January 16, 2018

Pengalaman menggunakan Young Living Essential Oils


haii semuaaa :) sejak bunga dah sekolah nii boleh dikatakan 360 darjah perjalanan hidup aku berubahhhhh. (-__-') mungkin takde yang tahu bahawasanya seketul nadiafarahida ini sejenis spesis yang berjaga malam. night person kot namanya. haha. dia macammm bila malam je badan aku jadi aktif boleh buat macam-macam kerja dalam satu masa, bila malam je kepala aku boleh running macam-macam bendaaa, aku boleh tak tidur malam kalauu ada kerja yang perlu disiapkan tapiiiiii sekarangg, welcome to the club mak-makk. :p rasanyaaa last zaman aku tidur awal ni time form 4 dan form 5 dulu kottt sebab asrama kan pukul 11 wajib light off. so kaw suka ke kaw tak suka kee tetap kena bergelap. makaa mentido la kitaa. haa tu ketika umur aku 17 tahunn. sekarangg, selepas 11 tahun kemudian, aku baru berkecimpung balikkkk malam-malam kena bergelap awal. jangan kata pukul 11 malam, pukul 10 malam rumah aku dah gelap weyyy sekaranggg. ;) syabas betteyy syabasss. hahaha. ehh ni bukan mengeluh nii, ni aku sedang cerita perubahan perjalanan hidup minggu pertama bunga bersekolah niiii. mungkin biasa bagi orang dah biasa, tapi kalau kaw tanya aku, agak struggleeee jugaklahhhh nak membiasakan diri tidur awal dan bangun awal pagi ni hahaha. sampai demam wakkk kita dua tiga hariiii T___T , punya laa urat mak terkejut culture shock dia selepas bertahun berdiam diri. harini dah elok dah demam tapi suara belum ada lagi. huhuhu. 



rasanya dua hari pertama bunga sekolah adalah waktu yang paling kronik. kronik dari segi emosi dan perasaan yang paling utama. bab lain aku boleh handle lagi. kita risauuuu wakkk pertama kali dalam hidup bunga tak pernahhhhh berpisah dengan mak bapak diaaa. T__T tak pernahhhh dijaga orang lainnn sejak dia lahir kecuali mak ayah diaa. susahnya nak describe perasaan tuu wakk. aku punyalah tak tenang jiwa last-last mak yang demam, mak yang bengkak susu, mak yang tak lalu makannnn. T__T tapi mak tetap tabahkan diri dann time ni la aku terjumpa produk Young Living Essential Oils niiii. korang pernah dengar? mestilahhhhh dahhh kann. famous kott produk niii. aku jee baru nak berkecimpungggg (x__x) ramaiii je kawan-kawan aku yang gunaa sebab selalu jugak nampak dorang share perubahan selepas menggunakan Young Living Essential Oils ni dekat facebook.  




semuaaa cakap besttt je so aku pun sibuk nak try sekaliiii. memandangkan aku perlu bertenangggg, aku rasa aku sangatttt perlukannn segala minyak penenang niii. :P hihii. sebenarnyaa Young Living Essential Oils ni adalah sejenis minyak asli yang betul-betul pure tanpa sebarang campuran bahan lain contohnya kalau lemon oil, memang 100% dari lemon. takde campur air ke takdee. lavender pun sama. 100% dari lavender. dan sama jugak dengan nama-nama minyak yang lainnn. 



ni Dew Drop Diffuser namanyaa. untuk menyedut segala bau minyak-minyak yang best tadi, kita memerlukan diffuser ni sebab dia yang akan mengadun bau dan melarutkan minyak ituwww. senang jee cara pasang dia, just sambung dekat plug dan titik je oil ape yang kita nakk. siappp. 





