October 25, 2013

disebalik tabir Wanita Hari Ini

tak dinafikan aku antara spesis paaaaling kuat berangannn T__T tapi selalunya aku berangan sorang-sorang laaa. :P takdenya aku dengan konon kaya kemainnn pegi post dekat fb ehh nanti nak beli nii, nanti nak beli tuu, nanti nak pegi sinii, nanti nak pegi sanaa konon nak cakap aku banyak duit, helooo ada orang heran? sikit pon takkkk. :P kang nanti orang pitamm menyampah berbulu dengan aku semua ada babee. belum pape berlagak kemainnnn mintak jauhh nauzubillah huuhuu. ;)

aku mula berkecimpung dengan dunia berangan ni dari hari pertama keluar dari perut mak aku lagi HAHA. :P nak kereta mewah laa, nak rumah besar la, nak duit banyak laa tapi dalam banyak-banyak angan-angan aku, tak pernah sekali pon terdetik terlintas dalam hati aku nak berangan masuk tv. tak pernah langsungggg T___T sebab aku rasa tu bukan tahap aku. tak layak langsungggg wey dengan hidungnya macam serombong kapal, jerawatnya macam bontot kuali, badan macam tong dram ada hati nak masuk tv memang tak la kannn. nak sekilas pandang pon belum tentu orang tv nampak bayang aku tahuuu sadis takk T__T mihmihmih. 



wallahi, 24 tahun aku hidup, tak pernah sekali ponnn aku terniat nak masuk tv. sampaiiiii la satu saat staff tv3 contact aku ajak jadi tetamu untuk rancangan wanita hari ini dan percayalah, dia contact aku dua hari sebelummmmm kitorang masuk tv. dua hariii T___T hari jumaat masuk tv, hari rabu baruu dia bagitau. dan selama dua hari tu la aku bernafas tak cukup udara, berjalan pon tak berpijak di dunia nyata sebab dia punya berdebar ya hampunnnnnnn, ni palingggggg berdebar sepanjang aku hidup. nak kawen dulu pon takde la berdebar macam ni sekali, mungkin sebab kawen tu besttttt kuikuikui :p masuk tv pon bestttt tapi aku takde pengalaman langsung babe. T__T kepala otak aku macam-macam pikir, dah la live. lain la boleh record rewind cancel. kannnn. tapi being seorang nadiafarahida, percayalah. aku terima offer masuk tv hanya untuk lihat mak ayah aku bangga ada seorang anak macam aku. ooohh ni anak sayaa dalam tv ni. cukuppp. ucapan tu priceless tahu takk. apa sahaja yang aku buat, wallahi, semuaa demi keluarga aku, mak ayah aku. (-__-') 



dan ohhhhh sebelum terlupa, terima kasih pada kak ira ohalmaree yang sudi nak sponser nadia baju untuk pakai time live ni tapiiii sorryyyy kak, masa sangatt la semputt nak pegi test baju segala. thank you tauuuu. ;)) lantakk la orang nak cakap ape, aku tibai pakai baju raya hari tu. mihmihmih. sampai je studio, dorang terus makeupkan aku laki bini dan nama pon jurumakeup artis kannnn, 5 minit jeee touch up terus siap. hebatttt gileee :)



masa tengah sambung microfon dalam tudung ni tuhan je tahu betapa menggeletarnya badan aku. lagi 5 minit nak on air semua dah standby lepas tu aku tiba-tiba blur, ada 6 kamera live akan shoot tapi nanti nak tengok kamera mana satu. hadoiiiiiii lagiii aku cuakkk. macam mana nak tau kamera mana satu aku perlu tengok cepat-cepat tanya dorang. dorang bantai cakap alaaa buat biasa jeee, anggap macam bukan live, anggap macam sembang dengan kawan-kawan. okk fineee aku cool balik. :P terus istigfar tarik nafas hembusss huhu. aku try nak cover cuak aku dengan main fb ke instagram ke tapi spoillll tauuuu, once kaki melangkah je dalam studio ni, semua line internet termati dengan sendiri sebab dorang tak nak menggangu masa live. fineeeee! :p 

