December 01, 2013

Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 4

1. Harga tiket flight ke Krabi, Thailand         
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 1         
3. Hotel Murah di Krabi, Thailand       
4. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 2     
5. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 3      
6. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 4  
7. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 1   
8. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 2
9. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 1
10. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 2

entry ni adalah entry untuk hari terakhir kitorang dekat krabi yang aku sangatttt laaa tak sabar nak habiskannn ni sebabbbb, minggu depan nak pergi bercuti lagiii wiiiiii ;))

time balik hari tu, oleh disebabkan flight kitorang adalah awal pagi, 7.55 pagi waktu thailand so kitorang awal-awal lagi dah sampai airport sebab takut terlepas flight punya pasal. walaupun booking semua dah buat web check in segala tapi untuk keselamatan, better kalau kita still sampai dekat airport 2 jam sebelum waktu perlepasan kennnnnn sebab aku dah serik gile vavi bermarathon dalam airport time pegi sydney hari tuu. T____T 

dalam pukul 6 pagi kitorang dah terpacak dalam airport. sekaliii, semua kaunter belum bukakkkk sadissss T____T takpeee takpeee, sambil menunggu, meh sambung tdo :p sharp pukul 7.55, byeeeee krabiiiiii. kami terpaksa pulang ke pangkal jalan selepas 4 hari lupa diri mihmihmih ;)) tak makan nasi lemak pak nasir tak sahhhhhhhh kalau naik airasia niiii :) 


siap makan, aku bantai mentido sepanjang perjalanan sedar-sedar dah sampai kl kuikuikui. 


sesampai je dekat airport, terus amek bas star shuttle ke jalan ipoh sebab rumah aku kannnn dekat jalan ipoh. tiket sorang RM8.00. so aku bertiga RM24.00. mila, ida, nory, sheila semua dah tentu-tentu kena pergi rumah aku dulu sebab acara paling penting kena buat sebelum masing-masing balik rumah masing-masing adalah, menyatukan semua gambar dari 8 ketul kamera kepada satu folder fengsannn berejamm. (-____-') 


sampai dekat jalan ipoh, bas tadi dia just berhenti tepi jalan je sebab takde nya dia nak terus hantar sampai ke depan pintu rumah muehehe. jadi, sila naik teksiiiii. :) dari tepi jalan mana ntah bas tu drop kitorang ke rumah aku, tambang teksi adalah RM4.40 jewww. dekat kannn? :)) jadi, total keseluruhan perbelanjaan kita untuk hari keempat yang mana adalah hari terakhir untuk percutian ke krabi ni adalah, 

Jumlah perbelanjaan untuk hari keempat di Krabi.

# bas star shuttle dari airport ke jalan ipoh: RM24
# teksi dari jalan ipoh ke rumah: RM4.40
_________________________________________________
TOTAL: RM28.40


fuhhh, legaaaaa wiiiiiiii. ;) settle semua cerita untuk keempat-empat hari di krabi. :) nexttttt, entry total keseluruhan percutian ke krabi yang ya hampunnnn, ramainya orang tanya! (-___-') semua nak pegi honeymoon dekat krabiii ehhhhh :)) pergi laaa pergi laaaa, cantik sangattttttt sampai tahap terlompat-lompat terkinja-kinjaa tiap kali amek gambar muehehee :P



esok pagi total bajet keluar yee harap maklumm dan selamat bercuti semuaaaa :))


3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...