November 12, 2012

DIY Pelamin Tunang!

asal weekend je mesti aku busy. biasa buat-buat busy (-____-) tapi minggu ni punya hujung minggu memang betul-betul busy. busy sebab i is gigih buat pelamin tunang DIY main campak-campak special untuk sahabat baik kesayangan aiii uolss. ;)


senang sangatttt. dalam masa tak sampai dua jam pon dah boleh siap mini pelamin ni. kehkehkeh. tema asal dia bertunang sebenarnya pink. tapi silapp besawww dia la tanya pendapat aku. segala mak nenek dia aku bantai warna merah. kuikuikui. kalau kaw berniat nak tanya aku berapa kos aku sediakan pelamin mini ni, aku cakap tak perluuuuu kos apa-apa. kos peluh punggah barang dari rumah aku ke rumah nini je. hewhewwheww. sebab, mana datang pelapik merah, bantal merah dan hitam tu, kaw boleh baca sini. bahagian mana aku amek, kaw telek sendiri. ;p untuk background, aku amek dari sini. kuikuikui. senang kannn? campak campak, siapp. korang rasa, kalau sewa pelamin macam ni siap semua berapa eh? 


tapi walaupun pelamin tunang nini ni banyak kearah warna merah, since dia pon dah beli baju warna pink, momantaiii. kalau orang tanya tema apa, we should call this tema warna warni. very the colourfullll. ;D kotak hantaran pon polkadot. lantakkk. janji cantik dah. kan? kalau nini pakai pink, aku pon harusssssla pakai pink. dengan laki-laki aku sekali aku paksa pakai finkk. kuikuikui. 


cantek sangatttt. to be honest, sepanjang aku hidup, ni first time aku tengok hasil tangan seorang 'lelaki lembut' cantikkkk gile very the flawlessss abis. biasa bila spesis dorang makeup, majoriti mesti tebal gila dan kadang-kadang, boleh buat tak nampak muka asal kaw langsung. sebab majoriti, dorang akan cakap dalam gambar mesti cantik, nak dalam gambar cantik kena tenyeh tebal-tebal sikit kalau tak nanti tak nampak. tapi yang nini punya, dalam gambar pon kaw nampak cantik, luar laggiiiiiiii cantek. aku puji bukan sebab dia member aku tak. tapi hasil tangan 'lelaki lembut' yang makeup kan nini ni memang superb. cantikkk sangattttt. sampai teringat-ingat. si tunang nini aku tak tau apa jadi lepas tengok nini cantek gila macam ni sebab selalu dia serabai macam aku je. T__T aku syak, tunang dia tak tdo pat ari pat malam. kalau tahap wajib nikah sebab ari ari teringat, aku syak lagi, minggu depan jugak dia ajak nikah. kohkohkohhhh. ;))

aku memang saje tak nak letak gambar aku dengan nini dalam blog ni walaupon berdozen dozen gambar kitorang amek sebab kaw akan nampak kejurangannya. T__T nini is cantek sangatttt. berdarah hidung aku kalau aku berdiri sebelah dia. dari jauh ok sikittt la kott sebab kadang-kadang kaw jangan percaya, gambar biasa menipu je. HAHA ;D


kalau korang nak contact number 'lelaki lembut' yang makeup kan nini ni, kaw bagitau eh. tapi memang sejujurnya, di mata aku, dia makeup cantik gile. paling cantik aku pernah tengok. aku tak pernah jumpa pon 'lelaki lembut' ni sebelum ni. aku rekemenkan sebab berdasarkan apa yang aku nampak cantik aku share la. tapi dengan korang aku tak sure la sebab mata kaw dengan mata aku dah tentu-tentu tak sama kennnn. dan bab harga dia, pendapat aku lagi, harga dia sangatttttt murah kalau dibandingkan dengan hasil muka yang kaw dapat. dan kalau kaw tibe-tibe mengidam nak pelamin mini macam ni jugak, pon sama. email aku jugak. nadiafarahida@gmail.com. mana tau mood aku baik terlebih rajin nak buatkan untuk korang. kann. ;p ok baby? good night. :))

33 comments:

  1. Ok la tuh yang...pink merah mmg masuk pe..hehehe..kalau pelamin gitu 300 xlari kut akak rase...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tak lari jauh kan kak sya. huhu

      Delete
  2. serious cantik :)
    save cost. sukalah langsir warna warni tu :)

    ReplyDelete
  3. wah...
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. ygyg, i tau , i mintak numpang kaseh syg u jmput i.. uuuuuu.. lupa nak nanya... uuuuuu

    ReplyDelete
  5. cantik pelamin ni suke background colourfull tu :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kannn. kalau tak, nadia dah tolong buatkan daaa.

      Delete
  7. as salam

    nice pelamin ni..kretif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak tihara,
      terima kasih kakkk..:)

      Delete
  8. pink merah putih tema nory mase bertunang dulu...ala2 kaler bunga vantage gitu...heheheh...anyway, pandaii jgak nadia ek..ade bakat terpendammm ...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayy boleh geng. ari tu kawen warna ape yang? mana tau nadia boleh cari inspirasi utk kawan nadia nanti.

      Delete
  9. cantik lah akak !! lain dari yg lain :D btw, jum grab BEUTSKIN .. ade harga untuk trial set..
    http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/11/beutskin-sumber-kecantikan-wanita-masa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dear, nanti akak jalan2 blog sue yee. ;)

      Delete
  10. alaa tak aci. gambar cenonet! besar sikit blh? eden dah ah rabun. pakai kanta pembesar kang nati nak tgk gambar perantin tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpeeee, akak boleh tolong belikan kanta pembesar tuuu ;p

      Delete
  11. rajin tak? rajin tak? meh buat kt umah lin..kikikiki..
    tak aci sungguh gamba jauh bebenor

    ReplyDelete
  12. empuk semacam nampak
    pelamin dia, mmg dduk malas nak bngun2 la :)

    ReplyDelete
  13. Salam...kak...nk tny...langsir n kusyen warna warni tu bl kat mn?

    ReplyDelete
  14. Salam...kak...nk tumpang tny...langsir n kusyen warna warni tu bl kat mn ek?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...