April 21, 2014

Jantina baby? Guess whatttttt? hihihi ;))

dariii awal mengandung sampai la ke hari doktor sahkan jantina anak kitorang, aku tak pernah terlintas atau terniat nak anak lelaki duluu ke anak perempuan dulu kee sebab bila kita tergolong dalam golongan yang susah nak dapat anak, 4 tahun kawen takde anak, Kau beri la apa jantina sekalipun, aku dah cukup bersyukur setulus hati dan menerima dengan penuh lapang dada berbunga-bunga. ;) asal sihat sempurna Alhamdulillah. :)


kalau ikut keturunan syafiq, gen dia lebih kuat kepada lelaki sebab adik beradik syafiq sume laki. :) kalau ikut keturunan aku, gen aku lebih kuat kepada perempuan sebab yang sulung dalam keturunan aku mestiiii perempuan dulu. contohnya aku adalah anak perempuan sulong, mama pon anak perempuan sulong, nenek aku pon anak perempuan sulung. ;) tapiiii, kaedah gen gen hormon segala ni tak boleh pakai sangat sebab yang berenangnya adalah dari laki aku. HAHAHA :p syafiq pon tak kesah anak dia laki ke perempuan tapi yang aku tau, tahun depan nak beranak lagi. hewhewhew ;) 

haiii, ni baby rizqy anak noryyyyyyyy. :)) hensemmm angattt iyeee. :)

aku sokmooo baca pengalaman mak mak yang dah bersalin dan yang dah ada anak, semua cakap mestiiii nanti rindu time tengah mengandung. aku mula-mula macam hahh, rinduu? boleh eh rindu zaman yang kita adalah yang paling maksima membesar ni? HAHAHA. tapiiiiii, bila kandungan aku dah masuk 6 bulan keatas ni, baruuuuu akuu tauuuu. oo betul laa orang cakap. nanti rindu sebabbbbb bila dah nak akhir-akhir 2nd trimester ni, kita kan dah boleh rasa baby bergerak dengan sangattt aktifnya. bergolek menendang menguis mengeras segala. :) jadi setiap kali dia menyepiiiii tak bergerak lama sangat, aku akan rasa macammmm ehh kenapa awak diam jee nii. feel tu rasa macammm risau dan rindu nak rasa kena tendang-tendang tu. hihihi ;) terus ketuk perut macam buah tembikai supaya mengganggu baby yang sedang tidur dengan harapan dia akan bagi isyarat yes mummy im okkkkk. hihihi ;) syafiq pon sama, soalan pertama dia akan tanya sekarang lepas dia bangun tidur adalah, baby gerak tak? kalau aku jawab tak, dia akan carii dan panggil anak dia sampaiii dia dapat rasa satu tendangan. ;) lepas tu terus, niiiiiiiii. adaaaa. okkkk dahhhh. hihihi ;) anyonyonyoooooooo :p



orang tua-tua cakap, kalau kita mengandung anak perempuan, kita akan selalu tidur mengiring sebelah kiri. dia macam badan kita memberat ke kiri. dan ada petua orang tua-tua cakap, kalau kita dalam usaha nak anak perempuan, selepas 'berkasih-sayang', terus tido menghadap ke kiri. masalahnya, aku sebelum mengandung ke semasa mengandung ke, dari dulu lagi aku memang suka tidur mengiring ke kiri. :) hikhik. tapi selalunya ibu yang mengandung ni, dia akan ada satu naluri yang menyatakan dia sedang kandungkan anak lelaki atau perempuan. takyah scan dekat hospital pon dah boleh dapat rasa. kira naluri seorang ibu laa. :)) tapi kalau aku, better scan kott untuk kepastian sebab dari scan kita boleh nampak segalanya. dan selalunya scan ni 80% betul. tapiiiiiii, ada je kes scan lain, keluar lain. haaa yang ni berdebar. (-__-') kang kelengkapan sume dah siap sekali keluar tak sama macam dalam scan. seremmm. hihihi ;) 

