December 01, 2012

ikhlas dari hati aku, ikhlas.


tak tahu nak mula macam mana tapi sungguh, aku bersyukur. aku bersyukur dengan kehidupan aku sekarang. aku tak mintak lebih, asal cukup makan, cukup kasih sayang. aku tak mintak jadi kaya raya sebab aku percaya, duit takkan kekal lama. sampai bila-bila duit memanggg tak pernah cukup. tapi aku paling bersyukur, aku adalah seorang isteri. aku tak pandai bercakap bab agama macam kaw tapi aku percaya, Dia tahu segala apa yang ada dalam hati kita. Dia tahu. sejujurnya, maksiat dan kapel sangatttt tak boleh dipisahkan. percayalah, aku pernah lalui apa yang korang lalui, aku pernah rasa indahnya bercinta. aku pernah rasa seronoknya berpoya-poya. tapi percayalah, satu hari, akan terdetik dalam hati seorang perempuan, kaw akan terfikir, sampai bila kaw nak hidup macam tu. hidup yang tak pernah rasa tenang, tak pernah rasa kebahagian yang sebenar. hidup yang mampu memberi kaw kepuasan. hidup yang boleh buat mak ayah kaw bangga. sampai bila. herm.

aku pastiiii akan ada yang cakap, "cehhhhh masuk paper sikit pon kecoh. nak show off la tuuueww" standard babe. aku tak kesah langsungg kaw nak cakap ape. cakap la selagi kaw nak bercakap. kalau kaw masuk paper, kaw nak peram sorang-sorang? tak kottt. aku apetah lagi. kehkehkeh. ;D bila kaw diberi peluang keemasan, contohnya untuk diinterview masuk paper, kaw tolak? mustahil. melainkan kaw takde hati dan perasaan, keinginan dan hawa nafsu. kehkehkeh. dan sungguh, aku tak sangka siap jadi cover bagaiii. kalau aku tau, konpem aku tepek bedak gomak tebal 4 inci untuk tutup jerawat dan cela. HAHA. ceahhh, bercakap macam iklan pencuci muka pulak. ngehngehngeh. aku budget sipi-sipi pon aku dah bersyukur habis kan. kaw ingat senang nak masuk paper? lain la kaw artisss kan. sekali kawww, menggigil aku tengok. besar gedabakkkkkkk. jangan kata jerawat, hidung yang memang dah sedia besar pon tak mampu cover kelebaran. *stresss. hahaha.

 
kak lynnn sajeee dengki dengan nadia eh? kenapa tak edit kasi mancung sikit kakkkk. hahha ;)) dan yang pasti, tajuk dia bukan kek dalam balang manisnya kahwin muda. kek dalam balang takde kaitan dengan kisah cinta kitorang. tajuk aku manisnya kawin muda je tapi aku syak, kak lynn nak kitorang nampak manisssss semanis kek dalam balang. hewhewheww. ;)) 

kaw tauuuu, nenek aku berniaga kedai makan. setiap hari dia mestiii beli surat khabar metro. semalam aku dah pesan siap-siap suruh dia beli utusan malaysia hari ni. tak yah beli metro. kuikuikui. bila pelanggan tetap yang selalu makan kedai dia pagi-pagi datang tanya kenapa tak beli metro hari ni. kaw tau dia jawab ape?

" cucu saya ada dalam surat khabar ni hari ni. sebab tu saya beli utusan. saya nak tengok cucu saya masuk surat khabar. nak simpan buat kenangan. jangan konyokkan eh." 

