November 01, 2012

wall makeover paling murah dan cantik sangatt!

aku tak sure orang lain, tapi bagi aku, bilik tidur adalah antara benda yang perlu dititikberatkan dalam melayari bahtera cinta. hewheww. ;p mind set segelintir orang termasuk aku T__T, pakai lingerie tu seksi abis. memang. tapi kaw tak seksi langsung kalau kaw pakai lingerie tapi keadaan persekitaran bersepah ya hampunn. feel tu tak sampai. kihkihkih. -__- 

ok berbalik kepada bilik tidur, mula-mula aku plan nak guna wallpaper je dekat dinding kepala katil aku supaya nampak meriahhh sikit uollsss *meriahlasangattt ;p sebab keseluruhan dinding bilik aku cat warna putih sesajee. macam biasa, 3 hari 3 malam survey baca pendapat orang tentang wallpaper. normal, macam biasa lah kannn. ;p nak murahhhh tapi cantik dan berkualiti. kan? sepanjang aku survey, paling murah wallpaper aku jumpa RM600++ untuk 1 dinding di kepala katil. tapi sebenarnya aku tak berapa suka jugak dengan wallpaper sebab berdasarkan pengalaman aku, bila dah lama-lama, wallpaper tu akan berkulat. tak pon nampak kopak kopak bahagian hujung dia. tak best langsung kan!

wallpaper ke, ape ke, yang penting, murah, cantikkk dan berkualiti. bila aku dapat yang paling murah dan paling berkualiti, mesti la aku share dekat korang kannn sebab mana tau kot-kot boleh membantu sikit sebanyak mencari ilham. hikhik ;D meh kita tengok gambar dulu okeh bebeh. 
sebelum

tempat berkasih sayang siang dan malam titewww macam roti bakar hangit disapu dengan jem strawberi kannn. ;p

ni time proses mengmake over kan dinding kepala katil. yes, kita panggil dia wall painting. kaw cakap je kaw nak design macam mane, bentuk apa, semua dorang boleh lukis. tak perlu tampal-tampal macam wallpaper lagi dah. konpem xde masalah kopak koyak bagai sebab dia guna cat. selagi kaw tak cat baru dinding tu, selama tu la lukisan ni akan kekal cantik dekat situ.


selepas
yayyyyyyyy dah siappp! santekkkkkkk sangattttttt. Alif Lam Lam Ha. teragung dan maha mengetahui segala yang ada di bumi. Dia yang maha melindungi dan Dia maha mendengar setiap niat di hati. 

100% menggunakan cat sepenuhnya termasuk la perkataan Alif Lam Lam Ha. cantik kan? kaw tau berapa harga dia siap semua sekali? RM420. sejujurnya, ni harga paling murah aku jumpa untuk mengmakeover kan dinding sehingga secantik dan sekualiti ni. percaya lahhh. jenis aku senang je. aku tak kan rekemen kalau benda comot semedang. aku hanya merekemen kalau benda tu betul-betul bagus.

good news is, kalau korang berminat nak buat design ni sebijik macam design bilik tidur aku, korang bagitau je ************* ni korang tau dari blog nadiafarahida, cakap nak design khat Alif Lam Lam Ha macam bilik tidur nadia. jyeahhhh. bilik tidur nadia la sangattt. hewheww ;p korang tau korang dapat harga berapa? RM350! ya diulangi, RM350 sahajaaaaaa! murah gilee! kaw try gi survey kat tempat lain, dapat? mustahil. percayalah! kalau konon-konon korang nak background warna lain, xnak warna merah macam aku punya ni, boleh jeeee xde masalah. purple ke, fink ke, turquoise ke, semua boleh. 

oh sebelum terlupa, so far perkhidmatan ni dorang cover area kl, selangor, and seremban tapiiiii kalau contohnya korang dari negeri lain macam kedah ke, kelantan ke, terengganu ke, ape ke, pon tak jadi masalah kalau nak buat benda ni sebab dorang pon ada jual stensil. korang boleh buat sendiriiiiiiii. :D

dorang bukan ada 1 design ni je. dorang ada berlambakkkk. kaw pilih je nak yang mana dekat facebook dorang. sebarang pertanyaan harga atau ape-ape je la, kaw boleh terus contact *** di *** atau boleh sms/call ke ***


dan yang pasti, kaw akan dapat 10% diskaun tak kesah jenis design yang macam mana asalkan kaw bagitau dorang kaw tau dari blog nadiafarahida. okeh? kalau korang spesis macam aku, jenis yang tak boleh duduk diam, keje mencari ilham nak deko rumah, page dorang very the membantu! oh ni bukan entry pengiklanan. ni entry sharing is caring. ;)) sekian, mata is mengantuk. bai.


