December 04, 2012

katil murah dan berkualiti


again. moh la kita bercerita tentang dekorasi. tolong jangan jemu. hihi. kepada hasliffah pengirim email tentang katil ni, sorryyyyyyy sangat nadia lambat reply. meh nadia cite dekat sini senang.


katil dan dinding merah tulisan ayat tu dua benda yang berbeza. dia bukan datang sekali pakej dengan katil tu. dinding buat dengan orang lain, katil buat dengan orang lain. details tentang dinding tu hasliffah boleh baca dekat entri sini ye. mungkin secara kebetulan warna dinding sama dengan warna cadar dan comforter yang membuatkan dia nampak macam satu set. kuikuikui. untuk dinding merah tulis alif lam lam ha tu nadia dapat harga RM350. 

manakala untuk katil, nadia buat dengan ah chai. tempat nadia buat sofa merah hitam hari tu. boleh tengok sini ye. untuk katil, pon custom made sebab nadia nak saiz tu ngam-ngam dengan keluasan bilik. tak besar sangat, tak kecik sangat. still ada space untuk main kejar-kejar macam ustaz azhar cakap. kehkehkeh. :D

so far, nadia tak berapa berminat sangat katil king size sebab takut nanti ada juranggg. laki ke mana, bini kemana. sedar sedar kaki kaw dah kat kepala aku. ngehngeh ;p. jadi, nadia still prefer guna tilam queen. asal pusing, tersentuh. asal tido ganas sikit, terkena. terusssss rasa selamat dan disayangi. hoh! mazhab mane ntohhh aku pakai. memandaiii. hewhewhew. jadi, bila tilam is queen, pelapik bawah warna koko tu adalah bersaiz king. letak tilam queen atas dia, still ada space untuk berpijak sebab katil ni ala-ala stail jepun gitueeew. dia jenis rendah. macam sekeping roti bakar yang rentung. HAHA. tapi, dinding merah tu sangattt memainkan peranan. bila ada dinding merah tu, dia dah tak nampak jepun sangatt dah. dia nampak moden sikit. ni pendapat aku la. pendapat korang aku tak tau. (x____X)

dan harga katil roti bakar yang rentung saya ini adalah RM1750. :) mungkin murah bagi aku mahal bagi kaw. mungkin mahal bagi aku murah bagi kaw. tapiiiii, kaw jangan risauuu. katil bukannya kena tukar setiap tahunnn kan. jadi bagi aku, harga RM1750 tu sangatt berbaloi. setanding dengan kualiti dia. konfemmmm takkan runtuh walau seganas mana kaw guna. EH? ;p sebab, katil ni jenis katil selepek. tau selepek? alaaa, macam sekeping roti kaw biar atas meja gituu je. xde atas pinggan pape. boleh bayanggg kan? aku sajeee je pilih katil selepekkkk gini sebab aku je tau kenapa. (-___-) choiii. ;p

kalau korang berminat nak buat katil cenggini jugak, sangattt dialu-alukan. nanti kita boleh genggg. ;)) korang boleh contact ah chai dekat sini ye.

Alcano Design, 
Lot 2770 M, AL 220, Kampung Baru Sungai Buloh, 47000 Kuala Lumpur. 
Tel: 0123966621
  

30 comments:

  1. Selepek maknanya.cemane? Bila tilam tu xde, katil ni jd cam small stage ek? Pastu dh xleh ubah2 lg la kn katil ni?
    Pandai nadia deko2 umah

    ReplyDelete
  2. kalu dh ada anak nnt senang skit. anak x jatuh katil. hihihi. pelaburan yg bijak.

    ReplyDelete
  3. Walau ida nye katil bukan roti bakar rentung.. hikhik... tetap gah seperti dulu walau seganas mana.... choii ;p

    ReplyDelete
  4. Murah kata ku tp tktau la mahal kata kaw!
    Eh nadia. Gobok baju takde eh, gobok cèrmin pnwn tkde eh?

