July 03, 2013

Hotel Murah di Krabi, Thailand

dalam banyak-banyak hotel yang kitorang survey sepanjanggg sebelum pegi krabi ni, heyyy berlambakk kott pilihan dia sampai peningg nak pilih satu-satu. (-___-')  kalau kaw spesis nak datang honeymoon dekat krabi dan majoriti masa korang adalah terperap dalam bilik semata-mata, bersepahhhh hotel romantik gaya bercakap bisik-bisik jee dekat krabi ni. :P tadah duit semua boleh main petik. :p tapii, oleh disebabkan ni adalah percutian bajet yang takde la bajet mana pon sebenarnya sebab napsu demand masing-masing napsu gajah, harus la kitorang memilih hotel yang terbaikkkk. nak murah tapi tiptop. boleh? kuikuikui :p sorang nak yang ada bathtub la, sorang nak yang ada angsa atas katil la, sorang nak yang ada wifi senang nak mempoyo.com check in dekat fb instagram kennn akulaaatuewww :p, sorang nak yang ada breakfast la, sorang nak yang wajib ada aircond la, haa senang cakap nak sesempurna mungkin tapi paaling murah. HAHA. ;) kaw bayang bila 5 kepala punya permintaan? pitammmmm. :p


mungkin rezeki kitorang, ida terjumpa satu hotel dekat agoda.com yang so far semua ciri-ciri yang kitorang cari ada pada dia. free breakfast, free wifi, ada bathtub, ada aircond, ada hiasan atas katil, lokasi strategik sebab di aonang dan paaaaling penting, hotel ni paaaling murah antara semua hotel yang kitorang survey. sebenarnya banyak lagi hotel bajet yang cikai dan murah macam hotel backpackers dekat krabi ni cumaa alang-alang masing-masing kan dah kawen, 4 hari 3 malam pulak tu dekat krabi heyyy biorrrr la bilik tu ada rupa berselera sikit nak menyondol kannn. (x___x) kohkohkoh. nak bajet semuaa nak terlampau murah pon agak-agak la babeee. kehendak dan kewajipan tu perlu. muahahaha ;p 


ok berbalik kepada hotel. :p hotel yang super duper best ni adalah Aonang Goodwill Hotel. first impression aku masa tengok online sebelum pegi krabi dulu, hotel ni biasa-biasa je kottt sebab murah kannn. selalu hotel kalau online ni nampak cantik, luaran dia mesti indah khabar dari rupa. time sampai depan hotel nak check in pon biasa-biasa je. 


lagipon hotel ni takde lift, jadi aku bajet hotel ni memang tahap hotel biasa-biasa macam dekat chowkit tu je ponn :p kehkehkeh. sekalii, bukak je pintu bilikk, mak aiiiii. tiptoppp. seriussss. aku tak dibayar untuk buat iklan hotel ni ye harap maklum. aku cerita ikhlas dari hati. :) 


bilik dia luas gile, bersih gileee, lagi bersih dari hotel 4 star yang kitorang check in dekat tengah-tengah bandar kl hari tu sorry to sayyyy :p 




dalam bilik ada aircond, mini fridge yang dalam tu dah ada 2 botol air mineral thailand, gelas semua ada, safety box pon ada babe dalam almari curlasss, cuma tv je la tv kotak. momantaiiiii. datang krabi bukan nak tengok tv kannnn. lagipon kalau tengok pon bukannya paham sebab semua channel thailand. tapiiii sekadar bukak untuk bagi bilik tak sunyi sepi sampai kaw berdehem pon orang sebelah boleh dengar melampau la kannn. kohkohkoh :p

dan heyy jangan tak tauuu, curlasss. setiap bilik dorang sediakan penyidai baju khas dekat beranda. aku mula-mula macam laaa buat apa penyidai bagai ni bukannya nak basuh basuh sidai segala pon kan. sekali, tolong laaa pahammm. dia sangatt berguna selepas kaw buat aktiviti air dekat pantai esok-esok nanti. kaw nak sidai baju yang basah lenjun dekat mana? takkan nak bawak naik kapal terbang dengan baju yang basah dan berat itu? nanti terlebih kilo tak memasal kena add on luggage pulak. bagusss hotel ni bagusss. sangattt paham jiwa kan. :) 



sekali masuk bilik air, eh ehhh. betul la ada bathtubbb. ingatkan dalam website agoda main-main je setiap bilik ada bathtub. bilik air dia luasss kottt. dan dalam bilik air pon dorang siap-siap ada semua amenities macam sabun shampoo segala. bagus kann? tapi aku tak gunaa pon sebab toiletries semua dah bawak siap-siap dari rumah. 