seee. banyakkannnn minyak-minyak niii macam-macam nama adaaaa. dan setiap minyak ni ada peranan masing-masingg bergantung kepada apa yang kita nak kejadiannyaa contohhhhh, ok aku bagi contoh okkk. bunga dan anggun ni dua-dua spesis mak diaaaa. sejenis yang tak biasa tidur awal dan selagiiii tak masuk bilik bergelap mak bapak buat-buat tidur jugak, dorang pun tak tidur samaa. (x__x) this is cannotttt. bila dah bersekolah, tentu-tentu dorang kena bangun awal kann. selalunyaa bila tak cukup tidur nanti mulalahhh mengamuk time mak kejut bangun pagi-pagi jadiiii sekaranggg, setiap malam daddy akan pasang diffuser ni dalam bilik. titik Lavender oil bagi satu bilik berbauu dulu dan marilah kita tidur dengan tenanggg nakkk. :) kalau duluu selalunya dorang susah nak tidur awal kalau petang dah tidur tapi sekaranggg, jangan cakap anak, dengan mak bapak letak kepala terus tidur matiii. bau lavender ni buat kita tenangggggg je. sedar-sedar dah pagi wakkk ;) hihii. 



kan tadi aku ada bagitau minggu pertama persekolahan bunga adalah minggu yang paling kronik kejutan budaya urat badan aku sampai demam ya ampunnn. batuk laa selsema laa. semua adaaa. bunga dan anggun pun selsema sekalii. so untuk siang hari pun aku pasang diffuser ni jugak. kadang letak lemon oil, kadang letak minyak stress away. minyak stress away pun aku pasangg jugak gilir-gilirr. kadang sampai tak tauuu nak titik minyak mana satu ni sebabb semua bau best-bestttt. haa pati lemon ni bagus untuk batuk dan selsemaa, kalau taknak pasang dekat diffuser pun bolehh. just sapu jeeee lemon oil ni dekat dada dan belakang badan kita. baguskann, macam-macam kaedah penggunaan boleh gunaa. kalau katakan sakit perut, boleh sapu dekat perut. kalau gatal, boleh sapu dekat tempat gatal. tapi katakan kalau tengah rushing takde masa nak buat semua tuu, just hidu pun bolehhh. hidu pun bagus jugak sebab bila kita hidu, bau tu akan aktifkan point mood-mood kita. dia akan terus bertindak balas dengan rangsangan bau. semuaaaa minyak-minyak ni adalah therapeutic grade, 100% pure tanpa sebarang campuran lain. jadiii kalau kita nak guna cara makan pun bolehhh. korang boleh titikkan dalam air minuman kita atau boleh kapsulkan minyak dia dan telan begitu sahajaaaaa. Essential Oils ni adalah sejenis minyak yang membantu badan kita bertindak balas dengan sebarang penyakit dengan cara penyembuhan secara semulajadi daripada sumber-sumber semulajadi contohnya seperti bungaa, pokok, akar, tumbuh-tumbuhan dan memang dorang ada ladang dorang sendiri yang dibuka kepada orang ramai untuk tengok sendiri macam mana terhasilnyaaa setiap essential oil mereka iniii. 


oh sebelum terlupaa, bunga hari-hari sebelum pegi sekolah aku sapu thieves dekat tapak kaki duluu. thieves ni untuk nyahkan kuman bila bergaul dengan ramai orang. ohh lagi satu sebelum terlupaa, aku paling sukaa bau lavender dan stress away tuu, kan pasang diffuser tu malam-malam jadi feel dia lain macheammmm wakkk. bilik bau harummm, cuaca sejuk pulekkkk, asyikkkkk kejadiannyaaa wakkk kohkohkoh.

haa ni la satu set semuanyaaa Premium Starter Kit Young Living Essential Oils yang aku beli harituu. harga dia satu set RM756 dan korang akan dapat semuaaaaaaa ni.
  

berbaloi-baloi kalau beli satu set ni terus sebabbb semua minyak adaa. senanggg hari-hari korang boleh try bau baruuu. segar kepala otak weyy seriusss, rasa macam tenang ala ala spaa jeee hihiih. aku syak dekat spa pun pakai diffuser ni kottt. so jimat belanja dah tak payah nak pegi spa bagaii, dekat rumah pun bolehhh gituwww. lagipun aku syak satu set ni tahan lama wak sebabbb kita pakai minyak dia tiga empat titik jeee setiap kali guna. ni kan macam-macam minyak pulak ada. dan yang paaaling aku suka dengan Young Living Essential Oils ni adalahhh, dia sesuai untuk semuaaaaa peringkat usia termasuk untuk bayi sekalipunnnn. takde sebarang bahan merbahaya dan takde kesan sampingann. 


