April 26, 2013

Harga tiket flight ke Sydney, Australia


yeayyyyyy today is the dayyyyy *senyumsengehhhsampaitelingasambilgelekgelekbontot :p 
malam ni flight kitorang ke sydney yeayyyy yeayyy yeayy. nahh yeayyy kaw sampai esok tak habiss. ;)) sebenarnyaaa, sebelum aku maha kesibukan sampai tak terlayan dunia blog, baik aku jawab semuaaa soalan korang secara berperingkat. heyyyyy kaw jangan tak tauuuu, ramaiiiii kawan-kawan kitorang tanya mahal ke tiket ke sydney mahal keeee. berapa ribu. berapa juta. heyyyy takde la mahal mana kalau kaw book awal-awal kannnn. kaw nak gi berjalan negara mana sekalipun, salah satu cara jimat adalah book awal-awal. lepasss je kaw book, kaw dah boleh berangan dah. sebelum book pun boleh jeww berangan tapi berangan selepas book dia punya ghairah lain macam. boleh? kohkohkoh ;)


selepas berbulan-bulan aku pk, nak share tak dekat blog harga tiket flight ke sydney ni. sebab ni first time aku reveal harga tiket flight yang aku pernah book sepanjang aku hidup sebab aku rasa macammmmm emmmm nanti apa pulak orang cakap. (-______-') mungkin bagi aku murah tapi korang rasa mahal. lepas tu nanti ada yang sound cakap duit ni baik pegi mekah. helooo, nak pegi mekah tak leh show off macam nak gi sydney. kohkohkoh. (x_____x) kalau aku book pon aku book diam-diam takut nanti tak berkat. hewheww ;) mungkin jugak aku rasa mahal lepas tu korang cakap eh eh murahnya, terus wa sentapp. lu takpe orang kaya wa menoreh getah siang malam babe. HAHAH. ;))

50% hati cakap nak share. 50% hati cakap jangan share. hati aku cakap nak share sebab senang nanti kott la korang pon ada impian macam aku nak gi sydney, jadi korang boleh bajet berapa peruntukan untuk tiket flight. dan boleh bandingkan samaada korang punya tiket time nak beli tu adalah palingggg murah atau ada lagi yang lagi murah. 50% cakap jangannnn share dekat blog sebab aku percaya bukan semua suka aku. kang aku cite panjang lebar cakap aku show off terlebih. lepas tu paling tak leh blah, kaw tak suka aku, bercerita macam aku tak tahu, tapi kaw baca blog aku. kaw stadi seketul-seketul ayat aku. lepas tu eh ehh, kaw buat semuaa apa aku buat. tak ke kelakar? aku peghatiiii je. mungkin kebetulan jewww kottt. kuikuikui :p



ok dahhh mengumpat :p, berbalik kepada harga tiket yang aku dapat, untuk pengetahuan korang, aku book tahun lepas lagiii. 2012 babe. seeeee, betapa lamanyaaa aku kena pendam tahap berangan aku. T_____T menjadi seorang nadiafarahida, dilahirkan sebagai seorang anak sulung, bila aku cakap aku nak, aku akan betul-betul usaha sampaiii aku dapat. termasukla bila sesuatu melibatkan keluarga. aku kalau boleh semua keluarga aku nak bawak. jangan cakap mak ayah aku je, sekali dengan nenek datuk moyang semua kalau bolehhh. malangnya, aku tahu tahap kemampuan aku takat tu je. jadi aku hanya mampu bawak adik-adik and mak ayah aku je dulu. nanti kalau ada lebih, kita bawak semua ye. :) tu pon dah kira allahhhhhh hanya aku je tau betapa puasnya hati aku. mau takk, impian aku ni babe bawak mak ayah adik-adik aku melancong ke luar negara hasil titik peluh aku membanting tulang siang malam. (-___-') heyy sebak pulak rasa. tapi kesiann adik aku nombor dua, tiket dah beli lamaaa dah kan. tibe-tibe abis spm baru ni dia kena pegi PLKN dekat sabah. aku try apply cuti tapi xlepas sebab dorang memang tak bagi cuti kalau nak pegi luar negara sepanjang dalam tahanan PLKN. redhoooo je dia. ;) tapi tak sedih sangat sebab dia aku dah pernah bawak pegi oversea. 

heyy tak tahu tahun bila nak start cite pasal harga tiket, bercerita je panjang. HAHA. ok ok, harga tiket ke sydney dari kuala lumpur untuk 7 orang adalah, 




total asal dia adalah RM5101 untuk 7 orang tanpa add on luggage dan makanan. lepas tu kelmarin aku add on luggage 20kg pegi, 20kg balik dan makanan setiap sorang pegi dan balik. jadi yang untuk add on ni tambah RM308. jadi total semua adalah RM5409. mahal ke murah? aku rasa murah dah babe sebab ni untuk 7 orang pegi dan balik ke australia yang makan masa 8 jam kremm bontot aku dalam flight malam ni. T____T kalau kita kira dari harga basic tiket tadi yang RM5101, tiket sorang pegi balik jatuh harga RM728.71. haaa murah kann? ;)) ok cepat-cepat book sekarang untuk flight tahun depan! hikhik ;)) 

kenapa aku pilih sydneyy? nanti laaaaaa aku cite. :) dah panjang sangat entry ni. entry kenapa aku pilih sydney heyyy sangattt la drama air mata. T___T ok dah nak sambung packing, baiiiii ;))


