December 19, 2012

saya memerlukan sumbangan untuk anak yatim.

kawan-kawan, mereka sangattt memerlukan bantuan kita T__T




bayangkan, seramai-ramai penghuni dalam rumah ni, hanya ni ruang mereka berehat sambil bergelak ketawa menonton tv bersama-sama. T__T


dan korang pernah tak terbayang, hidup tak beribu tak berbapa, hidup dalam keadaan macam ni. asal cukup makan cukup pakai. tido hanya beralaskan tilam beramai-ramai. seramai mana yang ada dalam rumah tu. Ya Allah, aku tak mampu nak bayang, tak mampu. T___T





percayalah. sini je tempat mereka makan sambil bersila, sini jugak tempat mereka belajar bersama-sama, dan sini jugak la tempat mereka solat jemaah bersama-sama. 

tapi kaw jangan risau babe, aku tau semangat dorang kuatt. jauhhh lagi kuat dari aku, dari kita. T__T heyy hati dorang dah cekal. sangatttt cekal. tak pernah merungut, tak pernah memberontak sebab mereka dididik dan diasuh oleh insan berhati mulia. cukup mulia. kaw ingat mudah untuk menjaga insan bergelar manusia yang tak pernah ada pertalian darah daging dengan kita? aku sendiri belum mampu boleh buat. susah babe. 

korangg, saya, nur nadia farahida binti mohd sabri, dengan penuh rasa rendah diri, dengan sepenuh jiwa raga saya, saya sangatttt memerlukan bantuan korang. saya tau saya tak mampu buat semua ni sorang diri. bantulah mereka seikhlas mungkin setakat apa yang kita mampu. saya takkan paksa sesiapa untuk memberi sebarang sumbangan tapi percayalah, sumbangan korang sangatttt membantu mereka. demi Allah, korang jangan risau, semuaaaaa dana dan sumbangan korang saya akan sampaikan sepenuhnya kepada mereka yang selayaknya. saya tau apa hukum makan duit anak yatim, korang jangan risau. saya akan pastikan, setiap sen duit korang, mereka akan menerimanya. 

tolong saya untuk tolong mereka. T__T jasa korang saya takkan lupa sampai bila-bila. saya akan serahkan kesemuaaa sumbangan anda kepada mereka pada 24hb Februari 2013. saya sangattt terharu dan berbesar hati jika korang sudi dan boleh membantu saya untuk sebarkan entry ini. bayangkan jika setiap orang sudi mendermakan RM1, sepertimana kita selalu sedekahkan kepada peminta sedekah di kedai-kedai makan mahupun kaki lima, kalau 100 orang, kita akan dapat RM100. kalau 1000 orang? kalau lebih? hanya Allah yang mampu balas semuaaaaaa kebaikan korang. terima kasih kawan-kawan.  

" Ya Allah, lindungilah mereka, permudahkan lah semua urusan mereka, murahkanlah rezeki mereka, di dunia dan diakhirat, Amin."


 
aku minta jasa baik korang, sebarang pertanyaan dan walau sebanyak mana korang beri sumbangan, tolong inform aku. walaupun hanya RM1. korang boleh inform aku samaada di email nadiafarahida@gmail.com atau mesej aku di https://www.facebook.com/nadiafarahida. sekian, terima kasih sekali lagi ikhlas dari hati aku, ikhlas.


# akaun number Maybank 153010538403 tuuu under nama suami nadia, NIK ASYRAF SYAFIQ NIK AZIZAN. korang jangan risau, bukan akaun orang asing. :))

# seramai 40 orang blogger lain akan bekerjasama untuk memeriahkan majlis pada 24.2.2013 ni nanti. bukan nadia sorang. Alhamdulillah. :)

 



57 comments:

  1. Nad...yg t-shirt tu mmg tmasuk dlm derma ke camner? just kami bayar hrga t-shirt je.. =)

    ReplyDelete
  2. nadia, yg email akak suh diorg direct email pd nadia.takut xleh nk handle sbb akak kn kje.