rumah wangiiii tiap masaaa wakkk. hati mak senangggg jeee hihii. ohh sebelum terlupaaaaa, nadia beli set ni haritu dari Angah Alifah. harini order, esoknya dia terus pos. lusanya terus sampai. dia macam tahu-tahuuu jeew mak spesis terujaaaa tak menyabo nak guna sebab selaluuuu tengok orang post EO ni bagussss bestlahh dekat facebook instagram bagai, tentu-tentu kita pun terujaaa sekaliiii yeayyy. ;) jadi kalau korang nak try samaaa atau sebarang pertanyaan berkaitan Essential Oils ni, korang boleh cariii Angah Alifah yeee. dia lebih pakar sebab dia adalah Doctor Minyak. :) nadia tak reti sangat. nadia orang minyak yang akan setia dan terus menggunakan minyak-minyaknyeee sahajaaa hihii. Jemput cari Angah semuaaa ;)

Hp number: 016-9862664




haaa lagi satuuu, kalau korang nak berkecimpung dengan bisnes Young Living Essential Oils ni pun angah boleh ajarkann. alang-alang boleh dapat side income sekali kannnn. pape korang cari Angah yeeeee. ;) 


January 14, 2018

Majlis Pelancaran Sonrei Cosmetic by Zinia Cosmetic Sdn Bhd


haiii semuaaa. ;) kalau korang follow facebook nadia mesti korang tahu hujung minggu lepas nadia dijemput untuk menyertai sebuah majlis pelancaran gilang-gemilang The Grand launching of Sonrei Cosmetic dekat Laman Pengantin Zarlith. :)












sepanjang majlis perasmian ni baruu aku tahuuu, ooo pengasas sonrei ni adalah pemilik Laman Pengantin Zarlith nii. no wonder laa cantik sangat tempatnyaa dan majlis penuh gilang gemilanggg siap ada live bandd, makanan pun sedap-sedap, pembukaan perasmian penuh api-api, dan jangan tak tahuuu adaa dron berlegar-legar dalam dewan ni sepanjang majlis curlasssss hokeyyy. :)





Zinia Cosmetic Sdn Bhd telah ditubuhkan oleh tiga ahli perniagaan terkenal iaitu Zarinah Haji Mohideen selaku Pengasas dan Pengarah Eksekutif, adik beliau sendiri iaitu Siti Hasmah Haji Mohideen selaku Pengarah Pembangunan Perniagaan dan Puan Nor Asimah Abdul Salam selaku Pengarah Operasi. muda-muda lagi dah jadi ahli perniagaan berjaya, kita tumpang bangga wakkk dapat menyelit sikit sebanyakk hihii. ;)







dan jangan tak tauuu, adeline tsen pun pakai sonrei ni hokeyyy. hai adelineee. cantik betul dia nii. dalam tv cantik, luar tv laaagi cantikkkkk. humbleeee jeeee. :)





sejak beranak pink niii, aku jarang pegi event sorang-sorang. mestiii sama-sama dengan PA kesayangan makk niii :p sape lagiii tak lain dan tak bukan seketul idabaharummmmmm yang disayangi ;)

ohh sebelum terlupaaaa, untuk pengetahuan korang, pihak syarikat Zinia Cosmetics Sdn Bhd ni amek masa selama 6 bulan untuk menghasilkan formulasi produk Sonrei. antara bahan yang digunakan dalam penghasilannya adalah Vitamin E, minyak jojoba, minyak castor, minyak zaitun, minyak bunga matahari dan minyak kelapa. haaa nampak tak, semua bahan adalah bahan yang selamat digunakan dan tak mempunyai sebarang kesan sampingan. Sonrei Lip Cream ni adalah produk tempatan tetapii berkualiti antarabangsa sebab ia diformulasikan dekat Perancis.



