November 21, 2014

inai murah untuk majlis perkahwinan

korang time kawen dulu pakai inai apeee? aku duluuu gigihhh menumbuk daun inai segala sebab duluuu mana ada jual inai ready made siap main picittttt jeeeewww. T___T nasibbbb dekat belakang rumah nenek aku ada pokok inai. boleh main petik. kalau takkkkk, jenuhhh mencarik. hati dah teruja nak kawen ni, takkan tak nak pakai inai. ye dak? :p inaii tu macam satuu kemestian laa orang tua-tua cakap. :) kalau kawennn jee mestiiii kena pakai inai. tapi dia bukan la jatuh hukum wajibbbb pakaii, tak pakai tak sah kawen kaw. amboiiiii. :p haaa nampak takk mukadimmah ustajahh nadia berkata-kata? mihmihmih :p 


adat jeeee sebenarnya. lain dari yang lain. feel pon jadi lain. selagi merah inai dijari, selama itu cinta kasih berseri. anyonyonyoooo aummmmmmm. :p abisss jee warna inai tu, kemainnn. korang jangan jadi macam suami si mahhh tuu. kan trending sekarang cerita si mah suami dia layan janda bergetah mewangi. amboiiii, isteri yang disanjung tingii suatu masa dulu kini darjatnya hanya dikaki. isteri busuk laaa, gemuk laaa, tak cantik laa. aku pang karang. ehhh emo tetibe. muahaha :P ok berbalik kepada cerita inai kita. haaa sekarang dah senangggg dahh. bukan setakat milo dan nescafe je ada yang segera, inaiii pun adaaa. jangan tak tauuuu. hihihi ;) dah tak perlu menumbuk membancuh segala. sekarang main tekan tiub jeee. hihi ;) 

dulu kecik-kecik seingat aku sokmooo pakai inai comottt momot je. sampaiii la ke hari malam berinai sebelum aku kawen baruu aku tauuuu. rupanya balut dengan saletep duluuu siap-siap sebelumm pakai inai supaya inai tu cantikk je terbentuk satu garisan dan tak sepah-sepah merata. 


nak inai tu melekat elok tak nak bagi asyik tertanggal, time tumbuk daun inai tu, korang lebihkan nasi. haa lenyek dan tumbuk sekali nasi tu dengan daun inai tadi. ehhh tapi boleh tahan renyahh laa nak buat segala-mala ni. better korang beliii je yang dah siap. tunggu nak tadah tangannn jeee. hihihi


haaa kann dah senanggg kerja korang. settle satu masalah inai. beli je inai daun dengan mila nii. ehh korang jangan main belii sebarang inai tauuu sebab ada sesetengah inai dekat pasaran dorang letak bahan kimia supaya konon nampak lebih cantik. tapiii silap hari bulan tangan kaw menggelembung air. seriusss. aku sokmoo tengok dekat facebook ramai orang share tangan menggelembung sebab beli inai yang ada chemical. yang mila punya ni, korang jangan risau. aku kenal mila niii. bestfriendddd kannn ;) apa-apa korang takleh cari dia, korang cari aku. :P mantikkkk. mihmihmih. inai yang mila jual ni adalah sepenuhnyaaa dari daun pokok inai yang dikeringkan dan dikisar kemudian dibancuh samaaa macam kita buat duluuu-duluuuu. tiada sebarang bahan kimia dan perisa tambahan. :p dan warnaa hasil dekat tangan korang nanti adalah bergantung kepada jenis darah masing-masing. inai ni dah siap-siap dikonkan untuk kegunaan 10 jari. korang dah tak perlu bancuh-bancuh dah. tekan dan sapuuuu jee.


haa pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan harga kee cara guna kee korang boleh contact mila dekat Blog Mila Ahmad, facebook Mila Ahmad atau terus sms/whatsapp mila dekat nombor ni yeee, 012-2531649. ;) sekiannn dari saya yang hanya benarkan syafiq berinai sekali je seumur hidup muahaha. ;p okbaiii.


