May 08, 2013

Santai Travel Blogger by SOTA di Flora Cafe, Ampang


aku tak pasti korang macam mana tapi spesis aku, aku susahhhhhh nak cakap tak bolehh. dia macam emmm tak sampai hati kott ntahh. :p tapii, kalau sesuatu yang melibatkan bidang aku sukaa, aku enjoy buat keje tu, macam contoh aku sedang bekerja, dan dalam satu masa yang sama, aku tetap boleh lepak-lepak dengan kawan-kawan dan makan-makan dengan kawan-kawan, memang takkkkkkk la aku nak tolak kannnn. tu untung bila berkawan dengan orang yang minat kaw dengan minat aku sama. wiwiwiwi ;) 


again, mendapat jemputan makan-makan dan peluang bekerjasama dengan pihak SOTA kaw gilee aku nak tolakk memang takkkkk laa kann. :P bukan calang-calang company niii. T__T sebelum ni kan kitorang dapat jemputan sebagai media blogger untuk jubilee dinner Kuala Lumpur Tourism Associates dekat Hotel Istana. SOTA dengan KLTA ni bernaung di bawah satu line yang sama iaitu pelancongan. rentetan dari dinner tu, kali ni SOTA ajak kitorang join satu event di bawah SOTA sendiri dan event ni berlangsung dekat Flora Cafe yang amagadddddddd! super duper ohsemmmmm. T__T macam dalam istana kayangannnn babeee. cantikkk sangattt. sangattt. kaw nampak tak pengulangan ayat sangattt aku. (-__-')



kalau kaw planning nak kawen tema garden wedding, aku syorr sangatttt kaw kawen dalam cafe ni tapi aku tak pasti pernah di buat orang tak kawen dalam ni. mihmihmih. tapi awal dengan scha alyahya pernah buat press conference umum dorang nak kawen dalam cafe ni. seriussss dia punya keindahan decoration akan buat kaw rasa macam wahh princesss sangattt.

ohh berbalik kepada event Santai Travel Blogger bersama SOTA,

semuaaaa tengah kusyuk mendengar taklimat dari boss besar. jangan tanya kitorang yang mana. :p kalau tak sama warna tudung, mesti nak sama warna baju. kalau tak sama warna baju, mesti nak sama warna seluar. kalau tak sama warna seluar, mesti semua nak sama-sama mintak pelempang. :) HAHAH. aku rasa kelebihan mana-mana company yang bekerjasam dengan kitorang adalah macam buy 1 free 4. kahkahkah. :p kaw contact aku, sah-sah aku nak angkut lagi 4 orang kawan aku ni. kalau kaw contact dorang, sah-sah dorang ponn akan angkut lagi 4 orang yang lain. it comes in package. hugeeee package. take it or leave it! HAHAHAHA. :P

kenalkannnn, ni Encik Zainal Abidin Othman. beliau Project Manager SOTA. sangattt friendly dan tak sombong lansunggggg. :)


masa ni encik zainal tengah terangkan pada kitorang, apa sebenarnya SOTA, macam mana SOTA beroperasi dan menjalankan servis mereka dan semua yang berkaitan dengan SOTA la kannn. SOTA ni sebenarnya sangattt membantu korang yang spesis bz keje semedang tapi suka berjalan. sempatt ke kaww nak arrage kaw punya holiday first day kemana second day kemana, nak book hotel la, nak book transport la, semuaa la senang cite. SOTA ni pembantu online yang akan membantu korang secara maya. korang decide nak kemana, nanti dorang akan suggest tempat apa yang menarik dekat sana, hotel mana yang sesuai dengan bajet kita, heyy macam-macam laaa. kaw boleh try tengok dekat sini, http://www.sota.travel/


settle dengar penerangan big bos, makan timeee :) idaaa kaw kenapaaa, tak puas hati dengan kak syuhaida eh tengok macam nak gaduhh. :p kak syuhaida ni pon orang kuat SOTA jugak. :)






aku cakap terus terang dengan korang ehh, mula-mula aku tengok ubi goreng ni aku macam errrrrr ape kess ubi makan dengan kicap cili padi ni. sedap keee. macam tak berapa boleh masukkk je tekak wa babe. kan selalu kalau dekat kfc potato wedges dia makan dengan sos ke, cheese ke, mayonis  ke kann. ni macam emmmmmm sedappp keee. aku pon amek la seketul dua nak try. heyy ni bukan entry bodek okeh! T___T ni aku cite pengalaman aku. aku taip ni pon sambil telan air liur tau. sumpahh. sedapppp gileeee! lagi sedappp dari kfc punya! dia rasa macam hoiii sedapnyaaa. tak tau nak cakap macam mana! ubi goreng, makan dengan kicap yang dorang campur ape ntah tapi rasa la cili dia. sedapppppppppp. kaw pegi sini, kaw tak cuba, aku hempap laju-lajuu. tak cukup dua ketul, aku terus tambah berketul-ketul. kehkehkeh :p


