April 23, 2014

EPHYRA terbukti berkesan :)



sebagai salah seorang pengguna ephyra dan salah seorang blogger yang pernah bekerjasama dengan pihak Oceanlife untuk sama-sama menaikkan nama Ephyra setanding dengan produk-produk hebat yang lain, gileeee tak bangga kalau aku cakap, dalam masa 2 tahunnn jeeee Ephyra dah sama level dengan produk lain yang sangatttttt dikenali ramai. 2 tahunnnn je babe. aku tak terkejut sebab kak miza punya strategi bisnes veryyyy the power. :) langsunggg tak kedekut dan tak berkira. bila kita tak berkira dengan orang, dah tentu Allah takkan berkira dengan kita. ye dak? :) tahniah kak mizaaaa! diusia Ephyra baruuuu 2 tahun berada di pasaran tapi dia punya impakkkk, fuhhhh. kalah orang berniaga 6 tahun tahuu! :) Happy birthday yang kedua Ephyraaaa! wish nadia satu jee kak, semoga stok sentiasa ada. jangan putus. kang nanti pengguna meroyan tak cantik sehari. HAHAHAHA. ;)

pada semuaa yang sedia maklum, aku start minum ephyra ni sejak dari tahun lepas lagi. korang boleh baca testimoni aku sendiri dekat entry-entry ni ye,


1. Ogos, bulan pertama minum ephyra, Sana sini Kolagen EPHYRA :)
2. September, bulan kedua minum ephyra, Ephyra sangattttt berkesan :)
3. Oktober, bulan ketiga minum ephyra, EPHYRA sangatttttttt bestt! :)
 
November aku stop sekejap sebab nak rehatkan badan selepas 3 bulan minum Ephyra tanpa henti. :) tiba-tiba awal December, doktor sahkan aku mengandung 5 minggu dan dianggarkan terbentuknya seorang janin dalam rahim aku ni pada 24hb oktober :) eh ehh, 24 oktober tuu aku still minum Ephyra lagiiii. jadi secara tak langsung, aku sangattt merasakan antara salah satu faktor yang membantu aku mengandung adalah dengan minum Ephyra dengan konsisten 3 bulan non stop sebab dia macam menguatkan rahim kita atau menguatkan segala dalaman kita. ye laaa. kan hampir 4 tahun kitorang kawen takde anak. macam-macam cara dah kitorang usaha awal-awal kawen dulu. tiba-tiba bila minum ephyra, aku terus mengandung. ye kuasa Allah semuanya. korang jangan salah faham pulak. :) kaw minum la ape pon kalau Allah tak izinkan tak menjadi jugak tapiii dalam kes aku, oleh disebabkan aku memangggg tak makan atau tak minum apa-apa ubat lain selain ephyra the only one, aku tak nafikan ephyra sikit sebanyak membantu kesuburan aku. korang boleh baca entry mengandung sebab ephyra aku dekat sini ye, mengandung sebab Ephyra?



so diawal tempoh kehamilan aku, kak miza sarankan aku stop dulu minum Ephyra sebab awal lagi kannn. tapiii kaw jangan tak tauuuu, masukkk je usia kandungan aku 6 bulan, terus aku sambung minum Ephyra balik. ;)) hewhewhew. dia 5 bulan keatas dah boleh minum tapi aku start time 6 bulan sebab masa ni baby dah betul-betul stabil insyaAllah. :) lagi seminggu jeee kandungan aku nak masuk 7 bulan jadi maknanya ephyra aku ada balance 7 pack je lagiii. hikhikhik ;) insyaAllah aku akan terus guna ephyra sampaiiiii la baby selamat melihat dunia sebab aku nak anak aku esok comey macam anak memey dengan norman yang sangattt laaaa hensemnyaaa putih gebu. hikhikhik ;) 