kaw tau ape aku rasa? sebak tuhan je yang tahu tapi aku tak tunjukkk time aku cakap tepon dengan nenek aku tadi. dengan mak aku apetah lagi. kaw gile, aku macho babe. cucu sulunggg ni. mustahilll aku nak tunjuk kelemahan hati aku. kehkehkeh. aku bersyukur, walau aku bukan sesiapa, walau aku bukan dari keluarga berada, aku sempat buat mak ayah aku bangga. aku sempat buat nenek aku merasa. aku sempat buat moyang aku bahagia. kalau kaw dari keluarga yang selalu masuk keluar surat khabar, kaw takkan rasa ape yang aku rasa. takkan. kaw tak herannn pon kannn. aku rasa babe sebab aku tak pernah masuk surat khabar. keluarga aku apetah lagi. walau mak ayah aku tak meluahkan dia bangga tengok anak dia dalam surat khabar tapi aku percaya, mak ayah aku pasti bangga. pasti. aku tak mintakkkk pujian korang, aku tak mintak pon penghormatan korang. T__T segala ape yang aku buat dalam hidup aku, semuaaa untuk keluarga aku. aku yakinnn, kaw tak kan dapat rasa betapa kental darah yang mengalir dalam badan aku, semua untuk keluarga aku. semua. percayalah. 

 
berbalik kepada cerita cinta monyet itueewww, darjah 5 dah bercinta kaw gile mak ayah aku tak bising. jadi, untuk keselamatan, aku bijakkk menggunakan ape yang ada disekeliling aku. bijak kononnn. kehkehkeh. hos bomba di kuaters hospital adalah tempat aku simpannn semua harta karun surat bagai sebab aku takut kalau bawak masuk rumah, kantoiii mati aku! hewhewhew. 

stardard babe, kapel clash percintaan perkara biasa. tapi dengan syafiq, dia jadi luar biasa sebab dia cinta pertama aku. walau dengan sape aku kapel, dia pastiii akan muncul secara tiba-tiba. pasti. kalau tak muncul pun, memang aku takleh lupa dia. aku syak, kalau contohnya sekarang aku belum kawin lagi dengan dia, contohhhhh la kan. kaw jangan macam-macam. aku pok karang. contohnyaaa, aku pon plan beria bagai nak kawen dengan boyfriend aku kan. tiba-tiba time nak akad nikah si syafiq ni muncul, aku syak, mau aku cancel kawen. kehkehkeh. dia cinta pertama wa babe. cinta pertama tu macam orang pertama yang pernah buat kaw betul-betul rasa apa tu cinta. cinta dengan nafsu dua benda berbeza. cinta bernafsu ni bersepah je tepi jalan. petik dapat. tapi cinta pertama ni macam heyyyylahaiii. susah betul nak cakap. kaw rasa sendiri la. aku bajet laki aku tak leh tido malam ni lepas baca entry ni. keje nak menyondol sesaje. kahkahkah. nasib baik Allah dah ciptakan dia memang untuk aku. xde la aku was was. datangggg la ex bf ramai mana time kitorang kawen dulu langsunggg tak dapat menggugat aku. hebat kan? *muntah hijau korang menyampah. hahahah

tolonggg doakan kebahagian yang aku rasa ni kekal sampai bila-bila. tolong. sebab aku percaya, masa depan, dugaan akan datang, takde sape yang mampu halang. tapi aku yakin, dari duluuu aku yakin, semuaaaa ape yang pernah berlaku dalam hidup aku, dulu mahupun akan datang adalah yang terbaik Allah aturkan untuk aku. jatuh bangun aku, Dia je yang tahu.


 

44 comments:

  1. sangat sweet tahu akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D

    ReplyDelete
  2. Yaya...nory pon tumpang bangga ngan yaya..gigih nory bawak paper gi umak nory nk tunjuk gmbar yaya...bangga taw...belum muka sndiri masuk paper lg....hihihi...excited btull nory taw...hahaha

    ReplyDelete
  3. Suwettt! Touching tau baca entry ni.. Dah dah tak yah fikir banyak nadiaa, ida dokan korang bahagia sampai ke anak cucu ! Asyik syafiq je menyondol, skrg ni time awak lah sondol dia... hakhakahakkkkkk ;p

