May 29, 2013

Tempat Paling Best Celebrate Birthday Party, Anniversary, Bridal Party, Baby Shower dan sebagainya :)


i would say, this might be my best birthday treat ever! :) masa sekolah form two ke form three dah lupa duluuu pon best jugak sebab dapat kad birthday berlambakk-lambak wiiii bestnyaaaa. ;) tapi kali ni laaaagi best sebab lagi happening yeayyyyy. dan part paaaaling best, tak over kalau aku cakap, buat dekat sebuah cafe yang veryyyy the ohsemmmmm. veryyyyyyy. T___T 



pandaii tauu dorang niii. kalau ikutkan, besday aku jatuh pada hari khamis 23hb tapi hari khamis kan hari bekerja. jadi hari 23hb tu, syafiq je la belanja aku makan dekat Secret Recipe. :) tapi dorang pon cakap la nak belanja aku makan 24hb dekat Flora Cafe. aku onnn je sebab kebetulan 24hb tu jatuh pada hari jumaat iaitu hari wesak. syafiq pon cuti yeayyyy boleh lepak sama-sama semuaaa. aku ingatkan makan biasa-biasa je sebab setiap hari jumaat Flora Cafe memang ada buat buffet lunch. aku bajet mungkin dorang nak belanja makan buffet lunch dekat Flora Cafe sebab besday aku kott kehkehkeh :P. sekali sampai-sampai je dekat Flora Cafe, wowwwwwwwwwwwww



ni bukan nak makan biasa-biasa niii, ni luar biasa namanyaaa T___T rupanya, dorang dah kawtimmm baikkk punya dengan Mell, bos dekat Flora Cafe ni untuk sambut besday. huwaaaaaaa T____T cantiknyaaaaaa. dengan bling-blingnya, dengan fresh flowernya, dengan ballonnya, sambung nanges, huwaaaaaaaaaa :p 



sajeww je kan sajewwww. lepas tu kek siap ada duaaaa. T___T satu syafiq beli, satu nory beli. thank you noryyyyyy, thank you sayangggg. huwaaaa sambung nangis lagiiii :P



jujur aku bagitau korang ehh, kalau korang nak sambut bithday party ke, bridal shower ke, baby shower ke, anniversary apa-apa ke, Flora Cafe sangattttt sesuai untuk sebarang majlis. satu sebab dekorasi dia sangat la menawan kalbu rasa macam waaa romantiknya, curlassnyaaa, mahalnyaaa nampakk tapii sebenarnya harga dorang takde la mahal mana pon. seriusssss. standard secret recipe je sebenarnya. ada certain makanan, Flora Cafe jauhhhh lagi murah dari secret recipe. mungkin sebab dekorasi dorang yang elegant dan mewah menampakkan hanya orang-orang tertentu je boleh makan sini. padahalllll, semua mampu makan sini ok. :) kalau contohnya korang nak makan banyak, korang datang la sini hari jumaat sebab hari jumaat dorang ada buat buffet lunch. bayar RM22 nett per head dan makan la sepuas-puasnyaaaa. alang-alang boleh makan sepuas-puasnya, korang boleh la celebrate party pape macam dorang buat untuk aku ni. :) see, nampak macam grand gile kan tempat ni tapi percayalah, harga dia tak segrand yang kita sangka.



bab dekorasi, korang jangan risauuuu. semuaa korang boleh kawtim dengan Mell. korang cakapp je nak buat event apa, contohnya bridal shower ke, anniversary ke, birthday party ke semuaaa la. nanti dia akan set up semuaaa untuk korang. korang tak payah pening-pening kepala. bagitauu je Mell, dia very the hebat mastermind. :) tapi korang kena make sure telefon kawtim baikk punya dengan dia dulu la kann. kaw jangan main terjah walk in lepas tu tiba-tiba ehh Mell, saya nak sambut birthday ni, dah belonnya mana. aku syak sebelum Mell bagi korang belon, ada yang aku belon korang dulu. HAHAH. heyyyy bagitau awal-awal, senang dia prepare. :) kang terkangkang dia 5 minit nak prepare semua benda.

boleh tu memang la boleh tapi better dia prepare dari awal la kannnn. baruu puas hati. ye dak? tapi kalau korang sajee nak main walk innn je pon tak jadi masalah sebab makanan dorang ada je yang ala carte. tak semestinya kena amek buffet. haaa lagi satu rahsia orang selalu tertanya-tanya. nampak cafe ni granddd gile kann. mesti makanan dia western sesaje. kann? hewhewheww. sebenarnyaaaa, Flora Cafe ni antara cafe dalam Kuala Lumpur yang nampak mewah tapi sepenuhnyaaaa makanan melayu. no western food. dan dekat sini jugak la korang boleh jumpa ubi goreng cicah kicap yang heyyyy meleleh air liur aku betapa sedapnyaaaa. T____T



dan kalau korang rasa cafe ni tak cukup besar untuk menampung bilangan tetamu yang korang bakal jemput, no worries babe no worries. :) Flora Cafe ada space yang sangatttt lapang dan cantik yang boleh sumbat suka hati korang la berapa orang pon dekat tengah-tengah Ampwalk ni. 



