August 13, 2014

indahnyaaaa ya rabbi :')


sebenarnyaaaaaa, aku tak tau nak mula macam mana. kalau ikutkan, dari hari pertama bunga lahir lagi aku nak terus update dekat sini tapiiiiii empat hari empat malam belum tentu habis aku karang sebab 1001 kenangan betul. hihiii. ;) hai semuaaaaaa, alhamdulillah bunga selamat dilahirkan pada pukul 9.45 malam, 30 Julai 2014, hari raya ketiga hari tu melalui kaedah pembedahan. kenapa operate?? panjangggggggggggggggg ceritanyaaaaa. :) nanti ada masa aku cerita ehh tapi konpemmmmm panjang berjela. janji korang jangan jemu baca tau? :p huhuu. 



alhamdulillah bunga lahir sihat walafiat, time lahir hari tu berat dia 3.505kg. oiiii sejarahhhhh dalam keturunan keluarga aku anak sulung cecah 3.50kg. selalu mak dengan nenek aku cakap 3.50 kg keatas ni anak nombor dua kee anak nombor tiga keee. aku bantai anak sulung dah 3.50kg. (-__-') anak-anak seterusnyaa aku tak pasti berapa kilo. huhu. 



sebenarnyaa, sampai sekarang aku still tak percaya yang aku dah ada anak. T___T  wallahi, awak adalah anugerah paling indah yang kami pernah miliki. terima kasih ya rabbi. tak pernah jemuu kami menanti. tak pernah serik kami kena uji. selamat datang bunga cinta hati mummy daddy. dah lamaaa kami tunggu. :') terima kasih sayang, hadirnya awak melengkapkan setiap kurangnya keluarga kita. Demi Allah, kalau macam ini indah perasaan yang Kau uji selama 4 tahun kami menanti, kami bersyukur Ya Allah. manisnya cukup untuk kami kenang sampai mati. :')



July 16, 2014

harga runtuh sempena Super Raya Sale by Lazada


jangan tak tauuuuu, dekat 2 jam lebih dahh aku duk belek satuuuu-satuuu barang dekat website lazada niii. :P kenapaaa aku beria kemain gigih? sebabbbbbbb, dorang sedang mengadakan promosi harga runtuh kaw-kaw sempena raya dan yang palinggg tak best, sehari jeeee salenyaaa iaitu hari ni. T__T jadi, korang hanya ada hari ni untuk grab shopping mak nenek segala yang best-best dalam website lazada. oiiiii banyakkkk gileeeee hokeyyy. lazada ni macam-macam ada jual. aku dah kelabu mata dahh yang tuu nak, yang ni nakkk. mau takkk rambang mata, ada sesetengah barang potongan diskaun dia sampai 92% kott. 


setelah dihitung dikira, aku rasa rugi gilaaa kalau aku tak beli sesetengah barang yang dorang tengah promosi raya ni sebab ada setengah barang jauhhhhhh lagi murah dari kaw beli dekat luar contohnya ada beberapa alat elektrik yang aku perasan. oiii seronokkkkk. nak buat kueh raya kannnn? nah oven seketul. murahhh gileeeee. T___T harga asal seratus lebih kannnn. promosi dorang RM59 jeeeeee.



haaaaa, korang belum beli baju raya laagiii? nahhh nahh nahhhh. baju hatta dolmat kottttt. harga sale dia jauhhh lagi murah dari korang pegi beli baju dekat jalan tar yang terpaksa bersesak sesak dengan orang ramai percayalahhh.


bukan tu jeee, kalau korang shopping dekat lazada ni, korang siap bolehhh main roda impian gituuuuuu. ;)) pusing-pusing dapat hadiah, mau tak seronok kalau tibe-tibe dapat cash voucher RM100. wiiii boleh sambung shopping lagiiii ;)) tapi ingat tauuuu, semuaa harga runtuh dan lucky price roda impian ni hanya berlangsung selama sehariiiii jeee iaitu hari ni, 16 Julai 2014. habissss je sampai pukul 12 malam nanti, harga sume dah back to normal.

