February 23, 2018

Jom kurus dengan C-TriMax

haiii semuaaaaa. :) walaupun dah bulan februari yang nak masuk bulan march dah punn (x__x), aku tetap nak tanya koranggg, apaaaaa azam tahun baru korang yang setiap tahun azam tu laaa yang paling liattt nak capai? (-___-') kita tanya duluuu wakk moga-moga dengan harapan ada juga yang tergolong dalam golongan seperti kita ni haaa tiap-tiap tahun azam nak kurus lepas bersalinkan anggun tapi azam kemana, lemak kemana, kurus kemana. kikiki :P

since ramai yang cakap C-TriMax ni bagusss dan ramaiii kawan-kawan blogger aku minum, haruslah kita pun teruja sama nak try wakkk. dengar kata macam best jeee semuanyaaaa. ada yang turun 3 kilo dalam masa seminggu, ada yang membantu melawaskan pembuangan, ada yang asalnya nak kurus tapi effect dia menyeluruh sampai kulit muka pun glowing-glowing halaahalaaa bestnyaaaa 2 in 1 gitueww.


yeaayyyy C-TriMax kita dah sampaiii. ;) dalam satu box C-TriMax ni ada 15 sachet. cara penggunaan dia untuk perubahan yang ketara kita boleh minum 1 sachet sebelum sarapan pagi dan 1 sachet sebelum makan malam tapii kalau korang macam sayang jeee nak minum dua sachet dan nak bajet penggunaan dalam masa 15 hari, memadai untuk kita minum satu sachet satu hari pun ok jugakkkk still berkesan cuma effect dia tak sepantas minum dua sachet sehari haaa gitueww. nak kurus cepat ke idokkk? ;) kikiki.



Apa beza produk C-Trimax Dengan Produk Lain dan kenapaaaa kita kena minum C-TriMax?

nahhh ni jawapan diaaaa. :) the best part mestilahhhh dia adalah sejenis supplement yang selamat sebab 100% dari buah-buahan dan mendapat kelulusan dari KKM. 


korang jangan risau bila minum C-TriMax ni takkan buat kita rasa nak membuang terberak tercicir bagai tak takkkkk. dia bertindak balas sebagai agen pembakar lemak yang manaaa sepanjang minum C-Trimax ni kita kena minum air kosong paling kurang 6 gelas sehari untuk memaksimumkan pembakaran lemak kita yang mana akan tercerna melalui peluh dan air kencing. haus je minum air, lagi banyak air kita minum, lagi cepat proses pembakaran lemak kita.



selalunya majoriti ubat atau supplement untuk kurus ni rasa dia out semacam tapiiiiii serius tak tipu, C-TriMax punya rasa sedap jeeee sebab rasa buah-buahan. 100% daripada buah-buahan antaranyaa passion fruit powder, mix fruit powder, roselle powder, guarana extract, grape fruit extract, citric acid, fructose. macam mana ehh nak describe, rasa dia ala-ala campuran air rosselle campur ribenna campur markisa bila minum sejuk-sejuk asyikkkkk. hihi. 





Antara kelebihan-kelebihan C-TriMax ni adalah:
• Membakar lemak dengan cepat
• Menghalang pembentukan lemak
• Menurunkan berat badan
• Mengurangkan dan mengawal selera makan
• Mengurangkan kolestrol
• Menambah tenaga
• Membuang toksin dalam badan
• Melancarkan dan membaik pulih peredaran darah.
• Mencantik dan melicinkan kulit


iyeee wakk, sebab tu aku ada cakap awal-awal tadi, ada kawan aku yang minum C-TriMax ni tujuan asal dia nak untuk kurus sekali dapat pakej muka jadi glowing sekali. ada yang belum timbang tapi badan dia rasa ringannn berbanding sebelum minum C-TriMax ni. ada yang dah timbang turun 3kg dalam masa seminggu tanpa bersenam, hellloooooo. tu belum bersenammm, kalau rajin bersenam mestiii lagi banyak turun kannnnn. bestnyaaaaaaaaaaa. dan ni antara testimoni-testimoni apa kata pengguna C-TriMax yang lain.




haaaa nampak takkk, bila kita minum C-TriMax ni, kita tak perlu nak diet beria sebab dia adalah agen pembakar lemak kita. kita still boleh makan dan still boleh kurus tanpa perlu berlapar cumaaaaaa kita perlu minum air kosong sebanyak yang mungkin untuk membantu mempercepatkan proses pencernaan kita supaya kita boleh kurus segera. 



meh aku bagitau siap-siap, harga asal C-TriMax ni adalah RM150 tapi sekarang dorang tengah adakan promosi, 1 kotak RM99 and free postage. untuk maklumat lanjut korang boleh contact HQ C-TriMax di:

