December 05, 2013

Matic Fest 2013 ;)




hari ahad lepas aku dapat jemputan untuk join event MaticFest dekat Jalan Ampang. To be honest, ni pertama kali aku dengar perkataan bernama ‘Matic’ sepanjang aku hidup huhuu kesian kann. :p Aku macammm heyy apeeee matic ni. Lepas stadi sikit-sikit, ooo rupanya Matic adalah singkatan kepada Malaysia Tourism Centre yang mana merupakan ‘One-Stop Centre’ untuk kemudahan pelancong dalam dan luar negeri menerusi pelbagai perkhidmatan dan kemudahan pelancongan yang disediakan.

Mula-mula macammm bestnyaaa boleh main tresure hunt, bestnyaa boleh main paintball tapi selepas diambil kira dari semua aspek kasih sayang kuikuikui, aku tak masuk apa-apa game pon sebab aku kan spesis sayang lemak terlebihhh. ;) Kahkahkah. Jadi pergi semata-mata untuk support blogger-blogger lain dan tengok kucing mihmihmih. 



Heyyy nama lagi pertandingan kucing peringkat antarabangsa kannn. Kemainnn semuaa kucing memang taraf international habisss. Ada sekor kucing ni ya allahhhhh, bulu dia perghhhh. Sebijik macam karpet yang mahal punya bulu tuuuu.


Paling tak leh blah, yang ni..


hukalohhhhhh, makeup dah kemainnn cantikk sebab nak masuk pertandingan ratu cantik antarabangsa kannnnn sekali, belum pape dah tdo. HAHAHAHA. Sebenarnya MaticFest ni dia setiap tahun dianjurkan tapi ni first time aku pegi. 




Banyakkkk rupanya game-game yang dorang sediakan contohnya, paint ball, tresure hunt, karaoke, pertandingan kucing, permainan chicky dance, mini golf heyy macam-macam la. Sampai esok aku tulis satu-satu belum tentu habis. Huhuuuu. ;p nanti tahun-tahun depan dorang buat lagi korang join tauuu sebab yang menang tentu-tentu dapat hadiah. Cash babeeee sape tak nak kennnnn ;) aku rasa tahun depan punya mestiiii lagi best sebab 2014 adalah tahun melawat Malaysia kennnn. Jadi tentu-tentu dorang akan buat aktiviti yang lebih bomm the vassss gituuuuewww. ;) nanti tahun depan korang jangan lepaskan peluangg join sama ehh sebab selalunya Matic Fest ni dorang buat hujung minggu dan 3 hari berturut-turut. so senang la kita si pekerja nak datang kann sebab hujung minggu dah tentu-tentu cutiiiiiiiiiii dan part paling penting, masuk adalah percumaaaaa ;) 


6 comments:

  1. waa ramai dtg hari ahad kan...hihi sama la..1st time tau and tejah matic fest...kewujudan matic ni tau ms bln pose sbb ada event buka pose kt situ..klu xde org invite kita dtg cni smpi tua pn xtau kewujudn matic...boleh? hahaha

    ReplyDelete
  2. rugiinya tak pergi...
    geramm giler tgk kucing bulu karpet tu...
    sedappp dapat gomol tu...

    ReplyDelete
  3. org dah 2 kali masuk treasure hunt kat matic ni... due2 kalah2... hahaha...

    ReplyDelete
  4. matic? ape tu.. hahahhha. ida pun pestime dgr yaya... ;(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...