October 15, 2014

Set berpantang Tanamera paling murah

to be honest, dalam banyak-banyak set berpantang yang aku pernah dengar dan dalam banyak-banyak set berpantang yang paaaaaaaaaaaaaaling ramai bagi feedback bagus-bagus berdasarkan pemerhatian aku adalah set berpantang dari produk Tanamera. 


majoriti kawan-kawan dan sedara mara aku semuaaaaaa pakai produk Tanamera ni lepas dorang bersalin dan sepanjang dalam tempoh berpantang. oii time berpantang kau jangan main-mainnn. (-__-') renyahhhh tak payah cakap nak cantik punya pasal kennnnnn :p percayalahh cakap aku, antara dilema mak-mak yang tengah mengandung adalah jamuu apeee nak makan time berpantang nanti, bengkung berapa lilit kaw nak kena lilit, produk apa yang boleh makan tanpa effect langsung penghasilan susu kott laa kan nanti kita menyusu, tak sesuai dengan badan, kesian anak cirit-birit T__T lepas tu ada setengah produk jual yang untuk guna luaran je, dalaman kena beli asing. bengkung pun kena beli asing. oiii stressss nak pikir satu-satu. T__T mana nak pikir kelengkapan anak, kelengkapan mak. kann. (-__-')

jadi untuk menyenangkan kerja korang sepanjang dalam proses berpantang nanti, korang tak payah pening kepala pikir mana nak cari yang luaran, mana nak cari yang dalaman segala sebabbbb korang boleh try guna Full set Tanamera Postnatal Care ni yang mana dalam set nii semuaaaaaaaaa adaa. untuk penjagaan dalaman ada, luaran ada, bengkung ada, ehh senang cakap dari hujung rambut sampai hujung kaki la senang cite. ;) 



dalam full set ni korang akan dapat 10 produk terbaik antaranya adalah,
  • -          Virgin Coconut Oil (BEST SELLER)
  • -          Herbal Massage Oil
  • -          Firming Herbal Blend
  • -          Calming Herbal Paste
  • -          Herbal Tea
  • -          Abdominal Body Wrap (Bengkung)
  • -          Boreh Body Scrub
  • -          Brown Formulation Body Soap
  • -          Herbal Bath
  • -          Feminine Herbal Wash


haaa sebelum terlupa, dalam banyak-banyak produk tanamera dekat atas ni, Virgin Coconut Oil adalah antara produk yang paaaaaaaaaaaaaling laris permintaan dia sebab majoriti ibu-ibu yang mengandung dorang sapu dekat perut untuk elakkan strech mark perut hitam merekah-rekah macam buah tembikai T__T ada yang minum VCO ni untuk kurangkan koyakan time meneran bersalin esok sebab dia kan minyak. smooth jeee. ;) dan ada jugak yang guna VCO ni untuk buat urutan perineum. dia sangatttt berkesan membantu melicinkan proses baby nak cari jalan keluar nanti. hihi ;) 



dalam semua set lengkap dekat atas ni, Herbal Tea adalah produk khusus yang mana membantu memulihkan dalaman kita yang berfungsi untuk mengecutkan rahim, melancarkan susu badan, membuang angin, dan melancarkan darah nifas. haa Herbal Tea ni dia takde jual loose seketul-seketul dekat pasaran tau. ni kalau kita beli full set Tanamera Posnatal Care ni baruuuuuuuu dapat. ekslusiveeeee gituuewwww ;)) 

aku dengan yakin bagitau korang produk tanamera ni langsungg tak membantutkan penghasilan susu korang walaupun aku tak sempat guna produk ni tapiiiiiiiiiii aku tengok kawan-kawan sedara mara aku makan pakai set tanamera ni elokkkk jeeee menyusu dorang siap melimpah ruah lagiiii muehehe ;) pada yang berminat, korang boleh follow dan order dari babysmile2u ni ye ;)

http://instagram.com/babysmile2u





atau nak lagi senang, korang boleh terus contact Asilah dekat whatsapp kee sms kee dekat nombor hp ni ye, 019-6659596. paaaaalingg murahhh dah ni aku rasa RM335 untuk satu set lengkap siap free pos lagi! so, senang kannnn. order dan tunggu parcel sampai depan pintu rumah korang. tak dayaaaaa dah kott nak tawaf kedai jamu segala bawak perut memboyot kannnnnn. ;)) hikhik. selamat bertanamera koranggggg. ;) curlassss gituuuuuu ;))