    ReplyDelete
  3. Alaaa..rasa sayu pulak baca entry ko nilah yaya..
    sama-samalah kita usaha untuk dapatkan sumbangan ikhlas dari mereka-mereka yang bersimpati -.-

    ReplyDelete
  4. nadia..lin kt kajang..
    insyaAllah nnti lin email ye..tak sempat2..haih..

    ReplyDelete
  5. arghhh... sadisnya nad. insyaAllah ada rezeki lebih nana akan sumbangkan apa yang patut. walaupun amount yang nana sumbangkan itu nilainya tak lah sebesar mana. janji ikhlas. nnt nana email nad ye. :)

    ReplyDelete
  6. Salam Nadia, bangga dengan usaha murni nadia..akak dah amik details akaun..thanks dear..harap ramai lagi membantu

    ReplyDelete
  7. nanti bagi akaun number nadia...esok kak intan bank in ..hujung bulan kak intan bank in lagi

    ReplyDelete
  8. rasa mcm pernah dgr cita ni..n prnh msuk tv kan..seomoga Allah lindungi dan murahkan rezeki mereka

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum nadia, masyallah sedihnya baca ni.. tak sabar nak bantu mereka. sheila pun tengah berusaha dapatkan bantuan juga, insyallah :)

    ReplyDelete
  10. Sedihnya.... Uhuhu... Akk x sabar nak tggu haritu..

    ReplyDelete
  11. insyaallah ... semoga niat suci nadia dan rakan2 blogger yg lain mendapat keberkatan dari allah hendaknya .. aminnnnn

    ReplyDelete
  12. Semoga usaha Nadia dan yang lain akan diberkati insyaAllah..

    Dear nanti Myra transfer ye duit baju :D

    ReplyDelete
  13. ok cik nadia. tq kasi info. nanti sy maklumkan dekat email.

    ReplyDelete
  14. wahh tak sabar rasenye..since 24feb tu jatuh hari ahad,nnt akak tny kut mr.hub saje nk join. yg sure, akak mmg join.

    * menangis bace entry ni.. -_-"

    ReplyDelete
  15. kesiannye tengok tempat diorang nih...sedih....nti akak share kat fb ye yang

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...mudah2n usaha murni nadia dgn kwn2 akan mendapat keredhaan Alla.. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  17. wahhhh....terbaekkk lah big boss..=)

    ReplyDelete
  18. insyaALLAH, akak akan bantu..sedih sebenarnye kalau libatkan anak2 yatim nie..xleh masuk rumah anak2 yatim sbb nnt mesti meleleh2 air mata..

    ReplyDelete
  19. salam.........
    berita dapat di terima faham dan jelas....
    Thanks...

    ReplyDelete
  20. salam nadia, minta sharekan cerita ni nanti di blog akak boleh ye...

    ReplyDelete
  21. InsyaAllah.mudah-mudahan usaha untuk akan memberi kebahagiaan buat bunga-bunga syurga ini.

    ps:seronok bila ramai yang ingin turun padang bt kerja-kerja sukarela ini. semoga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  22. insyaAllah nanti ada masa ayong up entry pasal ni ye...

    ReplyDelete
  23. asyik x dpt join je progrm nad kan..nadia ade bnde nk diwat tme tu

    ReplyDelete
  24. I will share ! :O ! Malam ni, kalau tiada kesibukan , i will . Thanks for sharing :) . Besarnya jasa awak,hanya DIA yang boleh membalas

    ReplyDelete
  25. Tahniah atas usaha Nadia ni..In Shaa Allah sama2 kita membantu

    ReplyDelete
  26. hehehe.InshaaAllah.. sama2 kita membantu mereka :)

    ReplyDelete
  27. Ya Allah, kesiannya tengok keadaan rumah mereka.. kita ni hidup serba ada, mereka hanya tu je yg ada.... InsyaAllah, ena akan bantu apa yg patut...

