April 30, 2015

9 bulan aku simpan rahsia ni :)

sejak dari bunga lahir sampaiiiii la ke hari ni genap 9 bulan umur bunga, aku sebenarnya ada simpan satu rahsia yang rasanyaaa takde sapee pun tauu melainkan keluarga dan kawan terdekat aku. ;) dari hari pertama bunga lahir, she was born sebijikkkk macam rupa cina. mata sepett gilee sampai aku terfikir, ehhh takkan aku tertukar anak kottt. :p rasanya takde pulak bangsa cina yang bersalin sama-sama dengan aku time tuu miahahaha. 


sesepet sepet mata bunga, dari hari pertama lahir mata hitam dia dah bulat yang penuh. tapi masa tu aku takde laaa assume apa-apa sangat sebab rasanya majoriti baby yang baru lahir mata hitam dorang memang besar kannn. tapiiiiii, mata hitam bunga ni sesuatuuuuuu sangatttt. :p takdeee rasanyaaa dalam keturunan aku bila dia semakin membesar, dengan mata-mata hitam dia sekali membesar. :p selalu standard biasa-biasa jeee. 


demi Allahh, boleh dikatakan setiap kali aku bawak bunga keluar, benda pertamaaaa strangers akan cakap pada aku dan bunga adalah 'wahhhhh besarnyaaaa mata hitam diaaa!' dan percayalah, setiap kali tu jugak la aku tak tauuu nak buat mimik muka macam mana. kahkahkahkah. :p dan ayat seterusnyaaa topik perbualan itu selalunyaa mesti strangers strangers ni akan tanya, mata ikut sapeeee niii? mak dia kee ayah diaa? sambil strangers strangers tersebut menilik peghatiii muka aku laki bini. :p dan sekali lagiii mampusss aku tak reti nak buat reaksi mimik muka macam mana. kang aku jawab macam aku, riak sangat bunyi. :p HAHAHA. kang jawab macam syafiq, aku pulak rasa macam menyampahnyaaa menipuuu HAHAHAHA. selalu aku senyum sipuuu-sipuu maluewww jewww :p kihkihkih. 

tapiiiiii sebenarnyaaaaa ada satu ceritaa disebalikk cerita mata hitam bungaaa. :p berdebo pulak nak cerita. kikikiii. begini kisahnyaaa. :p sebenarnyaaa, masa aku mengandungkan bunga duluuu, ada satu peristiwa yang aku takkan lupa sampaiiii bila-bilaa. ;) time tu punyaaa la aku kusyuk ngadap komputer dalam bilik sekali syafiq terjerit-jerit panggil aku depan tv. aku ingatttt kenapaaaa laaa laki aku niiii buang tebiat ke apeee. kaw tauuu kenapaa? (-__-') ayat yang keluar dekat mulut dia time tu adalahhhhh, 

" sayang, cuba awak tengok, gileeeee ahhhh. besar gileee mata hitam diaaa. sebijikkkk macam mata kucing kann? besarnyaaaa. "

laaaaaaailahaillahhhhh, aku ingatkan kenapaaa laaa laki aku siap menjerit panggil aku semata-mata takut terlepas apa yang dia nak tunjuk. kaw tau dia tunjuk mata sapee? heliza helmi. (-__-') 


gigihhhh aku pegii menghadap sekalii ingatkan laki aku nak ajak mengumpat. :p HAHAHAHA. tapiiii, dari intonasiiii penceritaan syafiq time tu, aku tak rasaaa dia sedang memuji. dia macam terkesima lalu cepat-cepat panggil aku suruh tengok sekali sedangkannnnnn dia terlupaaaaaa sekejapp aku rasa time tuuu, bila isteri mengandung, orang tua-tua selaluuu pesan, kalau rasa sesuatu benda tu ajaib atau pelik, jangan tegurrrrr. nanti kenannnn pada baby dalam perut. (-__-') 

aku dah perasan time tuuu tapi takpelahhh, tak amek serius sangatttt sampaiiii laaa bermulanyaa bunga lahir dan semakin membesar, asyikkkkk laa orang tanya aku, makan apa masa mengandung dulu nak bagi baby mata hitam besar. terus rasa macam apeeeee aku nak jawab niii. takkan nak jawab makan anggurrrr sebab aku pun lupaaa time mengandung dulu sempat makan anggur takkk :p kikiki. takkan nak jawab macam mata aku, kang pengsan pulak orang yang menanyaa HAHAHA. takk takk, mata hitam aku tak besar. syafiq pun takk. kami normal. bunga kurang normal :p kikikiiii. dan haaaa, ni laa jawapan diaaa. kenan mulut syafiq kutuk orang. HAHAHA. 

nasibbbb baikkkkkk kenan benda yang comey :p di buatnyaaaa kenan hamster macam adik perempuan aku dulu kecik-kecik, parahhhhhhhhhhh dari kecik sampai ke tadika nak tidur menyodok dekat kerusi lagi haruuuu kahkahkah. ;) selagi tak tidur basah lenjun, selagi tuuu tak boleh angkat dia letak dekat katil. kisah benar wa cakap luuuu. :p nasib baikkkk sekarang takde dahh peel ni. kalau tak mantikkk dalam asrama tengah-tengah malam buta bangun menyodok cari kerusi kikikiii. :p

ehh aku tak kata aku percayaaa sepenuhnyaaaa kenan menan segala niii. kuasa Allah semuanya kannnn tapi rasanya command sense kotttt, time kita mengandung, banyak benda kena jaga. perbuatan kita, percakapan kita. ehhhh tak semestinyaa time mengandung jewww. tak mengandung pun kena jaga tapiiiiiiiiiii susahnyeeelahaiiii nak kawal emosi dari mengutuk orang. kennnn? :p muahaha. ehhh korang duluu time mengandung ada kenan pape keee? manaaa laa tauuu ada yang lagi rare dari kenan hamster adik aku. :p HAHAHAH.

okkkk sekian duluuuu dari sayaaaa hasil kenan mengenan daddyy sayaaaaa. ;)) hewhewwheww.






