February 11, 2014

First time buka buku pink di Klinik Kesihatan

sebenarnya cerita-cerita dekat blog aku ni kebanyakkannya sumee cite yang telah lama berlaku tapi baruu hegeh-hegeh nak cerita kuikuikui :P sebabnya, selain dari penyakit malas :p, aku spesis yang kurang berani atau kurang gemar untuk eksposeeee keseluruhan cerita harian kitorang laki bini sebab kaw ingat kaw artis nadia orang nak tahuuu? HAHAHA. 

dulu masa awal-awal tahun 2010 buat blog time hingusan mungkin laaa aku update 5 kali sehari, makan ape pagi pon cerita, nak pegi kerja pon cerita, dekat tempat kerja buat ape pon cerita, nak tido malam pon cerita hoiii takde life nyaaa kaw nadiaaaaa. KAHKAHKAH. tapi sejak cukup matang dah berapa kali akil baligh sume :p, aku terus tak berani dan tak berminat untuk cerita hari ni aku buat ape, aku makan dekat mana, aku kerja ape, laki aku pegi kerja naik ape, laki aku kerja apa haaa aku tak suka cerita dekat public gini. baik facebook mahupun blog. aku tak pernah cerita. no wonder la ramaiiiiii gile kawan-kawan aku tertanya-tanya aku laki bini kerja apa sebenarnya. siap sms kawww. eh? :p 

dan sama la jugak bila time aku mengandung ni. ramaiiii yang tanya perut dah besar belum, dah nampak belum, nape tak share dekat blog gambar perut. (-____-') errrrrrr sebenarnyaaaaa, aku tak biasaaaaaaaa aaaa. rasa macam alaaa kekoknyaa, alaa segannya nak tunjuk perut dekat orang, alaaa lagipon kecik je lagi kaw tunggu besar esok aku show off semua HAHAHA. lagipon syafiq tak berapa gemar sebab dia kata seksi laaaa ape laaa tak payah tunjuk orang. aku tak paham seksi celah mana bukannya bogel pon kan tapi mungkin laa di mata seorang lelaki. so aku jawab ok bangggg saya tak tunjukkkk. ;)) tapi tunggu besar esok-esok saya nak tunjuk jugak tau lambang kebanggaan kejayaan kita bersama KAHKAHKAHKAH vodo tauuuu :P pasrahh je laki aku. haa ada satu dialog syafiq dua hari lepas aku takleh lupa. syafiq syafiqqqqqq. ;)) kelakar tauu. panggg kang :p aku tertido depan tv dalam ape rupa aku tak tau sebab aku dah tido kannnn, mana kaw nak nampak rupa kaw tido macam mana. sekali syafiq kejut aku masuk sambung tido dalam bilik. kaw tauu, dia kejut je terus cakap apa?

" sayang, comel la sayang tido. perut sayang macam bukit. macam ni, oikkkk oikkk oikkkk." 

sambil dia gerakkan tangan buat tiga lekuk badan konon dari dada, perut dan kebawah. kahkahkahkah. siap ada bunyi iringan oik oik oikkk. HAHAHAH. terus rasa nak tido taknak bangun-bangun pat hari pat malam sebab kaw jangan tak tau, ni first timeeee selama aku tido 4 tahun sekatil sebantal seselimut dia puji aku tido comel. kahkahkah. nampak sangat selama ni aku tido macam kak limah rambut serabai. muahahaha. 

hoiii sebenarnya aku nak cerita pasal benda lain tapi melalut ke laut berapa ntah. :P sebenarnya aku nak cerita pasal buku pinkk anyonyonyooo.  ;) haaa first time kannnn bukak buku pink. mesti la rasa macam sweet sweet anyonyonyooo walaupun berejam kena tungguuuuu dekat klinik T______T


aku bukak buku pink ni 7hb januari hari tu lagi tapi sekarang baru hegeh-hegeh nak cerita. nama lagi first time kannn, harus la karang dekat blog macam diari muehehe. :p haa kalau korang nanti first time nak bukak buku pink ni, make sure jangan lupa bawak kad atau surat kawen sekali tau. basic procedure yang dia akan check masa first time bukak buku pink adalah tanya rekod kesihatan sebelum-sebelum ni, rekod kesihatan suami dan keluarga terdekat, isteri kerja apa, suami kerja apa, merokok tak, pernah mengandung tak sebelum ni, ada alergik ubat pape tak, ada penyakit pape tak. 

haa settle satu step. tunggu untuk masuk bilik kedua untuk amek darah untuk tau kita ada HIV dan penyakit-penyakit lain tak. settle bilik kedua. nexttt terus kena pergi makmal untuk check air kencing. settle urine test. then nurse panggil masuk bilik untuk check breast katanya. (-___-') aku macam haaaa? check breast?! biar betulllll misiiii ni. 

napeee kawan-kawan saya tak kena ponnnnnn dekat Klinik Kesihatan lain tapi fine aku pasrah sebab aku imagine dia mungkin akan check dari luaran je xde bukak baju pape sekaliiiiiii makkkk aiii. sila baring puan dan tanggalkan baju dan bra ye. muka aku dah rupa muka hulk dah time tu hijau merah kelabu taik ayam sume adaaaaa sebab waaaa maluuuuu kottttt. ni firstttt time aku tauuu bila kaw mengandung esok, akan ada sesetengah klinik yang nak check puting tetek kaw sebab nak tengok cukup inci tak nak menyusu anak esok. hoiiiii maluu gile kaw pahammmm takkk dia siap boleh belek belekk dan part paling tak boleh blah, dia boleh tanya aku, tak sakit keeeee 'bersama' dengan suami awal-awal mengandung ni sebab ada setengah orang tak boleh. aku rasa macam nak pitam sambil telan air liur. hah? mana nurse tau saya beramah mesra? sekali dia buat muka senyum senyum mintak penampar tunjuk 'sesuatu'. 