    ReplyDelete
  28. nadia.. saya tumpang war-warkan ni kat blog ye..

    ReplyDelete
  29. Sumbangan berbentuk pakaian macam mana? Ada bb tak?

    ReplyDelete
  30. moga dipermudah segala urusan, dear :)

    ReplyDelete
  31. http://diarihatiku247.blogspot.com/2012/12/entry-serius.html

    ReplyDelete
  32. xper nadia...kita sama2 membantu kan kan..huhuh...apa yg kak intan boleh tolong kak intan tolong ye dalink..hhuhu

    ReplyDelete
  33. akan cuba panjang entry ni . moga skit sebanyak ia dapat membantu :)

    ReplyDelete
  34. akak share di fb....

    name fb asha zida...

    gambar yg alamat tu sgt membantu..mana tau ada org nak pos terus ke situ bantuan...(akak cdg dgn kawna mcm tu)...

    ReplyDelete
  35. Nadia, Nana ada share kat belog Nana. :)

    ReplyDelete
  36. mtk mohon nk copy paste dlm mail utk disebarkn..boleh tuan rumah?

    http://ielahinagiku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  37. Semoga di permudahkan urusan Nadia....Kampung Melayu Subang erk? Akak nak try ajak hubby akaklah ke sana...

    ReplyDelete
  38. sungguh murni niat awak...insya Allah saya bantu awak promosi kat belog saya pula...

    ReplyDelete
  39. in syah allah lepas suda habis busy saya nih, saya akn buat satu entri. salam kenal :)

    ReplyDelete
  40. salam kenal nadia.. nama kte sama :)
    semoga segalanya berjalan lancar.. insyaallah...
    sy follow sini..

    ReplyDelete
  41. http://superdotnunu.blogspot.com/2012/12/sumbangan-untuk-rumah-amal-kasih.html salam nadia. akak sudah buat entri ini.semoga allah merahmati usaha murni kita dan memudahkan urusan kita..amin

    ReplyDelete
  42. assalamualaikum nadia,

    nur tahu rumah ni..dekat jer dengan umah nur..selalu g pasar malam dekat dgn rumah ni..memang kecil jer rumah ni..kesian..nur baru berniat nak sedekat apam kat rumah tu..
    24hb tu de program pe2 ker?

    boleh emailkan nur detail program korang..mcm best jer nak join nur_eimi@yahoo.com

    nur akak tolong promot k...

    ReplyDelete
  43. cyda dah kongsikan dekat blog jugak :D

    ReplyDelete
  44. salam nadia..akak dah buat sumbangan tp xde la banyak mana..rasanya x perlu nak war2kan sebab x banyak mana pun sumbangan akak,akak transfer jer td dari Plaza sentral pukul 3:17pm..

    ReplyDelete
  45. kak yaya,onie baru siap entri ni..semoga usaha kita membantu mereka yang memerlukan tercapai,inshaAllah http://letopkeypad.blogspot.com/2012/12/sumbangan-derma.html

    ReplyDelete
  46. MINTAK IZIN SHARE ENTRI NI DI BLOG SAYA http://celotehfarishah.blogspot.com/2012/12/sumbangan-ikhlas-untuk-anak-anak-yatim.html

    ReplyDelete
  47. akak ada add kt fb ..nadia bz lagi kot..blom approve ;) nnt akak share dlm fb

    ReplyDelete
  48. semuga dimurahkan rezeki anak2 ni..aamiin

    ReplyDelete
  49. bagus ni --- boleh war222kan dlm blog juga

    ReplyDelete
  50. Nadia Pls check email yer. tq
    akan share di blog - tq

    ReplyDelete
  51. dekat je dgn rumah saya. tak sampai 10 minit. boleh la sy join sekali

    ReplyDelete
  52. dekat je dgn rumah saya. tak sampai 10 minit. boleh la sy join sekali

    ReplyDelete
  53. aslmkm...nadia..akak nk bantu sedikit mana yg boleh...nnti dah bank in akak email nadia k..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...