33 comments:

  1. Alolo..tomeynya Bunga..nak cium sikit..muahh..:)

    ReplyDelete
  2. betullah, besar mata hitam dia.. comel bunga ni,alhamdulillah moga jadi anak solehah

    ReplyDelete
  3. comel sangat mata diaaa. bulat hitam besar. macam nak chop jadi menantu je ni. Hahahaha

    ReplyDelete
  4. comelnyaa bunga.
    moga jd anak solehah ye nak

    *adik sy pon kena jugak*

    pastu anak i yg sulung kena gak sbb masa pregnant, husband ckp, abg tak nak anak abg tgk kartun mat saleh. biar dia fanatik boboiboy

    sekali mmg yer, keluar2 dr kecik smpai dah 4thn ni, fanatik sangat dgn boboi boy

    ReplyDelete
  5. Mcdee pun suka heliza tu sebb mata dia besar gilaaa dan cumelll

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum yaya, hahahha bunga comel sangat. masa baby gebu gilosss. geram tengok bunga yang manja ni. ada masa, umi jumpa awak lagi yeeee :)))

    ReplyDelete
  7. Iqy plak orang kate kenan anak mat saleh...ntah mat saleh mane aku dok angaukan masa peknen taktaw lah...hahahah...munge pinjam biji mata nak buat buah congkak ganti biji guli..heheheh

    ReplyDelete
  8. comel..terkenan heliza la ni ye..

    ReplyDelete
  9. kak... kau tulis entry ni buat gua neves lah! hahahahaa

    ReplyDelete
  10. mo..mo..mo..ihihi...cumel bunga ni..alhamdulillah.Kuasa Allah kan.tp utk 2nd baby saye,dh niat nk biji mata bolat..ihihi

    ReplyDelete
  11. Mata hitam besar tu yg comel tau...
    Sbb tu heliza pn comellll bunga laaaaaaagi comel.. 😆

    ReplyDelete
  12. Teringat anak buah kak alin...suka minum air sambil jilat2 sb mak dia suka kucing ms ngandong...hehehe...mmg time pegnant kt kena selalu beringat

    ReplyDelete
  13. dah tak payah pakai contact lens.. :)

    comelllllll...

    ReplyDelete
  14. yaya, mata bunga sangat la cantikk!! jeles aiii...and bunga tersangat la comeyyyyy...bila lah leh jumpa dak kecik tomey ni lagi...

    ReplyDelete
  15. hahahaha ..lucu jgk isu kenan ni yer.. mujooo x kenan telinga nabil raja lawak.

    ReplyDelete
  16. Kuasa Allah...kita bkn tau.tu sbb ms pegnen ritu nk mlawat spupu br bsalin tp anak jd sumbing mak x kasi sbb tkut sy tlepas ckp...tkut kenan la kot.

    tp mata bunga mmg cantik...hitam lawa ja

    ReplyDelete
  17. Hahah...akak pon ada cerita disebalik terkenan n anak mata Hitam bosau ni...
    Masa akak pregnant affan, kakak akak suka pakai contact lens Hitam saiz besor yg mmg akan buat anak mata nmpak bosau..
    Tu lah kenan ke affan nye anak mata itam jdik bosau...jadiklah dorg sepupu anak mata hitam bosau...

    ReplyDelete
  18. Congratulations. Your baby is soooo adorable!

    Ruqayya menulis..... Kisah Apple: Organik kah Apple Yang Kita Makan?

    ReplyDelete
  19. Hahaha tapi memang mata comel pun mata Bunga masyaAllah. Anak saya no 2 pipi tembam mata sepet. Dah 3-4 hari lahir baru nampak anak mata. Sampai mak saya risau suruh tanya dr nape dia x bukak mata. Hihihi

    ReplyDelete
  20. tak kisah orang nak cakap ape...yang penting Bunga comel! hahahaha...suka panggil dia..."Munge munge"! :D

    ReplyDelete
  21. ehhh comei sangat mata hitam besar tau :)

    ReplyDelete
  22. huhuhu..amboooiii bunga.. keluar2 dari perut mommy terus pakai contact lens big eyes ke.. hehehe

    ReplyDelete
  23. comelnyer bungaaa ! memang dok perati mata bunga b4 ni.. hihi ! rupanya ni rahsia die... hihi !

    shela-abdrohman.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. akak pon ada terlepas cakap msmengandung.. time tu kerja dengan colleague cina..dia ada lesung pipit dua2 belah yang dalam..pastu ada sorang abg tu cakap..Murni, u jgn tgk sgt muka Lim tu nanti lahir anak mata sepet..tetiba akak terlepas cakap..mata sepet tak mau..kalau lesung pipit mau laa...kuasa Allah anakku lahir berlesung pipit..masa baby ada dua belah..loni tggl sebelah jaa...

    ReplyDelete
  25. comel sgt bunga..alhamdulillah kenan kt yg comel..hikhik..parah jgk tu klu kenan mcm adik yaya tu..

    ReplyDelete
  26. tahniah kak dh dpt bby.. comey sgtt...

    ReplyDelete
  27. la ilahaillallah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...