September 30, 2014

terima kasih semua T__T

sejak dah jadi mak-mak orang sangat ni :p banyakkkkkkkkkk sebenarnyaaa perubahan dalam hidup aku dengan syafiq tapiiii yang paaaaling ketara sampai tak terungkap dengan kata-kata adalah bahagian rezeki untuk bunga. yes. kalau dulu aku selaluuuuu dengar, anak ni pembawa rezeki. walau sesusah mana kita contohnya, rezeki untuk anak tu mestiiii adaa. sebelum ni aku kalau dengar ayat ni, aku just sekadar dengar jeee kuikuikui :p yee laa sebab belum ada anak kannnnn. mana kita nak tau, mana kita nak mendalami. :p tapiiiiiiiiii sekarang, wallahi. bila aku rasa, aku lalui, aku bersyukur Ya Rabbi. bunga sangattt pembawa rezeki kepada kami suami isteri. :') 

benda bab-bab rezeki ni susah tauuu sebenarnya nak describe dari bentuk macam mana sebab rezeki kan datang dalam banyak-banyak keadaan dia. dan kadang-kadang aku paaaaaaaaaaling risau takut aku terlepas pandang berterima kasih pada semuaaaaaaa yang tak pernah jemu-jemu bagi bunga hadiahhh dan wang ringgit sepanjangggg dia lahir. (-__-') jadi tak salah rasanyaa kalau aku gunakan blog sebagai medium untuk sampaikan ucapan terima kasih kami suami isteri sebab majoriti sedara-mara dan kawan rapat aku semua memang baca blog aku. hihiiii. 




ni adalah sebahagian dari hadiah yang bunga dapat sepanjanggggg dia lahir sampaiii laa ke hari ni genap 63 hari umur dia. yang mana takde dalam gambar sorryyy aku dah bukak sebab mak bunga tak menyaboo. :p huhuuu. alaaaa terharunyaaa. terima kasih banyak-banyak korangggggg. T__T janganlaaaa baik sangattttttttt. T__T tak tauuu nak balas jasa baik korang semuaa macam manaaa. ni baruuu masuk bab hadiah, belum bab duit bunga lagiii. T___T bunga, beruntungnyaaaaaaaaaa awakkkk. :) semuaaaa orangggggg sayang bunga, semuaa orang baik dengan bunga. besar esok-esok jangan lupa berbudi pada semua yeee nak. :) tak perlu kotttt aku mention berapa yang bunga dapat tapi cukup korang tau, aku dengan syafiq tak pernahhh lupa baiknyaaaa hati korang allahurabbi. 

bungaaaaaaaaa, hadiah dekat bawah ni mestiiiiii bunga palingg sukaaa kalau bunga menurun peel mummy. HAHA. dasarrrrrrrrrrrr sangatttt kannn. :p


terima kasih banyak-banyak tok mummyyyyyy, tok daddyyyyyy, nenek, atukkk, tok ma, tok ayahhh sebab dari kecikkkkk dah ajar cucu kesayangann berkecimpungg dalam dunia keemasan iniewww kennnnnn. ;p mantikkk nadia dengan syafiq besor esok-esok dia mintak yang lagi besorrrrr. HAHAHA. 

demi Allah, terima kasih untuk setiap rasa kasih dan sayang korang untuk bunga. :') lahirnya bunga sangattt membuka mata hati kami. lahirnya bunga tak pernah putus-putus rezeki kami. terima kasih semua. :') may Allah bless you. may Allah bless us. :)) Amin.

