May 12, 2014

kisah bunga di bali kuikuikui :p


sekejapnyaa pejam celik pejam celik hari ni dah genap 30 minggu 1 hari aku mengandungg. ada 10 mingguuu jeee lagiii wiiiii tak sabarnyaaaaa. ;)) baby, selesaaaa betulllll awak duduk dekat dalam kannnnn. tengah snokeling eh? ye laa sekejap bontot tertonggeng-tonggeng, sekejap tersedu-seduuu ohh so sweeettttt. :) kan aku pernah bagitau dulu, orang lain time bercinta sebelum kawen atau sebelum mengandung semua dah siap standby nama anak. so bila mengandung dah boleh panggil dengan nama tuuu. kitorang? dua dua kaku hokeyyy. :p nama dah ada kott tapi macam maluuuuuuewww anyonyonyo jee nak panggil. :P kuikuikui. jadi kitorang selalu panggil baby jeee. kadang-kadang syafiq panggil 'bungaaaa'. HAHAHAH. ;) ntah papeee namaa. :p padahal bukan nama tu yang dia nak letak tapi ntah, nama bunga ni dia kata macammmm nahhh terimalah sekuntum bunga limited edition dari dia khas untuk aku yang sedang subur mekar di dalam perut. KAHKAHKAH. ;)) aku tak pasti nak terharu sweet senyum kepit-kepit ke nak gelak terbahak-bahak tapi aku layankan jeee laa bapak bunga sekuntum niii. HAHAHAHA :P 


bungaaa, sebenarnyaaaaaa, sepatutnya sekarang ni mummy dengan daddy dah selamatttt bersnokeling dekat baliiiiii sebab flight kita pagi tadiiii. :) tapiiii bak kata daddy, bunga ni paaaaaaling limited edition. :') 4 tahun daddy berusaha keras membaja untuk menghidupkan sekuntum bunga :P, demi bunga yang kami tatang sepenuh hatiiii, semua percutian sepanjangggg 9 bulan tak boleh pegi mana-mana lagiiii sampaiii ke hari awak keluar nantiii. :) awak jangan tak tauu bungaaaa, untuk tahun 2014 ni belum ada sekepinggg gambar punnn mummy daddy melompat-lompat terkinja-kinja bungaaaaa. :P 





selalu setiap 3 4 bulan mestiii adaaa acara terkinja-kinja ni. :P tapi tak pee bungaaa, tahun depan kita lompat bersama ok? ;)) sekali kemainn baruu nak ajar anak aku melompat, tup tup ehh ehhh maaf bungaaa. bunga nak dapat adik. cendawan nama dia. tahun depan lagi sekali la kita melompat. KAHKAHKAH.



29 comments:

  1. Bersabar untuk melompat demi bunga..hehe..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  2. Hahahaaaadoii lawak la nadia ni...senyum sengih akak baca, yg best hat last sekali, mana la tau sungguh cendawan lepas bunga almaklumlah hujan sekarang ni kan :)


    Suka tengok perut nadia, besar nye... tapi tetap mantain comel.. jeles ahkak..hahaa

    ReplyDelete
  3. wohaa..aku pula yg rasa mcm x sabar nak tgk anak korangni..sebab dua2 sweet mak ngn pak...hahah...

    ReplyDelete
  4. hi yang lama nk ckp ni TAHNIAH tau n take a very good acre of urself ok hahahha t dh kuar bunga tu p lah lompat bungee jumping tros hehe :)

    ReplyDelete
  5. ololo...so sweet nama BUNGA...anyway take care sis... :)

    ReplyDelete
  6. tahniah sis! dr dulu kita bca blog sis n xsgka xlama lg nk dapat baby!! take care..:)

    ReplyDelete
  7. bungaaa bungaaaa bungaaaaaaa.. i said fire .. to the rainnnnn HHAHHAHAHA

    ReplyDelete
  8. alalalala...comel nya makpak bunga ni yer... akceli nama bunga tu sedap gak tau... akak dulu teringin gak nak letak nama anak ala2 bunga tempatan ni.. cempaka ker..melur ker..haaaaa..melayu sangat kekdah nya... ;p

    ReplyDelete
  9. haha entry ni kelakar. tp betul la kan? Nak tunggu dapat seorang pon lama. Orang kata yg susah dpt lah yg palinggggg BERHARGA. Semoga Bunga jadi anak yg baik dan solehah. Congratulation Nadia =)

    ReplyDelete
  10. cool .... nanti bunga dah besar boleh kawan dan main-main dengan cendawan....hik3x

    ReplyDelete
  11. hahahaha...cendawan la pulak...aah pic sume melompat...pasni bunga pun melompat sama la...

