April 15, 2014

Sliding door dan cermin dinding murah dan berkualiti

to be honest, aku kalau bab renovate rumah nak mendeko segala sangattt menitikberatkan kualiti. orang cakap mahal takpe janji tahan lama. lagipun kalau deko-deko rumah ni selalunya sekali je kita buat dalam satu tempoh jangka masa yang panjang. takdenya kaw setiap bulan nak upah orang sekejap-sekejap nak pecah dinding buat baru, sekejap-sekejap nak upah orang suruh pasang pintu baru kuikuikui. :P 

dan spesis aku, sekali tukang rumah buat kerja dan aku puas hati, aku akan tetap menggunakan servis dari orang yang sama untuk kerja-kerja seterusnya. sebab kita dah tau macam mana dorang buat kerja dan kita dah tahu tahap mana kualiti dorang. takdenya aku membuang masa pergi cari kontraktor atau pakar lain untuk merenovate rumah aku semata-mata nak lagi murah tapi at the end, kaw sendiri makan hati. haaa kata nak murah kan, dapat la hasil yang setanding dengan harga murah. hewhewhew T____T jadi hari ni, aku nak kenalkan korang dengan satu-satunya kontraktor pakar cermin yang mana bukan rumah aku je dia buat, dengan rumah sepupu aku sekali sume adalah hasil tangan dia. hoii memang tiptop la dia buat kerjaaaaaa. kalau dekat rumah aku, Aluminium Glass Work ni dah buat cermin dekat dining hall ni,



dan sliding door dekat dapur. tapi gambar sliding door dekat dapur rumah aku takde dalam pc ni pulak sorryyyy. :) dan bulan lepas, sepupu aku diam-diam baca blog aku lepas tu sekali dia bagitau, dia upah adam dari Aluminium Glass Work ni pasang cermin dekat rumah dia. aku ok jee tak kesah sebab dah nama pon aku cerita dekat blog kann. sape-sape boleh order huhu. sekaliiiii, bila aku pegi rumah dia, mak aiiiii. nak pitammmmmmmmmmmm. T___T bukan cermin seketul je dia buat. boleh dikatakan segala mak nenek yang berkaitan dengan cermin dekat rumah besar gedabak dia ni sumeee hasil kerja adam. hoii cantiknyaaaaaaaaaaaaaa. T___T 



haa korang nampak pagar kaca ni? yesss ni adalah hasil tangan dari Aluminium Glass Work. smart gileeeee. moden kannn. ;)



ni ponnnn dari Aluminium Glass Work. ni veranda je asalnya tapi bile dah pasang pagar kaca macam gini dah gaya padang golf dekat atas rumah aku tengok. oi cantiknyaaaaa. 



haa kan betul aku cakap, dah boleh jadi padang golf mini. pasang rumput carpet, siappppp :)



haa asalnya sepupu aku cakap dia nak buat pintu bilik air ni jee dengan adam aluminium glass work. sekaliiiiii, dia bantai buat satu rumah punya cermin. kan aku dah cakap kualiti kerja aluminium glass work tiptop. harga pon still mampu bayar dont worryyyy. ni kan pelaburan sekali jeeee untuk jangka masa panjang. bukannya setiap bulan awak tukar bilik air kannn :p



ni cermin dekat ruangtamu yang lebih kurang dengan aku punya dekat dining hall tadi. 



dan ni sliding door dekat bilik tidur utama. kalau dekat rumah sepupu aku ni, dia pilih sliding door yang versi cermin pantulan kan. kalau dekat dapur rumah aku, aku pakai sliding door jenis lutsinar yang nampak terus tu. dua dua Aluminium Glass Work boleh buat korang jangan risau. as per request gituuu bagitau je adam :) 





haa sebelum terlupa, pintu bilik air macam ni pon dorang ada jual. dan ni contoh pintu bilik air rumah aku





sebenarnya Aluminium Glass Work ni bukan pakar dalam buat cermin je, dorang still buat pagar, grill dan sume-sume la. korang boleh tengok antara hasil kerja dorang dekat facebook Aluminium Glass Work dekat sini eh 



atau korang boleh terus contact adam di 012-3279932.

dan haa jangan tak tauu, untuk harga terbaikkkkk, percayalah. sila la mention korang tau dari blog aku time contact dengan adam nanti sebabbbb sepupu aku bagitau, time dia deal dengan adam sebelum close deal hari tu, dia saje-saje test market bagitau dia tengok dekat blog aku yang mana aku adalah sepupu dia. tiba-tiba adam bagi diskaun dan banyakkk kottt dia dapat diskaun. haaa pandaiii tauuuu. HAHAHA :p tapi xpe, untuk mendapatkan harga terbaik, aku izinkan je korang mention kita kawan ke sedara mara ke sepupu sepapat ke janji korang dapat harga murah kennnnn ;) jangan mention kaw suami aku sudahhh aku pang karang. HAHAHA. ok dah, pergi order sekarang. dia bukan hari ni tempah hari ni boleh siap. kata custom made ikut citarasa sendiri kannn. :))