September 29, 2014

photoshoot baby newborn dari thephotolicious



bunga ni sejak dari dalam perut lagi mak bapak dia dah ajar berkecimpung dengan kamera :p mak dia laa yang lebih, bapak dia tak berapa sangatttt hihihi :p jadi, bila lahirnyaaaa si bunga ni, makin menjadi-jadi laaa tebiat akuuu. :p sebenarnya, dah lamaaaaaaaaaaa aku berangannnnnnnnnnnnn, kalau ada anak esok, time dia baru lahir aku nak teruss buat photoshoot untuk baby sebab aku selaluuuu tengokkkk alaaaaa comenyaaaaaa babyy yang baru lahir posingg macam-macam gaya. jatuh hati sangatttt. dorang kan lembut lagi, jadi kaw letak la tertonggeng ke tergolek ke dorang semua pasrah. 

so sekembalinyaaa aku dari kampung lepas bersalinkan bunga, aku terus contact kak kay dari thephotolicious untuk shootkan gambar bunga. nape aku pilih thephotolicious bukan photographer lain? sebabbbbb bila kita bermain dengan bayi ni, bukan semuaaaa orang expert dalam bidang lembutnyaaaa tulang bayi. sejauh manaaaa boleh lentur badan dia. sepantas manaa kita kena buat kerja untuk dapatkan shoot yang terbaik. aku dah laaaa spesis susah nak dapat anak T____T kau ingat senanggggggg aku nak bagi orang tunggang terbalikkan anak aku. T__T jadi hanya yang betul-betul pakar dan dah selalu bermain dengan bayiii jeeee aku pilih. mahal sikit pun mak pasrah nakkkkkkk. janji ada gambar cantik untuk buat kenang-kenangan dan janji anak aku tak sakit. dah. (-___-') lagipunnnnn selepas 4 tahun kawen baruuuuu dapat bungaaa. (-__-') kalau setiap tahun keje aku beranak je memang takkkkkkkkkkkk laaa aku nak photoshoot segala HAHA. asal nak photoshoot mengandung, asal nak bergambor mengandung. amboiiiiiiiiii kaw ingat aku kilang proses anak? :p HAHA. 

ok berbalik kepada photoshoot bunga, masa photoshoot ni umur dia genap 30 hari. kalau ikutkan, dorang prefer baby yang fresh from oven macam time 7 hari keee, 10 harii kee janji yang 30 hari kebawah sebab time umur macam tu tulang temulang dorang semua still lembut dan boleh lentur lagi. kau letak la gaya apa dorang mengikut jee tapi bila dah umur 30 harii, tulang kan dah start menguat. jadi tak semua posisi baby tu akan mengikut. akan ada sesetengah pose kita letak je dia meraung. tu maknanya dia tak selesa. macam kes bunga, dalam masa dua jam kak kay shoot, asal dapatttttt jeeee sebab bunga macam tak selesa sangattt tapi kak kay memanggg expert. pantasssss dia buat kerja untuk dapatkan shoot yang terbaik punya pasal hikhik. ;))
 
 

dalam masa lebih kurang dua jam yang dorang shoot, ada dalam 600 lebih keping gambar antaranyaaaaa



















oiiii takkk larattt akuuu nak letakkk semuaaa gambarrr. :p kang ada yang muntah hijooooo asyik tengok muka bungaaaaa jeeee hihihi. ohhh kalau korang perasan, ada sesetengah gambar badan atau muka bunga merah-merah kannn. haa tu bukan sebab kena gigit nyamuk ye bukannnn. ;) bunga ni kulit dia cepat sensitif. macam alah bulu-buluan kee sentuhan kee yang banyak-banyak kali kena sentuh. contohnya aku ciumm dia banyak-banyak kali kann haaa siapp. mestii merah-merah badan dia tapiii merah ni jenis yang tak lama. dalam 15 minit nanti hilang balik. ramaiiiiiiiiiiiiiii yang tanya aku berapa harga untuk shoot baby macam ni. setahuuu aku, untuk newborn shoot dengan thephotolicious, dorang ada tiga pakej. pakej RM1000, RM1500 dan RM2000. untuk bunga ni aku amek pakej RM1500. untuk pakej RM1500 aku dapat unlimited shoot selama dua jam, soft copy yang dorang burn semua gambar, seketul frame gambar bunga macam nii


dan sebuah album yang macam buku majalah macam nii,


ituuu jeeee. :)) ok dahh, nanti sape-sape nak shoot newborn boleh try dengan thephotolicious yee. sekian dulu dari bunga dan mummy bunga yang time ni berusia 30 hari. ;))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...