haaaa sebelum korang heran dah kenapa bilik aku dua katil single. takkan nak tdo asing-asing kannn no no noo :P sebenarnya masa kitorang sampai bilik aku belum siap sepenuhnya lagi. sepatutnya 1 large bed dan 1 single bed sebab aku tambah 1 extra bed untuk adik aku. tapi dorang bantai paham, 1 bilik untuk 3 orang. jadi dorang nak buat 3 single bed. heyyyyy sukahatii nak memisahkan aku laki bini tdo tau. mana bolehhh :p gigih la dorang buat katil baru lepas aku bebel sikit-sikit. :p janji aku nak 1 large bed, 1 single bed tak kira. muahaha :p akhirnyaaa, bantaiii la dorang sambung dua katil tu pon janji bercantum. HAHAHA. ;)

 
punya la panjang berjela menerangkan detail pasal bilik sampai sudah tak bagitau harga. HAHA. ;) sebenarnya, kenapa aku cakap murah sebabbbb 1 bilik di Aonang Goodwill Hotel ni untuk 4 hari 3 malam kitorang dapat harga RM257.91. maknanya satu malam hanya RM85.97. haaaa nampak takkk, murah kannn? condition dalam bilik tiptoppp, bersih gile tu paling penting. cuma untuk extra bed tadi, aku kena tambah duit asing 1500 THB untuk 4 hari 3 malam termasuk breakfast. convert duit mesia RM156.75. jadi total keseluruhan untuk hotel adalah RM414.66 untuk kitorang bertiga selama 4 hari 3 malam di krabi. settle bab hotel :) antara sebab terrpenting kenapa kitorang cari hotel yang termasuk sekali dengan breakfast sebab senang, setiap hari jadual aktiviti kitorang bermula dari pagi. jadi, better makan dulu siap-siap dekat hotel kenyang-kenyang baru bestt buat aktiviti kannnn. :) oraittt? nanti korang pegi krabi boleh la book hotel niiiii. sila silaaa! ;) okbaiiii ;D



28 comments:

  1. Assalamualaikum yaya, yaya je kena bayar mahal ek? baru sheila tahu. hotel ni best. sheila rindu bathtab, boleh? hihihiih ;p

    ReplyDelete
  2. Oo adik ikut jugak
    Wahwah, murah sesangat le tu kan?

    Ps: nadia dh dpt hamper tambahan dari leegos ke?

    ReplyDelete
  3. salam sis .. nk tny .. aktiviti2 yg sis amik ni pakej kew or sis amik satu2 .. n hotel ni adew tour guide x ??

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing information.

    ReplyDelete
  5. Hehe. Ct kalau baca entry nadia. Mesti sengih sorang2. Agknya.cikgu dlm bilik guru ni pelik dgn ct dok sengihhhh je.

    ReplyDelete
  6. Hehe. Ct kalau baca entry nadia. Mesti sengih sorang2. Agknya.cikgu dlm bilik guru ni pelik dgn ct dok sengihhhh je.

    ReplyDelete
  7. murah dan bersih..bersih tu penting huhu..klu akak, kebersihan faktor utama hehehe

    ReplyDelete
  8. hrga cmtu mmg berbaloi sgtla..tmbhn keadaan pun ok..puas hatilah gtu..

    ReplyDelete
  9. Towel atas katil tu nampak macam bentuk gajah..betoi ka Nadia?..hihi..

    ReplyDelete
  10. tomeyy kan gajah duduk atas katil tu...hehehhee...
    best giler hotel ni..
    pandaiiii ida booked..
    hehehe

    ReplyDelete
  11. murah cantik dan terase nak pergi..

    ReplyDelete
  12. homo-homo...berbaloi lah kak oi...harga murah...selesa pulak tuuu...

