December 04, 2013

again. rumah sedang dipecahkan. T____T

aku bab-bab dekorasi ni memang in love habissss wa cakap luu tapiiii kalau bab nak mendeko rumah sendiri, suka tu sukaaaa tapiii, untuk mendapatkan sesuatu yang cantik, kita kena lalui sesi memecah rumah terlebih dahulu T___T bab ni aku paaaaaaling tak sanggupp huwaaaa. 






jadi alang-alang sesi memecah rumah macam kapal pecah, aku lebih suka pecahkan sekaligus kuikuikui. contohnya planning asal aku adalah nak buat built in tv kabinet je tapiii bila pikir-pikir balik, sekaligus kan je laa buat mini office sekali senanggg. nanti senang lori sekali datang je. dorang pon sekali pasang je. aku pon sekali kemas jeee. kannnn. aku spesis suka betul perabot-perabot yang jenis built in sebab dia akan buat macam apa kita nak dan ukuran tu nanti ngam-ngam dengan keluasan rumah aku yang tak seberapa ni. :) kalau beli yang dah siap, kadang ada yang terlebih kecik, kadang ada yang terlebih besar. jadi alang-alang buat, biar puas hati orang cakapp sebab benda built in sekali je seumur hidup pelaburan dia mihmihmih. :P takde nya aku buang tebiat setiap tahun nak tukar macam katil dalam bilik aku asal bosan tukar, asal abis posisi kita tukar katil baru je la banggg kohkohkoh :P 


untuk hari ni, sekarang dorang tengah settlekan mini office yang tak seberapa dalam bilik dulu. kalau sempat siap, dorang terus buat kabinet tv. kalau tak sempat, esok la jawabnyaaaaa. T_____T i is pasrahhhh dua hari kena kemassss huwaaaaaa. ada sape-sape tengah planning nak buat meja komputer ke, mini office ke, kabinet tv? nanti aku share dengan korang the best company ever ni ehhhh. harga best, hasil kerja tiptop, kualiti mavelossss. ni company yang sama aku buat kitchen kabinet hari tuuuuu. :) nantiii ehhhhhh.


14 comments:

  1. Best,..
    Akak pun berangan kalau ada rumah sendiri macam2 nak baut..
    tapi tula duit pun kena berkepuk jugak baru heaven :)

    ReplyDelete
  2. wahhhhhh letops lagi lah umah dikya huhuhu..segan nak datang nnt hahahaha

    ReplyDelete
  3. bestnya deko mendeko...tp btoi yaya, bab kemas tu la yg ahkak tak tahan...huhuuhu..bleh tahap meraung kalo nk kemas blk...apakan daya, nak umah cantik, terpaksa la terima...huhu

    ReplyDelete
  4. tazabarrrrrr nak tgk hasilnya kak ya!

    ReplyDelete
  5. part ubahsuai nie memang leceh...tp nanti hasilnya cantik kan...hehehehe...tak sabar nak tengok...

    ReplyDelete
  6. Mesti cantikkk... Tunggu entry dah siap nnt

    ReplyDelete
  7. wowww.. beshnya. lagi cantik lah rumah lepas ni. Siap ada mini ofice.. mmg syiokk

    ReplyDelete
  8. artak la tu kann... aku pun buat tv cabinet dgn wardrob dgn die... ekekeke...

    ReplyDelete
  9. tak sabar nak tgk umah nadia yg baruuuuu

    ReplyDelete
  10. Nak buat kitchen cabinet. Boleh bagi detail company tu tak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...