    ReplyDelete
  4. so sweet :)serious masa awal-awal kenal nadia dulu miza tak caya nadia kawin muda. selak entry lama jap. hehe. pape pun tahniah dear. semoga bahagia buat selama-lamanya :)

    ReplyDelete
  5. best nye dapat masuk paper kan .. hehehe congrate 4 ur wedding :)

    ReplyDelete
  6. you are ohsem dik..jangan lupa pergi beijing..hahhahha *tak habis2 beijing*

    ReplyDelete
  7. diaorng dengki sebb diaorng x msuk paper..hehee..kawin muda mmg best..menghalang wat bnde2 yang x spetutnyer..smoga nadia bhagia dismping suami..your name same with me.nadia juga..hehehe

    ReplyDelete
  8. sentiasa doakan yg baik2 utk kawan2

    moga bahagia ye
    seronok dpt tgk kawan2 hepi
    tumpang seronok pun jadik la
    moga2 aura2 keseronokan tu akan sampai kat kite ;)

    watpe nak kutuk, ngumpat, caci maki bagai?
    wat tambah aura negatif jek, huhu!

    hepi2 slalu ye dear.. :)

    ReplyDelete
  9. ops, lagi 1!
    syafiq sgt bertuah dpt nadia :)

    ReplyDelete
  10. Wah! nadia masuk paper la...Tahniah.. Nak tanya skit..pict kat side bar tu cam familiar la.nadia n hubby.pernah masuk magazine ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelanduk dua serupa agaknya yek..hi hi

      Delete
  11. :) cinta selepas nikah itu adalah yang manis sekali. x gitu?

    http://www.fatinmyprobs.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. xjuga.. nasib la.. rezeki masing2.. ramai je y dah bercerai berai n menderita...y penting kite sendiri kene redho dgn keputusan yang kita buat dan anggap allah dah bg y terbaik buat kite..
      dulu mmg percaya pd cinta lps kawen tu bahagia.. tp skrg tidak.. mmg sepatutnya dlm islam x digalakkan bercinta sblm nikah, tp sekurang2nya better selidik serba sedikit latar belakang pasangan kite dan keluarga dulu sebelum kawen

      Delete
  12. seronok dan sayu baca.. semoga korg kekal hingga ke syurga-Nya..

    ReplyDelete
  13. saya tau.cinta pertama memang sangat2 istimewa... disebabkan cinta pertama juga, seseorang itu tidak boleh berfikir dengan waras...saya pernah mengalaminya...hehehe

    saya doakan agar awak akan bahagia sampai bila-bila..amin :)

    ReplyDelete
  14. tahniah2... eden teringin lak nk kawen...

    tp koje pon xde.. trasa besalah lak.. heee

    ReplyDelete
  15. sebak pulak baca yaya...Mila doakan yaya dan shafiq bahagia sehingga hujung nyawa amin !

    ReplyDelete
  16. aminn akak doakan ..

    kita hidup nie dikk kalau terlalu pedulikan cakap2 org , kita sakit dan pening ..
    soo abaikan apa yg x baik di mata org tuu ..
    janji kita sedar di landasan mana kita berada ..
    dan adik ada suami .. mana x kena tanye , luah dan sama2 perbaiki ..
    sambil2 ambil kira apa yg org kata , jgn simpan dlm hati .. mana baik kita dgr , mana yg macam dengki kita diamkan aje .. pedulikan ..

    insyaallah hidup kita tenang dik ..
    semoga adik dan suami sentiasa ceria dan mendapat keberkatan dari allah .. aminnn ;)
    ceria sokmo deh !

