April 13, 2015

Ephyra Skin Bar membantu menghilangkan stretch mark


haii semuaaaa ;) since Ephyra Skin Bar ni tengah inn sekarangggg, korang dah try belummm? ;)) hihi. sebenarnya Ephyra Skin Bar ni tak semestinya korang gunakan sebagai pencuci muka jeee. takkk. :) dia boleh jugak digunakan dekat seluruh badan kita contohnyaaa untuk menghilangkan segala stretch mark kee, masalah ketiak hitam ke, masalah bau badan kee haa semua boleh senang cakap. all in one gitueww :p nak nak untuk ibu yang baru lepas bersalin. 



aku tak sureee perut korang macam mana tapi setahu aku, majoriti mak mak yang lepas bersalin mesti perut dia hodoh gilee (-__-') :p ehhhhh aku tak cakap perut orang, aku cakap perut akuuu. T__T :p hihi. ye laa, bayangkan perut korang yang mulusss dan gebusss ituuuuss tiba-tiba setiap hari semakin membesar dan semakin menegang, tentu-tentuuu kulit perut kita pun akan meregang kannnn. sepanjang 9 bulan mengandung, ada yang akan naik stretch mark warna hitam kee, stretch mark warna putih keee. jarangg sangattt laa kalau takde langsung. tu memang aku respect habissss. kulit perut mudah melenturrrr gituewww orang tua-tua cakap. :p boleh lah mengandung setiap tahunnn perut maintainnn momantaiii. kikikiii :p 



tapii kalau korang tanya aku, perut aku tergolong dalam golongan perut berstretch kemerah-merahan sepanjang mengandung. ngeriiiii. T__T awal-awal rajin jugak laaa aku sapu Palmer's Cocoa Butter Formula segala bagaiiii tapi langsung tak hilang. terus malasss dah sapuu. sukati awak la perut. :p cantik apee perut macam tembikai berjalur-jalur muahahaha choiii. :p


haaa macam ginii la rupa perut aku sepanjang mengandung tapi ni bukan perut aku harap maklum. (-__-') kaw gilee aku nak amek gambar perut sendiri post sini. HAHAHA. ni gambar aku google. berjalur gemilang gitueww cuslass:p tapi takpeee, aku boleh terima hakikat perut tak cantik janji ada anakkk. boleh? :p hihii. mak aku la yang sokmo sedapkan hati aku, takpe kakk. nanti boleh hilangg lepas bersalin. cuma cepat dengan lambat je. tapi mama dulu takpunnn macam ni, awak ikut perut sape ni kak? HAHA. motif sangat mak aku. kadang aku konpius, mama ni nak puji ke keji? :p kikikii. jadi selepasss je bunga keluar, hoiii ngeriii. T__T dari warna kemerah-merahan terus bertukar jadi jalur-jalur hitam. macam tembikai versi tua pulak. muahaha :p tapi aku kan bangsa pemalas, renyahhh laa nak sental minyak segala bagai. aku biarrrr jeee dengan harapan takpee, nanti hilang sendiri. tapi betul laaa orang-orang tua cakap, dia akan hilang cuma makan masa sikit. sekarang umur bunga dah 8 bulan. garisan dia dah rupa macam nii. 



haaa dia dah beransur hilang tapi still ada lagi. yeee laaa, nak cantik kena pelan-pelan kayuh. :p kang terlebih cantik beranak lagi sorang tahun niii seremm muehehe :p sampai la haritu time aku mandi, aku sajeeee gatal tangan pegi sental badan dengan sabun Ephyra Skin Bar dah alang-alang tengah menyental muka kennn. ehhh besttt pulakkk. esoknya aku buat lagi sekali. lusanya aku buat lagi. ehh ehhhh, warna stretch mark ni makin pudar laaaa seronoknyaaa! mula-mula macam ehh betul ke niiii, ke perasaan aku je. aku pun mengexperimenkan dekat satu bahagian yang ada setompok stretch mark dua jalur. aku aim situ jee sebab nak tengok betul ke tak Ephyra Skin Bar ni membantu dan yeayyy, its workkkk bebehhhh! ;) atleaseeee, takde la nampak macam tembikai tua sangattt kenn :p tu baru 3 hari, cer kalau hari-hari sental, konpem laki aku konpius ni perut ke dada. eh? :p kohkohkoh.



haaa korang ada stretch mark? tryy laaa. tak semestinya korang beli Ephyra Skin Bar ni untuk sental muka jeeee. dan the best part is, laki pempuan tua muda semua boleh guna. jadi boleh la berkongsiiii. sabunmuu sabunku juaaa, pencuci mukamuu pencuci mukakuu juaaa sweettt gitueeww ;P sebelum terlupa, harga seketul Ephyra Skin Bar ni adalah RM39. korang boleh dapatkan di:





