August 13, 2015

Epic Fit Meals Co, Healthy food for Delivery


korang pernah dengar pasal Epic Fit Meals Co yang mana sebuah cafe yang menghidangkan makanan sihat siap terpampanggg dekat menu dorang berapa jumlah kalori untuk setiap makanan tuu kaw pahamm takkk. ;) very the healthy oneee. ye laaa, kalau kaw serius untuk menjaga kesihatan, segala kalori molori tu kena amek kira. tak semua makanan boleh bantai jeee. duluuuu aku tak familiar jugak dengan spesis main kira-kira kalori ni sebab aku jenis perut semua bantaii tapii bila kaw dikelilingi dengan kawan yang mengamalkan diet atkin, diet seimbang, diet sihat nak kurus cepat :P, baruuu aku tahuuuu, ooooo rupanya semua makanan nii ada kalori dia yang perlu dikira sebelum makannnn. mueheheh :p jadi dengan pengiraan kalori ni, kaw boleh bajet kaw nak badan yang sihat tahap berapa.

antara makanan yang disediakan di Epic Fit Meal Co adalah,


TriColour Margarita 380kcal RM17.80
Epic's Italian flag pizza with red tomatoes, white mozarella and green basil. Its a vegeterian delight.

 Shrimpy Affair 489kcal RM19.80
A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns. real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley

 Sam's Hawaiian Luau 509kcal RM19.80
A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.

 Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
Nasi Lemak Pizza 591kcal RM19.80
Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, eal mozarella cheese and of course our fire S.O.S

Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
3A : Apple, Ayam & Api 545kcal RM 19.80
Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.

 OZ'Beef Delight 567kcal RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.

dalam banyak-banyak pizza, paaaaaling sedap gile ditekak aku adalah Pizza 3A. ohh selain pizza, dorang ada jugak makanan lain sepertiiiii spagetti, wraps, nasi, salad dan macam-macam lagiiii :) 






 Aglio E Olio  297kcal RM5.80


 OZ'Beef Delight 567kcal RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.

 Cilantro Lime Rice 217kcal RM4.80 
Brownie Oat Rice 176kcal RM4.80
 Epic's Cauli Rice 134kcal RM5.80

 Spiced Baked Wedges 132kcal RM4.80


 Garden Salad 91kcal RM4.80


 Frugertii 98kcal RM5.80




Red Apple Honey Smoothie 79kcal RM8.80
Coolie Beauty 41kcal RM7.80
Classic Trifecta 78kcal RM 7.80
Agua Mello Smothie 61kcal RM 8.80

bagusnyaa Epic Fit Meals Co ni, dorang menyediakan perkhidmatan perhantaran yang mana kaw duduk je rumah goyang kaki, tak payah nak bersiap tukar baju iron tudung segala, dalam masa 45 minit je makanan kaw zasssss datang sendiriii. ;) napeee laaa si Epic ni tak cover kawasan rumah aku. dia tak tahu keee aku bangsa paling pemalas sekali nak masak. kikikiii. :p untuk servis penghantaran, dorang cover Damansara Perdana, Mutiara Damansara, Taman Tun Dr Ismail, Bandar Utama, Kota Damansara, Tropicana, Damansara Kim, dan Damansara Uptown dan the best part is, semuaa penghantaran adalah percuma. best kannnnn ;))

sebarang pesanan korang boleh terus contact Epic Fit Meals Co di  
03- 7733 3375

waktu beroperasi bermula jam 11am hingga 11pm. untuk nak walk in dan makan di kedai, korang boleh ke


E105, Block E, East WingMetropolitan Square
Jalan PJU 8/1

Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

menu dan senarai makanan-makanan lain korang boleh tengok di, 


Facebook : Epic Fit Meals Co 
Instagram : @EpicFitMealsCo


thank you so muchh Epic Fit Meals Co for having usssss. lain kali jemput la lagiiii kikikii. dan thank you sooo much untuk setiap keping gambar ida yang yaya curik niii, kira halal la ehhhhh. :p muehehe

June 30, 2015

Katering paling murah di Kuala Lumpur

korang selalu kalau buat majlis pape dekat rumah yang memerlukan mengerah tenaga untuk memotong bawangg, memotong ayam lembu kambing segala bagai, korang akan masak sendiri atau korang prefer catering? aku jangan cakap tiap kali nak buat majlis makan-makan je nak upah catering, kalau boleh setiap hari aku nak orang datang tolong masak. aku tunggu tadah mulut nak makan jewww :p aku kan bangsa pemalas. kikikiii.


nak nak bila makin dekat dengan raya ni. aku rasa orang berebutttt kotttt nak menempah catering untuk masak open house nanti. so hari ni aku nak rekemenkan korang dengan salah satu company catering iaitu Bubbles Catering. ni adalah antara catering termurahhhh aku pernah jumpa. aku pun selalu jugak survey-survey catering mana yang paling murah janji sedap. :) Bubbles Catering adalah highly recommended. 

