April 27, 2013

kenapa aku pilih Sydney T____T

papa, kalau suatu masa dulu kakak pernah kecewakan papa, kakak tau impian papa punya seorang anak yang mampu membanggakan papa, kakak tau papa pernahh punya impian tengok kakak belajar sampai ke Australia kannnnnnn kakak tauuu. :) walaupun papa tak pernah bagitau kakak sendiri, tapi papa pernah bagitau bibik mirna kann? kakak tauuuuuuu. dia bagitauu. tapi kakak tak pernah bagitau papa pon yang kakak dah lama tauuu. T_____T dari hari pertama kakak dapat result spm, dan pada hari pertama bibik mirna bagitau kakak, it hurt me sooooo deeply. how bad am i. T_____T dan wallahi pa, kakak pernah nekad, i will bring you there. somewhere in Australia. doesn't matter how, doesn't matter when, and finally we are here. :)


satu benda papa perlu tahu, mak ayah lain perlu tau, anak ni kadang-kadang banyak mainnn. (x_____x) banyak bercintaaaa. :p banyak berangannnnn. tapiii, kalau part berangan, papa jangan halang paaa. orang-orang kampung yang berjaya biasa lahir dari berangan luarbiasa. meh kita berangan sama-sama lepas ni kemana pula kita? kuikuikuiii :P

#update live dari sini tapi sorry tak sempat blogwalking lagi. nanti balik malaysia nadia reply ehhh. ;)) beza waktu buat aku blurrr manjangggg tapi part paling best, malam dia lagi lama dari siang. wiwiwi ;))

 

28 comments:

  1. terkedu, terharu dengan entry ni :)
    happy holiday nadia and family :)

    ReplyDelete
  2. wahh..besnye..smoga enjoy di sana!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Tercapai jugak impian papa nk tgk anaknya sampai ostolia ;) walau dgn cara berbeza...

    ReplyDelete
  4. Aturan Allah yang terbaikk..
    Jaga diri, sayang ! :D

    ReplyDelete
  5. salam..waaaa bestnye nadia da smpai sane..:-)..

    ReplyDelete
  6. Sweetnye.betul tuh nadia kite nih time blaja kdg2 buat main2 smp lupe impian mak ayh.so skang bile dh kerja nih kne work hard n smart utk capai impian yg tergendala.

    ReplyDelete
  7. sangat seronok, nakal sikit takpe...tapi papa nadia pasti bangga dgn nadia yang sekarang.. =)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum, sebak baca ni yaya. huwaaaa sheila rindu yaya. take care yang! balik nanti gosip gosip please.. hahahahah aikk gambar syafiq takde ke? hihihi malam yang panjang tu the best part nyeeeeeeeeee ;p

    ReplyDelete
  9. selamat berangan ye nadia...jangan lupa, ole2 utk daku...ekekeke

    ReplyDelete
  10. akhirnya sampai juga sydney.

    ReplyDelete
  11. aku kalau baca entry-entry pasal kekeluargaan ko ni kan, aku mesti nak sebak ;'(

    ReplyDelete
  12. berangan tu best peeee. nak berangan jap pergi korea.. mihmihmihh

    ReplyDelete
  13. dari berangan terus jadi realiti haha..

    ReplyDelete
  14. peh kak yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,oloh laaaaaa...dop ingat transfer ongkos T_T

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum, kak.

    Wiii seronoknyaaaaa ;D
    Ayah kita sama la hahaha. Nak anak belajar sampai luar negara tapi anak-anak dia kuat berangan, banyak main. Ekekeke :3

    ReplyDelete
  16. takpe.. nadia jgn risau.. nadia tetap anak yang membanggekan parents..

    ReplyDelete
  17. Pic lg nadia...seronok tgk nadia kt sana...ada rezki nk gi jgk la...hehe...

    ReplyDelete
  18. Hi Nadia. Nice trip to Aussie! Sory if this comment not related to your topic. Ternampk Cik Nadia berminat dengan spa. Pls feel free to visit Hannah Spa blog at http://hannahspa.blogspot.com Sekarang kami ada special promotion untuk para bloggers. Hope to see u soon :)

    ReplyDelete
  19. patutlah lama menyepi.. pergi sydney rupanya..hehehhe

    ReplyDelete
  20. Tahniah dear, Nadia anak yg baik.. Berjaya penuhi impian your Dad..

    ReplyDelete
  21. As salam,

    Tumpang tanya, Nadia ada beli xtra FM Sydney x? Kalau ada, saya nak beli dari Nadia dalam 3 FM camtu.

    Maaf kalau susahkn, x sempat nak minta tolong Nadia belikan awal2 hari tu.

    Mekasih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam,
      alamakkkkk sorryyyyyy. dah habiss. nape tak cakap awal2 hari tuu kalau tak nadia boleh tolong belikann. T__T

      Delete
  22. assalamualaikum...nk tnya sket klo sya pergi sydney backpack alone selamat x? masa kt sna stay di mana???

    opss...lupa nk introduce diri..sya azira...dlu pn mrsm kuala lipis tpi x smpt jmpa sbb 1 msk sna form 4....

    ReplyDelete
  23. oooo..kawan sheila ey..hehe..ok..sya dah follow..kira rakan travel la ni..kata nak gi krabi jadi ka?/ hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...