**#&^(*^$%****$%^$$^ choiiiiiiiiiii %$36$&%$&%^*^*!@#@$##$@. 

syafiqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq. (-_____-') dan dan time tu aku rasa nak berlari marathon balik rumah sebab malu hijauu pink purple sume ada. T__________________T kesimpulannya, pastikan nanti setiap kali sebelum check up, tak kesah dia nak check ape, badan kaw mesti bersih dari sebarang 'kesan sampingan' fahammmmm. (-__-') :P 

dah siap check sume, dia suruh scan untuk tau tarikh bersalin dan anggaran umur baby sebab aku kan tak leh kira dari tarikh last period. aku kan dah lama tak period. jadi so far setiap kali check up, mestii kena scan dan buku pink aku dah rupa folio buku scan dah kuikuikui :P


ok sekarang sambung malu hijau pink purple kelabu taik ayam sebab sekarang korang baca sampai habis kisah lucah aku laki bini lagi. kbai :P


28 comments:

  1. hahahaaa... lenkali jgn tinggalkan jejak ye

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. nadia².. ok note ... seyes.. tgh pikir blk ni nurse cek ketdk dulu haha sbb dah 6 thn kot x bkk buku pink glup...

    ReplyDelete
  3. hahaha...suka baca entry nadia ni...kelakar sgt hokehhh....

    tak sangka checkup nya smpai detail gitu sekali...

    ReplyDelete
  4. teruja baca cerita kat blog nadia setiap kali entry baru update... hehehhh take care always ^^

    ReplyDelete
  5. buku pink tu dah sudah beranak sok simpan utk rujukan akan dtg tau...masa anak sekolah pun rujuk jugak sebab nak tau tarikh & batch code imunisi mereka.

    ni baru check up...beranak sok...emmm...ikut aje dah tak de pilihan dik...
    take care...

    ReplyDelete
  6. hahaahahaha,, hadoooooiii.. sakit perut gelak,, wakkakakaka,,, yang penting,, semua selamat akak,, ikut sajelah,, kah3

    ReplyDelete
  7. hahahahha..adoi nye ponn...kak nadia ni first time sye dgar nuse check mcm tu..b4 ni kwn2 sye yg preggy x penh pulak ckp..huhu...hahaha

    ReplyDelete
  8. hehehehe lucunye....adoii..mmg malu ler..

    ReplyDelete
  9. Dah bape minggu sekarang?

    Dkma ritu nurse tak selak baju pom cuma dia suh baring, longgarkan bra n dia ajar kita camne nak cek..cara urutan.. so tak de la kuka jadi hulk hehehe

    ReplyDelete
  10. Lawak sehhh
    Tapi rasa macam segan pula la nk p buat buku pink ni nanti
    Lalala

    ReplyDelete
  11. Tak yah malu la kak... Kitorang nurse pun malu sebenarnya, tapi untuk kebaikan tepaksa buat...

    *den tak penah buat... tapi belaja penahla...

    ReplyDelete
  12. Mohon share apa kesan sampingan bila bersama puan nadia?kohkohkoh..mcm soalan nk amik ubt kn..:-P

    ReplyDelete
  13. Alaa nk malu apa tunjuk perut...tu kan hadiah plg bmkna dr Allah...jgn malu2 ek...comelll taw...jangan ko selak baju sambil tayang perut dah lah...hakuu pon fengsan...hahaha...dan semua suami pon akan marah klu bini dia tunjuk perut smbil selak baju...haha...apa aku merepekkk ni...kihkihkih

    ReplyDelete
  14. Hahahaha....klaka bace entry nadia nih....adoiiii...pe syafiq buat smp memberi ke'malu'an yg bsar kt nadia

    ReplyDelete
  15. hahahhaa...lawaaaaaak giler nadia!!!!!! akak dulu pon nurse check detail cam tu gak...tapi beza nya xde ape "kesan sampingan" dijumpai tau!!!! hhahahhaha.

    ReplyDelete
  16. adoi...lawak2..sampai geli2 dlm perut nak tergelak baca entry nadia ni.hehe.anyway..jaga diri elok2 ye.

    ReplyDelete
  17. Siyes i tak de experience mcm u sbb i tak de buku pink..i ada buku hijau jer(check up kat private clinic panel uia ajer) simple check up jer iw urine dan scan jer

    ReplyDelete
  18. comel la yaya ni..haha~

    err 1st time tau kena check breast bagai..apa x ramai patient ke dorg nk check breast segala..hehh >_<

    ReplyDelete
  19. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  20. HAHAHA..nadia kan..noty tau..btw, seronot baca preggy moment nadia. tke care urself n ur baby k!

    Luv, Kieyu

    ReplyDelete
  21. Hehhehe..klinik gomen mmg giti..semua cek..mmg bagus
    Gi private akak yg anak nak msuk 3 ni..anak 1 & 2 takder nye cek breast apa...
    Kali ni amek ko obgyn nye cek setiap inci...dari boobs sampai la ke tooot..rezeki obgyn pompuan gitu...

    Menghitung hari dah akak ni....sambung bed rest...k bye

    Nak info camner nak ilangkan stretch mar..jemput baca blog akak yer

    http://wp.me/p39qCI-7b

    ReplyDelete
  22. Selamat ya, semoga kehamilannya sehat.

    ReplyDelete
  23. hahahaa..jaga kesihatan..jaga baby..semoga semuanyer selamat..

    ReplyDelete
  24. selamat jadi ibu wirawati nadia
    dari jl indera pahlawan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...