aku tak pasti orang lain tapi untuk pengalaman mengandung anak pertama ni, so far aku belum bengkak-bengkak kaki, sakit pinggang yang melampau, kejang urat malam-malam buta sebab ada setengah ibu mengandung selalu kena cramp dalam tidur kannn. alhamdulillah so far aku belum kena dan mintak-mintak jangan terus kena. (-___-') 2nd trimester sangatttt mudah untuk aku lalui. takde alahan-alahan dahhh. alhamdulillah. dan aku rasa, salah satu faktor dia adalah ephyra sebab aku memang tiap-tiap hari minum ephyra dan ubat yang doktor bagi. tu jeee. aku memang takde amek apa-apa supplement lain sebab takut badan tak boleh terima banyak sangat supplement dalam satu masa. ni maknanya, aku tak terkejut esok bila anak aku keluar, dengan dia dia sekali suka minum ephyra sebab sebelum dan semasa kejadian dia, semedang aku minum ephyra. hihi. :)) sepanjang aku mengandung, boleh dikatakan ephyra adalah satu-satunya supplement yang aku amek untuk tambah tenaga. dia buat kira rasa badan kita macam ringannnnn jeee. awal-awal dulu ye aku pemalas gile. huhu. sekarang dah back to normal dahhh. ;)) hihihi


dan untuk pengetuan korang, ephyra sekarang dah ada tshirt exclusive. smartnyaaaaa baju diaaa. T____T


stressss aku tengok ida pakaiiiii. T___T menyesalll tak beli time event sepetang bersama blogger hari tu. kalau tak boleh pakai samaaaa. T___T hari tu tak beli sebab takut tak muattt saiz. huwaaa. sekali balik tengok nory pakai dengan perut dia yang dah 9 bulan elokkkk jeeee. dah la RM15 jewww. cantikkk kannn baju diaaaa? :)



oh ye sebelum terlupa, pada semuaaa orang putrajaya dan ipoh, ephyra akan berada di Karnival Utusan Putrajaya & Karnival Jom Heboh Ipoh pada 26/4 - 27/4. nanti korang boleh la terus beli dekat booth dorang sebab tentu-tentu dapat harga lagi murah dari pasaran. siap dapat free gift dan alang-alang, boleh jumpa memey dengan norman yang very the humble ni. hihi :)) 


dan sempena menyambut ulangtahun yang ke-2 ephyra , pihak oceanlife akan mengadakan promosi besar-besaran bermula 28 April 2014 ni dengan harga hanya RM180 sekotak. selalu dorang jual RM197. soo dah jimat RM17 kannnn. haa apa lagi, korang boleh tunggu 28 April untuk dapatkan harga promosi ni tapiiii kalau nak lagi senang, korang order je dengan aku. ;)) tiap masa harga promosi :P dan dah tentu-tentu aku bagi harga kasih sayang. mihmihmih :)) korang boleh terus sms atau whatsapp aku di 019-7564019. 

 

April 21, 2014

Jantina baby? Guess whatttttt? hihihi ;))

dariii awal mengandung sampai la ke hari doktor sahkan jantina anak kitorang, aku tak pernah terlintas atau terniat nak anak lelaki duluu ke anak perempuan dulu kee sebab bila kita tergolong dalam golongan yang susah nak dapat anak, 4 tahun kawen takde anak, Kau beri la apa jantina sekalipun, aku dah cukup bersyukur setulus hati dan menerima dengan penuh lapang dada berbunga-bunga. ;) asal sihat sempurna Alhamdulillah. :)


kalau ikut keturunan syafiq, gen dia lebih kuat kepada lelaki sebab adik beradik syafiq sume laki. :) kalau ikut keturunan aku, gen aku lebih kuat kepada perempuan sebab yang sulung dalam keturunan aku mestiiii perempuan dulu. contohnya aku adalah anak perempuan sulong, mama pon anak perempuan sulong, nenek aku pon anak perempuan sulung. ;) tapiiii, kaedah gen gen hormon segala ni tak boleh pakai sangat sebab yang berenangnya adalah dari laki aku. HAHAHA :p syafiq pon tak kesah anak dia laki ke perempuan tapi yang aku tau, tahun depan nak beranak lagi. hewhewhew ;) 