Instagram: @ephyraskin

019-3800779 / 03-41417889

 

selamat mencantikkan muka, perut, dan seluruh badan semuaaaa ;) 


April 10, 2015

nadiafarahida dalam Harian Metro

korang rasa kalau tiba-tiba korang diberi peluang untuk masuk surat khabar keee, majalah kee ape-ape je la tak kesah walau sekelumit muka, agak-agak korang akan terima kee akan tolak? mustahillllllllllllll korang akan tolakkkkkkk kennn. :p *sambil kelip-kelip mataaa hihihi. haaaa sama jugak dengan akuu. :p walau kadang aku rasa mungkinnnn ada yang dah start berbuluuuu tapiiii dah nak buat macam manaaa, orang offer akuu. takkan aku nak tolak muehehe. ;p lainlaaa kalau aku yang terhegeh-hegeh pegi cari dorang untuk offer diri. hihi :)

asalnya wartawan Harian Metro contact aku melalui email. oleh disebabkan jadual masing-masing terlalu packkk dan masa tidak mengizinkan untuk interview secara depan-depan, interview soal jawab dalam telefon pun bolehhh kikiki :p


sebenarnya cerita ni dah basi sangattt dahhhh cuma aku je baru nak publish dekat blog sini sebagai kenang-kenangan. :) agak-agak korang dah muak, meh sini aku tolong tadahkan muak korang. sweetttt gituewww :p kikikii. ok berbalik kepada cerita masa hari mula-mula cerita ni keluar dekat surat khabar, haa aku langsung tak diberitahu cerita ni akan keluar bilaa tarikh apaa sekian sekian takdeeee. T__T sampaiii la satu pagi, ada sorang reader blog merangkap customer whatsapp aku,


terus macam ehhh kak zura ni biar betulllll, salah orang kottt sebab takde pulak wartawan tu inform aku pape. (-__-') kok ye punnn inform la sepatah dua ye dakkk. T__T atleast boleh la aku terus keluar rumah makeup tebal pat inci sambil buat lambaian ratu konon-konon bajet orang akan mintak sign aku keee. :p HAHAHA. hoii kaw ingat orang kesah kaw nak masuk paper pat hari pat malam pun nadia? hover tauuu. muahaha. haa terus seram sejuk badan aku time ni. belum sempat suruh syafiq keluar pegi beli paper, sekali naik notification dari abang man dekat facebook, 


makkk aiiiii, berderauuuu darah aku. segannyaaaaaaaaa. (-__-') sooo sweettt tauu abang man ni. terharu gile rasaaaa. nasib bukan muhrim, kalau tak jumpa nanti aku dah main laga-laga pipii. kikiki :p thank you soo much abg man. nadia pun tak tauuu rupa gini story yang keluarnyaaaa. :p terus suruh syafiq pegi beli paper. hihihi. 


benda pertama selepas aku tau cerita dah publish di surat khabar, terus aku call mama papa suruh pegi beli surat khabar jugak. ;) macam mana ehh, susahnyaa lahai describe perasaan ni. (-__-') setiap kali masuk surat khabar keee, majalah ke, ape-ape je la melibatkan publisiti media sosial, takde benda lain yang terlintas dalam hati sanubari aku selainnnnnn perkataan ni, 'kakak harap mama papa bangga ada anak macam kakak.' tu je. T__T kaw takkan dapat rasa betapa hancurnya hati aku time tengok reaksi mak ayah aku masa terima result SPM aku suatu masa dulu sedangkan dorang letak harapan tinggi kottt. T__T sebab hancurnya sekeping hati tulahhh buatkan siapa aku sekarang. dari situ aku didik hati, kalau duluu aku pernah kecewakan mak ayah aku sebab tak dapat sambung belajar ke luar negara, aku harap setiap kaliii mak ayah aku tengok muka aku dalam surat khabar atau majalah mampu buat mereka bangga, eh anak saya niii. itu dah cukup lebih dari segalanya bagi seorang anak. T_T 

aku kadang pun tak sangka dari blog aku boleh pegi sejauh ni. rezeki kan, Allah dah aturkan setiap perjalanan hidup kita secantik yang mungkin. jatuh bangun sebuah kehidupan dan dari sebuah kejatuhan tu la yang akan membuatkan kita semakin matang. :) wallahiii ikhlas dari hati aku, terima kasih semuaaaa pembaca blog nadia, terima kasih semua yang mengenali nadia. :) ewahhhhh over kemahinnn speechhhh, gaya macam menang award oskar gituuueww HAHAHA. ;P i love you to the moon to the skyy to the ocean to the star and come back to the earth dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung kikikikiki. okbaiii semuaaaaa. :p 

