April 23, 2014

EPHYRA terbukti berkesan :)



sebagai salah seorang pengguna ephyra dan salah seorang blogger yang pernah bekerjasama dengan pihak Oceanlife untuk sama-sama menaikkan nama Ephyra setanding dengan produk-produk hebat yang lain, gileeee tak bangga kalau aku cakap, dalam masa 2 tahunnn jeeee Ephyra dah sama level dengan produk lain yang sangatttttt dikenali ramai. 2 tahunnnn je babe. aku tak terkejut sebab kak miza punya strategi bisnes veryyyy the power. :) langsunggg tak kedekut dan tak berkira. bila kita tak berkira dengan orang, dah tentu Allah takkan berkira dengan kita. ye dak? :) tahniah kak mizaaaa! diusia Ephyra baruuuu 2 tahun berada di pasaran tapi dia punya impakkkk, fuhhhh. kalah orang berniaga 6 tahun tahuu! :) Happy birthday yang kedua Ephyraaaa! wish nadia satu jee kak, semoga stok sentiasa ada. jangan putus. kang nanti pengguna meroyan tak cantik sehari. HAHAHAHA. ;)

pada semuaa yang sedia maklum, aku start minum ephyra ni sejak dari tahun lepas lagi. korang boleh baca testimoni aku sendiri dekat entry-entry ni ye,


1. Ogos, bulan pertama minum ephyra, Sana sini Kolagen EPHYRA :)
2. September, bulan kedua minum ephyra, Ephyra sangattttt berkesan :)
3. Oktober, bulan ketiga minum ephyra, EPHYRA sangatttttttt bestt! :)
 
November aku stop sekejap sebab nak rehatkan badan selepas 3 bulan minum Ephyra tanpa henti. :) tiba-tiba awal December, doktor sahkan aku mengandung 5 minggu dan dianggarkan terbentuknya seorang janin dalam rahim aku ni pada 24hb oktober :) eh ehh, 24 oktober tuu aku still minum Ephyra lagiiii. jadi secara tak langsung, aku sangattt merasakan antara salah satu faktor yang membantu aku mengandung adalah dengan minum Ephyra dengan konsisten 3 bulan non stop sebab dia macam menguatkan rahim kita atau menguatkan segala dalaman kita. ye laaa. kan hampir 4 tahun kitorang kawen takde anak. macam-macam cara dah kitorang usaha awal-awal kawen dulu. tiba-tiba bila minum ephyra, aku terus mengandung. ye kuasa Allah semuanya. korang jangan salah faham pulak. :) kaw minum la ape pon kalau Allah tak izinkan tak menjadi jugak tapiii dalam kes aku, oleh disebabkan aku memangggg tak makan atau tak minum apa-apa ubat lain selain ephyra the only one, aku tak nafikan ephyra sikit sebanyak membantu kesuburan aku. korang boleh baca entry mengandung sebab ephyra aku dekat sini ye, mengandung sebab Ephyra?



so diawal tempoh kehamilan aku, kak miza sarankan aku stop dulu minum Ephyra sebab awal lagi kannn. tapiii kaw jangan tak tauuuu, masukkk je usia kandungan aku 6 bulan, terus aku sambung minum Ephyra balik. ;)) hewhewhew. dia 5 bulan keatas dah boleh minum tapi aku start time 6 bulan sebab masa ni baby dah betul-betul stabil insyaAllah. :) lagi seminggu jeee kandungan aku nak masuk 7 bulan jadi maknanya ephyra aku ada balance 7 pack je lagiii. hikhikhik ;) insyaAllah aku akan terus guna ephyra sampaiiiii la baby selamat melihat dunia sebab aku nak anak aku esok comey macam anak memey dengan norman yang sangattt laaaa hensemnyaaa putih gebu. hikhikhik ;) 


aku tak pasti orang lain tapi untuk pengalaman mengandung anak pertama ni, so far aku belum bengkak-bengkak kaki, sakit pinggang yang melampau, kejang urat malam-malam buta sebab ada setengah ibu mengandung selalu kena cramp dalam tidur kannn. alhamdulillah so far aku belum kena dan mintak-mintak jangan terus kena. (-___-') 2nd trimester sangatttt mudah untuk aku lalui. takde alahan-alahan dahhh. alhamdulillah. dan aku rasa, salah satu faktor dia adalah ephyra sebab aku memang tiap-tiap hari minum ephyra dan ubat yang doktor bagi. tu jeee. aku memang takde amek apa-apa supplement lain sebab takut badan tak boleh terima banyak sangat supplement dalam satu masa. ni maknanya, aku tak terkejut esok bila anak aku keluar, dengan dia dia sekali suka minum ephyra sebab sebelum dan semasa kejadian dia, semedang aku minum ephyra. hihi. :)) sepanjang aku mengandung, boleh dikatakan ephyra adalah satu-satunya supplement yang aku amek untuk tambah tenaga. dia buat kira rasa badan kita macam ringannnnn jeee. awal-awal dulu ye aku pemalas gile. huhu. sekarang dah back to normal dahhh. ;)) hihihi


dan untuk pengetuan korang, ephyra sekarang dah ada tshirt exclusive. smartnyaaaaa baju diaaa. T____T


stressss aku tengok ida pakaiiiii. T___T menyesalll tak beli time event sepetang bersama blogger hari tu. kalau tak boleh pakai samaaaa. T___T hari tu tak beli sebab takut tak muattt saiz. huwaaa. sekali balik tengok nory pakai dengan perut dia yang dah 9 bulan elokkkk jeeee. dah la RM15 jewww. cantikkk kannn baju diaaaa? :)



oh ye sebelum terlupa, pada semuaaa orang putrajaya dan ipoh, ephyra akan berada di Karnival Utusan Putrajaya & Karnival Jom Heboh Ipoh pada 26/4 - 27/4. nanti korang boleh la terus beli dekat booth dorang sebab tentu-tentu dapat harga lagi murah dari pasaran. siap dapat free gift dan alang-alang, boleh jumpa memey dengan norman yang very the humble ni. hihi :)) 


dan sempena menyambut ulangtahun yang ke-2 ephyra , pihak oceanlife akan mengadakan promosi besar-besaran bermula 28 April 2014 ni dengan harga hanya RM180 sekotak. selalu dorang jual RM197. soo dah jimat RM17 kannnn. haa apa lagi, korang boleh tunggu 28 April untuk dapatkan harga promosi ni tapiiii kalau nak lagi senang, korang order je dengan aku. ;)) tiap masa harga promosi :P dan dah tentu-tentu aku bagi harga kasih sayang. mihmihmih :)) korang boleh terus sms atau whatsapp aku di 019-7564019. 

 

5 comments:

  1. Akak siap borong masa SBB ari tu :) Dapat T-shirt dengan Mug :)

    ReplyDelete
  2. wahh..sini sana org dok citer pasal ephyra.tima ngandung pun boleh minum..menarikk...

    ReplyDelete
  3. nad dah masuk kotak kedua..hehee..memang sedap..cntiknyer baju die..

    ReplyDelete
  4. cantiknyee ida pakai baju Ephyraaaaaaa hekhekehke

    ReplyDelete
  5. Semoga semuanya dipermudahkan sehingga bersalin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...