haiii, ni baby rizqy anak noryyyyyyyy. :)) hensemmm angattt iyeee. :)

aku sokmooo baca pengalaman mak mak yang dah bersalin dan yang dah ada anak, semua cakap mestiiii nanti rindu time tengah mengandung. aku mula-mula macam hahh, rinduu? boleh eh rindu zaman yang kita adalah yang paling maksima membesar ni? HAHAHA. tapiiiiii, bila kandungan aku dah masuk 6 bulan keatas ni, baruuuuu akuu tauuuu. oo betul laa orang cakap. nanti rindu sebabbbbb bila dah nak akhir-akhir 2nd trimester ni, kita kan dah boleh rasa baby bergerak dengan sangattt aktifnya. bergolek menendang menguis mengeras segala. :) jadi setiap kali dia menyepiiiii tak bergerak lama sangat, aku akan rasa macammmm ehh kenapa awak diam jee nii. feel tu rasa macammm risau dan rindu nak rasa kena tendang-tendang tu. hihihi ;) terus ketuk perut macam buah tembikai supaya mengganggu baby yang sedang tidur dengan harapan dia akan bagi isyarat yes mummy im okkkkk. hihihi ;) syafiq pon sama, soalan pertama dia akan tanya sekarang lepas dia bangun tidur adalah, baby gerak tak? kalau aku jawab tak, dia akan carii dan panggil anak dia sampaiii dia dapat rasa satu tendangan. ;) lepas tu terus, niiiiiiiii. adaaaa. okkkk dahhhh. hihihi ;) anyonyonyoooooooo :p



orang tua-tua cakap, kalau kita mengandung anak perempuan, kita akan selalu tidur mengiring sebelah kiri. dia macam badan kita memberat ke kiri. dan ada petua orang tua-tua cakap, kalau kita dalam usaha nak anak perempuan, selepas 'berkasih-sayang', terus tido menghadap ke kiri. masalahnya, aku sebelum mengandung ke semasa mengandung ke, dari dulu lagi aku memang suka tidur mengiring ke kiri. :) hikhik. tapi selalunya ibu yang mengandung ni, dia akan ada satu naluri yang menyatakan dia sedang kandungkan anak lelaki atau perempuan. takyah scan dekat hospital pon dah boleh dapat rasa. kira naluri seorang ibu laa. :)) tapi kalau aku, better scan kott untuk kepastian sebab dari scan kita boleh nampak segalanya. dan selalunya scan ni 80% betul. tapiiiiiii, ada je kes scan lain, keluar lain. haaa yang ni berdebar. (-__-') kang kelengkapan sume dah siap sekali keluar tak sama macam dalam scan. seremmm. hihihi ;) 

selepas ramaiiiiiii yang tanyaaaa, kitorang pon tak menyabar :p, time 5 April 2014 hari tu, genap usia kandungan aku 24 minggu 3 hari, doktor sahkannnn dia adalahhhhhhhhhh :))


yeayyyy, she's daddy's little princesssssssssssssssss ;) i'm a girlll everybodyyyy ;) hikhik. no wonder naluri aku dari awal macammmmm anak perempuannnnn je niiii. :) sebab tibe-tibe aku suka sume benda yang berwarna pink sedangkan warna paling cantik dimata aku sebelum ni adalah merah. mihmihmih. ok dahh, sekarang kita pikir nama. bai. hihihihi ;))

 