    Masa CiM kawin 10thn dulu pown katil made in sndiri. Tk beli kt kedai sbb huby size busat dan gagah prkasa. Takut guna mlm prtama jep. HewhewheW...
    Masa tu 1500 je, katil tiang, pasak, kayu belian, tk guna sbbiji paku pown. Pilih kayu belian sbb thn lama, anai2 tk larat gigit, klau tiba2 banjir tk kesah, 1bln berendam pown masih ok lg.
    Kihkih..komen mcm ada bau blagak eh. Tp nadia, lukisan dinding -Allah- tu seriously menarik. Sejukkk je mata memandang.

    ReplyDelete
  5. wahhh...memang kelassss kaw nadia...hehehe... taste nadia mmg terbaikkk...blh la nnti nadia jd penasihat utk rumah buruk tunang cik anna tu...huhuhu...nadia mmg suke merah ekkk??? ^_^

    ReplyDelete
  6. Nanti ah chai tu kena bg hadiah free katil sebab tolong pomot biz dia..hehehe..nadia, yg tulisan alif lam lam ha…cantik lah!

    ReplyDelete
  7. Comel je Nadia guna perkataan selepek ;D

    ReplyDelete
  8. suke akak tgk combination color kat bilik tuh...cantik2..;)

    ReplyDelete
  9. ohoiii yaya..malam tu aku lupa nak tanya pasal katil kau ni haaa...igt murah bila tengok makk oiii...baik aku beli katil besi jerk hahaha...

    ReplyDelete
  10. wah leh jd pakar interior design nadia nih

    ReplyDelete
  11. nadiaaa, cun ler katil tu walaupun rentung. hikhik :D biar mahal janji puas hati kan ? hehe. tak best guna katil berkaki, cepat runtuh. sekarang kualiti kayu tak sekuat dulu. hoho

    ReplyDelete
  12. mhl gak ar..tp klau berbaloi,tak terasa la mhlnye kan..

    ReplyDelete
  13. trasa nk jer pergi umh nadia ni,msti umh super duper owsem n cantik kan?? wahh jeleznya..tak sabar nk hbs blja n keje,cari duit,buat umh sndri mcm ni gak la.hee..dapur la,bilik la..best..!!he

    Kunjgn bls semula,chot dtg follow blik..:)

    ReplyDelete
  14. woowwiiee.....mahal bagi noryy..tapi hati berkenan jua...kihkihkih..kena usaha jgk ni...kan..kan..kann

    ReplyDelete
  15. when you talk about bed, i feel like going to sleep right now. hahaha Lol

    anyway, Arisha suka dengan hiasan tulisan alif lam laam ha di dinding itu. :) it looks simple yet unique!

    ReplyDelete
  16. cantiknya tulisan kat dinding tu.. katil pun sama.. setakat ni mampu tengok je :)

    ReplyDelete
  17. wah..nanti apa2 saya contact awak ye..hehehe

    ReplyDelete
  18. simple but nice

    selepek ni ayak orang ganu ni.

    ReplyDelete
  19. cantik ..
    akak memang suke yg simple2;)

    ReplyDelete
  20. Bestnyer baca blog nadia penuh dgn deko2...suka sgt akak baca...:-)

    ReplyDelete
  21. mohon sewa bilik sebulan setengah please :D

    ReplyDelete
  22. Jauh sangat la Nadia kl M nk buat tempahan tu..tulisan dinding tu mmg cantik la

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum. terasa nak tukar katil pulak! tapikan ehemmm sheila pun pakai queen control ehh salah katil queen. kelakar tahap gaban lah nadia ni. hihihihiihihii

    ReplyDelete
  24. nice idea..nnti kawen nak guna quenn size la juga....heheheh

    ReplyDelete
  25. menarik...bed custom made ....nnti da kawen blh la kot.;p

    ReplyDelete
  26. Menarik katil ni.Minatla.Bolehla try contact nnt.Thanx for sharing nadia. :)

    ReplyDelete
  27. Tengah pening nak cari katil twin.. ruang sempit.. mmmm..

    Camna katil brand apa terbaik?

    ReplyDelete
  28. Akak sebelum ni guna katil KING tilang Queen, memang ada lebih ambik sorang sebelah lebih tu, jadi nak naik atas katil dah qhupa mijak tangga ha...hehee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...