October 21, 2014

Wall of fame :p


oiii kemainn tajukkkkk, wall of fameee lah sangattttt mihmihmih. ;)) kaw ingat kaw artisssss nadiaaa nak fame fame segalaa? :p sebenarnyaaaa, sepanjang aku hidup, tak pernah terlintasssss pun walau seinci dalam kepala aku akan masuk surat khabar kee, masuk tv kee, masuk majalahh kee tak pernahhh. sebab rasa macammmmm emmm macam mana eh nak cakap, heyyy kaw biar betullll. jangan nak berangan lebih sangatlah. :p 

sampaiii la satu ketika wartawan anjung seri kott rasanya yang pertama approached aku untuk interview pasal rumah. haaaa time tu aku dah menggelupur rasa nak pitam patharipatmalam. kuikuikui. :P bila orang jakun dapat masuk majalah, haruslah aku framekan beso-beso drill dekat dinding rumah akuuu. alaa rumah aku je punnn. biarlahh aku berangan seindah kayangan sampai kebulan sorang-sorang HAHAHAHA. ;)) lainnnn la kalau aku drill tampal dekat dinding papan kenyataan condominium ni tu dah sawan namanya. :p kahkahkah. mula-mula aku rasa macam ehh poyonyaaaaaaa siap nak tampal dekat dinding segala tapii ye la, laki aku spesis melayan jee. :P kesiannn tengokk bini dia tak pernah masuk majalah kan. ye sayang kita tampal yeee. HAHAHAHA. sekali tak sangka pulak dari hanya majalah anjung seri dia merebak sampai ke utusan, mingguan wanita, wanita hari ini dan lain-lain. sedar-sedar dah penuh dinding rumah aku. HAHAHAHA. pasrah laaaa nak. mak memang dilahirkan teruja setiap masa. :p


pada asalnya kitorang just tampal frame-frame hitam ni je yang mana frame hitam ni la semuaaaa koleksi sepanjang kitorang pernah featured dalam sebarang majalah ke surat khabar ke tapiiii bila dah ada anakkk ni, tibe-tibe datang idea nak buat bahagian anak pulakkkkk. :p jadi untuk bunga kita buat pakai warna merahhhhh supaya lebih berseri gituewww. ;)


maka terhasil lah wall of fame untuk bunga jugakkk hikhikhik ;) cuma dinding frame bunga ni betul-betul dinding menghala ke toilet. jadi setiap kali orang nak masuk toilet mestiii terpaksa tengok muka bunga dulu dengan harapan lancarlah segala proses pembuangan nanti. HAHAHA. ehh haa aku baru perasan, dah lamaaaa kan aku tak berkongsi cerita pasal dekorasi ni. asyikkk pasal bunga jee hari-hari hihihi. banyakkkkkkk benda sebenarnyaaa aku nak cerita tapi nantilahhhhh. :p mak busy menyesuaikan diri. seronok rupanya jadi mak orang ni. hihihi. ;))


October 15, 2014

Set berpantang Tanamera paling murah

to be honest, dalam banyak-banyak set berpantang yang aku pernah dengar dan dalam banyak-banyak set berpantang yang paaaaaaaaaaaaaaling ramai bagi feedback bagus-bagus berdasarkan pemerhatian aku adalah set berpantang dari produk Tanamera. 


majoriti kawan-kawan dan sedara mara aku semuaaaaaa pakai produk Tanamera ni lepas dorang bersalin dan sepanjang dalam tempoh berpantang. oii time berpantang kau jangan main-mainnn. (-__-') renyahhhh tak payah cakap nak cantik punya pasal kennnnnn :p percayalahh cakap aku, antara dilema mak-mak yang tengah mengandung adalah jamuu apeee nak makan time berpantang nanti, bengkung berapa lilit kaw nak kena lilit, produk apa yang boleh makan tanpa effect langsung penghasilan susu kott laa kan nanti kita menyusu, tak sesuai dengan badan, kesian anak cirit-birit T__T lepas tu ada setengah produk jual yang untuk guna luaran je, dalaman kena beli asing. bengkung pun kena beli asing. oiii stressss nak pikir satu-satu. T__T mana nak pikir kelengkapan anak, kelengkapan mak. kann. (-__-')

jadi untuk menyenangkan kerja korang sepanjang dalam proses berpantang nanti, korang tak payah pening kepala pikir mana nak cari yang luaran, mana nak cari yang dalaman segala sebabbbb korang boleh try guna Full set Tanamera Postnatal Care ni yang mana dalam set nii semuaaaaaaaaa adaa. untuk penjagaan dalaman ada, luaran ada, bengkung ada, ehh senang cakap dari hujung rambut sampai hujung kaki la senang cite. ;) 



dalam full set ni korang akan dapat 10 produk terbaik antaranya adalah,
  • -          Virgin Coconut Oil (BEST SELLER)
  • -          Herbal Massage Oil
  • -          Firming Herbal Blend
  • -          Calming Herbal Paste
  • -          Herbal Tea
  • -          Abdominal Body Wrap (Bengkung)
  • -          Boreh Body Scrub
  • -          Brown Formulation Body Soap
  • -          Herbal Bath
  • -          Feminine Herbal Wash


