November 20, 2012

isi borang, dapat libresse free. mohhh la kita. ;)

aku tiba-tiba teringat moyang aku pernah cerita, zaman dulu-dulu, kalau dorang datang bulan kan, dorang mana ada pad bagai. celah mana nak dapat kotex la, libresee la, laurier la, mana adaaaaaaaaa. makan pon ubi kayu jeeee. sedih kan. kesian nenek kita dulu-dulu. T___T nasib baik moyang aku ada lagi. sikit sebanyak, aku boleh tahu jerit perit kehidupan nenek moyang aku dulu-dulu. tskkkk~

ni moyang aku. aku panggil dia nyang. muda kan? ;) kawen muda babeee. memang dasar keturunan kawen muda. baik nyang aku, tok aku, mak aku, dan aku. semuaaaaaaaaaa gateiii kawen muda. ;p gambar ni time raya hari tu.

berbalik kepada cerita datang bulan tadi, dia pernah cerita dekat aku, kalau dulu-dulu, dorang hanya guna perca kain je pakai buat pad. perca kain tu macam cebisan kain batik kita la. kain batik tu potong kecik2, jadikan dia pad. lepas dah penuhhh je takungan, basuhhh, sental, keringkan. nanti nak pakai balik kannn. dulu mana ada jenis pakai buang. bagus kan? jimat dan sangattt mesra alam. tapiiii, sekarang, kalau kaw suruh aku buat macam tu, aku pon tak pasti aku mampu buat tak. hewwheww. ;p

dunia sekarang, semua dihujung jari. tak yah nak potong2 kain perca bagai lagi. dan sekarang, hanya di hujung jari jugak untuk dapatkan pad libresse free. just isi borang ni,




dekat website libresse, klik sini. isi je semuaaa details dekat page tu then click i'm done. settle. :) tunggu je dorang pos and sampai depan pintu rumah. senang kan? dua tahun lepas aku dah dapat dah pad free macam ni dari libresse. tapi dah orang nak bagi lagi, kita sebattt je la kann ;)) kuikuikui.

12 comments:

  1. penah gak dpt dlu..nak apply lg la..freeee kan..hihi

    ReplyDelete
  2. Skrg ni pun ada gak jual pad yg mcm org dolu2 pakai tu..guna, basuh, kering, guna balik..tp skrg idak le pakai kain perca.up-to-date sket la kot jenis kainnye tu =) namanya cloth pad

    Tapi takpela, kalu dh libresse nak kasi free, moh le isi form jugak, hihihihi...

    ReplyDelete
  3. hihihih..ye...dulu dah sebat jugak pad free ni..nak sebat lg jugakla..

    ReplyDelete
  4. ye ke nadia? free ke? kak intan cam nak je...kem salam kat nyang ye..comei la nyang

    ReplyDelete
  5. ida pun done! sendiri klik iklan sendiri.. hahahhahaaaa

    ReplyDelete
  6. dah pernah ec sblm nih n dh dpt....leh ec lg ke nadia...huhuhu

    ReplyDelete
  7. so far dah 4 kali miza dapat goodies dari libresse. 4x3=12 pack. haha. benda free bukan senang tu. hihi

    ReplyDelete
  8. I like Libresse, shifted to Libresse few months ago and sangat berpuas hati ok! Sekarang juga saya isi borang!

    ReplyDelete
  9. kalau dengat free ni memang akan tertariklah :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...