macam dekat garden kannnn? cantikkkk sangattttttt. jadi kesimpulannya, tak kesah la korang nak buat event apa sekalipun, semuaaa boleh buat dekat Flora Cafe di Ampwalk ni dengan harga yang semuaaa mampu bayar. kalau contohnya korang still tak leh bayang macam mana rupa party atau majlis korang kalau korang buat dekat Flora Cafe ni, aku suggest korang tengok Facebook Flora Cafe ehhh. aku tengok je padahal tapi aku yang terujaaaa lebih. cantik kottttt. happening gile! pandai Mell manage event. dan the best part is, Flora Cafe ni adalah milik sepenuhnya oleh orang Islam. kenalkan, seperti biasa paling kiri ida, sebelah ida mak, sebelah mak nory, sebelah nory adalah mak long, owner flora cafe yang sangattttt humble down to earth. baik sangatttttt. dan paling kanan dah tentu-tentu milaaaa. :)



nanti kalau korang nak pegi sini, korang boleh ikut alamat ni eh.


Flora Cafe
Lot G.08B-1 Ground Floor The Ampwalk, Ampang.
03-21618010 / 03-2858 6090


dan untuk memudahkan korang kalau korang nak celebrate pape event dekat sini, better korang call Mell di 017-3024112. Flora Cafe ni beroperasi setiap hari dari pukul 11 pagi hingga 10.30 malam. atau nak senang, korang boleh contact Mell dekat facebook sini ye, Flora Cafe Ampwalk atau like page facebook Flora Cafe Ampwalk. 



dan secara live, korang boleh tengok betapa sengalnyaaa kawan-kawan aku. HAHAH. aku pesan awal-awal, kalau rasa loya, better jangan teruskan tengok video ni. kang tak memasal korang pitam. kohkohkoh. :p




dan suprise paling menjadi, thank you sooo much kak naddddd sebab diam-diam pos nadia hadiah yeeee. nadia baruu dapat siang tadi. :))


thank youuuu muah muah! ;)) sayangg la nak pakai. buat frame bolehh? hehehe


23 comments:

  1. bestnya..

    http://myartcrafting.blogspot.com/2013/05/may-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. wow...bestnye!!! nk wat mjls kawen pun boleh kn...cantik sgt2...
    happy birthday!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. cantiknya deco.. mmg gak betul.. macam majlis besar2an.satu cafe dibooking. mahal x nak buat semua ni? hehe tanya tuan punya bufday plak kan..

    ReplyDelete
  4. Alamak segannya, hadiah tak seberapa jek :)
    Apa2 pun moga nadia trus sukses dan bahagia di samping syafiq :)

    ReplyDelete
  5. yeayyyyy.... semua dah set dgn Mel.
    kak amy pulak yg teruja.

    ReplyDelete
  6. wow bestnya... cafe ni mmg cantik.. tp selalu tgk dari luar ja.. sebab lalu kot jalan ampang kan.. hehe

    ReplyDelete
  7. meriahnya.... senyuman nad pun kemain lebar lagi ... mesti suprise kan...

    ReplyDelete
  8. salam..waaaaa...bestnye..HB nadia..may ALLAH bless u..in shaa ALLAH..amin..:-)

    ReplyDelete
  9. best nye.. wuhaaa peak nak ajak pun.. nak tacinglah mcm nie =D

    ReplyDelete
  10. wahhh bertuahnya badan..dapat plak kawan2 yang sporting habes..susah nak cari kawan yang camni sekarang..
    happy for u nadia..
    kalo sekali pandang and tak tahu citer,sure akak tak masuk cafe ni..gaya cam orang kaya2 je yang masuk..hihi

    ReplyDelete
  11. suka tak suka takkk.. hehhehehe.. syafiq pehlis jaga yaya yeeeeeeeeee.. buat yaya ngajuk, ida hempap syafiq nenati... tak cukup tu, ida panggil milo dgn nory tolong hempap jugakk.. muahahhahaha

    ReplyDelete
  12. Yayaaa....
    kek tu bukan dari nory sorang, tapi dari eida, mila dan ieza jugakkk....

    waaa untonglahh dapat hadiahh...best2,,,hehe

    ReplyDelete
  13. 18 kali aku gelak tengok video tu...xmenahanlah tengok ayahhh~

    ReplyDelete
  14. Hoho happy belated birthday Nadia..wah kelas kau jah..cantiknya tempat..tak buat candle light dinner?..ehem, ehem:)

    ReplyDelete
  15. alamak..terlepas nk wish..

    happy belated bday nadia:)

    ReplyDelete
  16. Wow bestnye tapi jauh pulak nak sambut kat sana.. kalau johor ada tempat best cam ni memang dah gi dah.. seronok nya nadia sampai 2 cake jeles tau :)

    ReplyDelete
  17. besttttnyerrrr...saper nak taja ahkak pulak pasni hahaha..verangan!!

    seronok tgk korang ni tau..ada kawan2 yg best utk buatkan supriseee..tak pernah lagi makan di flora cafe..

    ReplyDelete
  18. sekali tengok da terase macam dalam garden.. syoknye.. teringin nak pergi..

    ReplyDelete
  19. serius lawa tempat dia.rasa macam attend wedding lak tgk

    ReplyDelete
  20. WAH...BESTNYER SMBUT KAT LUAR..MANYAK SYOKK

    ReplyDelete
  21. teringin jugak nak celeb kat sini <3

    doublestemcell2014.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. blh dptkn emelkn tmpt ny..sy nk booking

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...