April 18, 2014

Almari baju babyyy ;)

kalau semalam kita cite pasal katil baby, hari ni kita sambung pembelajaran seterusnya dengan cite pasal almari baby. :) aku kalau cite bab dekorasi susah nak benti. sorryyyyyyy. ;) hihi. kalau ikutkan, almari baju baby takde pon dalam senarai keperluan aku buat sementara waktu sebab selalunya baby bukannya ada banyak baju sangat kannn. tapiiiii, oleh disebabkan almari baju aku laki bini dah penuh padat mampat segala, aku terfikir kalau ada anak esok, baju-baju bersih dia nak letak mana. takkan nak biar berlonggok bertingkat-tingkat lepas lipat gitu je tanpa simpan dalam almari? kang nanti berdebu kee. sekurang-kurangnya kita ada satu tempat simpan segala barang dan keperluan dia. tak perlu nak cari baju dia sekejap-sekejap selonggok depan tv, sekejap-sekejap selonggok atas katil aku, sekejap-sekejap selonggok atas sofa. jadi dengan secara tak tersengaja aku pon terbeliii laaa sekali almari ni time pegi beli katil dekat ikea hari tuuuuuu. mihmihmih. ;) 


terrrrrbeliii ponnn selepas aku terfikir alasan-alasan dekat atas tadi dan terbeliiii sebab nak nampak satu set dengan katil yang ala-ala pwincesssss ituewwww ;) lagipon memang la sekarang mungkin tak nampak sangat keperluan almari ni tapiiiii dia tetap akan jadi satu keperluan bila anak dah besar esok. mestiiii tetap kena beli jugak kannn untuk simpan baju dia. jadi alang-alang, kita terus beli yang besar untuk jangkamasa panjanggg. ;) 

haa nampak tak kerawang dekat atas almari tu. tu kan kerawang yang sama jugak dekat katil baby. sebab tu laaa aku cakap nampak satu set dan nampak ala-ala mahkota pwincessss. hihihi. ;) hoiii kaw jangan tanyaaaa berapa jammm syafiq pasang almari niiiii. T____T dalam banyak-banyak perabot ikea yang kitorang pernah beli, almari ni adalah yang paaaling lama dan cerewet kena pasang step-step dia. (-___-') kalau katil baby tak sampai satu jam pon dah boleh siap. almari? 4 jammmm babeee laki aku bertungkus lumussssss! setiap saat aku tanya abang ok, penat tak, stress tak, nak tolong pape tak. HAHAHA. aku risau takut syafiq emo stress aku paksa dia pasang tengah malam buta tu jugak tapi syafiq kannnnnn, peel dia tak tunjuk terkinja-kinja teruja nak dapat anak tapiii aku cukup kenal laki akuuuuu. ;) dia tak tunjuk dari percakapan hoyehh hoyehhh saya nak dapat anak takkkkkk. :p tapi dia tunjuk dari perbuatan sebab aku tau, dia tahan kemut-kemut maluuuu. KAHKAHKAH :P thank youuuuu sayangggg muah muaahhh! ;)

kesiannnn anak mummyyy, dalam almari kosongg je lagiii. ada sape-sape sudi nak tolong isi untuk penuhkan almari? :p kuikuikui. 

kenapaa aku cakap pasang almari ni sampai 4 jam? sebabbbbb dia ada beratussssss skru untuk pasang setiap pembahagi-pembahagi ni dan supaya almari ni betul-betul kukuh stabil kedudukan dia. dan kenapa aku pilih almari ni berbanding banyak lagi almari baju kanak-kanak jenis lain? sebab dia dah siap-siap ada tempat baju yang boleh disangkut dan ada tempat yang boleh kita susun baju-baju yang dilipat. jadi nampak la tersusun dan kemas sikit kannn. tak de la yang kena sangkut kena menumpang almari baju aku, yang lipat kena letak sini. :) sebelum aku terlupa, meh aku letak harga dia siap-siap. senang nanti korang nak refer kott la kan korang nak beli samaa. hihi. ;)


dan hasilnyaaaaaaaaaaa ;) taraaaaaaaaa!


haaa nampak satu set kannn? ;)) wiiii tak sabarnyaaaaaaaaaaa. syafiq junior is on the wayyyyy everybodyyyyyyyyyyyyyyyyy. hikhik. ;p



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...