kenalkann, ni semuaaaa yang hadir untuk event Santai Travel Blogger anjuran SOTA di Flora Cafe ni. :) nampak tak sape paling fotogedik dalam gambar dekat atas ni? orang lain kemain sopannnnn. muahahaha

 ok sekarang baru sesi menggedik bersama :p

bersama tiga orang kuat SOTA, sebelah ida tu kak syuhaida, lelaki sorang tengah-tengah sengal senget semua dia sambil lap air liur tu nill. HAHAHA. nill, nilll, rosak gambar kitorang pose gini. kuikuikui :p kakak sebelah nill tak tau nama sorryy.

 

dan macam biasa penutup cerita, tadahhh la korang dengan asyik-asyik muka ni, asyik-asyik muka ni. ;) ida, mila, nory, dan sheila. tu jeeew. sokmooo. HAHAHA. dan aku syak, leher aku terseliuh tiba-tiba time ni sebab tu terkehel semacam. muahaha :p yang sopan sebelah bos besar tu alyza. kitorang kenal time event nuffnang hari tu lagi. :) tapi dia macam malueww malueww. jangan la maluuuuuuu. ;)) mau tak malu, kitorang kan sokmo kecoh tak tengok kiri kanan belakang depan. hewheww. nanti jumpa lagi ehhhhhh.


21 comments:

  1. cantiknyerrrr deco diaa...sgt romantic huhuhu..
    korang mmg x dapat di pisahkan betul ;)

    ReplyDelete
  2. Perghhhhhh.makanan tu yg pentingggg

    ReplyDelete
  3. Org sydney ter...ooohh k.nadia smbl kcap tu mkn ngan pisg grg pon best lau xsilap bnde tu mknn org johor

    ReplyDelete
  4. bestnyeee.. tingin nk gi tmpt 2..

    ReplyDelete
  5. seronotye dpt invitation..keep it up babe~

    Rini kirim salam dengan nadia. hihi :)

    ReplyDelete
  6. hehe comel la nadia dengan kawan2.. ye flora cafe ni cantik sgt.. tp tak penah masuk pun.. huhu

    ReplyDelete
  7. nadia tak pernah makan erk cicah gitu??kelate meme takdok la..
    ni tak silap akak belah johor sebab kawan akak pon ade ajar makan goreng pisang cicah sambal kicap..memang sedap..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum yaya, kahkahakhak lawa entri ni. sheila pun belum up lagi. tunggu yaaaaaaaaaaaaa ;0

    ReplyDelete
  9. kite sama la ssh nak say NO..hehe...alaaaa, nape xpenah tau ade tmpt cenggini...serious cantik okayh...;D

    ReplyDelete
  10. untunglaaa.. cayy tetibe akk cm jeles gile la ngan awak kan sbb dpt invitation ke tmpt cantik gila cmtu kan..hihhihikk!

    ReplyDelete
  11. hmmm..mcm best jew...xajak pnnnnn....

    ReplyDelete
  12. wow!!gempak..bestnyer cafe ni!!!mulela verangan nk buat majlis kawen dkt cni..hehehehheseronoknyer kak

    ReplyDelete
  13. kak nadia...nak tanye..baju blogger ni ada jual x??nak beliii

    ReplyDelete
  14. BEST NYE... anyway cantik la tempat tu kak =D

    ReplyDelete
  15. Tak sabar nak hi tea... Yum yum yummm

    ReplyDelete
  16. cantikk tempat ni... ubi goreng cicah sambal kicap kegemaranku tu huhuhuhu ....

    ReplyDelete
  17. seronok dapat makan free kan..hikhikhik

    ReplyDelete
  18. owh, event ni la eh yang korang duk cerita tadi
    ape-ape hal, nanti roger-roger eh :)

    p/s: untung ler masuk paper pulak hari nih.. hebak ah

    ReplyDelete
  19. cantik sgt tempat mkn nyer. mcm dewan pengantin pun ada jugak.makanan mesti sedap la kan.hehe

    ReplyDelete
  20. wahhh,,tempatnya asyik sekali tuh11

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...