April 10, 2015

nadiafarahida dalam Harian Metro

korang rasa kalau tiba-tiba korang diberi peluang untuk masuk surat khabar keee, majalah kee ape-ape je la tak kesah walau sekelumit muka, agak-agak korang akan terima kee akan tolak? mustahillllllllllllll korang akan tolakkkkkkk kennn. :p *sambil kelip-kelip mataaa hihihi. haaaa sama jugak dengan akuu. :p walau kadang aku rasa mungkinnnn ada yang dah start berbuluuuu tapiiii dah nak buat macam manaaa, orang offer akuu. takkan aku nak tolak muehehe. ;p lainlaaa kalau aku yang terhegeh-hegeh pegi cari dorang untuk offer diri. hihi :)

asalnya wartawan Harian Metro contact aku melalui email. oleh disebabkan jadual masing-masing terlalu packkk dan masa tidak mengizinkan untuk interview secara depan-depan, interview soal jawab dalam telefon pun bolehhh kikiki :p


sebenarnya cerita ni dah basi sangattt dahhhh cuma aku je baru nak publish dekat blog sini sebagai kenang-kenangan. :) agak-agak korang dah muak, meh sini aku tolong tadahkan muak korang. sweetttt gituewww :p kikikii. ok berbalik kepada cerita masa hari mula-mula cerita ni keluar dekat surat khabar, haa aku langsung tak diberitahu cerita ni akan keluar bilaa tarikh apaa sekian sekian takdeeee. T__T sampaiii la satu pagi, ada sorang reader blog merangkap customer whatsapp aku,


terus macam ehhh kak zura ni biar betulllll, salah orang kottt sebab takde pulak wartawan tu inform aku pape. (-__-') kok ye punnn inform la sepatah dua ye dakkk. T__T atleast boleh la aku terus keluar rumah makeup tebal pat inci sambil buat lambaian ratu konon-konon bajet orang akan mintak sign aku keee. :p HAHAHA. hoii kaw ingat orang kesah kaw nak masuk paper pat hari pat malam pun nadia? hover tauuu. muahaha. haa terus seram sejuk badan aku time ni. belum sempat suruh syafiq keluar pegi beli paper, sekali naik notification dari abang man dekat facebook, 


makkk aiiiii, berderauuuu darah aku. segannyaaaaaaaaa. (-__-') sooo sweettt tauu abang man ni. terharu gile rasaaaa. nasib bukan muhrim, kalau tak jumpa nanti aku dah main laga-laga pipii. kikiki :p thank you soo much abg man. nadia pun tak tauuu rupa gini story yang keluarnyaaaa. :p terus suruh syafiq pegi beli paper. hihihi. 


benda pertama selepas aku tau cerita dah publish di surat khabar, terus aku call mama papa suruh pegi beli surat khabar jugak. ;) macam mana ehh, susahnyaa lahai describe perasaan ni. (-__-') setiap kali masuk surat khabar keee, majalah ke, ape-ape je la melibatkan publisiti media sosial, takde benda lain yang terlintas dalam hati sanubari aku selainnnnnn perkataan ni, 'kakak harap mama papa bangga ada anak macam kakak.' tu je. T__T kaw takkan dapat rasa betapa hancurnya hati aku time tengok reaksi mak ayah aku masa terima result SPM aku suatu masa dulu sedangkan dorang letak harapan tinggi kottt. T__T sebab hancurnya sekeping hati tulahhh buatkan siapa aku sekarang. dari situ aku didik hati, kalau duluu aku pernah kecewakan mak ayah aku sebab tak dapat sambung belajar ke luar negara, aku harap setiap kaliii mak ayah aku tengok muka aku dalam surat khabar atau majalah mampu buat mereka bangga, eh anak saya niii. itu dah cukup lebih dari segalanya bagi seorang anak. T_T 

aku kadang pun tak sangka dari blog aku boleh pegi sejauh ni. rezeki kan, Allah dah aturkan setiap perjalanan hidup kita secantik yang mungkin. jatuh bangun sebuah kehidupan dan dari sebuah kejatuhan tu la yang akan membuatkan kita semakin matang. :) wallahiii ikhlas dari hati aku, terima kasih semuaaaa pembaca blog nadia, terima kasih semua yang mengenali nadia. :) ewahhhhh over kemahinnn speechhhh, gaya macam menang award oskar gituuueww HAHAHA. ;P i love you to the moon to the skyy to the ocean to the star and come back to the earth dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung kikikikiki. okbaiii semuaaaaa. :p 

 

12 comments:

  1. witwittttt. ni kawan saya ni. kawan sekolah. nak sign. hahahahaha tahniah nadia, alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. Dah jadi retis nadia. Congrats

    ReplyDelete
  3. Akak, kalau kita kan... perasaan kita malu sangat. macam hari tu masa kita masuk Hanis Zalikha tu, kita segan bila orang nampak kita dalam tv. hahahah. tapi macam kak ya selalu cakap lah, we must be proud of ourself kan :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah kawan..
    I bangga sangat dengan U tau..

    Rezeki yang tak pernah putus.. tahniah..

    ReplyDelete
  5. wah.... lagi dan lagi.... tahniah kak!

    ReplyDelete
  6. tahniah nadia!!
    ahkak suka baca apa yg nadia tulis..tergelak sensorang

    ReplyDelete
  7. Tahniah Nadia..happy for u:)

    ReplyDelete
  8. Minta signnnnnn. Artis sgt. Tahniah yaya.

    ReplyDelete
  9. Tahniah nadia...u deserve for it..hehe

    ReplyDelete
  10. nadia... dalam majalah anjung seri yang terbaru pun ada cite tau pasal toilet umah nadia.. ina rasa nadia xtau sbb cite tu cam ulang cite sebelum ni. :-) apa pun tumpang hepi dan kagum dgn semangat dan usaha nadia. good luck.

    ReplyDelete
  11. Tersinggah kat post entry nie sebab office mate tegur pasal "abang man" - senyum je laa....anyway perkara sebegini akan buat kita motivasi untuk jadi blogger yang lebih baik kan.... Rezeki tu akan datang kan....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...