 

April 03, 2015

turun 30kg dalam 80 Hari

ikhlas aku bagitau korang, aku tak pasti contohnya kalau seorang lelaki dari kurus menjadi gemuk, dia akan rasa masalah kegemukan yang semakin menggemuk tu menghantui hidup dorang atau tak tapiiii aku percaya, wa berani potong kuku babeee :p kalau kaw perempuan, dari asalnya seorang kurus, tiba-tiba jadi semakin menggemuk dan semakin mengembang dengan jayanya :P, aku boleh bayang macam mana menghantuiiinyaaa lemak-lemak degil korang nii sebab aku dulu pun pernah lalui fasa yang sama. T___T 

selalunyaaa kalau berdasarkan pengalaman aku, badan aku start membesar dengan jayanya selepas aku kawen. konon orang kata bahagiaaaaaaanyaa sebab tu pasrah je badan macam tong drum :p kikikii. sebelum kawen berat aku 44kg jewwww. manis kan? :p  muahaha.



heyy boleh pitam masuk troli tolak sendiri ni. mihmihmih. selepassss je kawen, hoii. dari 44kg tiba-tiba jadi 50kg lebih. T_T


aku pakai baju putih paling kiri. T__T




lepas tu jadi 60kg lebihhhh. T__T





heyyy serammmnyaaa. T__T sampaii laaa ke saat aku mengandung





dari berat 60kg lebih terus cecah 70kg lebihhh. paaaaling kritikal naik mendadak tapii time ni tak susah hati dah bila orang cakap aku gemuk sebab atleastttt, gemuk ada isiii :p kikikii. adaaa jeww alasan aku. padahal time tu dah fikir dah, sekali dah bersalin esok tak kurus-kurus jugak mantikkk aku. (-__-') 

haaaa korang nampak tak kronologi dari zaman kurus ke gemuk aku? (-__-') rasa macam nak terjun lombong bila tengok balik. huhuu. ikhlassss aku bagitau korang, sebenarnya untuk betul-betul kurus ni, mind set kita kena kuat. mind set kaw down, seluruh saraf dalam badan kita akan down. aku dulu pon amek masa babeee. hati kena cekal wa cakap luuu. kita tak boleh bergantung dengan ubat kurus kee, supplement pelansingan semata kee dengan harapan makan seminggu, terus drastik kurus mendadak, tak boleh babeeee. kalau macam tu, seronoklahh dalam dunia ni semua kurus sebab semua makan ubat kurus seminggu terus langsing kaw paham takkkk. :p 

benda kalau nak cantik, kena pelan pelan kayuh. :p ecehhhhh. kemahinnn aku punnnn :p HAHA. takk, maksud aku, kita kena disiplinkan diri. kaw tak bolehh mentang-mentang nak kurus, terus tak makan berbulan-bulan. ehh bahaya tuuu. aku dulu ada sorang kawan, kisah benar ni. time sama-sama belajar diploma dulu. nak kurus punya pasal. dia berat dalam 80kg, nak kurus punya pasallll kennnn. setiap hari dia akan makan macam biasa. selepas elok selesai makan, dia akan pegi tandas dan korek balik tekak dia dengan jari dengan harapan semua makanan tadi keluar balik. setiap kaliii dia makan. percayalah cakap aku. (-__-') menjadiiii. kurus laa diaaa tapi azab la aku tengok. berbulan-bulann asal makan, korek. asal makan, korek. dah bila badan kaw nak cukup zattt. terus cengkung. T__T suruh excersize taknakkk. sukahatilahh. 

dan selalunyaa jenis aku, kalau aku nak kurus contohnya, aku suka mementorkan orang dari jauh. contohnya macam masa berat aku 70kg lebih haritu, aku akan bandingkan diri aku dengan mak aku. aku selalu akan bagitau diri sendiri, mak aku anak empat berat baru nak cecah 60kg. takkan aku yang baru anak sorang berat nak 70kg dahhh! tak boleh jadi ni. paling-paling koman pun aku mestii kena kurang dari mak aku. haaa kaw nampak tak macam mana aku set dalam kepala? :) hihi. kita kena ada sorang perbandingan untuk jadikan sebagai sumber inspirasi untuk kurus gituewww. kikiki ;))



dan untuk kurus, aku tak rasa dengan kawal pemakanan sahaja kee, dengan senaman sahaja kee boleh buat badan kita terus mengurus dengan sihat sebab berdasarkan apa yang aku baca dari buku 30 kg Dalam 80 Hari ni, kita memerlukan kaedah dan strategi untuk betul-betul kurus secara sihat dan sempurna. bayangkannn, dalam masa 80 hari kita boleh turunkan 30kg. heyyyyy gembira sangattt tuu. ;)) 