startttt je on air, dorang cakap je standby 10 second, aku dapat rasa darah gemuruh naik sampai atas kepala. rasa nak pitam dan dan jeww. HAHAHA. tapi kaw gile dah live baru nak pitam. aku dapat rasa masa mula-mula dorang tanya aku soalan, aku punya kejung dah gaya tiang elektrik weyyy. kahkahkah. ;) kaku gilee. aku cuba tenangkan diri sampaiii laa masa break sekejap, ustaz sebelah syafiq buat lawak. okkkk masa ni urat tegang aku dah kendur, aku dah boleh gelak macam orang waras, hilang la sikit kekakuan aku. haaa time ni aku pk apa nak jadi, jadi laaa. aku bila dah tak control sangat, habis segala pizza telur goreng bagai keluarrrrr. kahkahkah. vodo tauuuuu. ;)) habis je setengah jam slot kitorang, keluar je dari studio, aku laki bini bantai menyesali diri masing-masing. sayanggg, ape abang merapu tadi. abang, apa saya mencarut dalam tadi kahkahkah. ;p kalauuuu la boleh undo cut edit balik kan baguss :p haaa keluar je studio, hp aku berbunyii jangan cakapp. berderu-deruuu dan gambar pertama yang kitorang tertengok adalah dari fb mila, terus macammm hoiiii gemuknyaaaaaa akuuu! T____T :p dan thank you nuha sudi snapkan untuk kak yaya dengan gigihnyaaa muah muah :p





lepas tu gambar kak nad tag, gulpppp telan air liur :p thank you kak naddd :))


masa mila tag, aku tak terharu sangat sebab dia kawan rapat aku mihmihmih :p dan dia antara yang terawal tahu kitorang akan masuk tv tapi bila tengok berderu-deru orang post dekat wall aku. allahhhhhh. memang la malueww gile rasa nak hempap-hempap je muka dekat dinding :p tapi wallahi, masa tu aku rasa macam alaaaa terharunyaaa. rasa disayangii walaupun hakikatnya korang tak sayang aku pon kennnnn kuikuikui :p



thank you sitiiiii :))



thank you diniiii dengan ucapan sila update blog :p

thank you wawaa :)



thank you pejaa yang hensem segak bergayaaa :p



thank you kak fizaaaa :))



thank you nazemannnnnn :)) ohh ye, sape tengah cari specialist kereta caldina cari nazeman ni ye sebab kereta aku hanya dia je yang usik dari awal kitorang beli sampaiiii ke saat ni dan aku sangattttt berpuas hati. :)



thank you kak miza bos ephyra yang sangattt humble ya rabbi padahal hoiii kaya niiiii bos besar kannn ;)) baik dan cantik pulak tuuuu :) boleh bluetoothkan cantik akak dekat nadia sikit tak? mihmihmih :p



 thank you ct huwaina classmate kite zaman muda remajaeww :p


ni part paling kejammmm kahkahkah :p kak atyyy, yaya deborr kak atyyyy :p


 
kak pink lagiiiii laaa, siottt :p tapi pizza domino sedap kan kakkk? jommm. muehehehe. 


terharu sangattt T__T thank you oniee :)


thank you anis :))

pada semua yang sudi tengok wanita hari ini, sudi tag, sudi komen, sudi sms whatsapp segala, walaupun ada yang cakap aku gemuk pipi bulat segala hakak pasrahhhh :P thank you sooooo muchhhh. terima kasih sebab sudi shoot time kitorang tengah live boleh la buat kenang kenangan tua tua esok merasa masuk tibiiii sebab aku rasa peluang ni sekali je seumur hidup kottt :p thank you soo much korangggg muah muahhhh :p  

pada yang belum tengok tapi sudi nak tengok, korang boleh tengok di website tonton ye, www.tonton.com.my. terus taip dekat kotak search 'wanita hari ini', kemudian pilih wanita hari ini 2013



pilih tarikh Friday, Oct 18 macam dalam bulatan warna biru ni :)



dan jemput la tengokkk kalau korang dah register akaun dengan tonton ye :) kalau belum register, jemput la register hewhewww. alaaa free jee, bukan kena bayar ponnnnn :p 