Hotline call/whatsapp/sms 010-3300886





Jom kurus tanpa berlapar, jom C-Trimax :)

January 16, 2018

Pengalaman menggunakan Young Living Essential Oils


haii semuaaa :) sejak bunga dah sekolah nii boleh dikatakan 360 darjah perjalanan hidup aku berubahhhhh. (-__-') mungkin takde yang tahu bahawasanya seketul nadiafarahida ini sejenis spesis yang berjaga malam. night person kot namanya. haha. dia macammm bila malam je badan aku jadi aktif boleh buat macam-macam kerja dalam satu masa, bila malam je kepala aku boleh running macam-macam bendaaa, aku boleh tak tidur malam kalauu ada kerja yang perlu disiapkan tapiiiiii sekarangg, welcome to the club mak-makk. :p rasanyaaa last zaman aku tidur awal ni time form 4 dan form 5 dulu kottt sebab asrama kan pukul 11 wajib light off. so kaw suka ke kaw tak suka kee tetap kena bergelap. makaa mentido la kitaa. haa tu ketika umur aku 17 tahunn. sekarangg, selepas 11 tahun kemudian, aku baru berkecimpung balikkkk malam-malam kena bergelap awal. jangan kata pukul 11 malam, pukul 10 malam rumah aku dah gelap weyyy sekaranggg. ;) syabas betteyy syabasss. hahaha. ehh ni bukan mengeluh nii, ni aku sedang cerita perubahan perjalanan hidup minggu pertama bunga bersekolah niiii. mungkin biasa bagi orang dah biasa, tapi kalau kaw tanya aku, agak struggleeee jugaklahhhh nak membiasakan diri tidur awal dan bangun awal pagi ni hahaha. sampai demam wakkk kita dua tiga hariiii T___T , punya laa urat mak terkejut culture shock dia selepas bertahun berdiam diri. harini dah elok dah demam tapi suara belum ada lagi. huhuhu. 



rasanya dua hari pertama bunga sekolah adalah waktu yang paling kronik. kronik dari segi emosi dan perasaan yang paling utama. bab lain aku boleh handle lagi. kita risauuuu wakkk pertama kali dalam hidup bunga tak pernahhhhh berpisah dengan mak bapak diaaa. T__T tak pernahhhh dijaga orang lainnn sejak dia lahir kecuali mak ayah diaa. susahnya nak describe perasaan tuu wakk. aku punyalah tak tenang jiwa last-last mak yang demam, mak yang bengkak susu, mak yang tak lalu makannnn. T__T tapi mak tetap tabahkan diri dann time ni la aku terjumpa produk Young Living Essential Oils niiii. korang pernah dengar? mestilahhhhh dahhh kann. famous kott produk niii. aku jee baru nak berkecimpungggg (x__x) ramaiii je kawan-kawan aku yang gunaa sebab selalu jugak nampak dorang share perubahan selepas menggunakan Young Living Essential Oils ni dekat facebook.  




semuaaa cakap besttt je so aku pun sibuk nak try sekaliiii. memandangkan aku perlu bertenangggg, aku rasa aku sangatttt perlukannn segala minyak penenang niii. :P hihii. sebenarnyaa Young Living Essential Oils ni adalah sejenis minyak asli yang betul-betul pure tanpa sebarang campuran bahan lain contohnya kalau lemon oil, memang 100% dari lemon. takde campur air ke takdee. lavender pun sama. 100% dari lavender. dan sama jugak dengan nama-nama minyak yang lainnn. 



ni Dew Drop Diffuser namanyaa. untuk menyedut segala bau minyak-minyak yang best tadi, kita memerlukan diffuser ni sebab dia yang akan mengadun bau dan melarutkan minyak ituwww. senang jee cara pasang dia, just sambung dekat plug dan titik je oil ape yang kita nakk. siappp. 





seee. banyakkannnn minyak-minyak niii macam-macam nama adaaaa. dan setiap minyak ni ada peranan masing-masingg bergantung kepada apa yang kita nak kejadiannyaa contohhhhh, ok aku bagi contoh okkk. bunga dan anggun ni dua-dua spesis mak diaaaa. sejenis yang tak biasa tidur awal dan selagiiii tak masuk bilik bergelap mak bapak buat-buat tidur jugak, dorang pun tak tidur samaa. (x__x) this is cannotttt. bila dah bersekolah, tentu-tentu dorang kena bangun awal kann. selalunyaa bila tak cukup tidur nanti mulalahhh mengamuk time mak kejut bangun pagi-pagi jadiiii sekaranggg, setiap malam daddy akan pasang diffuser ni dalam bilik. titik Lavender oil bagi satu bilik berbauu dulu dan marilah kita tidur dengan tenanggg nakkk. :) kalau duluu selalunya dorang susah nak tidur awal kalau petang dah tidur tapi sekaranggg, jangan cakap anak, dengan mak bapak letak kepala terus tidur matiii. bau lavender ni buat kita tenangggggg je. sedar-sedar dah pagi wakkk ;) hihii. 