April 08, 2014

pengorbanan seorang isteri

kita mula mukaddimah entry kita pada malam ini dengan serangkap video. 

https://www.facebook.com/photo.php?v=561229557308103

korang wajibbbbb tengok dulu tau. baru feeeelll :P ok dah tengok? T________T lap air mata, huwaaaa takutnyaaaaaa. T____T 

to be honest, aku tak pasti pengalaman orang lain mengandung macam mana tapii kalau korang tanya aku, pengalaman sepanjang aku mengandung banyak membuka mata hati aku. yes mata hati. bukan mata kasar. contohnya kalau sebelum ni Allah bagi aku suami isteri lebih masa, hampir 4 tahun untuk merasa hidup berdua, oii lupa diriiii kawwww berseronok kemain kannn ;) dalam masa hampir 4 tahun tu, percayalahhhh. kitorang suami isteri tak pernah berborak secara serius tentang macam mana keadaan kita bila kita ada anak esok-esok. bukan lah tak pernah langsung menipu la kannnn. tapi selalunya dalam keadaan bergurau. bukan stok yang borak berfikir panjang sebab time tu tak mengandung lagi kann jadi tak boleh rasa feel nak jadi mak ayah orang tu. 

tapi bila sampai satu saat aku betul-betul mengandung, soalan macam mana laa keadaan kita bila ada anak esok sangattttt mendebarkan. (-__-') macam-macam fikir sebab bukan setakat ni pengalaman pertama kali, tapi ni pengalaman hidup dan mati orang tua cakap. banyakkkkk pengalaman baru yang kita bakal tempuhi tapi percayalah, indahnya perasaan menjadi seorang ibu hanya Allah je tauu. :')


wallahi, aku cintakan syafiq sepenuh hati aku tapi aku tak pernahhhh pun sangka akan tiba satu masa, aku akan kandungkan zuriat dia. anak dia. sperma dia. :) setiap kali aku merenung kejadian terjadinya seorang manusia bermula hanya dari seketul sperma, aku rasa macam allahurabbiiiii. besarnya kuasamu Ya Allah. :') dari beratus juta sperma, darab hampir 4 tahun kitorang bersama, aku tak tau dah berapa million trilion sixlionnnnnnn sperma yang terhasil, akhirnyaaa, dia lah yang paling kuat, dia lah yang paling gagah, dia lah yang paling penuh kasih sayang, dia lah yang paling Allah pilih dan titipkan untuk berada dalam rahim aku sekarang. :') betapa beruntungnya aku, betapa beruntungnya kami merasa nikmat pinjaman Allah yang satu ni. :') 


dan antara benda baru yang membuka mata hati aku adalah ya, seorang perempuan terlaluuuu menitikberakan fizikal tubuh badan dia. susuk badan dia. kehalusan kulit dia. keindahan pinggang dia. kalau tiba-tiba berat badan terlebih sikit dari yang sepatutnya, sanggup berlapar janji badan cantik, slimmm, ada pinggang orang cakap :)) tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii, suatu masa, bila kita mengandung, berat badan tak naik-naik adalah satu masalah besar setiap kali checkup.

kebetulan tiba-tiba ada kawan aku meluahkan perasaan, suami dia kantoi 'beramah mesra' dengan perempuan lain time dia dalam pantang. T____T hoiiii aku yang rasa nak meroyan. besarnyaaa dugaan dia. semoga dia terus kuat Ya Allah. kesiannyaaaa. T____T 

aku tak faham macam manaaa seorang suami atau seorang bapa boleh terfikir nak pasang skandel tak kesah la saje suka-suka mengisi masa lapang ke, sebagai tempat bermanja ke, sebagai tempat berduka lara kee dengan perempuan lain. boleh tak setiap kali terdetik di hati korang untuk 'menjamu selera makan di luar', boleh tak korang renung sekejap betapa besarnyaaaaaaaa pengorbanan seorang isteri yang pernah atau sedang mengandungkan zuriat korang. korang renunglah, seorang isteri tak pernah pun mengeluh betapa hodohnyaaa bentuk badan dia, rekahan badan dia, strechmark dia, kekembangan badan dia sepanjanggggg dia sarat mengandungkan anak korang. T______T

gambar dari google, bukan gambar perut aku ye harap maklum ;)

