November 02, 2012

berangan tu perlu!

berangan is my middle name. T___T dari kecik sampai besor panjang, berangan tu hobi. hewhewww. ayat standard, orang selalu cakap toksah nak berangan mat jenin sangattttt la kan. berangan je lebih, habukkk pon xde. tapi kaw nak tau satu benda tak? berangan sebenarnya terbahagi kepada dua. ceaaaahhhh, memandai kaw nadia buat fakta auta je lebih padahalnya punnn. kuikuikuii. ;p berangan kosong dan berangan tak berapa nak kosong. 

berangan kosong tu macam berangannnnn je sesajeeeeee tiap masa tapi kaw tak usaha langsung untuk dapatkan apa yang kaw berangan tu. contohnya macam kaw lapar, nak makan nasi. tapi kaw tak usaha pon nak bangun pegi masak nasi ke, beli nasi ke, kaw duduk melangut je tunggu nasi tu datang. memang takkk merasa nasi la kannn. haaaaa, yang ni betul orang panggil berangan mat jenin. mat jenab pon boleh. sebab berangan tanpa usaha. tapiiiii, kalau berangan tak berapa nak kosong, kaw berangan dan kaw set dalam kepala siap-siap yang kaw nak dapat jugak benda tu walau macam mana cara sekalipon. haaaaaa, ni orang panggil berangan dan berusaha. usaha untuk dapat ape yang kita berangan tu. kalau kaw tanya aku, aku jenis yang mana satu, berangan kosong ke berangan tak berapa nak kosong, aku jawab dua dua pon ye. kohkohkohhhh. (x__________x)

rasanya tak perlu kottt aku cerita apakah antara agenda rancangan berangan kosong aku sebab kalau kaw tau, bukan setakat muntah hijau, aku syak kaw pitam pat ari pat malam. aku pon tak sanggup cerita. banyak sangat menipunya. HAHAHA.

kaw nak dengar satu cerita tak? cakap nak kalau tak aku sentap. ;p aku tak sure kecik-kecik dulu aku berangan nak pakai kereta apa sebab keje aku dari kecik berangan nak kawen dengan syafiq je lebih. ;p tapiii, start masuk u, aku berangan gile nak pakai kereta Caldina GT4. perghhhhh. sumpah kereta tu boleh buat aku mimpi ngeri. teringinnn sangat kalah orang mengidam. tapi time belajar babe, celah bedah mane nak dapat duit kan. jadi berangan angan la aku seorang diri. T___T angan sesajeee. bukan kena bayar pon kan. tapiiii, being me, kalau aku betul-betul nak sesuatu, aku akan usaha sampai aku dapat. insyaAllah dengan izin Allah lah kan. kalau Allah tak bagi, tak dapat jugak. aku tak pasti taste kita same ke tak. aku tak kesah kalau kaw nak cakap caldina huduhhh ke ape ke dimata kaw sebab dia tetap lawa di mata aku. jatuh cinta pandang kedua sebab cinta pandang pertama aku dah tentu-tentu laki aku kannn. ;p 

dan alhamdulillah, di usia 23 tahun, its mine. :')



mungkin murah bagi kaw orang punya wang penuh dompet tapi mahal bagi aku sebab aku orang kampung. asal dari kampung. keluarga biasa-biasa tapi penuh kasih sayang luar biasa. mungkin akan ada mulut yang berbunyi, 'nak menunjuk la tueeewwwww, padahal caldina jewww ponn'. aku tak kesah. aku tak heran. sebab Allah tahu niat aku. kaw tahu apa maksud berusaha dan kepuasan? kalau kaw spesis same macam aku, suka berangan, kaw berangan lah. tak salah sayang tak salah. aku sokong 111%. fedulikkan mulut-mulut busuk orang. hanya kaw je tau sejauh mana kemampuan kaw boleh pegi. usahalah. usahaaaaaaa sampai dapat. kerja keras. tak rugi langsung sebab bukan untuk orang lain, untuk kita sendiri. kan? dan yang paling penting, jangan cepat puas dan berlapang dada lepas kita dapat apa yang kita nak. bersyukur tu harus tapi Allah kan suka kalau tengok kita terus usaha. sebab kita tak tau ujian akan datang. jadi, set dalam kepala, jangan tengok apa yang kita ada, tengok sejauh mana lagi kita boleh pegi. selagi boleh pegi jauh, pegi laaaa. kaw berjaya, aku tumpang bangga. jangan kaw pegi jauh sampai ke siam kawen di lombok tak balik balik dah. aku pokkk karang.


