May 16, 2014

Tempat Makan Best dan Sedap di Wangsamaju


kalau orang lain update blog pasal makanan food review segala mestiii terus tepek gambar makanan kannn dengan harapan gambar pertama mampu membukak selera dan mengecurkan air liur orang yang tengok hihii. :p tapiii aku tak masal awal-awal dah tepek gambar muka aku selabu dengan harapan mampu membuka mata korang sebab terkejut tengok aku sebesar iniii mihmihmih :p





haaa sebenarnya ni cerita dua minggu lepas hari tu. macam biasaaa laa. sekarang baru hegeh-hegeh nak cerita. :P lepas settle event Yoga bersama Whisper under Nuffnang hari tu, kitorang terus menuju ke Wangsamaju untuk mengisi perut. 



sebenarnya aku dah selaluuu pergi Wangsa Walk nii tapiiiii tak pernah pon try makan dekat U-Cafe sebab tempat dia nampak wahhhhhhhh eksklusifnyaaa. mestii mahal ni. :p berdebar tauuu poket ahkak sebelum nak masuk muehehehe :P sekaliiiiii, bila dah masuk, oiii rasa macam tak nak keluar. sedappnyaaa makanan diaaaaa. :)) harga consider standard price tak mahal sangat, tak murah sangat sebab harga tu sangattt sesuai dengan portion setiap makanan yang dorang hidangkan. sedap dan banyakkkk! ;)




haaa nanti kalau korang pegi sini, korang order air ni tauuuuuuuu. Chocolate Banana Shake nama dia. oiiii ni air paaaaling beruntung namanya sebab siap boleh refill, air lain tak bolehhh hikhikhik. :P dalam dia ada aiskrim coklat dan pisang. sedappppp yaa hamatttt. seketul RM9.90.



aku rasa, sepanjangg aku bergelar seorang blogger yang boleh dikatakan selalu jugaklaaa join event food review gini, ni adalah pertama kali dalam sejarah makanan yang disediakan non stoppppp dihidangkan sampai rasa nak marahhhh sebab terlalu kenyang HAHAHAA. ;) nak tolak sayangg weiiii kang balik sampai rumahh emmm teringat-ringat ruginyaa tak rasa tadiii. :P heyyyy sedap gileee setiap makanan diaa jangan cakapppp. meh aku tunjuk satu-satuuuu siap harga sekali senang korang nak refer nak pegi makan dekat sini nantiiii. :)


 
Combo Platter RM26.90


Popcorn Chicken Green Salad RM14.90


 
Fried Prawn with Salted Egg-yolk (Big) RM38.90

haa tiga makanan appertizer dekat atas ni dia macam makanan pembuka selera laaa. satu plate ni boleh kongsi 2-4 orang sebab portion dia besar. kalau kaw makan sorang, konpemmm tak nak order makanan lain dahhhhh :P


Spagheti Aglio-Olio with seafood RM26.90


Salmon Fillet RM39.90


 
Classic Chicken Carbonara RM18.90


oleh disebabkan tekak aku adalah tekak melayu asli :P, bila kaw bagi aku rasa spagetti atau makanan mat salleh segala, aku tak berapa reti sangattt perbandingan tahap kesedapan dia sebab aku memang jarang makan tapiiiii ramaiii yang cakap Classic Chicken Carbonara ni adalah yang paaaaaaaaling sedap. 



Nasi Lemak RM13.90

haaaa nasi lemak nii korang wajib try sebab dia punya sedap, aku tak bagi orang lain makan. :p dengan tamaknya makan sorangg jeeee muehehehe. kalau korang suruh aku cakap jujur, kalau korang tanya aku makanan ape paaaaaaling yang paaaalinggggg sedap dekat sini, aku jawab Nasi Lemak ni. dia punya sedap kalahhhhhh nasi lemak dekat Old ********. opsssss :p 


Nasi Bonjori RM13.90


Fried Rice in Japanese Style RM 7.90


Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90


 Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90


Fried Prawn with Salted Egg-yolk & Season Vegetables in Yam Baskets Rice RM20.90


 Fried Kailan with Salted Fish RM13.90


Penang Curry Laksa RM13.90

dan haaa dalam banyak-banyak makanan, bila aku tanya syafiq makanan manaaa paaaaaaling sedap, dia kata tekak dia cakap penang curry laksa ni. paalingg yang palinggggg. :) dia hadap satu bowl besar ni dua orang je dengan Andi suami ida. :) kan aku dah cakap portion dia besarrrr. satu mangkuk ni makan berdua pon belum tentu habis tauuu. 