22 comments:

  1. nory tak sempat tengok yaya n syafiq time ni sebab nory sampai umah lunch time kul 12.30, segmen yaya tu dah habis..tapi tasha n mak nory ada call bgtaw nmpak yaya dalam tv...tahniahhhh yaya..

    ReplyDelete
  2. Keras pon merase jugak ko masuk tibi...akak..?? Nan hado....hahaha. .. gud job yaya...:)

    ReplyDelete
  3. u done gud job yaya...sayang kauuuuuu kuat-kuat...moga rezeki kau melimpah ruah hendaknya amin.

    ReplyDelete
  4. bahahaha...haipp yaya kena bangga sebab tu rancangan live..bkn senang nk control nerbes tahu..gud job yaya.. ;)

    kenangan terindah utk dikenangggg bila dh tua nnt hehehe

    ReplyDelete
  5. Congratulation. Saya tak tengok lagi whi tu tapi nak ucapkan tahniah dulu sebab masuk tv. Bukan senang tu. Hanya insan2 terpilih.

    ReplyDelete
  6. Saya ada tengok. masa tu cam bila ada gambar tudung biru kat sidebar blog ni. macam pernah tengok, baru ingat ha. hehe

    ReplyDelete
  7. akak dah tgk ...mmg awak nmpk kejung...paham2...gemuruh dik non neh....hehe...tapi pape pun u did a gud job...

    ReplyDelete
  8. bangga wehh kenal nadia sblm masuk tibi lagi. congrats dik.
    akak baca n3 ni pun debar mcm nak terkencing.... mcm akak yg akan kuar live.

    ReplyDelete
  9. Gemuruhnya 1st time live kat tv... Perasaan tu mesti ada kat semua orang kan. Tahniah akak dapat rezeki masuk tv ;)

    ReplyDelete
  10. hehehehehe... at least something rare and different yang tak boleh dilupakan untuk tahun ini... bukan senang beb orang nak invite dalam program live macam tu

    ReplyDelete
  11. bangga dengan kak ya dan abe sapik :D

    ReplyDelete
  12. Tengokkk jugak, mujur sempat jumaat tu x pg mane... Tahniah yer... Mmg nampak neversnya.. Biasalah kali pertamakan... Tp syafiq nampak relaks jer...

    ReplyDelete
  13. saya tengok WHI ep ni. saya sy silent reader blog ni. masa tengok tu macam 'eh eh? akak blog tu lah'..hehe. bytheway, akak memang nampak nervous masa first tu then nampak makin cool. hebatlah..hee.

    ReplyDelete
  14. siap suruh mama kt umah record lg. sbb kt opis x dok tv. blik umoh trus tgk. tahniah nadia masuk tv...hehehe

    ReplyDelete
  15. tahniah :) pengalaman indah kan.. hihi

    ReplyDelete
  16. hahahah..sabo jela..berangan yang takde dalam senarai tu la dapat..hokey ape..jawapn hokey..takde lari dari soalan..haha

    ReplyDelete
  17. woooo beznye masuk tv3, mhi, mcm bro ben ashaari
    topik dia pasal apa erk....2 kali baca, byknye kamera sampai 6..huhuhu..mmg nebes

    ReplyDelete
  18. Tahniah Nadia dan asben.. U all memang superb..
    Glemer la lepasih ni.. tak pandang dah akak ni ha..hehee :)
    Sori melawak je :D

    ReplyDelete
  19. tahniah nadia.. akak lupa tengok.. hehe tapi memang nampak macam kejung je.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...