkr katil??? ohoiii untung byk duit...huhu

    ReplyDelete
  7. wowwww meletup perabut di situ - cantik222

    ReplyDelete
  8. Perghhhh cair beb tengok kerusi makan tu...
    memang versatile abes ;D

    ReplyDelete
  9. seriously cantik gila...
    thanks coz share..kalau tak tahu kan..

    ReplyDelete
  10. Memang kalau pergi tgk kat Alcano ni rambang mata...macam macam design org buat.dan tempah...terpesona juga la...tapi kalau DUIT byk..dan nak DESIGN KITA SENDIRI memang elokla kesini. Itu aja komen saya..

    ReplyDelete
  11. Last 2 weeks pergi sana cari set sofa lepas baca blog mazidul akmal katanya murah 30%. Dalam catalog depan2 dah cakap harga dah less 30% if not mistaken.
    Kemudian discuss ngan Ms Angel harga set sofa dengan single incline sofa- RM 6k??? for casa leather? no nego for discount at all. no doubt the design and workmanship is good but for that price it is not cheap as said.
    I said to think first but she shown sour face already. We went to showroom shop lot along Jalan Sungai Buloh to Kg Melayu subang. Guess what? Sofa set half and thick leather with all incliner baru 6800. nego got rm 6000 with 10 years warranty.

    ReplyDelete
  12. Menyesal beli dgn alcano ah Chai ni. Set sofa L shape casa leather beli rm6k. Tak sampai setahun pun span dah tenggelam. Tak sedap duduk.nyesal sgt2 sbb terpengaruh dgn blog mazidul. Padahal Lorenzo rm6k jugak. Lagi tahan

    ReplyDelete
  13. betol anon December 15, 2014 at 10:22 AM ... mmg ms angel tu muka dia akan masam mencuka kalau just nak tgk2 dulu... dah la hudoh mukanya..(ergghhhh... ni direct trus ni!) ... lagi la hudoh time masam....tp si suami mmg bagus layanannya... harga dia plak xde la murah sgt..cuma bleh custom je....

    ReplyDelete
  14. Sangat setuju dengan pendapat Anonymous.

    Di luar sana banyak lagi tempat yang menawarkan harga yang lebih rendah dengan kualiti yang sama atau lebih baik seperti yang ditawarkan. Survey dan fikir sebelum buat keputusan. Ini dari pengalaman sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok stuju. survey dulu. tgk iklan dlm paper kr. flyer ke katalog ke..
      cr harga plg murah. cth mcm iklan courts dlm paper, bnyk kot diskaun courts bg

      Delete
  15. sy sgtla xpandai beli perabot....huhu..thnks to commentors yg comment dgn jujur...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...