selepas ramaiiiiiii yang tanyaaaa, kitorang pon tak menyabar :p, time 5 April 2014 hari tu, genap usia kandungan aku 24 minggu 3 hari, doktor sahkannnn dia adalahhhhhhhhhh :))


yeayyyy, she's daddy's little princesssssssssssssssss ;) i'm a girlll everybodyyyy ;) hikhik. no wonder naluri aku dari awal macammmmm anak perempuannnnn je niiii. :) sebab tibe-tibe aku suka sume benda yang berwarna pink sedangkan warna paling cantik dimata aku sebelum ni adalah merah. mihmihmih. ok dahh, sekarang kita pikir nama. bai. hihihihi ;))

 


18 comments:

  1. so suwiiitttt...
    wahh!! bestnyer baby girl coming..
    boleh geng dengan Rizqy ntah2 besan korang..hakhakhak... melalut tu :)

    ReplyDelete
  2. hihihihih..yeayyy..mommy to be ade geng kat dapo nntii...hikhik...

    ReplyDelete
  3. Wow syioknya.tuharo scan,dikepitnya peha.puas doc godek2...pemalu cam ibu latewww

    ReplyDelete
  4. Woot woot eksaited plak baca..slmt mncari nama baby nadia..ariana rose can ah?? hehe

    ReplyDelete
  5. Anyonyonyonyooooo x sbr tgu baby nadia kuar

    ReplyDelete
  6. TAHNIAH kak..smge smua nya nnt selamat tau. kita nk tgk junior nadia plak

    ReplyDelete
  7. tahniah nadia.. betul tu, kita x kisah apa jantina anak kita sbb dah tunggu lama kan.. yg penting sihat.. sy pun menunggu hampir 4 tahun... baru masuk 2nd trim...

    ReplyDelete
  8. wow..congrats... boleh la nt pakai kan gaun kembang2... heheheh..

    ReplyDelete
  9. beshnya gegirl!!!!!!!!!!!!! i lom scan lg..insya Allah end of this month..suspens yg amat ni hehehhe

    ReplyDelete
  10. EXCITEDNYA... :) TMPAG HEPI... TAK SABAR PLAK NAK KAWEN RASANYA

    ReplyDelete
  11. bestnye girl..blh jadi mummy's best friend la lps ni.hehe

    ReplyDelete
  12. tahniah nadia..
    bestnya dapat gegirl..
    pasni sakan noo soping baju bajan baby girl..sumer lawa2..

    ReplyDelete
  13. haaa...beshnya perempuan...family sue ramai lelaki.. anak buah ade 7 org semua lelaki... mmg teringin sgt anak perempuan..huhuhu

    ReplyDelete
  14. Bestnya dapat baby girl.... Baju banyak kiut2.

    ReplyDelete
  15. hihihihi x pasal syafiq kena balut gitu cam bayi .. pasrah jer dia ...

    wahh.. tahniah bakal dapat princess.. bolehlah berbesan kt kohkohkohkoh ... keluar pun x lagi .. ade hati nak berbesan..

    ReplyDelete
  16. wahhh.. anak pompuan.. congrate.. lagi 4 bulan je nak keluar. mesti tak sabar kan :D

    ReplyDelete
  17. wah dah scan ye..
    ada geng didapur le nanti..
    jaga diri :)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum nadia..

    lame tak singgah sini sebab office block blog nadia.. sekarang fifi cuti pantang.. online dari rumah jadi boleh la singgah..

    subhanAllah.. alhamdulillah.. akhirnya Allah bagi peluang nadia rase mengandung.. inshaAllah akan jadi ibu.. jage diri baik2 ye.. tahniah..
    nanti free singgah la blog fifi.. pengalaman bersalin ufairah secare czer ade lah dekat blog tu.. pengalaman bersalin normal baru tulis sikit.. cume kaedah normal tu lain sikit la.. sebab fifi bersalin dekat rumah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...