dorang boleh setkan mengikut bajet kita untuk sebarang majlis makan-makan tak kira dekat rumah korang ke, dekat dewan ke, dekat office ke, tak kesah jamuan ape macam birthday party ke, annual party ke, majlis kawen ke majlis tunang ke, open house ke, house warming ke, raya ke, majlis kesyukuran ke, majlis akikah cukur jambul ke, segala mak nenek majlis makan-makan la, aku sangatttt merekemen korang untuk test power masakan dorang. :)













dari A sampai Z berkaitan dengan persiapan makanan untuk sebarang majlis korang boleh contact Bubbles Catering. selain dari catering, dorang jugak ada menyediakan perkhidmatan menyewa Photobooth Murah dan Mini Pelamin Jimat Kos





kan selalu kalau kita akad nikah dekat majlis, atleastttttt biar la ada mini pelamin ni supaya naik seriiii gituuuewww orang tua-tua cakap. takde la orang konpius mana satu pengantin mana satu tetamu. hihii. ehh kalau nak guna mini pelamin ni untuk majlis merisik atau bertunang pun ok jugak. just nice orang cakap. :) murah pun murah. hihihi


dan photobooth ni aku rasa benda ni macam bestnyaaa kalau ada dekat majlis kawen aku duluu-duluuu. T__T malangnyaaa duluu photobooth segala bagai ni belum in trend. huhuuu. atleast tetamu-tetamu korang nanti boleh la bergambar dekat photobooth majlis kawen korang siap dengan hashtag #nadiafiqkawen contohnyaaaaaa. curlasss sangattttt. bestnya. heyy napelaa dulu takde. kikikiiii

haa nanti kalau korang nak tempah atau nak tau quotation harga segala, korang boleh terus contact dorang di facebook ni atau nak lagi senang, telefon je terus cakap untuk berapa orang makan, nak dia masakkan ape. kadang dorang  memang dah sediakan pakej pakej makanan untuk memudahkan kerja kita untuk membuat pilihan tapi kalau korang nak ikut taste atau pakej korang sendiri pon boleh. korang boleh contact Encik Khairi dekat 03-40400272 atau 013-4515158.

dorang cover semuaa area kuala lumpur dan selangor. senang cite korang call sendiri la tanyaaa ehhhh. :))  

Bubbles Catering (002291604-W)
No 24, Jalan Dato Senu 9, Taman Dato Senu, 
51000 Sentul, Kuala Lumpur. 
03-40400272 / 013-4515158 (Encik Khairi)




selamat menempah harga termurah semuaaaaa ;)

June 24, 2015

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia



Dengan musim membeli-belah kian tiba, kenapa tidak berbelanja keperluan Lebaran anda bersama Lazada Malaysia? Pusat membeli belah dalam talian terbesar di Asia Tenggara kini sedang giat mengadakan jualan terbesarnya dan anda sudah pasti TIDAK MAHU terlepas akan peluang keemasan ini! 

Kini Lazada Malaysia sedang menjalankan promosi satu bulan penuh bermula dari 11 Jun hingga 15 Julai buat para pembeli yang mahu merasai kemuncak musim membeli-belah sempena perayaan.


Selain daripada itu, buat para pembeli yang sedang sibuk membuat persiapan terakhir Hari Raya juga berpeluang untuk menyertai jualan istimewa Riang Ria Raya yang akan bermula bermula pada 24 hingga 26 Jun 2015 di mana para pembeli boleh menikmati kadar diskaun sehingga 90% untuk ke semua kategori!


Koleksi Baju Raya dari designer terkenal seperti Rizman Ruzaini, Melinda Looi dan ramai lagi.


Peralatan dapur untuk biskut raya dan juadah raya dengan harga lebih murah untuk membantu memudahkan persediaan kuih raya kita nanti. :)


Hiasan dan perabot baru untuk dekorasi raya dan banyak lagi, pasti sempurna hari raya nanti! 


Boleh layari website Lazada Malaysia sekarang untuk shopping raya! untuk semua pembaca nadiafarahida.com, anda layak untuk mendapat potongan sebanyak RM35 untuk setiap pembelian RM150 dan keatas bermula 24th June 2015 - 16th July 2015. terhad kepada 500 orang pertama sahaja. just masukkan voucher code BLOGGERAYA. :)) settle. selamat membeli belah di Lazada semuaaaaa. ;))
 
http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-2015/





p/s : Kalau nak menang Gopro 4 dan duit raya dari Lazada Malaysia boleh join contest Blogger Contest Riang Ria Raya dekat sini ye.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...