November 24, 2014

harga car seat Maxi-Cosi CabrioFix


kalau hari tu aku cerita pasal stroller, hari ni aku nak sambung dengan cerita car seat maxi cosi. ;) senang esok-esok kalau korang nak beli, korang boleh refer entry aku ni ye untuk buat perbandingan murah atau mahal maxi-cosi korang dapat. :) 



sama macam stroller dan mainan pertama bunga, car seat ni pon kitorang still beli di kedai yang sama iaitu di LittleWhiz. 

 
kedai dia macam one stop center yang mana segala mak nenek kelengkapan baby ada dekat sini. korang boleh pilih nak beli secara online dekat website atau walk in terus ke kedai dorang di Setia Alam, Shah Alam. untuk stroller dan car seat ni, kitorang walk in ke kedai sebab sajee menggedik nak tawaf kedai dorang muehehe. bila dah tawaf, takde maknanyaaaaa kalau beli stroller dan car seat semata. (-__-') :p jadi kalau korang nak beli, aku cadangkan better korang beli online jeeww supaya tawaitu tak berpaling tadah kihkihkih. ;)

sebenarnya, untuk car seat, bolehhhh jeee nak pilih mana-mana car seat sebab fungsi dia just nak letak dalam kereta jee kann. banyakkk choice yang bagus-bagus. :) janji anak duduk dengan selesa dan secure. tu fungsi utama car seat. cuma kena pandai pilih car seat yang boleh guna sejak dari newborn lagi sebab ada sesetengah car seat, dorang tak sesuai untuk letak baby yang baru lahir. kalau korang tanya aku, antara car seat dengan stroller, yang mana lagi penting. aku pilih stroller. :) sebab belum tentuuuuuu kaw larat nak dukung anak berejam-jam sambil tawaf shopping mall contohnya. :') oiii mencabar mihmihmih. :p mana nak pilih barang, mana nak bawak barang, mana nak dukung anak. silap hari bulan boleh bergaduh laki bini sebab si suami asyikkkk laa ajak balikkk muahahahah. baruuuuuu je sampaiiii, dahhhhhh ajak balikkk. wa nampak lu kecikk besar kecikkk besarrr jeee sayanggggg kahkahkah. :p dan car seat ni dia akan hanya menjadi satu kemestian bila kaw selalu drive sorang-sorang. haa aku la tuuu. :p siang hari setiap isnin sehingga jumaat syafiq adalah bekerja. jadi, akan ada sesetengah hari yang aku kena keluar rumah sorang-sorang contohnya pegi beli barang ke, pegi checkup bunga ke, pegi jumpa orang ke, pegi review pape ke, haaa. time ni yesss car seat adalah benda wajib aku perlu ada. 


jadi, alang-alang kitorang dah beli stroller quinny yang mana boleh attach sekali dengan car seat maxi-cosi,  kitorang amek je laaa Maxi-Cosi CabrioFix niii. :) bagusnyaaa car seat maxi cosi ni, dia bukan hanya seketul car seat semata-mata. dia juga boleh dijadikan seketul carrier yang boleh angkut jee pegi mana-mana macam bawak sebuah bakul ke pasar. kikikii. dannnn dia jugak boleh dijadikan rocker untuk menghayun baby macam fisher-price punya tuuuu. haa. baguskannnn. ;) 3 in 1 gituewwwww. :p 


cumaaaa mungkinnnn kelemahan dia tak boleh pakai lama. kalau ikut apa yang dia tulis dekat kotak, car seat maxi-cosi ni fit sampai umur baby 15 bulan. anggaran berat maksimum adalah 13kg. jadii kalau baby dah besar atau dah lebih dari saiz ni, sila beliiii car seat yang baruuu harap maklum hewhewhew :) normal price car seat maxi cosi cabriofix ni adalah RM999. aku dapat bestttttttt price RM599. :) itu sahaja pembelajaran car seat baby kita untuk hari ini. selamat membuat perbandingan semuaaaaa. :) 

November 21, 2014

inai murah untuk majlis perkahwinan

korang time kawen dulu pakai inai apeee? aku duluuu gigihhh menumbuk daun inai segala sebab duluuu mana ada jual inai ready made siap main picittttt jeeeewww. T___T nasibbbb dekat belakang rumah nenek aku ada pokok inai. boleh main petik. kalau takkkkk, jenuhhh mencarik. hati dah teruja nak kawen ni, takkan tak nak pakai inai. ye dak? :p inaii tu macam satuu kemestian laa orang tua-tua cakap. :) kalau kawennn jee mestiiii kena pakai inai. tapi dia bukan la jatuh hukum wajibbbb pakaii, tak pakai tak sah kawen kaw. amboiiiii. :p haaa nampak takk mukadimmah ustajahh nadia berkata-kata? mihmihmih :p 


adat jeeee sebenarnya. lain dari yang lain. feel pon jadi lain. selagi merah inai dijari, selama itu cinta kasih berseri. anyonyonyoooo aummmmmmm. :p abisss jee warna inai tu, kemainnn. korang jangan jadi macam suami si mahhh tuu. kan trending sekarang cerita si mah suami dia layan janda bergetah mewangi. amboiiii, isteri yang disanjung tingii suatu masa dulu kini darjatnya hanya dikaki. isteri busuk laaa, gemuk laaa, tak cantik laa. aku pang karang. ehhh emo tetibe. muahaha :P ok berbalik kepada cerita inai kita. haaa sekarang dah senangggg dahh. bukan setakat milo dan nescafe je ada yang segera, inaiii pun adaaa. jangan tak tauuuu. hihihi ;) dah tak perlu menumbuk membancuh segala. sekarang main tekan tiub jeee. hihi ;) 

dulu kecik-kecik seingat aku sokmooo pakai inai comottt momot je. sampaiii la ke hari malam berinai sebelum aku kawen baruu aku tauuuu. rupanya balut dengan saletep duluuu siap-siap sebelumm pakai inai supaya inai tu cantikk je terbentuk satu garisan dan tak sepah-sepah merata. 


