October 09, 2013

pengiklanan di nadiafarahida.com

sebenarnya aku mula berkecimpung dalam dunia blogging ni dari tahun 2010 lagi. masa tu konon zaman sape ada blog dia memang advance habisss muehehe. sape paling banyak up entry sehari dia paling hebat. T____T aku pon gigihhhh laaa mengarang segala sebab sehari nak up lima entry punya pasalll. :p kuikuikui. tapi percayalah, kalau aku baca balik entry zaman hingusan bodo-bodo dulu, rasa macam nak terjun bangunan malunyaaaaa T____T segala mak nenek nak cerita dekat blog. nak makan update blog, nak tido cakap good night dekat blog. vodoooo tauuu. HAHAHA. 

to be honest, sepanjang aku buat entry dulu-dulu, semuaa bukan datang dari jiwa. semua dari nafsu nak kejar trafik semata. konon nak kejar income nuffnang kennn. :p sampai la satu tahap, aku rasa fake sangattt dunia blog aku ni. walaupun masa tu aku dah boleh maintainkan trafik blog setiap hari tapi alaaa tak besttt laaa. fake gilee. tak de satu pon entry yang aku buat sepenuh kasih sayang jiwa raga aku. kebetulan time tu aku patah kaki, memang langsunggggg takde perasaan nak update blog segala. padahal boleh je update sebab 3 bulan duk rumah sesaje je tapi ntahhh, takde feel. T____T

sampai la satu tahap, akhir tahun 2012 rasanya, feel nak update blog tu datang balik dengan niat, bukan nak kejar trafik, bukan nak kejar side income dari blog semata bukannn. aku buat blog sebab minat. ada feel baru update. takde feel tak payah update kang merapu kelaut. :p so semuaaaaa entry yang aku tulis sepanjanggg tahun 2013 adalah betul-betul dari jiwa aku. :)) ikhlas dengan penuh kasih sayang. ;)) paaaling aku tak sangka, bila kita menulis sepenuh jiwa raga walaupun bukan setiap hari kita update, trafik blog aku jauhhhhhhhh lagi tinggi dari time aku zaman hingusan dulu yang update 5 kali sehari. T_____T dulu kemainnnn gigih kejar nak BE nuffnang la, nak sponsored post nuffnang la sebab otai-otai blogger cakap, sape yang dapat sponsored post dari nuffnang memang hebat gileeee aaa tapi haremmmm tak dapat. (-___-') sedihhh tau. :p tapi sekarang alhamdulillahhh. nuffnang sokmooo bagi sponsored post. :) lap yuuuuu nuffnanggg ;)) 

aku maluewww laa nak tepek dekat sini trafik blog segala sebab trafik aku takde la tinggi mana ponnnn berbanding trafik blog korangggg T____T cukup-cukup makan jewwww. (-___-') tapi insyaAllah boleh kott membantu sikit sebanyak bisnes korang kalau korang nak aku tolong promotkan dekat sini sebab alhamdulillah trafik aku cecah la ribu. cuma aku tak confident dengan diri sendiri je. T___T ni first timeee aku bukak pengiklanan secara terang-terangan dekat blog sebab ramaiiiii yang email tanya pasal pengiklanan. (-___-')













macam mana ehh nak cakap. (-___-') sejujurnya, aku tak pernah dan tak reti langsung nak letak-letak harga ni sebab selalunya kalau betul sesebuah company tu serius nak bayar aku untuk entry iklan, aku terima je berapa berapa-berapa tapiiii biar la secukup makan orang cakapppp. T___T bukan senang nak karang sesebuah cerita tu sebenarnya sebab kaw kena pandai beli jiwa orang. aku pon tak reti tapi aku cuba la terbaik. kalau awak bayar saya RM10 untuk satu cerita T___T, saya buat kerja macam RM10 je punya hasil ;) kalau awak bayar saya lebih, lebih la efford saya untuk capai tahap bayaran awak. gituewww :p 

ni antara entry-entry iklan berbayar yang saya pernah buat ye :)



ada lagi kott tapi ntah lupaaa ;) jadi kepada mana-mana syarikat atau bisnes persendirian, saya dengan berbesar hati mengalu-alukan tapi dengan segannyaaa nak cakap secara terang-terangan (-___-'), saya buka tempahan untuk iklan pengiklanan di blog nadiafarahida.com dengan bayaran RM100 per entry sticky post 48 jam dan di page facebook blog nadia ye. ni harga paaaling rendah orang pernah bayar saya untuk entry iklan. jadi saya follow harga dia la yee :) tapi kalau tuan puan encik dato datin nak bayar lebih, saya sudi menerima dengan berbesar hatiiiiii selapang dada :)) meh contact nadia meh, emailkan ke nadiafarahida@gmail.com ye :) nanti kita deal. terima kasihhhhhhhhh ;)




16 comments:

  1. hoho..maju kau maju. eh nuffnang dah cash out belum ? mila dah cash out huhu...

    ReplyDelete
  2. klu akak letak rm10 ok x? hahahaha eh betul ni..entry dh siap dh..tp tkt nk publish..

    ReplyDelete
  3. syoknya...semoga murah rezeki lg... :)

    ReplyDelete
  4. uiksss byknye earning nadia..akak punya bape sen ntah hahaa

    ReplyDelete
  5. wah...beribu nuffnang akak.bestnya:)

    ReplyDelete
  6. hamboi...tunggu kite buat bisness kite contact nadia :p

    ReplyDelete
  7. wah hebat ! dah up ke satu fasa lagi ... saya masih marhein

    ReplyDelete
  8. Mira pun mcm akak juga, kalau tak ada hati nk menulis masa tu, mmg mira takkan update blog

    ReplyDelete
  9. Terbaik! Blog Nadia banyak membantu kami. Thanks a lot ye =P
    Sangat berbaloi2..

    ReplyDelete
  10. kak mira ada blog contest dulu.. i did quite a good money on advertisement.. lepas tu malas nak maintain.. kak mira charge, banner kecik rm10, tahan seminggu kot rasanya.. sticky post lagi mahal.. banner panjang kat atas rm50 kot.. still kire murah rasanya..

    ReplyDelete
  11. hebat Nadia -- pandai mengarang dia ni - tahniah - semoga bisness terus maju

    ReplyDelete
  12. fuh banyaknyer nuffnang dia..maju..maju

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...