March 31, 2015

perbezaan dan perubahan muka bunga 0-8 bulan ;)


masa mula-mula aku baca komen ni, aku tak pasti samaada aku nak gelak ke nak nangis ke nak terharu ke nak sentap muehehehe :p tak dinafikan aku dah jarang sangattt cerita pasal bunga dekat blog sebab aku rasa kalau cerita pasal bunga, sampai tahun depan belum tentu aku habis bercerita. :p kikikii :p ye laa, baby semakin membesar kann. mana tauu lepas ni sekali aku update, tak boleh panggil bunga baby bunga dah. kena panggil kakak bunga. ehhhh? :p ok belummmm. so far belum. korang belum tanya aku dah jawab siap-siap. HAHAHAH :P

oleh disebabkan lama sangattt dah blog aku menyepi dari cerita bunga, marilah. :p hari ni kita throw back perbezaan muka bunga sejak hari pertama lahir sampaiiii ke semalam cukup 8 bulan umur dia. hiihi. so sweet tauuu aunty ina nii bunga cakapp. ;)) terharu nadia bila ada orang nak tau pasal perkembangan bunga. hihihihi ;))

hai bunga cinta hati mummy daddy! ;) masa ni dalam dua jam selepasss bunga dilahirkan. :)



ni genap 1 bulan bunga lahir. masa ni ada photoshoot dengan team thephotolicious. 


ni muka saya bila masuk 2 bulan melihat duniaaa :)



ni muka saya masa umur saya 3 bulan ;))



masa ni umur saya 4 bulan. malam-malam buta kena buli. kikiki ;p





masa ni umur saya 5 bulan. makin panjang kan saya setiap hari? ;p kikiki
haa masa ni umur saya 6 bulan. gembira lain macheaammmm padahal saya lupa sebenarnya mummy tengah on the way bawak kete nak pegi klinik bawak saya inject 6 bulan mihmihmih. ;)



ni pun gembira jugak sebab bila dah masuk 7 bulan mummy cakap tak payah inject dahhhh. seronoknyaaa! ;)



dan ni muka terbaru saya. :) dua hari lepas punya cerita. genap 8 bulan umur saya. saya masam sebab daddyy marahkan sayaaaaa :p kikikii


okk sekian duluu perjalanan perubahan muka sepanjang 8 bulan umur sayaaaaa ;) sehingga kita berjumpa lagiii. hihihi

ohhh sebelum terlupa, aku nak tanya korang, semakin bunga besar, semakin macam muka sape? ;) muka aku ke muka syafiq? ke takde muka sape-sape? hahaha. sebabb, masa awal-awal lahir dulu, dalam dua tiga bulan pertama, semuaaa cakap macam muka aku. aku pun tak pasti. ye lah kott dah anak aku. mihmihmih :p bila semakin meningkat remaja :p muehehe. majoriti akan cakap macam muka syafiq atau ehhhh rupa sapeeee bunga niii. takde rupa nadia dan syafiq punnn. haaa macam tuu. penat kami membanting tulang mengerah tenaga membuat bunga ko kata takde muka sape-sape. HAHAHA. :P takpee, mak pasrah nakkk. :p 

bunga dan mummy :)


bunga dan daddy :)


bunga, mummy dan daddyyy ;) bandingkannnnn. kikikiii :p


March 26, 2015

Kurus Cepat Dengan Assez Slymm


cuba korang bagitau aku sape kalau ditakdirkan gemuk tak nak jadi kurus? T__T aku rasa semuaaaa kottt nak orang nampak kita kurus cantik jelitewww. :p melainkann kaw memang bercita-cita untuk menyimpan lemak. hewhewhew. sepanjang aku hidup, berat badan paaling berat aku pernah ada adalah 73kg. tu time 9 bulan mengandungkan bunga dulu. T___T hoiii seremmmm. (-__-') tapi atleast alasan aku time tu adalah dalam perut ada isi. kihkihkih. :P tapi masalahnya, berat badan harian aku sebelum mengandung dulu punnn dah 62kg. T__T jadi selepassss je aku bersalinkan bunga, aku nekad nak kurus. jiwa kena kental babeee. 

oleh disebabkan aku fully breastfeed, kaw nak kurus keee taknak kurus ke, kaw tetap kena makan banyak sebab kita memerlukan bahan untuk diproses untuk menjadikan dia sebagai susu. kalau tak makan nanti badan boleh gigil-gigil. jadi aku pun melantak la macam hantu raya kikiki :P cumaaaa, untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan, aku tak minum ais. dari hari bunga lahir sampai ke hari ni nak masuk 8 bulan umur bunga, aku still tak sentuh ais. yeayyyy berjayaa. ;)) sekarang berat aku 51kg. kadang naik 52kg, kadang turun 50kg. haaa setiap kali kalau tibe-tibe dia naik sikit mesti hati aku dah berdebooo. ehh ehhhh, tak boleh jadi ni. jadi untuk mengawal memaintainkan berat badan aku, so far aku guna Assez Slymm. korang pernah dengar Assez Slymm? :) 