26 comments:

  1. woww...caldina...mahal tu nadia...nory pakai saga blm je mampu...hehe..nory kalau berangan nak kete baru, taktaw lah boleh dapat ke tak..sbb taktaw nk usaha cmne lg, keje gaji banyak tu jela smpai bila2..tp taktaw lah klu ade rezeki terpijak ke kan,, nk jgak merasa pakai kereta mewahh camni...

    ehh, kete kita same kaler lahh...meh celet sikit..(hihi nak jugakk..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. noryyyyyyyyyyyyyyyyyy, berangan tu penting. :)
      yakin dan terus usaha mesti boleh sayang!

      Delete
  2. aduh ! mengancam kereta nadia. lagi-lagi warna putih. taste kita samalah :) miza pun dok berangankan si caldina nih :)

    usaha tangga kejayaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes babe, usaha tangga kejayaan! :)
      go miza gooooooooo!

      Delete
  3. huhuhuhu... best gitu... tahun berapa tu wak...

    ReplyDelete
  4. kita pon berangan nak cari caldina jugak,
    tapi masih mengumpul kemampuan.ehhe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nanti mesti boleh! :)
      jangan cepat putus asa okehhh.

      Delete
  5. ok fine, i ada pesona je.. itu pun laki i punye.. heheh...nak tompanggggg!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mader, pokkk kang. dedikkk tauuu. ;)

      Delete
  6. berangan itu perlu sebab..dari berangan kita usaha utk jadikan kenyataan..tahniah..lawo caldina tu..pujaan hati akak jugak..dulu mmg nak beli tp kejar beli rumah dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sooo much kak. :)
      xpe, usaha tangga kejayaan kak. try buat satu satu ok. :)

      Delete
  7. wah caldina smart2 putih tu.
    mila pun umur 22 start pakai kete tapi viva jerk hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. viva ke pon kereta jugak kan sayangggg? :)
      janji ada kereta, kan?

      Delete
  8. wow!!! caldina tu.. lagi mahal dari Honda City.. jadi la.... berangan2 jadi kenyataan tu...kan...

    ReplyDelete
  9. wah. tahniah ya!
    satu2 da angan2 jd kenyataan ae.

    ct pon berangan gak.
    nak pakai civic tuuuu. haila..
    lmbt betol keje. xsabau neh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekgu mesti boleh beli punyaaaaaaaa! :)

      Delete
  10. hai hai hai..! =)
    nampak entry u kat dashboard tros bukak..
    join caldina club malaysia x? klu belom jom join.. tunang sy join.. so mne taw klu join nnt bole jumpe kat gathering CCM.. hik3...

    hensem kan caldina..! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai myzatul farahinsatimin! :)
      insyaAllah nanti nadia join ye. :D

      Delete
  11. kereta impian ida jugak tu. please bawak daku pergi berjalan jalan...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  12. Salam nadia.. Awak keja apa yer , ada beniaga? Boleh beri tips dalam usia yg muda dpt buat majlis kawin dan kumpul harta spt rumah dan kete ni ?

    ReplyDelete
  13. rezeki kak yaya,onie suka dengan usaha dan angan kak yaya tu,akhirnya .... usaha yang mampu milik ,tahniah kak :D

    ReplyDelete
  14. kayanya nadia ni.. good for you =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...