Penang Char Kway Teow RM10.90


Pan Fried Kway Teow with Beef Rm10.90

haa dua-dua kue tiaw ni paling sedap nombor dua dekat tekak aku selepasss nasi lemak tadi. sedapnyaaaa. (-__-')


Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel RM17.90


Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90

oii jangan tak tauu, sambil taip entry sambil telan air liur akuu teringat-ingatt kesedapan semuaaa makanan-makanan dekat sini. T___T selain dari korang boleh terus walk-in untuk makan dekat sini, kott tibe korang nak tempat catering atau buat party atau event ape-ape dekat sini pon bolehhh sebab sangatt la sesuai dengan environment dia. kedai ni dua tingkat sebenarnya. betul-betul depan pintu masuk utama WangsaWalk. senanggg je nak cari. ;) ni alamat dia, 


U-Cafe Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No9 Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur.
No Tel : 03-4131 9686
019-3133 668 (Rachel)
 



antara blogger-blogger yang terlibat memenuhkan perut bersama :P ida idaaa yaya curikkk gambar idaaa :p, nory, ieza, rara, ainaa, mastura, lyza, wiida, nanie, abg pap pap pap :p, abg man, rawlin, kid, abg jamar halal ehhh yaya amek gambar abg jamar, kak julia dan abg eizil.

jangan lupa ajak aku sekali tauuuu nanti kalau korang nak gi makan sini lagiiii. hihiiii ;)) thank you U-Cafe, thank you Ida. lain kali ajak lagi ehh ehh ;p








18 comments:

  1. Okay am hungry right now. Laparrnyaaaaa bila teringat akan kesedapan makanan kat U Cafe niii Hurmmmm

    ReplyDelete
  2. wohaa,.....kalau blogger pames ni review kompen nampak sedap..heheh

    ReplyDelete
  3. burppp alhamdulillah..hahaha

    ReplyDelete
  4. Huwaaaaaa best ye tgk makanan ni lg sekali sedappp ye....cm esok je nak terjah hehehe...mommy sgt manis la pakai dress

    ReplyDelete
  5. NYAMAN ALU JAK bak kata orang sarawak hehe..
    salam kenal
    salam singgah
    follow sini ! :)

    ReplyDelete
  6. Tak dpt joint skali hari tu sbb balik kg... hwaaa....

    ReplyDelete
  7. hehehehe... terliur teman... kena terjah ni...

    ReplyDelete
  8. lapaaaaaa....sedapnya...pastu cara dia present hidangan tu pon kemas dan nampak lazat jek...

    ReplyDelete
  9. Meleleh tengok makanan sedap macam tu. Kalau sedap bayar lebih sikitpun takpa.

    ReplyDelete
  10. Tumpang tnya. Kt u-cafe tue halal tak?

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum wbt & salam perkenalan
    Good info and good job!
    Jom visit blog saya http://sihat-cantikmulus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. sedapnye semuuuuuaaaaaa....bole rosak diet aku camni... kat belah mana ucafe ni, sebab selalu gi wangsa walk intai² tapi tak jumpa carik... huuuuu

    ReplyDelete
  13. wah 1st pg google entri ni Nadia. Tahniah... Akak yang duduk sebelah ms SBB2014 hr tu :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh besttt!!!
    TQ share..
    tgh pLan nk cari tempt cLebrate birthday..
    ;-)

    ReplyDelete
  15. kena pi try u cafe ni. thanks 4 sharing :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...