kan tadi aku ada bagitau minggu pertama persekolahan bunga adalah minggu yang paling kronik kejutan budaya urat badan aku sampai demam ya ampunnn. batuk laa selsema laa. semua adaaa. bunga dan anggun pun selsema sekalii. so untuk siang hari pun aku pasang diffuser ni jugak. kadang letak lemon oil, kadang letak minyak stress away. minyak stress away pun aku pasangg jugak gilir-gilirr. kadang sampai tak tauuu nak titik minyak mana satu ni sebabb semua bau best-bestttt. haa pati lemon ni bagus untuk batuk dan selsemaa, kalau taknak pasang dekat diffuser pun bolehh. just sapu jeeee lemon oil ni dekat dada dan belakang badan kita. baguskann, macam-macam kaedah penggunaan boleh gunaa. kalau katakan sakit perut, boleh sapu dekat perut. kalau gatal, boleh sapu dekat tempat gatal. tapi katakan kalau tengah rushing takde masa nak buat semua tuu, just hidu pun bolehhh. hidu pun bagus jugak sebab bila kita hidu, bau tu akan aktifkan point mood-mood kita. dia akan terus bertindak balas dengan rangsangan bau. semuaaaa minyak-minyak ni adalah therapeutic grade, 100% pure tanpa sebarang campuran lain. jadiii kalau kita nak guna cara makan pun bolehhh. korang boleh titikkan dalam air minuman kita atau boleh kapsulkan minyak dia dan telan begitu sahajaaaaa. Essential Oils ni adalah sejenis minyak yang membantu badan kita bertindak balas dengan sebarang penyakit dengan cara penyembuhan secara semulajadi daripada sumber-sumber semulajadi contohnya seperti bungaa, pokok, akar, tumbuh-tumbuhan dan memang dorang ada ladang dorang sendiri yang dibuka kepada orang ramai untuk tengok sendiri macam mana terhasilnyaaa setiap essential oil mereka iniii. 


oh sebelum terlupaa, bunga hari-hari sebelum pegi sekolah aku sapu thieves dekat tapak kaki duluu. thieves ni untuk nyahkan kuman bila bergaul dengan ramai orang. ohh lagi satu sebelum terlupaa, aku paling sukaa bau lavender dan stress away tuu, kan pasang diffuser tu malam-malam jadi feel dia lain macheammmm wakkk. bilik bau harummm, cuaca sejuk pulekkkk, asyikkkkk kejadiannyaaa wakkk kohkohkoh.

haa ni la satu set semuanyaaa Premium Starter Kit Young Living Essential Oils yang aku beli harituu. harga dia satu set RM756 dan korang akan dapat semuaaaaaaa ni.
  

berbaloi-baloi kalau beli satu set ni terus sebabbb semua minyak adaa. senanggg hari-hari korang boleh try bau baruuu. segar kepala otak weyy seriusss, rasa macam tenang ala ala spaa jeee hihiih. aku syak dekat spa pun pakai diffuser ni kottt. so jimat belanja dah tak payah nak pegi spa bagaii, dekat rumah pun bolehhh gituwww. lagipun aku syak satu set ni tahan lama wak sebabbb kita pakai minyak dia tiga empat titik jeee setiap kali guna. ni kan macam-macam minyak pulak ada. dan yang paaaling aku suka dengan Young Living Essential Oils ni adalahhh, dia sesuai untuk semuaaaaa peringkat usia termasuk untuk bayi sekalipunnnn. takde sebarang bahan merbahaya dan takde kesan sampingann. 


rumah wangiiii tiap masaaa wakkk. hati mak senangggg jeee hihii. ohh sebelum terlupaaaaa, nadia beli set ni haritu dari Angah Alifah. harini order, esoknya dia terus pos. lusanya terus sampai. dia macam tahu-tahuuu jeew mak spesis terujaaaa tak menyabo nak guna sebab selaluuuu tengok orang post EO ni bagussss bestlahh dekat facebook instagram bagai, tentu-tentu kita pun terujaaa sekaliiii yeayyy. ;) jadi kalau korang nak try samaaa atau sebarang pertanyaan berkaitan Essential Oils ni, korang boleh cariii Angah Alifah yeee. dia lebih pakar sebab dia adalah Doctor Minyak. :) nadia tak reti sangat. nadia orang minyak yang akan setia dan terus menggunakan minyak-minyaknyeee sahajaaa hihii. Jemput cari Angah semuaaa ;)

Hp number: 016-9862664




haaa lagi satuuu, kalau korang nak berkecimpung dengan bisnes Young Living Essential Oils ni pun angah boleh ajarkann. alang-alang boleh dapat side income sekali kannnn. pape korang cari Angah yeeeee. ;) 