cepat tauu korang. tinggal berapa jammm je lagi nii. T__T meh sama-sama sambung mentelaah website Lazada dengan aku sebab aku nak sambung shopping lagiiii niiiii. murah kannn. hihihi ;)


Super Raya Sale by Lazada boleh klik sini yeee :)




July 15, 2014

dugaan mengidam sepanjang mengandung

sepanjang 9 bulan lebih aku mengandung, setiap hari boleh dikatakan mestiiii ada pengalaman baru yang tak pernah pernah pon aku lalui sebelum-sebelum ni. jadi sebelum aku terlupa, baik aku share dekat blog siap-siap dengan harapan, boleh aku jadikan panduan dan perbandingan bila aku mengandung untuk anak-anak seterusnyaaa nanti. ;) kemainnn ayat anak-anak seterusnyaa kenn. dah bunyi macam kilang pemprosesan anak aku ni mihmihmih ;p 

alhamdulillah sepanjang aku mengandung, aku takde mengidam yang diluar kawalan. kan ada setengah orang mengidam nak makan sabun la, nak makan daging rusa la, nak makan selipar la, takde takde alhamdulillah. :) anak aku dia request yang biasa-biasa senang cari jeee kuikuikui. :p contohnyaaaaaaaa masa mula-mula tau aku mengandung dulu, tiba-tiba sebelum tidur tu rasa nak makan dunkin donut. haa sudah. (-__-') celah mana nak cari dunkin donut malam-malam buta. gigih la laki aku balik keje esoknya terus gi cari si dunkin donut niii. tapi masa ni sebenarnya belum tahap kronik lagi. time ni still boleh kawal kalau rasa nak makan tu datang, takde la yang time-time tu jugak nak. takde. :) masa ni still boleh konsider esok-esok pon xpe janji kena makan. baikkkk kennnnn :p


tapiiiiiii, time tu 5 bulan kottt aku mengandung, tibe-tibe datang peel mengidam nak makan laksa penang dan laksa penang tu mestiii makan dekat satu kedai yang kitorang pernah makan sebelum-sebelum ni dekat Sri Gombak. pasrah la syafiq petang-petang hari bawak aku pegi kedai tu hihihi. sampai-sampai je seperti biasa kedai tu memang sokmoo ramai orang. siap kena beratur sebab sejujurnya, sepanjang aku makan mana-mana laksa penang dekat kl ni, kedai tu paaaaling sedap ditekak aku. so no wonder ramai orang sampai gigih beratur. sekaliiii, bila sampai turn aku, maaf dik laksa dah habis. T____T oii berapiii. terus nampak akak tu kecik besar kecik besar. HAHAHA. rasa nak nangis gileee tak dapat makan laksa time tu. vodo tau kalau ingat balik. :p tolong la percaya. 

last-last, aku cakap dekat akak tu, kakkk. takde langsung ke kak. satu sudu pon jadi la pleaseeee. saya teringin mengidam gile kak. T__T lepas tu akak tu tanya aku, oo mengandung ke dikkk. kesiannyaa. jap akak tengok balik. ada kot tapi kesian la sebab saki baki je tinggal, boleh la dua tiga sudu. aku dah melonjak gembira dahhhhh, takpe kak boleh boleh. janji dapat rasa. haaa kesian tak korang dengar cerita aku? HAHAHA. siap merintih merayu nak makan laksa hokeyyyy kaw ada? kuikuikui. ;p last-last akak tu bagi aku betul-betul laksa yang 3-4 sudu jee.


takpe kak takpe, dah cukup dah niii. nikmatnyaaaa tuhan je tauuuu. padahal makan laksa je pon. HAHA. ;) berapa ringgit kak laksa tadi? adik bagi akak seringgit dah la sebab sikit sangat. seringgitt jeee? ye la kata 3-4 sudu je kann. hihihihi. kuat gileee penangan mengidam laksa penang akak ni sampai boleh dikatakan setiap hujung minggu, mestii aku ajak syafiq pegi makan sini. sampaiii la sekarangg. sedapnyaaaaa. ;)) tapi sekarang takde la sampai siap merintih merayu segala. sekarang dah under control. huhuuuu :)

lepass je babak mengidam laksa penang, masuk babak baru mengidam roti siput pulakkkkk.