aku rasa sepanjang aku hidup, ni adalah buku pertama yang aku jumpa tentang kajian kaedah dan teknik eksperimen macam manaaaaa nak kurus dalam masa 80 hari dengan jayanya tanpaaa sebarang pil dan supplement tambahan. penulis dia sangattt berpengalaman dan buku ni adalah hasil pengalaman sebenar beliau sepanjang melatih seorang pelatih yang mana berat asal beliau adalah 82kg dan berjaya turun sehingga 45kg dalam masa 80 hari. amazing kannnn? ;)) 



bak kata Encik Sufian selaku penulis buku ni time aku jumpa haritu, korang follow jee semua step by step yang dia guide dalam buku ni, confirmmmmm korang boleh kurus. mesti boleh. syarat dia mesti istiqamah. tu je. ni buat seminggu dah putus asa tak bolehhhhhh. bagus gileee buku ni bagi aku sebab memang tersusun cantik dah setiap step dari awal sampai akhir apa yang kita perlu buat duluu, apa next step, apa langkah seterusnya. 







yee betul kita kena bersenam, tapi Encik Sufian kata hari tu tak boleh la sepanjang bersenam tuu main dekat treadmill je. dia mesti ada berselang seli baru badan kita akan kurus cantik. bukan kurus yang lembik. haaa korang tengok, baguskannn. completeee, satu-satuuu dia ajar.





orangg kalau takde pengalaman, dia tak boleh tulis buku sehebat ni. cerita sebenar dari kajian sebenar selama hampir tiga tahun. susahhh kita nak jumpa buku-buku macam ni. sangattt detail, sangatt spesifik setiap bab dia, sangattt step by step la mat salleh cakap. hihiii. 



no wonder laaa sebab ni adalah buku ketiga hasil penulis Encik Sufian Sulaiman ni. first buku yang beliau tulis adalah Cergas Fizikal Solat Sempurna. buku kedua beliau adalah Tips Sihat ke Tanah Suci dan buku ketiga beliau ialah 30kg dalam 80 Hari. kalau korang perasan, ketiga-tiga buku tulisan beliau lebih kearah kesihatan kan. tak mustahill la dia boleh tulis buku sehebat ni hasil kajian beliau sendiri sebab beliau merupakan seorang Jurulatih Kecergasan dan Sukan, pernah berpengalaman sebagai petugas di Hospital UKM selama 5 tahun, berpengalaman bertugas di Kementerian Belia dan Sukan dan sekarang beliau menjalankan perniagaan sendiri sepenuh masa di Mulhaam Consultant yang mana sebuah syarikat yang fokuskan kepada fitness. kalau ada mana-mana jabatan, persatuan atau sesiapa je la yang tengah mencari trainer tak kesah untuk bagi talk ke, untuk mengajar kelas senaman ke, korang boleh contact Encik Sufian. highly recommended! :)



berbalik kepada buku 30kg dalam 80 hari, buku ni baruuuu je dilancarkan bulan lepas. dan yes, dah jadi antara buku top seller dahhhh di kedai buku Popular. :) haa korang akan dapat rebet 20% kalau beli di Popular Bookstore. sebelum aku terlupa, harga buku terbitan Alaf 21 ni adalah RM29.90 untuk semenanjung malaysia dan RM32.90 untuk Sabah dan Sarawak. jadii kalau beli di Popular, boleh dapat murah lagii laa ;)) hihi. korang nanti boleh dapatkan buku 30kg dalam 80 Hari ni di kedai buku POPULAR dan mana mana kedai buku berhampiran atau untuk online contohnya, korang boleh beli di mall.karangkraf.com dalam bentuk e-book atau boleh terus beli melalui penulis sendiri di page facebook rasmi beliau, Gemuk2Kurus. jemput likeeee semuaaa sebab banyak maklumat berguna ;)



atau untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, korang boleh contact Encik Sufian di 019-2401729. 

haaa mesti korang tak zabarrrr nak kurus kannnn. ;) goo gooo gooo! ;)) dalam masa 80 hari jeee, bestnyaaaa! aku haritu rasanya 90 hari kottt untuk dapat berat sekarang. istiqamah babeeee. jiwa kena kental. kikiikii ;))





kalau aku bolehh, takkannnn korang tak bolehhh. pegang kata-kata aku ni. :) korang mesti boleh punyaa! ehh takburnya ayat, subhanallahhh (-__-') mengucap mak aku baca ni esok. muehehehe. haaa pegi dapatkan buku ni sekarang, confirmmmmm boleh! ;) hihihi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...