November 20, 2014

coklat marsbaryummy sedap dan murah!


korang pernahhh makan marsbaryummy? aku pun ni firstt time. dia macam campuran coklat yang melimpah-ruah ohh sedapnyaaaaaaaaa sedapnyaaaaa. aku makan sorang jeee sebekas ni :p percayalah. tak bagitau syafiq ponnnn. :p mantikkk dia baca blog aku kejap lagii kikiki :p 



dia ada dua jenis rasa sebenarnya. satu yang coklat memang warna coklat macam niii. nama dia milk chocolate. dan satu lagi coklat warna putih macam ni. white chocolate namanya. :)


aku kan spesis tamak haloba, dua dua nak tryyyyy. :p nasibbb _annysskitchen_ ni memang ada jual yang sebekas berkembar dua coklat niiii. hihihi. so dua duaaa kita boleh rasa. white coklat ni sedap gileeeeeeeeeee. korang pernah makan Hershey yang warna putih tuuuuu? haaaa gituu la rasa dia. sedappppppp. dalam ni ada kitkatttt, ada coklat m&m, ada mashmellow ada macam-macam laaa senang cakap. ;)) marsbaryummy ni sangattttttttttttt sesuaiiii untuk korang makan time mengadap komputer macam aku. :p sedar-sedar dah habis sebekas. eh tak cukup laaa. nak order lagi la nanti. kihkihkih ;p

tapiiii dalam banyak-banyak part perniagaan annyss kitchen nii, aku sangatttttttttt tertarik dengan packaging dia yang mana kita order untuk bagi hadiah dekat orangggg. wiiii seronoknyaaa. ;)) kan selalu kalau besday kita bagi kek kee. nak pos kek hancurrr kawww. :p nak pos hadiah kena berjalan pegi shopping mall mencarik bagai. ape kata korang order jeeee marsbaryummy ni untuk hadiahkan pada sape-sape. buat supriseeeeee! ;) senanggg sangatttt. korang bayar jeee. nanti kak anis akan poskan. siap boleh tulis dedicated lagiiii macam atas kek tuuu. sweetttt sangattt tauuu. nak tulis i lappp youuu, you lap meee, we are happy familyyyy macam lagu barnie and friends pon bolehhhhhhh ;) hewhewwheww.





meh aku bagitau harga siap-siap supayaaa senang korang nak membajet dan nak order nanti. marsbaryummy by _annysskitchen_ ni ada dua harga. lain bekas lain harga. jadi dorang ada dua bekas. satu jenis bekas empat segi macam nii. 



coklat warna gelap tuu RM13 sebekas. coklat warna putih tu RM14 sebekas.

untuk harga marsbaryummy dalam bekas love macam ni,



coklat warna gelap RM20 sebekas. coklat warna putih RM22 sebekas. kalau nak combine macam aku punya niiii, 



yang ni RM22 sebekas. murahhhhhhhhhhhhh kannnnnnnnn? ;)) 

sebelum terlupa, haa yang nak tulis wish happy birthday to you ke happy anniversary i love you segala satu bekas RM25 jewwww ;) confirm pasangan korang akan cakap anyonyooonyooo, sooo sweetttttttt. ;)) abangggggg, ehemmm. :p kikiikiii. ;) 

korang boleh contact kak anis dekat whatsapp kee, sms kee, call kee dekat nombor ni 013-7781987. instagram _annysskitchen_ atauuu facebook Annyss Love Ishak. jemput laaaa order semuaaaaaaa! ;)

November 19, 2014

harga stroller quinny

sebelum ada suara sumbang-mambang cakap aku nak show off segalaaa, sini aku nak cakap. :P kalauuu betul aku nak show offff, dah lamaaa aku boleh show off sebab boleh dikatakan semuaaaaa cerita pasal dekorasi rumahhh kee, pasal pegi melancong kee, semuaaa aku share harga dekat blog. dengan harapan, entry harga-harga ni semua boleh membantu sape-sape yang sebelum beli pape akan survey duluuuuuu puas-puas macam aku. ;) kata nak yang terbaik kannn. :) sama jugak macam beli stroller anak. aku tak sangka nak beli stroller anak jeeww pon tapi dia punyaaa kena stadii, macam nak beli seketul kereta. huhuhu. being seorang nadia farahida, kalau akuu nak yang terbaik untuk diri aku sendiri, apetah lagi untuk anak aku. stok limiteddddd edition ni babeee. bukan boleh main petikk 'aneeyy anak ikat tepi satuuuu!' kikikii. 

