December 06, 2013

dekorasi dan kos membina pejabat di rumah

sebenarnya dah lamaaaaa aku planning nanti bila ada rumah sendiri, konon nak ada office sendiri dalam rumah kemainnnnn hewhewhew. :P impiann sahngatttt. tapi renovation rumah ni tak boleh la kaw nak buat sekaligus sekelip mata semua terus siap tiptop kann sebab duit ni kalau habis, dia bukan boleh main petik-petik je macam petik daun kehkehkeh. ;p

jadi kitorang pon buat la step by step slow-slow. awal-awal masuk rumah dulu, kitorang siapkan yang major punya renovation dulu. lepas tu baruuu simpan duit balik untuk buat yang minor-minor ni. untuk mini office, aku prefer buat dalam bilik tidur kitorang sebab lebih private and confidential gituuewww :P dah nama pon mini office, dah tentu-tentu semua dokumen-dokumen yang penting hidup dan mati semua disimpan dekat sini kannnn. ;) tapi takde la mini office skema sangat macam pejabat-pejabat dah rupa sebab kadang syafiq suka je pasang movie apa-apa dekat pc sambil baring atas katil. jadi menyenangkan kerja aku laki bini, kita pasang je dalam bilik. :)

ni rupa asal space untuk buat mini office. betul-betul sebelah toilet. hihihi.



dan ni lakaran masa jeff datang ukur hari tu. 



bulan lepas rasanya dorang datang ukur dan bagi harga semua. bila kaw buat benda yang built-in ni, kaw kena ada kesabaran yang tinggi sebab selalunya, dorang memerlukan 14 hari untuk menyiapkan sesuatu tempahan berdasarkan permintaan kita. 14 hari jewww aku sangguppp janji cantikkk. hihiihii. lain la kalau pergi beli dekat kedai perabot kannn. hari ni beli, esok lusa dah tentu boleh dapat tapiiiiiii, kadang kalau beli yang dah siap, aku risau bab ukuran dia. tak ngam-ngam orang cakap. kalau tempah macam ni, dah tentu-tentuuu dia akan buat ikut space rumah kita dan percayalah, kualiti Intech Kitchen memangggg tip-top. aku kalau tak bagus, memang takkkk la aku rekemennn. dalam banyak-banyak company yang aku berurusan sepanjang renovation rumah, Intech Kichen punya kerja aku paaaaling puas hati. starting dari dorang buat kitchen kabinet dekat rumah aku lagi. 

dan ni hasil dia. gambar selepas wiiiiii ;))





antek takkkkkkkkkkkkkkkk? ;)) yeayyy! haa sebelum ada orang email aku tanya berapa ketinggian kelebaran aku punya ni semua meh aku cakap siap-siap. untuk aku punya mini office, ketinggian dia adalah 7 kaki setengah dan kelebaran dia adalah 7 kaki. tema dia sepenuhnya warna putih sebab warna putih senang nak mix and match dekorasi dia nanti :)) 

aku tak pasti kalau ukuran lain jeff kira berapa harga tapiii yang aku punya ni, dorang bagi best price RM2200. nak kata mahal sangat pon tak, nak kata murah sangat pon tak. ni standard price laa orang cakap selepas banyakkk tempat aku dah survey tapi aku tetap pilih buat dengan Intech Kichen sebab kualiti dorang tiptop dan dorang sangattttt menjaga customer. percayalah. 

kalau korang nak tempah, aku tak pasti berapa harga sebab keluasan mungkin tak sama tapii sekurang-kurangnya, korang dah boleh buat anggaran kasar kannnn. ;) ok dahhh, pergi order sekarang. :)) jadi, kalau korang berminat nak tempah, korang terus deal dengan Intech Kitchen dekat sini ehhh. 

0126252528 / 03-87243528

atau boleh pegi terus ke showroom dan kilang dorang di, 

47, Jln Mega 1A, Tmn Industri Mega, 43500 Kajang.


jangan tanya akuuuu, aku tak tauuu. :P aku tau harga rumah aku jeww hihihi ;)) 

21 comments:

  1. sedang berangan2 jgk nie ... hehehh

    ReplyDelete
  2. cantikkk...tenang je nk buat keje..ewahh ^_^

    ReplyDelete
  3. wahhh terbaikkk lah...pasni mesti lagi rajin yaya berblogging amik feel mini opis baru ni...heheheh

    ReplyDelete
  4. Nadia.. client office akak tu intech kitchen.. hehhehe

    ReplyDelete
  5. memang cantik nadia..sesuai sangat tuk space yang terhad..

    ReplyDelete
  6. Kalaulah duduk rumah sendiri bestnya. Tp kira murah dah tu 2.2k. Kemas dan simple. I like

    ReplyDelete
  7. cantik..makin semangat la nak buat keje kan:-) good luck

    ReplyDelete
  8. boleh tahan harganyer...buat sebelh toilet senang nak p toilet..hahhaha

    ReplyDelete
  9. Nice... tapi warna putih susah sket nak jaga... nanti cepat nampak habuknya...

    ReplyDelete
  10. Cantik sgt nadia.. Warna pun cantik ... Pandai pilih...

    ReplyDelete
  11. wow..puas hati mcm ni..harga pon berpatutan. anyway...nk tanya harga makan putih tu bley tak? hihi..berkenan sgt ngn meja mkn tu.

    ReplyDelete
  12. alamak..rasa mcm typo td..nk tanya harga meja makan. hihi

    ReplyDelete
  13. ida nak tumpang update belog kat ofis baru yaya boleh?? hihihihi

    ReplyDelete
  14. salam kenal ... nanti add saya yew ...
    good info ...

    ReplyDelete
  15. yes. intechkitchen harga memang berpatutan. puas hati dengan servis Intechkitchen tu.

    ReplyDelete
  16. Wah.. Berkenan plak nk buat mini office... Blogwalking

    ReplyDelete
  17. Salam perkenalan...sy pun buat kitchen kabinet & wardrobe kt 2 bilik sy..mmg tiptop hasil kerja jeff ni. Orgnyer pun baik jerr..senang bwk bincang.. dulu anm company dia artak tp skrg dh tukar intech..berangan nk buat workstation cam ti...huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...