aku tak pasti korang panggil roti ni nama ape tapi aku panggil dia roti siput sebab bentuk dia macam siput. kuikuikui. ;) feveret aku sejak kecik lagiii roti ni. dah la roti siput tu kilang dia dekat kampung aku je ada. takde dekat kl ni. pasrah laaa mama papa aku datang dari terengganu ke kuala lumpur bawak roti siput ni semata-mata takut cucu dia nanti meleleh air liur teringin roti siput punya pasal. HAHAHAHA. ;)

haa habis babak si siput ni, datang pulakkkk babak mengidam nak makan durian. T__T 


semua salah facebook. stressssss akuuu setiap kali orang post gambar durian dekat facebook. T__T nak nak hari tu kan musim durian. oiii kemainnn memasing post gambar durian yeee. awak tunggu bini awak mengandung esok, tengah-tengah malam tengok gambar durian, baruuu awak tauuu, dari rupa isteri cantik jelita seksi menawan terus bertukar jadi muka hulk semua sebab nak makan durian punya pasal HAHAHHAA. 

time ni aku mengandung 6 bulan lebih rasanya. kesian syafiq, gigih malam-malam buta gi cari durian. malangnya dia pulang dengan hampa. (-__-') aku pasrahhh sampai laa dua tiga hari lepas tu, terjumpa orang jual durian tepi jalan. oiii gembiraaaa terkinja-kinja. tak banyak pon aku makan sebab orang cakap, orang mengandung tak elok makan sebab panas kan. aku makan dalam 5 ulas je kott. sekaliiiii, oii bisaa boleh tahan durian niiii. dia punya panas sampai tak leh tido aku malam tu. terus macam menyesalnyaa makan durian. T__T tapi korang jangan tak tauu, masukkk je mengandung 9 bulan, dah lupaaa dahh tahap menyesal hari tu. :P kaw-kaw aku melantak, alhamdulillah takde rasa panas dan sakit dalam perut dah. mungkin sebab baby dah besar dan dia dah boleh terima kan. hari tu time 6 bulan dia belum cukup sifat lagi. ni kemungkinan yang aku pepandai buat dan mazhab aku semata jee korang jangan percaya sangat muehehee :P

dan yang paaaaaling terakhir dan the latest buat masa sekarang ni, air root beer float A&W. 



haaa yang ni sampai ke saat ni aku tak habis-habis lagii mengidam. kalau boleh setiap hari nak minum. memang hari-hari minum ponnnn :p sebab dah hari-hari mintak. last-last syafiq beli yang dalam botol, letak je ais krim vanilla sendiri. takdenya dia rajin hari-hari nak gi take away air root beer ni semata. huhuu. sedapnyaaaa root beer float niiii. T__T tapi takde la aku pegi minum banyak sampai satu gelas besar gini kann. minum sekadar hilang teringin je laa. nikmat tak terkata gituuuuuu ;) huhuu. 

haa rasanya 5 makanan ni je kott yang aku mengidam sepanjang 9 bulan aku mengandung. nasibbbbbb tak adventure sangat. kalau tak kesian laki aku nak melayan. hihihi. korang dulu pernah ke mengidam makanan yang mencabar gile? contohnya nak makan sabun kee ape-ape je la yang pelik. ada? sebab ada kawan aku, dia punya mengidam oiii mencabarrrr. ubat gigi kaww dia mengidam nak makan. gigih laaa dia makan ubat gigi dah rupa chewing gum dibuatnyaaa haruuuu. (-__-') :p dan aku adalah bernasib baikkkk takde alahan yang takleh bau suami, takleh dekat dengan suami. kalau tak yang ni lagi haru. (-__-') aku lagi rela makan ubat gigi dari takleh dekat dengan syafiq, 9 bulan kotttt. sambung lagi 100 hari berpantang, oiii cannottt cannottt. kahkahkah. ;p eh bulan puasa ni, tak boleh cerita detail sangat. okbai. :P HAHAHAA 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...