    ReplyDelete
  17. Bagaikn tk percaya...adakh benar CiM berada di blog gadis yg tlh menggegarkn bumi Malaysia? Tahniah dik.. CiM dulupun kawin muda, pilihan keluarga lg, dh lah kawin muda, becinta lps kawin plak tu... Alhamdulillah kami bahagia. Take care yep kamu berdua

    ReplyDelete
  18. takpela,nadia..jnji kita bhagia and tau niat kita.yg penting kita nk hidup kita berkat..mulut2 longkang tu abaikan je :) cubit2 ur nuff :)

    ReplyDelete
  19. Aamin... doakan juga moga bahagia hingga ke hujung nayawa..

    biarkan apa orang nak kata... ini hidup kita dan juga diri kita... pekakkan telinga butakan mata hanya buka buat dia yang tersayang

    ReplyDelete
  20. alolo comel je dia masuk paper..nak kene carik paper semalam neh..coz smlm beli metro ahad...hehehe..semoga kekal hingga ke akhir hayat yerr..:) Aminn

    ReplyDelete
  21. so sweetttttttttttt
    semoga bahagia hingga ke syurga beb! :)

    ReplyDelete
  22. wah..kisah cinta seakan sy.salam kenal..sy follow awk ;)

    ReplyDelete
  23. Tahniah dear...

    Wahh glemer la lepas ni masuk paper ;D

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum nadia comel! seronoknya dapat masuk paper, tambah seronok ada muka suami tepek disisi. miahahhaa. sheila doakan nadia dan suami bahagia hingga ke syurga, amin :)

    ReplyDelete
  25. semoga nadia n suami kekal hgg ake akhir hayat....

    jeles tau tgk nadia masuk paper...huhuhu

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum nadia, saya ada review blog awak. sila singgah ye :)
    gila best masuk paper kan. hehhee

    ReplyDelete
  27. itula pasal tgk utusan aritu..eh.2cam kenal..cam org ni ada dtg blog aku..hihi..

    moga kebahagian selamanya..aminn.

    ReplyDelete
  28. sys umur brape yer??muda tu umr brape kawen..pray for ur happiness sys..:)

    sonok tengok orang kawen muda..hee

    ReplyDelete
  29. WAH... so sweet.. untungyer masuk paper... lya pon kawen muda..masa belajar lagi.. umur 21thn..alhamdulillah..skarang dh 6 thn.. kami bahagia... membesar & melalui usia remaja bersama pasangan HALAL kt lebih indah.. terlalu indah...

    ReplyDelete
  30. semoga kebahagiaan sentiasa bersama nadia & husband..

    sweet sangat tau bercinta drpd zaman sekolah!

    ReplyDelete
  31. waaaa, masuk paper tu.. tahniah la ye... semoga berbahagia..!!

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah..tahniah awk dh kawin..moga berkekalan ke syurga..so happy for you. mmg dugaan dlm hidup, xdpt nak elak..tp2 insyaAllah..kita sbg manusia mmpu untuk harungi semua. sbb Allah tak pernah uji hamba2nya melebihi kemampuan diri kita kan. ;) yup, cinta pertama is the best feeling.. indah sgt! hehe xD

    sy follow sini tau..

    ReplyDelete
  33. wahhhhh .. rupa nya ramai yg bercinta dr zaman skola ehh .. shma pon bercinta dr zaman skola smpai skrg .. tapi xkawen lg la .. but myb on next year .. hope nadia bole lalui dengan tabah ..

    ReplyDelete
  34. so sweet dri darjah 5 ye....mcm nak cri je bf cinta2 monyet dlu...ntah dia kt mana skrg ne.hahahaha :P

    ReplyDelete
  35. seyes sooooooooooooooooo sweet! dulu aku ingat zaman sekolah2 ni cinta monyet, saje la nak habis waktu kat sekolah tapi terbukti salah, hahahahaha :D

    ReplyDelete
  36. tetttt. saje cari publisiti lagi kt sini. HAHA :P

    ReplyDelete
  37. Harap-harap saya pun dapat kahwin muda juga. So sweetlah akak dengan suami akak. T_________T

    ReplyDelete
  38. Aww so suweet :) Best laa baca love story korang :P Macam dalam drama/novel pulak.. Semoga korang bahagia sampai bila-bila ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...