    ReplyDelete
  13. wah.. menarik ni. boleh try ni.hehehe

    ReplyDelete
  14. murah sebab provide accomodation mcm tu.bila la nak sampai krabi..padahal sebelah je dengan negara thailand.huhu

    ReplyDelete
  15. Krabi! Krabi! Krabi!
    Wishlist akak jugak...tapi tak tau le bile nak jejak sana..

    Hopefully satu hari nanti... =)

    ReplyDelete
  16. baru lepas pegi aritu. 30 -2 july.mmg terbaek serviceeee

    ReplyDelete
  17. memang terbaek.dah dua kali pg kat sni.senin ritu baru smpi.heheheh

    ReplyDelete
  18. Wowwww! memang murah...

    Kalau kat sini nak dapat hotel tip top, kena bayar mahal la baru dpt merasa kan :D

    ReplyDelete
  19. wah..murah giler kot. hotel pun selesa jea. biasa2 gni ok la.hotel tuk tido jea kan.

    ReplyDelete
  20. ALAHAI BERKONGSI BILIK DENGAN ADIK KE..XLEH MENYONDOL..HEHEE..MEMANG MURAH HOTEL NI..PANDAI LA NADIA BAJET

    ReplyDelete
  21. ida mmg power r.. gi mana2 mmg ida kena ada.. klu za, asal boleh r.. xpndai nk cri sgt.. huhu..

    ReplyDelete
  22. hi..nak tanya skit..hotel tu u book thru agoda ke or call hotel tu directly?sbb kalau thru agoda dalam rm111 semalam x termasuk tax etc..so mahal la jugak

    ReplyDelete
  23. mcmana tgk harganya lain kt agoda x mcm nadia crita kt agoda http://www.agoda.com/ms-my/aonang-goodwill-hotel/hotel/krabi-th.html?dsrch=1&asq=Qm7ECFp5rBqcqcPgfaDP5Ey6oiuXhic%2fLMweTIiMj1N%2fuqX4I%2fAmiLHnMA4eVFIMaW%2fQ4k9fL1%2fis7%2bLG9DqOQPjSxrMQvHiSD8BFKbAHdAOh4%2bXTGpM7RnZ7GHkWu4Bg9nMR8MJN9tFIhq9kVtlpg%3d%3d

    ReplyDelete
  24. http://www.agoda.com/ms-my/aonang-goodwill-hotel/hotel/krabi-th.html?dsrch=1&asq=Qm7ECFp5rBqcqcPgfaDP5Ey6oiuXhic%2fLMweTIiMj1N%2fuqX4I%2fAmiLHnMA4eVFIMaW%2fQ4k9fL1%2fis7%2bLG9DqOQPjSxrMQvHiSD8BFKbAHdAOh4%2bXTGpM7RnZ7GHkWu4Bg9nMR8MJN9tFIhq9kVtlpg%3d%3d tapi tgk harga x sama mcm nadia crita. nk booking dgn agoda atau kol trus dgn hotel?

    ReplyDelete
  25. mcmana tgk harganya lain kt agoda x mcm nadia crita kt agoda http://www.agoda.com/ms-my/aonang-goodwill-hotel/hotel/krabi-th.html?dsrch=1&asq=Qm7ECFp5rBqcqcPgfaDP5Ey6oiuXhic%2fLMweTIiMj1N%2fuqX4I%2fAmiLHnMA4eVFIMaW%2fQ4k9fL1%2fis7%2bLG9DqOQPjSxrMQvHiSD8BFKbAHdAOh4%2bXTGpM7RnZ7GHkWu4Bg9nMR8MJN9tFIhq9kVtlpg%3d%3d

    ReplyDelete
  26. mcmana tgk harganya lain kt agoda x mcm nadia crita kt agoda http://www.agoda.com/ms-my/aonang-goodwill-hotel/hotel/krabi-th.html?dsrch=1&asq=Qm7ECFp5rBqcqcPgfaDP5Ey6oiuXhic%2fLMweTIiMj1N%2fuqX4I%2fAmiLHnMA4eVFIMaW%2fQ4k9fL1%2fis7%2bLG9DqOQPjSxrMQvHiSD8BFKbAHdAOh4%2bXTGpM7RnZ7GHkWu4Bg9nMR8MJN9tFIhq9kVtlpg%3d%3d

    ReplyDelete
  27. boleh tlong saya,jika ada hotel bajet yg boleh saya tempah..satu malam rm 50 ke rm 70??.. someone...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...