bogelkan la dia dan renungkan setiap inci tubuh badan dia. sarat. padat. mampat. berurat-urat. tak kesian ke? T__T betapa besarnyaaaa pengorbanan seorang isteri yang tak pernah mengeluh bahkan bahagia melalui detik-detik indah menjadi seorang ibu sedangkan dia sendiri seram nak tengok susuk tubuh badan dia huhuhu T______T sehebat-hebat seorang lelaki, hebat lagi seorang isteri yang mampu membawa satu nyawa baru kedunia dengan pelbagai rintangan. kannn? ;) 

alhamdulillah so far aku sepanjang mengandung sihat walafiat tapi setiap kali kalau tiba-tiba aku sakit pinggang yang melampau, aku mestiiii terbayang, ooo macam ni rupanya sakit yang mama aku tanggung time mengandungkan aku dulu. teruss menitik air mata. :') sakitnyaaaa. T___T tu baru sakit pinggang. belum sakit nak beranak lagi. (-__-') kan aku dah cakap, mengandung ni banyak membuka mata hati aku. betapa besarnya pengorbanan seorang wanita, betapa besarnya pengorbanan seorang ibu. kalauuuuu la setiap manusia Allah takdirkan boleh rasa kesakitan mengandung dan melahirkan, mesti takde istilah anak derhaka. percayalah. :)


kepada semua para suami, belaila isteri korang, renunglah dengan penuh kasih sayang, pengorbanan seorang isteri yang sanggup melalukan ape sahaja untuk suami dia. tak salah rasanya korang mencurahkan semaksimum mungkin kasih sayang, masa dan tenaga yang korang ada, alaaa 9 bulan je ponnnnnn dia nak mengada-ngadaaaa. ;) konfemmmm kalau setiap 9 bulan kena belai, berderet anak all out 5 tahun straight muehehe. ;)

 




April 04, 2014

Alcano Design, tempat beli perabot dengan harga kilang

kepada sesiapa yang dalam proses sedang mencari sofa ke perabot ke set katil ke ape-ape je laa yang berkaitan dengan perabot rumah, aku sangattttt merekemen korang untuk beli dekat kilang Alcano Design. 





dan kenalkan, ni laa Mr.Chai dan Angel, pemilik dan pengurus besar Alcano Design :)



dah nama pon kilang kannnn.  tentu-tentu harga dia jauhhhhhh lebih murah berbanding korang beli dekat mana-mana showroom dalam mana-mana shopping mall sedangkan bendanya sama je sebenarnyaaaa mihmihmih. ;) selalunya yang showroom tu pon order dari kilang jugak. markup sikit sebanyak kos sewa kedai ke kos sewa tapak showroom ke, boommmmm meletup harga dua tiga kali ganda tapi curlasss laa bila orang tanya, beli dekat mana? ohh ni saya beli dekat showroom pavilion :p berapa harga? RM9000 jewwww :p pitammmmmmmmm T___T HAHA ;) 

ok berbalik kepada Alcano Design, antara perabot custom made yang aku pernah tempah dengan dorang adalah set sofa merah hitam L shape ni,



korang boleh baca dekat sini dan seketul katil ala-ala jepun korang boleh baca dekat sini :)



tapi sekarang aku dah tak pakai dah katil ni sebab orang cakap, katil setiap tahun seelok-eloknya kena tukar sebab try and error mencari posisi baru katanya. kohkohkoh :P 

ok berbalik kepada kilang Alcano tadi, haaaaa sekarang dorang dah advance habissss. macam-macam produk dan perabot baru dorang ada. smart gileeeee. senang cite sumeee perabot dorang ada jual kecualiiiii kabinet dapur. yang lain, ready made kee custom made ke semua ada. dan the best part is semua adalah harga kilang yang mana jauhhhhhh lagi murah berbanding harga pasaran. percayalah. :) dan dalam banyak-banyak perabot, antara perabot yang paaaaling terbaru korang boleh dapati dekat Alcano Design ni adalah

 built in cabinet tv




ni meja makan dekat rumah sepupu aku. dia pon tempah dari Mr. Chai. hoiii smart gileeeeee! moden kannnnn lekuk lekuk gituuu. 

namaaaaa jeee kannnn koman koman bunyi dari kilang tapiiiiii cuba kaw pegi tengok katalog dekat kilang dia. hoii rambang mataaaa. sume yang up to date punya perabot. siap duitt jeeeee mihmihmih. :p

haa pada semuaa yang berminat untuk tempah perabot dengan harga kilang, korang boleh contact Mr. Chai di 012-396 6621 / 03-6140 1371 atau korang boleh pegi terus ke kilang beliau di 

Alcano Design
Lot 2770 M, AL220, Kampung Baru, 
Sungai Buloh 47000, Selangor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...