Lip Cream Sonrei ni tahan lamaaa dan mesra wuduk. kenapa mesra wuduk? sebab ia mempunyai kemasan matte tetapi mudah dibersihkannnn. tak perlu nak tonyoh-tonyoh beria. hihihi. Lip Cream Sonrei ni mempunyai enam pilihan warna bertemakan flora yang sesuai untuk semua jenis tona kulit kita antaranyaaaa,















cantik-cantik semuaaa warnanyaa kann. :) dalam semua keenam-enam warna ni, aku paling suka warna Primrose. pakai sikit je terus wowwww gituwwww hihi.




kalau ikutkan harga asal dorang adalah RM55 setiap satu tapiii sekarang dorang tengah buat harga promosi RM45 satuu. jimat banyakkk ni sebab tahan lamaaa seketul lip cream ni korangg. mauu berbulan jugak baru habisss. meh tryy mehhh. 


kenalkannnn, nilah Pengarah Operasi Zinia Cosmetic Sdn Bhd, Puan Nor Asimah Abdul Salam. haii seemaaaa. ;) sebenarnya aku dah kenal seema ni 3-4 tahun lepas tapi ni first time jumpa face to face. tak sangka dia adalah salah seorang orang kuat disebalik tabir Zinia Cosmetic Sdn Bhd niiii. mudaaaa lagiii diaaaaa niii dah berjayaaa. wowww sangat kann. :)



tahniah seema untuk majlis pelancaran Sonrei Cosmetic yang penuh meriah dan gilang-gemilang niiii. kak nadia doakan semoga sonrei terussssss melangkah maju di pasaran tempatan dan ke luar negara jugee. boleh pegi jauhh sonrei niii. dan kak nadia doakan semoga semua urusan bersalin seema tak lama lagi nii dipermudahkannn okkkk. omeyy je mummy, berseri-seriiii sangattt. ;) 

dan jangan lupaaaa korangg tag line sonrei kitaaaa, be youuu be beautifull. gituwwwww. jemput order Lip Cream Sonrei semuaaaa. untuk tempahan dan maklumat lanjut, korang boleh terus keeee,


Whatsapp: 012-3066097


January 11, 2018

Trusted Wedding Planner The Wedding Heritage

Bestnyaaa kawen zaman sekarang ni macam-macam pilihan kita boleh survey dihujung jariii jee. tak payah susah-susah nak pikir rumah kecik tetamu ramai tak muat nak letak khemah dekat manaaa, nak cari catering sedap orang makan puas hati area mana, nak cari pelamin baju persalinan door gift hantaran dan segala bagai ya ampunnn banyaknyaaa nak kena pikir time kawen duluuu peninglaaa. (-__-') Kakak duluuuu berbulan-bulan dikkkk kehuluuu-kehilirrr sebelum kawen survey dan mencari segala bagai persiapan perkahwinan ni dari A sampai Z sebab nak terbaik punya pasal dan sebab kakak jugekk yang nak kawen kennnn (x___x) haruslahh kakak nak semua yang indah-indah ajewww. :p semua benda bab kawen-kawen ni tak boleh buat main-mainnnn sebab kita kawen sekali je wakkk. (-__-') dannnnn, jangan tak tahuuu, time aku kawen duluuu helllooooo, walau nampak sempurna dimata tapi sebenarnya tetap ada cacat cela yang aku lindungiii untuk menyejukkan hatiiii terluka iniii. T__T 