Assez Slymm adalah produk baru dalam pasaran yang mana dia macam supplement tambahan untuk membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan kita. kira macam makanan tambahan laa sebab selalunya kalau setiap pagi kita dah terbiasa bedal nasi lemak roti canai segala, cuba kaw try minum Assez Slymm ni setiap pagi sebagai ganti kepada segala heavy breakfast kita. dia still mengenyangkan macam makan semua makanan berat ni tadi dan part paling best adalah, bila kaw minum Assez Slymm ni, dia sangattt membantu proses penyahtinjaan kita. kikikiii. ;) takde la sampai tercicir bagaiii :p dia just lancar je siap pakej membuang angin dan segala kotoran lagi. hihihi. baguslahh sebab bila proses penyahtinjaan kita lancar, tu maksudnya dia membantu membersihkan usus dalaman kita yang mana bila usus dalaman kita ni tersumbat la boleh menyebabkan kita semakin menggemuk. haa dah macam cikgu penyahtinjaan dah gaya aku hahahah :p 


so far sepanjang 20 hari aku minum Assez Slymm, rasa dia kadang macam horlick. kadang macam nestum. yang pasti rasa dia sedappp. hihihi. sebelum aku terlupa, Assez Slymm ni sesuai untuk diminum oleh semua peringkat umur termasuk ibu yang menyusukan anak sebab Assez Slymm ni 100% tanpa bahan merbahaya. 



ramaiiii gilee kottt kawan-kawan aku yang dah try Assez Slymm ni. ada yang turun 3kg dalam masa 20 hari, ada yang turun 5kg, ada yang suka sangat sampai nak order lagi sebab membantu proses pencernaan katanya. hihihi. 

untuk tempahan, korang boleh terus whatsapp hotline Assez Slymm di 013-9200106 ye. selalu sekotak Assez Slymm ni berharga RM150 tapi sekarang dorang tengah buat promosi, sekotak RM99 je. :) korang boleh tengok apa kata pengguna dorang di website rasmi www.assezslim.com atau di facebook page dorang Kurus Cepat Dengan Assez Slymm







Call/SMS/Whatsapp : 013-920 0106

 
 
jemput order dan selamat kurus bersama semuaaaa! ;))
 
 
 




March 13, 2015

macam besttt je Ephyra Skin Bar niii :)

kalau korang adalah antara reader sejati blog aku, amboiiii sejati sahngattt :p kaw ingat kaw femes nadiaa nak ada reader sejati bagaiiii :p krikk krikk, krikk krikk kikiki :p okk berbalik kepada cerita kita. kalau korang dah lama baca kisah perjalanan hidup aku dari penulisan blog aku sini, korang mestiiiiiiiiii tahu aku antara berjuta pengguna tegar Ephyra bermula time awal-awal dorang dikomersialkan lagi. seingat aku firstttt time aku guna produk Ephyra adalah pada 29.7.2013. dan dekat bawah ni korang boleh baca pengalaman ikhlas aku sepanjang aku menggunakan Ephyra. :)

29.7.2013: Sana sini Kolagen EPHYRA :) 
27.8.2013: Ephyra sangattttt berkesan :) 
30.9.2013: EPHYRA sangatttttttt bestt! :) 
7.11.2013: Majlis Makan Malam EPHYRA bersama Memey Suhaiza & Norman Hakim :)
2.1.2014: mengandung sebab Ephyra? 
23.4.2014: EPHYRA terbukti berkesan :) 

jadi selepas beberapa tahun dalam pasaran, no wonder permintaan Ephyra tersangattt la tinggi sampaiii kehari ni sebab dorang punya produk percayalahhh cakap aku, Ephyra adalah antara produk terbaikkkk aku pernah guna. the besttt supplement evahhh. ;) tu nasib baik aku tak letak nama si bunga Nik Ephyra mihmihmih :p punyaaa la bertahun telan macam-macam nak anak punya pasal, atlast lepas guna Ephyra 3 bulan non stop terussssss lekat bunga. rezeki kan. :) Alhamdulillahhhhh. kuasa Allah semuaaa tapi atleast aku tauu. satu-satunya produk yang aku amek time tu adalah ephyra. so secara tak langsung dia sangatt membantu. 

gambar sebelum menggunakan Ephyra Skin bar. 
muka jam dua pagi belum tidur tanpa sebarang makeup kemainnn siap sempat belit-belit tudungg kikiki :p

ok sekarang aku ada satu cerita best nak share dengan korang yang mana aku sendiri tak sabarrrr nak guna. ;))

 
 



untuk pengetahuan korang, pihak Oceanlife Marketing telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu Ephyra Skin Bar. hoiiii bestnyaa bestnyaaa ;))

Ephyra Skin Bar sesuai untuk semuaaa jenis kulit pada semua peringkat umur yang mempunyai masalah seperti kulit berjerawat, jeragat, blackhead dan semua jenis masalah muka dan menjadikan kulit kita lebih muda, cerah, lembut, berseri-seri dan menanggalkan semua kotaran, minyak dan sel kulit mati. 


dan the best part tentang Ephyra Skin Bar ni adalah dia jugak boleh digunakan keseluruhan badan. jadi korang boleh sental setiap celahan badan sekali menggunakan Ephyra ni okehhh, curlassss ;) 2 in 1 gituewww. dan hanyaaa 3 minit untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah dan berseri. ;))


korang jangan risau, dari segi ingredients, Ephyra Skin Bar adalah 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang dan antara campuran yang terdapat di dalam Ephyra Skin Bar ini adalah Carrot Extract, Seaweed, Banana Enzyme, Glyserin, Kolagen, Glutathione, Bearberry Alpha Arbutin A Extract dan Rice Bran Oil. 

sebenarnya aku dah dapat Ephyra Skin Bar ni beberapa hari lepas tapi ya ampunnn, sayangnyaaa nak guna. ;) kotak dia ekslusive gile sampai rasa sayang nak bukak, boleh? kikiki. ;p okk okk janjii hari ni aku start guna. nanti aku tepek sini perubahan sebelum dan selepassss menggunakan Ephyra Skin Bar hokeyyy. jemputlah order beramai-ramai. :)) seketul Ephyra Skin Bar hanya berharga RM39. korang boleh dapatkan di: 

Instagram: @ephyraskin
019-3800779 / 03-41417889
 
selamat mencantikkan diri semuaaaa ;) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...