nak inai tu melekat elok tak nak bagi asyik tertanggal, time tumbuk daun inai tu, korang lebihkan nasi. haa lenyek dan tumbuk sekali nasi tu dengan daun inai tadi. ehhh tapi boleh tahan renyahh laa nak buat segala-mala ni. better korang beliii je yang dah siap. tunggu nak tadah tangannn jeee. hihihi


haaa kann dah senanggg kerja korang. settle satu masalah inai. beli je inai daun dengan mila nii. ehh korang jangan main belii sebarang inai tauuu sebab ada sesetengah inai dekat pasaran dorang letak bahan kimia supaya konon nampak lebih cantik. tapiii silap hari bulan tangan kaw menggelembung air. seriusss. aku sokmoo tengok dekat facebook ramai orang share tangan menggelembung sebab beli inai yang ada chemical. yang mila punya ni, korang jangan risau. aku kenal mila niii. bestfriendddd kannn ;) apa-apa korang takleh cari dia, korang cari aku. :P mantikkkk. mihmihmih. inai yang mila jual ni adalah sepenuhnyaaa dari daun pokok inai yang dikeringkan dan dikisar kemudian dibancuh samaaa macam kita buat duluuu-duluuuu. tiada sebarang bahan kimia dan perisa tambahan. :p dan warnaa hasil dekat tangan korang nanti adalah bergantung kepada jenis darah masing-masing. inai ni dah siap-siap dikonkan untuk kegunaan 10 jari. korang dah tak perlu bancuh-bancuh dah. tekan dan sapuuuu jee.


haa pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan harga kee cara guna kee korang boleh contact mila dekat Blog Mila Ahmad, facebook Mila Ahmad atau terus sms/whatsapp mila dekat nombor ni yeee, 012-2531649. ;) sekiannn dari saya yang hanya benarkan syafiq berinai sekali je seumur hidup muahaha. ;p okbaiii.


November 20, 2014

coklat marsbaryummy sedap dan murah!


korang pernahhh makan marsbaryummy? aku pun ni firstt time. dia macam campuran coklat yang melimpah-ruah ohh sedapnyaaaaaaaaa sedapnyaaaaa. aku makan sorang jeee sebekas ni :p percayalah. tak bagitau syafiq ponnnn. :p mantikkk dia baca blog aku kejap lagii kikiki :p 



dia ada dua jenis rasa sebenarnya. satu yang coklat memang warna coklat macam niii. nama dia milk chocolate. dan satu lagi coklat warna putih macam ni. white chocolate namanya. :)


aku kan spesis tamak haloba, dua dua nak tryyyyy. :p nasibbb _annysskitchen_ ni memang ada jual yang sebekas berkembar dua coklat niiii. hihihi. so dua duaaa kita boleh rasa. white coklat ni sedap gileeeeeeeeeee. korang pernah makan Hershey yang warna putih tuuuuu? haaaa gituu la rasa dia. sedappppppp. dalam ni ada kitkatttt, ada coklat m&m, ada mashmellow ada macam-macam laaa senang cakap. ;)) marsbaryummy ni sangattttttttttttt sesuaiiii untuk korang makan time mengadap komputer macam aku. :p sedar-sedar dah habis sebekas. eh tak cukup laaa. nak order lagi la nanti. kihkihkih ;p

tapiiii dalam banyak-banyak part perniagaan annyss kitchen nii, aku sangatttttttttt tertarik dengan packaging dia yang mana kita order untuk bagi hadiah dekat orangggg. wiiii seronoknyaaa. ;)) kan selalu kalau besday kita bagi kek kee. nak pos kek hancurrr kawww. :p nak pos hadiah kena berjalan pegi shopping mall mencarik bagai. ape kata korang order jeeee marsbaryummy ni untuk hadiahkan pada sape-sape. buat supriseeeeee! ;) senanggg sangatttt. korang bayar jeee. nanti kak anis akan poskan. siap boleh tulis dedicated lagiiii macam atas kek tuuu. sweetttt sangattt tauuu. nak tulis i lappp youuu, you lap meee, we are happy familyyyy macam lagu barnie and friends pon bolehhhhhhh ;) hewhewwheww.





meh aku bagitau harga siap-siap supayaaa senang korang nak membajet dan nak order nanti. marsbaryummy by _annysskitchen_ ni ada dua harga. lain bekas lain harga. jadi dorang ada dua bekas. satu jenis bekas empat segi macam nii. 



coklat warna gelap tuu RM13 sebekas. coklat warna putih tu RM14 sebekas.

untuk harga marsbaryummy dalam bekas love macam ni,



coklat warna gelap RM20 sebekas. coklat warna putih RM22 sebekas. kalau nak combine macam aku punya niiii, 



yang ni RM22 sebekas. murahhhhhhhhhhhhh kannnnnnnnn? ;)) 

sebelum terlupa, haa yang nak tulis wish happy birthday to you ke happy anniversary i love you segala satu bekas RM25 jewwww ;) confirm pasangan korang akan cakap anyonyooonyooo, sooo sweetttttttt. ;)) abangggggg, ehemmm. :p kikiikiii. ;) 

korang boleh contact kak anis dekat whatsapp kee, sms kee, call kee dekat nombor ni 013-7781987. instagram _annysskitchen_ atauuu facebook Annyss Love Ishak. jemput laaaa order semuaaaaaaa! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...