tibe-tibe teringat harituuu ada satu kes yang viral dekat facebook pasal Ditipu Wedding Planner kan. korang ada tengok takkk? amagadddddd, scaryyy sangatttt bab tipu-tipu ni wak T__T tak baikkk tauuu akak aniaya oranggg. akak tak tau kee yang tuan rumah nii dah panggil ramaiii tetamuu datang makan meraikan majlis perkahwinan anak tersayang diaaa sekali bila tetamu-tetamu sampai nak makan makann, ehhh takde makanannn pulakkk. call punya call pihak katering sampai ke sudah tak hadir-hadir. alahaiiii siannyaaaaa. kakak tak tahu keee seluruhhh keluarga pengantin menanggung rugi dan malu seumur kehidupan dia kakkk sebabbb segala memori perkahwinan ni orang akan kenang sampai bila-bilaaaaa. yee, macam kes time kita kawen dulu wakk. (-__-') majlis kawen aku duluu sehari je. akad nikah 10 pagi, bersanding pukul 1 tengahhari. kalau ikutkan perjanjian asal pakej tu aku akan dapat dua kali makeup. satu time akad nikah, satu time sanding. helloooo awak jangan tak tauuu, lepas makeupkan kita pukul 9 pagi, mak andam kita hilang ntah kemanaaa tak datang-datang sampai kesudahhhhh. abistu tengahhari tu kita nak bersanding nak pakai makeup mana wak? makeup time akad nikah pagi tu dah comot berpeluh-peluhhh. kalau ikutkan aku takde la spesis beria nak makeup tebal-tebal bagaii sebab aku memang bukan jenis kaki makeup. kita tak reti wakk. tapi atleasttt tambah laa bedak kee gincu kee touch up sikit lagi keee ok la kann. dah janji dua kali makeup. haremmmmmmmm. sampai kesudah majlis batang hidung mak andam pun tak nampak. sape touch up makeup time bersanding? takdeee. redhoooolah bersanding dengan makeup sedia ada yang comot ituu. haa nampak tak, dah 8 tahunnn peristiwa ni berlalu tapiiii impak dia pengantin tu akan kenang sepanjang kehidupan diaa. sape pengantin tu? kita la wakk. hahahaha. (x__x)

haa time tengok tv haritu aku ada ternampak siaran langsung temubual di TV Alhijrah tentang topik "Wedding Planner Penipu! Salah Siapa?




sebagai salah seorang mangsa stress di hari perkahwinan, haruslahh aku menonton sekaliii kikiki. dan time ni la aku terfikir, ooo bukan calang-calang orang boleh jadi wedding planner ni. besar tanggungjawab diaa. time ni laa Top wedding planner "The Wedding Heritage" sarankan supaya bakal-bakal pengantin nanti berfikir secara realistik tentang semua tawaran pakej- pakej yang mungkin bakal diambil ituuuu. kadang kita kena pandai buat penilaian dan perbandingan. harga dan kualiti tu mesti datang seiringgg barulah result dia nanti indah-indah ajeee. hihii. time ni dorang ada sebut pasal perkahwinan indah di bunglo yang semuanyaa lengkap. aku terus wowwww, amazingg. kenapa time zaman aku kawen dulu takpeee pun macam niii (-__-') macam menarik sangatttt, iols terus google wakkk. oooo, The Wedding Heritage namanyaaaa. 





anyonyooooo cantiknyaaaaaaa. gah dan indah-indahhh je semuaaaaa. The Wedding Heritage ni menawarkan pakej lengkap perkahwinan yang sangat berbaloi-baloi. awakkk, Senang banyak ni wakkk. Semuaaaa all in one. Awak dah tak payah susah-susah nak pikir semua sebab The Wedding Heritage boleh uruskan dari A sampaiiii Z. Dengan pelamin yang indahnya, dengan banglo kediaman yang mewah dan luasnya, makanan sedap, eh senang cakap semuaaa dah cukup lengkap dorang akan uruskan, kita dah tak payah pening-pening kepala. 


