November 04, 2012

rahsia rumahtangga harmoni. kuikuikui ;p

sejujurnya kalau kaw tanya aku pandai make up tak, aku akan jawab tak. sebab memang aku betul-betul tak pandai nak bermakeup bagai. takat tepek bedak, pakai lipbalm tu menipu la kalau tak tau kenn. -____- tapi kalau maskara ke, blusher ke, apatah lagi eye shadow jauhhhhhhhhhh sekali. dalam tiga benda aku sebut ni, laki aku paling pantang tang eye shadow. dia geliiii. aku pon tak tau kenapa. kuikuikui. seumur aku hidup, aku boleh kira berapa kali jeee aku makeup. time kawen memang dah sah sah kena make up kan.

tapiii, sejak sebulan lepas, aku mula berkecimpung dengan dunia bereyeliner bagai. cehhhhhhhhhhhhh, berkecimpung la kononn. ;p kehkehkeh. kaw tau sape pakaikan aku eyeliner tiap kali tabiat bajet nak mata lentik ni datang? T_____T ya, setiappppp kali.


serius ni bahan bukti. HAHAHAH. kaw cakap je kaw nak lukis lentik panjang mane, tebal berapa inci, dia main lukissssss je. zap zap siapppp. kalau tiba-tiba aku sajeeee testt buat sendiri kononnya nak berusaha tangga kejayaan, kaw tau dia jawab ape? 'dop comey lasummmm. cantik lagi iolllssss buat uolsssss'. pang nak? kahkahkah. :D tapi aku xde la beria nak tenyeh eyeliner ni setiap kali keluar. mende alah ni kena ada mood. tak de mood aku keluar je sememehh. 

aku syak mungkin ni salah satu rahsia kebahagian rumahtangga. (x___X) mungkin mana mana yang dah kawen semua boleh praktikkan amalan suami makeup kan istewiiii, istewiiii senang hatiii. ;p asal nak makeup je tadah muka, asal nak makeup je tadah muka. syorrggaaaaaaaaaaaa. :))) suami pon xmembebel tunggu istewii berejam duk makeup kennn. tu belum masuk berejam membelit tudung. kuikuikui. ;p

ni baru satu rahsia merapatkan silaturahimm yang aku share. ;p belum masuk bab kaw cabut bulu ketiakku, ku cabut bulu ketiakmu. yang ni aku tak sanggup nak hajorr. kaw bayang sendiri. tapi yang pasti, tabiat ni start dari mula-mula kawen dulu dulu lagii. si syafiq laaaa yang start tabiat tak berapa nak senonoh ni. T__T HAHAHA. mula mula aku macam terpaksaaaa sebab tak biasa kawww nak belek ketiak orang lain selain ketiak sendiri hewwhewwheww. tapi bila dah lama lama, petik jari jeee. aku syak dia nak balas dendam. aku tadah muka suruh dia makeup, dia tadah ketiakkkk kawwww. melampauuuu. T____T ;p 

kesimpulannya, kaw isteri dia, dia suami kaw. kaw tanah dia, dia tuan kaw. dia nak membajak setiap masa di tanah kaw pon kaw kena tadah sebab kaw sekeping tanah kepunyaan dia. tapi walaupon kaw sekeping tanah jeewwww, kalau kaw rasa kaw pon nak membajak macam dia, kaw sentallll je. benda halal babe. dapat pahala. kohkohkohhh. ;p #ehhhh, aku cakap pasal tanah dan tuan tanah je tau. kaw jangan macam-macam. (x____x)



12 comments:

  1. haha. kelako la nadia!
    gelak sorg2 hakuuu! sabo jela.

    bab2 tanah tu den paham sesangat ok. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya cakap pasal tanah dan tuan tanah jeeee. ;p

      Delete
  2. so sweet :) gigh betul syafiq mekapkan nadia :)
    *tetiba mood nak kawin melonjak keriangan. HAHA

    ReplyDelete
  3. hahah...suke bab last sekali tu, tuan tanah dgn tanahnya..hehe..

    abi nory slalu tolong dlm hal belit membelit shawl je..bab mekap, nory tenyeh sndiri...hehe

    ReplyDelete
  4. wah...senang gini kan...hehe

    ReplyDelete
  5. Yaya..cukur bulu ketiak mmg akak bt..kikiki..mrapatkn silaturahim katanya!!!!

    ReplyDelete
  6. Bestnya kalau suami mekap kan isteri..hubby akak kl mekap kan akak x sanggup akak nk kuar rumah rasanya..ha ha ha..

    ReplyDelete
  7. hahaha. bab mencabut bulu, kitorg pun sama. kahkahkah. ni la bila kawin dgn yg sekepala. enjoy & bantai je buat apa2 sama2. kan?

    ReplyDelete
  8. salam kenal aja gan info nya sangat bagus dann sangat menarik nie gan ,,,,,,,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...