syafiq tauu jenis aku, kalau aku nak beli ape-ape, aku akan usaha sampaiiiiiii aku dapat. jadi bila masuk bab stroller, sepenuhnyaaa dia serahkan dekat aku untuk stadi dan pilih yang manaaaaa yang terbaik. to be honest, aku stadi pasal stroller sahajaaaa dekat dua minggu. T___T segala mak nenek stroller aku buat perbandingan. nak murah tapi cukup lengkap pakej, boleh? kikiki. syafiq dia lebih utamakan keselesaan anak. dia nak stroller yang bila letak anak, bila kita tolak, anak tak bergegar. aku pulak lebih kepada nak stroller yang senang aku handle sebab setiap jam setiap hari, bunga sepenuhnya dengan aku. kalau aku keluar berdua je dengan bunga contohnya time syafiq keje, aku nak stroller yang akan memudahkan aku. bukan menyusahkan hidup aku. hewhewhew. tapiiiiiii, dalam masa yang samaa, aku nak stroller yang smart dengan harapan bila aku berdua je dengan bunga sambil tolak stroller, orang akan nampak aku macam angelina jolie yang sedang tolak adik dia. bukan anak dia. :p kahkahkahkah. membongakkkk sangattt kawww nadiaaa. :P 

okk berbalik kepada kisah stroller kita, selepasss berminggu aku survey, aku laki bini bersepakat untuk beli quinny buzz.



kenapa quinny buzz? sebab badan dia kukuh dan selesa. sangattttt kukuh untuk bawak pegi taman contohnyaaa, takde gegar-gegar langsung macam syafiq nak. sangattt selesa sebab seat dia span yang sangat gebu. macam perut aku mungkin. :P tayar tiga yang senang mencilok kekanannn kekiriii so no wonder kalau kaw tengok laki aku tolak stroller macam tengah main drift. kata tak gegorrr. dia driftkan laa anak diaaa. muehehe. :P sangattttt senangg nak bukak sebab dia automatik unfold hanya dengan satu butang. dia guna gas spring teknologi macam ada setengah bonet kereta, tekann je dia terbukak sendiri. tak perlu terkial-kial menolak. sangattttt stylishhh konon nak nampak macam angelina jolie sangattt kennnn amboiiii. :P seat dia boleh ubah kedudukan. menghadap kita kee, menghadap jalan kee. position rata 180 darjah untuk newborn baby ke, 90 darjah untuk baby tengok jalan jee, 360 darjah macam nak main roller coaster je tak boleh. kikiki. 

yang bagusnyaaa quinny buzz ni, dia boleh cantumkan terus dengan car seat maxi-cosi. contohnyaa baby tengah tido dalam car seat, tibe-tibe kita dah sampai di tempat yang dituju. kita tak nak tidur dia terganggu. so kita terus angkat car seat tuuu dan cantum kan ke kaki stroller niii jadii la macam niii,


haaaa bagusskann. tapiiiii, ada tapiii jugak yeee anak-anak. :) antara beberapa kelemahan yang aku kenal pasti sepanjang 3 bulan lebih aku guna quinny buzz ni adalah, berat dia. yesss. ni kelemahan paaaling lemah. berat dia adalah 11.4kg yang mana kalau kaw kena handle sorang-sorang, nak angkut stroller ni masuk bonet boleh tahannnn jugak laa stamina diperlukan. selain tu, saiz dia adalah ngam-ngam sepenuh bonet kereta gen2. masukk je stroller, dah tak muat benda lain dah. kalau kereta caldina, still boleh adjust ruang kosong untuk letak barang lain. selain berat dan saiz, yess dia senang dibukak. tapiiiii dia memerlukan tenaga untuk ditutup. boleh tahan susah jugak nak tutup. cuma kalau dah biasa, under control laa. aku tengok syafiq tutup senanggg jee. susah bagi aku sebab aku tak boleh guna perut sepenuhnya untuk push dia tertutup sebab aku takut perut aku yang terbukak nantii kikikiiii. ;p 


soo farrrr setakat hari ni, kelebihan-kelebihan dia still menutup segala kelemahan sebab sebenarnya aku berkenan dengan design dia jeeww sebenarnya. :P muehehe. di mata akuu laa. di mata orang lain aku tak tau. huhu. percayalahhhhh cakap aku. dalam banyak-banyak hari aku mengoogle pasal quinny buzz, ni adalah harga quinny buzz yang paaaaaaling murah aku jumpa. 



RM1899 untuk warna red revolution, sekali dengan canopy, rain cover, shopping basket, parasol clip dan Maxi-Cosi Infant Carrier Adapter. adapter je tau. bukan sekali carrier maxi cosi. :P huhu. pasal car seat maxi-cosi ni lain kali aku cite ehh. ohhh sebelum terlupa, aku beli dekat website LittleWhiz ni,


semoga sikit sebanyak entry aku ni membantu korang time nak membeli stroller esok-esok ;)) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...