# first time kottt reveal gambar tempat berkasih sayang siang dan malam. tak tahan pendam sorang-sorang sebab tantekkk angatt dinding itteww. buat la jugak buat la jugakkk. nanti boleh gengg! ;p

39 comments:

  1. wowwww cantik sgt..nmpak mewah dan classic

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you soo much kumbang jingga! :))

      Delete
  2. hi awak... thanks for sharing... memang susah sket nak cari hasil kreativiti dgn hasil kerja yang kemas... boleh la teman call depa nanti... anyway, cat jenis apa yang depa guna yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai izni! :)
      dorang memang guna cat yang kita selalu dengar macam nippon and jotun. :)

      Delete
  3. ya, cadar ang tu cantik larh..... beli kat mana tu? kaler die naek gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maderrrr, yaya beli dekat ikea je. cepat pegi beli. nanti boleh geng. yayyy! ;))

      Delete
  4. nak jugak...nory dah lame teringin nak wat cmtu tp memandangkan rumah sewa, Abi nory tak setuju...kena tggu rumah sndri dulu lah jawabnya...eeee nory suka sgt...jelesss taw tgk ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. noryy, cepat beli rumahh sebab nanti boleh buat sama2! hihi ;)

      Delete
  5. xsaba eh nk ad rumoh nim!
    nk jgk bilik gni. haha.
    melayari bahtera cnta bersama suamii. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahtera samudera kasih suami isteri. ;p kuikuikuiii~

      Delete
  6. deco wall terbaik sbb nama Allah.. :)

    nice nadia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama Allah dikepala katil buat saya rasa tenanggggggg sangat. ;)) thank you so much izfanora! :)

      Delete
  7. serious cantik :)
    suka tengok combination kaler merah putih campur dengan cadar n comforter nadia lagi terus jatuh cinta. ewahhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. miza, miza kan pencinta tegar warna merah. apa apa je benda janji bewarna merah tetap akan cantik dimata kita berdua sebab kita memang suka merah. kikiki ;D

      Delete
  8. Cantik sangat. Tambah-tambah lagi guna color merah....

    ReplyDelete
  9. alahai cantik sangattt! berkasih sayang depan DIA.. Amin.... Ida suka tapi tak leh nk buat sbb duk menyewa lagi.. hihihihi

    ReplyDelete
  10. cantik2..kat umah MIL xleh nak ber-lingerie yang..tunggu umah umah sendri siap baru la leh nak transparent ke hape..ehh, oppssss..terlebih sudah..ahhahaahha..

    ReplyDelete
  11. cantik!hope 1 day dpt la bt kt umh sendiri.eh kamu....nampak kamu dlm paper utusan hr ni...;)

    ReplyDelete
  12. sayangku nadia...shidah da post kt fb da psl contest tu..selamat membaca story telling sy yek ^________^ ~wink2...

    ReplyDelete
  13. idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete
  14. Wah, cowtim baek ni nadia. Ok, kena sebut nama nadia utk diskaun yep.
    Sweet lah you...

    ReplyDelete
  15. Cantik sangat....salam kenal nadia...nora mohon share gambar wall yg nama Allah dalam blog nora boleh tak? Mmg plan nak buat....suka sgt2...

    ReplyDelete
  16. Saya baru je buat design painting sendiri, tak mampulah macam nadia nak upah designer. Jemputlah utk lihat hasil kerja amatur saya =)

    Tips Mengecat Dapur

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. nape ye? boleh mesej nadia dekat www.facebook.com/blognadiafarahida

      Delete
  18. hye..katil ni tempah kt alcano juge ke?berapa hrge?

    ReplyDelete
  19. Nadia nak tye betul ke kene Bain dulu baru dpt harga ni.

    ReplyDelete
  20. Nadia betulke nak buat ayat mcmni kena Bain dulu baru dpt harga ni saya dah call org tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak, kena call dulu untuk dapatkan akaun number :)
      kemudian lepas buat bayaran, isi form dan tetapkan tarikh dengan dorang. nanti dorang akan datang cat ye. jangan risau :) dorang buat keje :))

      Delete
  21. - Kami dari wallpaper wholesaler dan retailer.If nak murah boleh contact kami di 014-9392941.Tq.

    ReplyDelete
  22. cntik kombinasinya
    kena tunggu balik ddk rmh sndiri baru boleh deko2
    skrg ddk kuarters susah sikit la kan.:)

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  23. apa fb diorg..n cmner nk contact diorg yer

    ReplyDelete
  24. Salam, nk tny mananadia beli set katil mcm tu.. Sy berminat

    ReplyDelete
  25. Salam nk tny mana awak beli katil mcm tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...