November 02, 2012

nadiafarahida dalam utusan malaysia

kalau kaw perasan, kalauuuuu la kann. T____T rasanya tak kott sebab sipiii sipiii je nampak muka aku. tapi kalau kau peratii betul-betul, sebenarnya mata aku tengah jeling tengok abg kameramen. kuikuikui. sebabnya, aku tak berapa reti nak posing candid buat-buat dan secara automatik aku akan jadi kakuuu. nasib baik abg kameramen ni experddddd wa cakap lu. main shootttttt je. si kak na lagi la. kalau aku patung, dia tugu sebab dia lagiii tak suka amek gambar. nasib baik ada encik reza, manager kak na. heiibattttt. bab candid lakonan, dia paling terer. ;)

shooting and interview utusan malaysia ni hari selasa dua tiga hari lepas. shooting ni lebih kepada memperkenalkan wallpainting by wall makeover by na. mungkin secara kebetulan kak na wall makeover by na ni baruuuuu je siap buat projek dinding dia dekat rumah aku then tiba-tiba dia dapat offer dari utusan malaysia. bila dia tanya, boleh tak nak ajak wartawan utusan malaysia datang and shoot dekat rumah nadia. aku ok je. kan? ;p 


dalam rumah aku, ada 3 dinding aku buat dengan wall makeover by na. tiga tiga aku puas hati. harga dia murah gile dan aku percaya kaw tak kan dapat dekat mana mana. suppost gambar bilik tidur utama ni http://www.nadiafarahida.com/2012/11/wall-makeover-paling-murah-dan-cantik.html pon masuk sekali dekat paper utusan tapi since ada tulis alif lam lam ha, tak bolehhh. sebabnya, kaw sanggup tengok orang bungkus nasi lemak guna perkataan Allah kita? takkkk kannnn. 

dinding yang pink polkadott tu guest room. santekkkk kan polkadott dia? rasa macam nak makan makannn. finkkkk kaler. harga asal dia RM450. tapiiiiiiii, pehlissss la. kalau korang berminat, bagitau kak na yang korang tau dari blog nadia, korang dapat harga berapa tauuu? RM299!! kaw kawan dengan aku ke, kaw tak kawan ke, tu tak jadi masalah langsung. janji, kau untung sebab dapat diskaun. bagitauuu je kak na tau dari blog nadiafarahida. kak na xkan tanya ni makcik nadia ke, sepupu nadia ke, ape ke. hewwheww ;p

meh zoom gambar bilik tetamu ni ye. 


dan lagi satu hasil tangan wall makeover by na macam dalam paper tadi jugak. yang warna coklat tu. tu area pintu masuk rumah since rumah kecik cenonot tapi still nak ada aura kekampungannn jugak. nak moden sesaje xboleh jugakk kann. made in kampung should be pround being a orang kampung. kikiki ;D 



gambar dalam paper mungkin tak berapa nak clear. meh aku tunjuk gambar real. 




dinding sepenuhnya di cat, di lukis dan di plasterkan oleh wall makeover by na. mungkin dalam gambar tak perasan sangattt tapi kalau tengok pokok buluh ni depan-depan, kita akan nampak pokok buluh ni timbul sebab dorang guna plaster. 

pada semua yang berminat, boleh terus contact kak na di:

010-257 6445

tak kesah design yang mana satu, just mention nama aku, korang akan dapat diskaun 10%. ya, untuk semua design. ;))

dan sebelum terlupa, thank you sooooooooo much kak meran editor/wartawan utusan malaysia and encik kameramen saya tak tau nama ape, sowiiiii. ;p nanti free datang rumah nadia lagi ye? kak meran, get well soon. jangan buat kerja-kerja berat lagi okeh. :)


sekian, baju by thepoplook. bai. :) 


tunggu story keluar baru saya cerita ni shoot time bile pulak. walsegan waltamat bai. ;p




29 comments:

  1. wahhh..yg polkadot tu sangat cantik...serius lawa...:)

    ps:yg kenal nadia sebab tengok nama tu...plus at the same time tengah baca entry pasal wall painting ni sama.pastu duk selak2 paper jugak.tetiba...ehh...macam kenal saja...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. fizzzz, thank you dear. terharuuu okeh! ;)

      Delete
  2. sukanyer dgn deco nadia n nadia nie skali.. boleh? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia laaaagiiii suka izfanor yang still dalam mood hanimunnnnnn gitewwwwww. ;)

      Delete
  3. Replies
    1. kannnnnnn~ rasa macam nak makan makan je. boleh? ;p

      Delete
  4. Replies
    1. pak cik biolaaaaaaaaaaaaaaaaa! :)
      lame tak datang salan-salan blog nadia kannn. ;D

      Delete
  5. salam, cantiknya... akak pun nk decorate juga dinding... agak2 kalau 1 rumah mahal x?
    lupa pula... salam ziarah, jemput ke blog akak, mana tau berkenan nak cuba serbuk cheeze maz yg bila dicampur air panas menjadi sos yg sesedap cheeze wedge, kfc

    cheezemaz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, so far sepanjang nadia survey, dorang paling murah. kalau 1 rumah rasanya mesti lagi murah sebab amek secara pukal kan. cer akak kontek kak na wall makeover by na tu ye. :)

      Delete
  6. suke sesangat ngn rumah u!
    ahh. nk tdo kat blik polka dottt tuh plishhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sangatt sekguuu! :) meh datang sini ok. :)

      Delete
  7. letak la gmba view2 lam umah nadia.
    siyes cantikk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk, segan la nak letak semuaaaa. ;p
      tunggu beli majalah bulan depan tau? hewwhewwhw

      Delete
  8. waa.. cumil sangat bilik tetau.. tetibe rase cam nak dtg umah nadia je.. hik3x.. :P

    ReplyDelete
  9. Nadiaaaa. cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mizaaaaa, amboii panjanggnya nyaaaaaaa dia! ;p

      Delete
  10. waaaahhh. femes gitu masuk paper... bangga kita kawan kan nadia kan kankan.... ;p

    ReplyDelete
  11. kakakku yang ohsemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

    ReplyDelete
  12. salam sis... link yg diberi tu xboleh dibuka lah.. ada fb link yg baru ke? tq.. btw, that wall mmg sgt cantik.. so, this year punya ada new design ke sis buat? boleh lh share.. will inspired people too.. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...