    ReplyDelete
  12. Bunga bwk bersabar eh..kuar nati baru blh jln2 sama mak bunga hehe

    ReplyDelete
  13. kitaorang pun dah ade nama baby... tp still panggil baby je lagi.. rasa cam segan2 nak panggil nak panggil nama dia..hehehe

    ReplyDelete
  14. Haha comel gile. Bunge mesti la gugurl ni ye. Dija pun mase zarif dalam perot tak adenye panggil2 nama. Panggil baby dah la. Kang beriya bagi nama tup2 kuar jantina lain menangis pulak hee takpe ade baby lagi seronok jalan lompat bersama2 hee

    ReplyDelete
  15. hahaha.. kemahin lg lps bunga cendawan pulak yer.. mesra tumbuhan sungguh ni ... x sabar nak tgk bunga lahir ...

    ReplyDelete
  16. wahhh bestnnya berjln... tp pasni mst lg best bjln bertiga lak... x sbr nk jumpa anak sndr kan.. :)

    ReplyDelete
  17. Alololo..takpe bunga..nanti bunga lawan sape paling tggi melompat..hehhe

    ReplyDelete
  18. Hi Nadia.
    I came across your blog masa search pasal visa australia ni.

    Saya sebenarnya dah buat visa dengan Cik Intan tu.
    And dah dapat pun copy visa yang dia emailkan.

    tapi nak tau, lepas tu nanti kita buat macam mana ye?
    just print and bawak p check in kat malaysia airport ke?

    sebab saya nk fly dengan 15 orang yang lain ke perth 25 Mei nanti.
    kat visa tu dah ada status 'ok to board'.
    for me, rasa dah ok tu, inshaallah lepas la kat imigresen AU nanti.

    tapi bila makcik yg akan ikut trip jugak tanya:
    'along, minta reference number' booking visa haritu, nak check kat website imigresen AU', saya tanya la Cik Intan tu -- minta reference number.

    tapi dia reply email saying that 'takda reference number' yang ada hanya reference number masa online application sahaja;. cukup memadai dgn check in status ok to board. system saya sama saja dengna immi officer punya sistem'

    so --- persoalannya kat sini , bila dah ada visa (saya receive dlm formats words), saya cuma perlu print document tu dan bwk utk check in nanti?

    takda masalah kata scam ke apa ye? visa takvalid ke...?

    harap nadia sudi reply.
    kalau reply to murnishuhada.mas@gmail.com pun takpe.

    thanks Nadia. looking forward to your feedback !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai murni shuhada :)
      sorry lambat reply. ooo nadia hari tu just print jeeee dan bawak je sepanjang dekat AU nanti. so far alhamdulillah xde pon dorang mintak nak check ke ape ke sangkut mana2 kee tak de takde. sebab nadia rasa once cik intan tu dah buatkan, automatik bila imigresen sane scan passpord kita, akan keluar dekat sistem dorang yang kita dah sah utk memasuki AU. :)

      Delete
  19. Bunga? Terus terbyg bila bsr nt kompem jd menantu idaman. Ngan lemah lembut, tersenyum manis. Ekeke

    ReplyDelete
  20. haha..yaya jgn nak terkinja sgt la eih. kalau dpt pergi bali mesti bunga tgh suka tengok dolphin laga perut dgn mak bunga tau hahahaha...

    ReplyDelete
  21. macam fifi jugak.. terpakse cancle trip bandung sebab ade ufairah dalam perut.. takpe.. lepas ni boleh lompat2 balik,,

    ReplyDelete
  22. Adoiii nadia...yg last tuh x menahan..nak ajak bunga terkinja kinja ye...

    ReplyDelete
  23. Such wonderfull entry my dear mommy bunga....akak baca sambil mendalami maksud tersembunyi...tahniah :D

    ReplyDelete
  24. pergh mmg suka lompat2 ni mummy dgn daddy die..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...