 

29 comments:

  1. Slamat bercuti yaw.eka tak penah pegi ostolia pun...

    ReplyDelete
  2. untungla nadia nk gi sydney..best tuh

    ReplyDelete
  3. yayaaa......selamat bercuti okay...jangan lupa kat kitorang sesampainya di Sydney nanti...meh nak polok2...rinduuu 5 hari tak dapat chat ngan yaya nnt...hukhukhuk

    ReplyDelete
  4. waaaaa... yaya takde for a week. rindu babe. rinduu. jgn lupe any pic, yaya dekat sane, tag ida ! tau tau tau ! *sambillapairmatayangmengalir*

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum yaya. terbaiklah berangan punya lama. hehe take care jalan sana. fridge magnet jgn lupa ek. nanti sheila bayar. hihi :D

    ReplyDelete
  6. alaaa... cepat la nadia sambung why why why sydney... akak nk gi melbourne thn depan. angan2 nih. hope comes true laaa. rayyan 3++ yaya 2++.
    mungkin dh ok skit kot nk travel.

    ReplyDelete
  7. nadia bestnya gi sydny, murah la untuk 7 orang harga macam tu. Kak dija dah pergi last year, seronok seronok, amik gambar dengan kangaroo dan koala bear yang pemalas tau tido tu je tau hehe

    ReplyDelete
  8. Harga ok, tak mahal sangat.

    Bro pernah book flight untuk speaker bagi international conference yang bro handle.. flight mereka je dan cecah berbelas ribu.

    Bro tak minat book tiket awal2 takut confirm nnt bro xpergi punya. Dah beberapa kes terjadi walaupun hotel semua dah book. bro tetap xboleh pergi.

    disebabkan bro anak sulung, kalau bro cakap bro nk pergi situ.. esok dah bro siap2 g sana..

    he..23x xsuka plan awal2.. takut mengecewakan hati orang lain.

    ReplyDelete
  9. share je dik...dont bother people nak ckp ape..janji kite tau niat kite..hehehe...sgt2 murah okayh tiket tuh..5k ++ utk 7 org mmg tersgt2lah murahnyeeeeeee..sgt2 untung..;)

    bersiap sedialah okayh muntut tuh...kak sya dh merasa 8 jam duk dlm flight..nak nangis rase..sakit pinggang toksah ckp leeeee..hehehe.. bestnye gie holiday skali ngan family..

    ReplyDelete
  10. besnye kak nadia..nnti jgn lupa bwk balik ole2..hihi

    ReplyDelete
  11. Bestnya dia..semoga selamat semua pi balik na:)

    ReplyDelete
  12. Mahal jugak tu nadia... itu bagi masreena la ok... =)

    ReplyDelete
  13. Klu tuk 7 org rs dh berbaloi2 hrga tuh

    ReplyDelete
  14. Have a safe flight and nice trip, Nadia :)

    ReplyDelete
  15. ya...nini pon rasa sangat2 murah....wah wah wah nanti upload gambar sepanjang holiday yang comel..=D

    ReplyDelete
  16. Selamat bertolak, semoga sekamat pergi dan kembali..
    Happy holiday =)

    ReplyDelete
  17. Bestnyer Nadia, siap bawak family lagi.. beruntung mak ayah nadia punya anak seperti nadia..
    tak semua orang mampu tau especially macam MJ..

    Mudah-mudahan ada rezeki suatu hari nanti :) aminn

    Apapun selamat bercuti.. jangan lupa FM seketol ;D

    ReplyDelete
  18. murah berbaloi2 la nadia...serious murah sebab tiket utk sorg xsmpai rm1k pn....teringinnya nk gi....tp ada je halangannya...huhu...semoga bergembira kt sana yek...jgn lupa tepek pic byk2 yek...akak nk gi jgk nnti kalau ada rezki....

    ReplyDelete
  19. murah sgt la tu. untuk 7 org kot.

    ReplyDelete
  20. murah sgt tu..saya dh p Melbourne dec ni tiket 3 org aje dh RM5k.huhuhu..

    ReplyDelete
  21. ehh..betul la murah..untuk 7 orang tu..berbaloi-baloi..selalu book tiket untuk my boss 2-3 bulan awal pon still beribu-ribu lagi harga dia..huhu..untunglah u kan. take care kat sana ;)nanti wat entry pasal bajet ke sydney plak k. hehe

    ReplyDelete
  22. memule tengok 5k.. mahalnye.. sekali da bahgi.. murah la pulak.. :)

    ReplyDelete
  23. Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new posts.


    My website: kliknij

    ReplyDelete
  24. Murah sgt2. Sy dulu ulang-alik ke adelaide sorang dlm rm 3k naik MAS.

    ReplyDelete
  25. share jek experience.. sbb kita niat untuk menolong orang2 yang nak pergi jugak.. kan kan kan..

    thanks sharing!! :D

    ReplyDelete
  26. thank u sebab share info :) boleh buat rujukan org yg tgh survey ni hehe :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...