January 14, 2018

Majlis Pelancaran Sonrei Cosmetic by Zinia Cosmetic Sdn Bhd


haiii semuaaa. ;) kalau korang follow facebook nadia mesti korang tahu hujung minggu lepas nadia dijemput untuk menyertai sebuah majlis pelancaran gilang-gemilang The Grand launching of Sonrei Cosmetic dekat Laman Pengantin Zarlith. :)












sepanjang majlis perasmian ni baruu aku tahuuu, ooo pengasas sonrei ni adalah pemilik Laman Pengantin Zarlith nii. no wonder laa cantik sangat tempatnyaa dan majlis penuh gilang gemilanggg siap ada live bandd, makanan pun sedap-sedap, pembukaan perasmian penuh api-api, dan jangan tak tahuuu adaa dron berlegar-legar dalam dewan ni sepanjang majlis curlasssss hokeyyy. :)





Zinia Cosmetic Sdn Bhd telah ditubuhkan oleh tiga ahli perniagaan terkenal iaitu Zarinah Haji Mohideen selaku Pengasas dan Pengarah Eksekutif, adik beliau sendiri iaitu Siti Hasmah Haji Mohideen selaku Pengarah Pembangunan Perniagaan dan Puan Nor Asimah Abdul Salam selaku Pengarah Operasi. muda-muda lagi dah jadi ahli perniagaan berjaya, kita tumpang bangga wakkk dapat menyelit sikit sebanyakk hihii. ;)







dan jangan tak tauuu, adeline tsen pun pakai sonrei ni hokeyyy. hai adelineee. cantik betul dia nii. dalam tv cantik, luar tv laaagi cantikkkkk. humbleeee jeeee. :)





sejak beranak pink niii, aku jarang pegi event sorang-sorang. mestiii sama-sama dengan PA kesayangan makk niii :p sape lagiii tak lain dan tak bukan seketul idabaharummmmmm yang disayangi ;)

ohh sebelum terlupaaaa, untuk pengetahuan korang, pihak syarikat Zinia Cosmetics Sdn Bhd ni amek masa selama 6 bulan untuk menghasilkan formulasi produk Sonrei. antara bahan yang digunakan dalam penghasilannya adalah Vitamin E, minyak jojoba, minyak castor, minyak zaitun, minyak bunga matahari dan minyak kelapa. haaa nampak tak, semua bahan adalah bahan yang selamat digunakan dan tak mempunyai sebarang kesan sampingan. Sonrei Lip Cream ni adalah produk tempatan tetapii berkualiti antarabangsa sebab ia diformulasikan dekat Perancis.



Lip Cream Sonrei ni tahan lamaaa dan mesra wuduk. kenapa mesra wuduk? sebab ia mempunyai kemasan matte tetapi mudah dibersihkannnn. tak perlu nak tonyoh-tonyoh beria. hihihi. Lip Cream Sonrei ni mempunyai enam pilihan warna bertemakan flora yang sesuai untuk semua jenis tona kulit kita antaranyaaaa,















cantik-cantik semuaaa warnanyaa kann. :) dalam semua keenam-enam warna ni, aku paling suka warna Primrose. pakai sikit je terus wowwww gituwwww hihi.




kalau ikutkan harga asal dorang adalah RM55 setiap satu tapiii sekarang dorang tengah buat harga promosi RM45 satuu. jimat banyakkk ni sebab tahan lamaaa seketul lip cream ni korangg. mauu berbulan jugak baru habisss. meh tryy mehhh. 


kenalkannnn, nilah Pengarah Operasi Zinia Cosmetic Sdn Bhd, Puan Nor Asimah Abdul Salam. haii seemaaaa. ;) sebenarnya aku dah kenal seema ni 3-4 tahun lepas tapi ni first time jumpa face to face. tak sangka dia adalah salah seorang orang kuat disebalik tabir Zinia Cosmetic Sdn Bhd niiii. mudaaaa lagiii diaaaaa niii dah berjayaaa. wowww sangat kann. :)



tahniah seema untuk majlis pelancaran Sonrei Cosmetic yang penuh meriah dan gilang-gemilang niiii. kak nadia doakan semoga sonrei terussssss melangkah maju di pasaran tempatan dan ke luar negara jugee. boleh pegi jauhh sonrei niii. dan kak nadia doakan semoga semua urusan bersalin seema tak lama lagi nii dipermudahkannn okkkk. omeyy je mummy, berseri-seriiii sangattt. ;) 

dan jangan lupaaaa korangg tag line sonrei kitaaaa, be youuu be beautifull. gituwwwww. jemput order Lip Cream Sonrei semuaaaa. untuk tempahan dan maklumat lanjut, korang boleh terus keeee,


Whatsapp: 012-3066097


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...