haaa sebelum terlupa, dalam banyak-banyak produk tanamera dekat atas ni, Virgin Coconut Oil adalah antara produk yang paaaaaaaaaaaaaling laris permintaan dia sebab majoriti ibu-ibu yang mengandung dorang sapu dekat perut untuk elakkan strech mark perut hitam merekah-rekah macam buah tembikai T__T ada yang minum VCO ni untuk kurangkan koyakan time meneran bersalin esok sebab dia kan minyak. smooth jeee. ;) dan ada jugak yang guna VCO ni untuk buat urutan perineum. dia sangatttt berkesan membantu melicinkan proses baby nak cari jalan keluar nanti. hihi ;) 



dalam semua set lengkap dekat atas ni, Herbal Tea adalah produk khusus yang mana membantu memulihkan dalaman kita yang berfungsi untuk mengecutkan rahim, melancarkan susu badan, membuang angin, dan melancarkan darah nifas. haa Herbal Tea ni dia takde jual loose seketul-seketul dekat pasaran tau. ni kalau kita beli full set Tanamera Posnatal Care ni baruuuuuuuu dapat. ekslusiveeeee gituuewwww ;)) 

aku dengan yakin bagitau korang produk tanamera ni langsungg tak membantutkan penghasilan susu korang walaupun aku tak sempat guna produk ni tapiiiiiiiiiii aku tengok kawan-kawan sedara mara aku makan pakai set tanamera ni elokkkk jeeee menyusu dorang siap melimpah ruah lagiiii muehehe ;) pada yang berminat, korang boleh follow dan order dari babysmile2u ni ye ;)

http://instagram.com/babysmile2u





atau nak lagi senang, korang boleh terus contact Asilah dekat whatsapp kee sms kee dekat nombor hp ni ye, 019-6659596. paaaaalingg murahhh dah ni aku rasa RM335 untuk satu set lengkap siap free pos lagi! so, senang kannnn. order dan tunggu parcel sampai depan pintu rumah korang. tak dayaaaaa dah kott nak tawaf kedai jamu segala bawak perut memboyot kannnnnn. ;)) hikhik. selamat bertanamera koranggggg. ;) curlassss gituuuuuu ;))




September 30, 2014

terima kasih semua T__T

sejak dah jadi mak-mak orang sangat ni :p banyakkkkkkkkkk sebenarnyaaa perubahan dalam hidup aku dengan syafiq tapiiii yang paaaaling ketara sampai tak terungkap dengan kata-kata adalah bahagian rezeki untuk bunga. yes. kalau dulu aku selaluuuuu dengar, anak ni pembawa rezeki. walau sesusah mana kita contohnya, rezeki untuk anak tu mestiiii adaa. sebelum ni aku kalau dengar ayat ni, aku just sekadar dengar jeee kuikuikui :p yee laa sebab belum ada anak kannnnn. mana kita nak tau, mana kita nak mendalami. :p tapiiiiiiiiii sekarang, wallahi. bila aku rasa, aku lalui, aku bersyukur Ya Rabbi. bunga sangattt pembawa rezeki kepada kami suami isteri. :') 

benda bab-bab rezeki ni susah tauuu sebenarnya nak describe dari bentuk macam mana sebab rezeki kan datang dalam banyak-banyak keadaan dia. dan kadang-kadang aku paaaaaaaaaaling risau takut aku terlepas pandang berterima kasih pada semuaaaaaaa yang tak pernah jemu-jemu bagi bunga hadiahhh dan wang ringgit sepanjangggg dia lahir. (-__-') jadi tak salah rasanyaa kalau aku gunakan blog sebagai medium untuk sampaikan ucapan terima kasih kami suami isteri sebab majoriti sedara-mara dan kawan rapat aku semua memang baca blog aku. hihiiii. 




ni adalah sebahagian dari hadiah yang bunga dapat sepanjanggggg dia lahir sampaiii laa ke hari ni genap 63 hari umur dia. yang mana takde dalam gambar sorryyy aku dah bukak sebab mak bunga tak menyaboo. :p huhuuu. alaaaa terharunyaaa. terima kasih banyak-banyak korangggggg. T__T janganlaaaa baik sangattttttttt. T__T tak tauuu nak balas jasa baik korang semuaa macam manaaa. ni baruuu masuk bab hadiah, belum bab duit bunga lagiii. T___T bunga, beruntungnyaaaaaaaaaa awakkkk. :) semuaaaa orangggggg sayang bunga, semuaa orang baik dengan bunga. besar esok-esok jangan lupa berbudi pada semua yeee nak. :) tak perlu kotttt aku mention berapa yang bunga dapat tapi cukup korang tau, aku dengan syafiq tak pernahhh lupa baiknyaaaa hati korang allahurabbi. 

bungaaaaaaaaa, hadiah dekat bawah ni mestiiiiii bunga palingg sukaaa kalau bunga menurun peel mummy. HAHA. dasarrrrrrrrrrrr sangatttt kannn. :p


terima kasih banyak-banyak tok mummyyyyyy, tok daddyyyyyy, nenek, atukkk, tok ma, tok ayahhh sebab dari kecikkkkk dah ajar cucu kesayangann berkecimpungg dalam dunia keemasan iniewww kennnnnn. ;p mantikkk nadia dengan syafiq besor esok-esok dia mintak yang lagi besorrrrr. HAHAHA. 

demi Allah, terima kasih untuk setiap rasa kasih dan sayang korang untuk bunga. :') lahirnya bunga sangattt membuka mata hati kami. lahirnya bunga tak pernah putus-putus rezeki kami. terima kasih semua. :') may Allah bless you. may Allah bless us. :)) Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...