menariknyaa The Wedding Heritage ni sebab dorang ada pakej lengkap kahwin 2018/2019 yang mana kita diberi pilihan untuk buat dekat rumah sendiri atau dekat dewan dannn the best part yang paaaaling menarik bagi aku  tentang The Wedding Heritage ni adalahhh, katakan rumah kita kecik atau rumah kita berlantaikan langit macam rumah condominium kee, rumah apartment kee, rumah flat keee, haaaa korang jangan risauuu sebabb, dorang ada 3 buah cawangan bunglo untuk buat majlis korang dekat sanaa nantiiii. Ampang, Kota Damansara dan Putrajaya. pilihhhh jee nak yang mana satuu wakkk. wowww sangat kannn. haaaa nampak tak, kan senang wedding venue di banglo, pakej lengkap terbaik di KL dan Selangor pulak tuuwww. 


haaaa tengok gambar dorang semua macam wowwwww jeee. :) terus kakak terjatuh cinta tanpa sengaja dengan hasil-hasil gambar photographer official dorang yang sangat cantik, dah setanding dengan photographer international dah wakkkk. dannnn jangan tak tahuuu, bagusnyaaa pakej The Wedding Heritage ni adalahhh korang akan siap dapat FREE Album & Unlimited Photo Pendrive sekali amagaddddd. tahu tak semua nii sangatttlahhhh sempurnaaa. tak payahhh pengantin nak pening-pening kepala nak cari photog segala bagaii. kan aku dah cakap tadiii, all in oneee gituewww. senang kannnn. 



seeeee, very the professional photographer kannnnn. cantiknyaaa untuk kita kenang sampai bila-bilaa
 
inilah salah satu wishlist yang aku nak time kawen dulu-duluu tapi time tu belum ada lagi segala pakej decoration yang indah macam ni. T__T bestnyaa, cantikkan. nampak macam di kayangannnn gituu. khemah cantik, deco meja kerusi cantik, table arrangement dan decoration cantik, alaaaaa meltingggg sangattt. tak boleh ke kalau kawen lagi sekali tapi dengan orang yang samaaa pleaseee jangan macam macam wakkk hahaha. :p
macam-macam tema dorang boleh buat. yang ni macam ala-ala di garden kann. cantiknyaaaaa. 
 
setiap sudut dorang hias dengan sangatttt terperincii. very the detailing mak andam kata. haha. baguskan.


pengantin pun senang hati dah tak payah nak pikir macam-macam dihari majlis nantii. nikmatilah hari yang indah itu wakk. bergambarlah dan raikanlah sepenuh hati untuk kita kenang sampaiii akhir usia nanti. :)


banyak jugakkk item free yang The Wedding Heritage ni tawarkan dalam setiap pakej dorang. kalau tak percaya meh tengok pakej diaa.


 
 


putrajaya ada, ampang ada, kota damansara pun adaaa. satuu lagi korang jangan risau, kalau korang ada budget sendiri pun boleh request custom quotation dekat dorang. Jimat kan!


aku berani jamin takde lagi dahhh masalah tak tidur malam berminggu-minggu macam aku duluuu. (x__x) sebab ada team The Wedding Heritage yang sangat banyak membantu dan mereka mempunyai kredibiliti sebagai wedding planner yang sangat tinggi. konpem dorang akan membantu merancang perkahwinan anda dari mula hinggalah ke akhir majlis dengan jayanya dan gilang-gemilangg. bestnyaaa. Kebanyakkan pengantin The Wedding Heritage ni ramai dikalangan bakal pengantin yang sibuk dan tak cukup masa seperti golongan profesional, pilot, doktor, pramugari dan mereka yang memang tak ramai ahli keluarga untuk uruskan majlis. ye la kadang pengantin ni kalau boleh tak nak susahkan sape-sape, nak yang baik dan menyenangkan semua orang ajee. 



Ramai pelanggan dorang yang telah berpuas hati dengan pakej The Wedding Heritage ni sebab dorang adalah trusted Wedding Planner antaranyaaaa,







so kepada semua yang tengah mencari wedding venue dan pakej lengkap perkahwinan 2018/2019, korang boleh book dengan The Wedding Heritage "No 1 Bungalow Wedding Venue In Malaysia" all in one, bestkannn. untuk maklumat lanjut korang boleh contact The Wedding Heritage di,


Telefon : 016-562 9394


selamat pengantin baruuu semuaaa :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...