July 02, 2013

Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 1

berdarah hidung wa bila tengok dorang semuaaa dah start update cerita krabi. T___T i is malas lagiii. tak leh jadi niiiii, tolonggggggggg. (-___-') bismillahirrohmanirrohimmm :) haaa nampak tak, buka mukaddimah cerita dengan bismillah. hewheww. sebab apa, sebab Ya Allahhhhh, tolonglaaa bagi aku kekuatan untuk menghabiskan episod cerita Krabi ni pulak secepat dan serajin mungkin, Amin. :)

ok berbalik pada harga tiket kapal terbang, pada yang tanya berapa harga tiket flight ke krabi, korang boleh tengok sini ye. flight kitorang pukul 7 pagi. tapiii, jangan tak tauu, pukul 3.30 pagi kitorang dah terpacak dekat depan security house depan rumah aku. HAHA ;) awal gileee kannn tapi heyyyyy cukup la aku kena skali time nak pegi sydney hari tu. wa dah serikkk babe. tak pe awalll, janji tak kelam kabut amazing race bagai. kannn. untuk memudahkan keje, aku call public cab siap-siap mintak 3 buah teksi. settlee tak perlu pening kepala dahh. lagipon ni untuk 11 orang. ngam la 3 buah teksi. haaa gaya macam beli angkat dozen terus kan. nak teksi setengah kilo. HAHA. :P



kitorang semuaa bersepakat untuk naik bas je ke airport sebab ni adalah percutian bajet harap maklum. :p jadi, dari rumah aku kena naik teksi dulu untuk ke KL Central. dari KL Central baruu naik bas ke airport. oleh disebabkan awal pagi, teksi ni caj kitorang RM18.80 untuk sebuah teksi yang kitorang naik. 

sampai dekat KL Central, walaupun kaw rasa pukul 4 pagi awal lagi mesti takde orang kottt, heyyy jangan tak tauuu. kitorang sampai bas dah penuh dengan umat manusia ok. dapat la seat belakang sekali. T__T momantaii. ;) janji sampai krabi. kuikuikui. jadi, bab dari kl central ke airport korang tak perlu risau ye. dia setiap masa ada bas. harga tiket bas dari KL Central ke LCCT adalah RM8 seorang untuk sehala. aku bertiga sebab adik lelaki aku ikut sekali, jadi total untuk transport dari KL Central ke LCCT adalah RM24. :) tayar bas bergerak je aku bantai mentido sebab sepanjang malam tak tdo. teruja punya pasalll. :p



yeayyy dah sampai airport. ;) haa sharp pukul 5.30 pagi kitorang dah terpacak depan gate. good job beteyyy! hikhik. fuhhh, ada lagi satu jam setengah. (-__-') tak jadi masalah tak jadi masalahhhh, janji sampai krabiii :p mihmihmih.




akhirnyaaa, tepat pukul 7 pagi, kitorang pon bertolak ke krabiii wiiiiii~ ;)) lepas je pramugari pramugara hantar nasi lemak, mengantuk punya pasal, aku paksa syafiq je isi borang. kuikuikui. yang aku, bantai mentidoooo. :p



selepas 1 jam 25 minit dalam kapal terbang akhirnya kitorang pon selamat mendarat di bumi kapkumkappppp yeayyyyy sambil gelek-gelek bontot! ;)



kitorang sampai sana pukul 7.25 waktu krabi. waktu dorang lewat satu jam dengan waktu malaysia. kalau tempat dorang baru pukul 7.25 pagi, tempat kita 8.25 pagi dahh. standard nak masuk mana-mana negara, kena beratur cop cop dan tadah muka untuk dorang scan bagai kann. tapiiii, pesanan khass untuk korang. heyyyy jangan berani amek gambar dekat kawasan imigresen ni. mantik kena tengking. sebab time kitorang tengah beratur, ada la sepasang couple ni amek amek gambar kan, bapakkk garang kawww. tibe-tibe datang sorang officer imigresen ni tanya dorang, what are you doing? kesian mamat tu kelu sekejap. mungkin sebab terkejut dan malu dia tanya nada yang kuat depan orang ramai kan. terus si officer garang tu suruh delete now! dia tunggu dan tengok sampai kaw betul-betul delete. heyyyy strict gile! semalam tak menyondol la tu pagi-pagi buta dah emo. HAHA. 

oleh disebabkan hotel dan transport ida tolong uruskan, dia dah deal baikk punya dengan pihak hotel, jadi keluar je dari kawasan imigresen, eh ehhh. ada orang tunggu kita laa. muka slengee habis. HAHA. lepas tu buat muka tak bersalah sebab eja nama ida, MR ida. kuikuikui. :p



dia pon bawak la kitorang pegi luar airport dekat tempat kawasan dorang parking. sekali hamek kawwwww, fuyoooooooooooo. ;)



heyyy besar gileee van dia! dua buah pulak tu. dia ingat kitorang 11 orang semua bawak beg besar-besar gamaknya. padahal 1 van pon cukup je untuk 11 orang. tapi xpee, 2 van pon still murah gileeee. untuk dua buah van pegi balik beramek berhantar depan pintu hotel ke depan pintu airport, dorang caj 3000 THB. 3000 THB bahagi 11 orang. seorang 273 THB. kalau convert duit mesia, RM28.50 je sorang pegi balik dari airport ke hotel dan hotel ke airport. murah gile kannn! :) jadi untuk aku bertiga, total airport transfer adalah 818 THB. convert duit mesia RM85.50.

Perjalanan dari airport ke hotel yang tempat kitorang stay di Aonang makan masa dalam setengah jam jugak la. jalan raya dorang boleh tahan jugak bengkang bengkok macam ular okehhh. 

yeayyyy dah sampai hotellll ;)) hotel dia murah gile tapi facilities tiptop macam hotel 4 star okeh! ;)




eh ehhh to be continueeee laaa dah panjang sangatt dahhh ;))




 

14 comments:

  1. seronoknyaa kalau dapat bercuti macam ni dengan kawan2 blogger... bestnyaaa... sob sob sob

    ReplyDelete
  2. walaupun pagi hari..muka memasing tetap ceriaaaa...bestnyer tengok korang berjalan2 ke sana sini... :)

    ReplyDelete
  3. nice. pernah gi krabi tapi sekejap je. huhu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum yaya, yeayyyy updated! heeee jangan malas2 ya. muh kita perabiskan part to part. heeee :)

    ReplyDelete
  5. hi nadia, seronok nya ye bercuti reramai macam ni ..:)

    ReplyDelete
  6. omgggg! teringin gile nak g krabiiii!

    ReplyDelete
  7. lepas bace blog eida.. bace blog nadia..

    tengok muke happy sangat kot.. macam org cukup tidur..

    ReplyDelete
  8. x dapat menyondol tu .. x tahan akak gelak hihihihihi .....

    ada sambungan .. dah malas nak tip lah tu hahaha.. okkk tunggu next entry...

    ReplyDelete
  9. HAHA..NPE YANG JEMPUT TU HENSEM SGT..HEHEHE..

    ReplyDelete
  10. yaya, mmg umh yaya dh jadi port bermlm sblm berangkat ke mana2 ye.. huhu.. arrange r kiter buka puasa sama2.. mesti bestkan.. hihi..

    ReplyDelete
  11. Nak tanya form yg nak diisi tu dapat dari mana?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...