July 15, 2013

canvas dekorasi dinding

aku sukaaaaaa amek gambar tapiii sokmoo tauu takde masa nak pegi kedai cuci gambar segalaaaa. T__T selalu macam alaaa hujung minggu ni la, lepas tu alaa minggu depan laa, lepas tu alaaa nanti-nanti je laa. last-last, sampai kesudahhhh tak cuci-cuci. T___T semua simpan dalam pc jewww. kesian kannnn. (-___-') tapi dalam masa yang sama, menipuuuu kalau aku cakap aku tak risau kot-kot dibuatnya tibe-tibe pc aku rosak mantikkkk. dah la semuaaa gambar dalam tu. boleh meroyan tahuu! sampai la aku google kedai cuci gambar paling murah dekat kl ni sebab nak cuci beribuu keping gambar yang maha banyak tuu kan. lepas tu tiba-tiba, ehh ehhh. macam cantikkkk jeee kalau buat macam ni.


dia macam frame gambar tapi bukan frame gambar. kan selalu kalau frame, kita kena masukkan gambar ke dalam frame. ni tak, dia memang framekan terus gambar kita. cantikkkk gileee sebab nampak macam mahalll padahal murahh jeee. hewhew. :) orang panggil dia canvas. aku tak tauu dimata korang tapi kalau aku, aku lagi suka canvas dari gambar yang dicuci dan dimasukkan ke dalam frame. nak beli frame lagiii, nak cuci gambar lagiii heyyyy malasss ok. HAHA. macam canvas ni, semua dihujung jari. :) kaw email je dia gambar mana korang nak dijadikan canvas, bayar, siap je dorang terus pos. settleee :) aku email gambar hari selasa, hari khamis dah siapppppp. cepat kannn? menggelupurrr seronokkk sebab tak sabar nak drill dekat dinding. mihmihmih. 

sebenarnya canvas ni ada banyak saiz. lain saiz lain harga la kannnn. saiz paling kecik 12x12, harga dia RM60. macam aku punya ni saiz 16x24, harga dia dalam RM120. boleh tahan besar jugakk laaa. anggaran dia lebih kurang 3 keping kertas A4. 


selalunya orang print gambar kawen dekat canvas tapi oleh disebabkan gambar kawen kitorang tak cantikk sangattt huwaaaaaa T___T, gambar selepas kawen pon bolehhh. mihmihmih. ;) aku plan setiap tempat bercuti balik jeee terus nak buat satu canvas sebagai kenang-kenangan, boleh tampal dekat dinding yeayyy curlassssss. ;)) tapi tak semestinya gambar bercuti atau gambar kawen jee tauuuuu. semuaaa gambar bolehhhh. janji cantik dimata kaww cantikla didinding nantiii. HAHAHA.
  
kualiti gambar dia cantik gileeee, macam real tauuu. dah la senang jee order. pilih, bayar, settleeee. sedar-sedar dah sampai depan pintu rumah. nak jugakkkkkk laa tuewwwwwww :P bolehhhhh. mehh buat, boleh kita genggg yeayyy. ;) korang boleh contact Canvas D'Arte ehhh, aku buat dengan dorang. ni facebook dorangg, Facebook Canvas D'Arte dan ni blog dorang, Blog Canvas D'Arte. pepandai la kaw kawtim harga. sebut nama aku confirmmmm dapat diskaun. tak caya try aaaaa. ;p kehkehkeh. 



33 comments:

  1. memang cantik..letak gambar ceria ceria mcm tu lagi lah dapat menaikkan seri rumah ;)

    ReplyDelete
  2. cantiknya print gambar atas canvas, boleh try buat sekali dua ni... ;)

    ReplyDelete
  3. diriku meronta ronta, nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ;(

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum yayaaaa, cantiknya gambor! sekeping je buat canvas?

    ReplyDelete
  5. aah. ct pon ade terbaca jgk pasal ni. mcm nak tempah utk anvsary ma n ayah nnt.

    ReplyDelete
  6. memang cantik la dik...akak pun xsuke yg frame bagai..suke yg mcm nih

    ReplyDelete
  7. aah la.cantik gambar canvas ni..hehehe..nampak mcam real pakai frame..cayalahhh

    ReplyDelete
  8. cantek sangat.. tapi mahal tak?

    ReplyDelete
  9. Dapat free xboleh ke? kalau guna nama nadia..

    xpun masa bayar suruh masuk dalam akaun nama nadia.. suruh nadia yang bayarkan :)

    ReplyDelete
  10. nak buat gak la.. menarik!! hihi

    ReplyDelete
  11. Cantik sgt2 tau....weeeeeee real je tgk :)

    ReplyDelete
  12. gambar dah cantik...
    tapi..gambar orang atas bot pakai baju kuning tu failed lah..tengah tunduk..tunjuk bahagian belakang..hehe..

    ReplyDelete
  13. print atas canvas gmbr nya lebih unik..:)

    ReplyDelete
  14. Kak nad pun suka canvas cmni
    Ada gak 4-5 bijik hehe
    Tp wat ngan org lain
    Suka jek tk gmbo kite beso2 kt dinding haha

    ReplyDelete
  15. Good idea gak buat canvas ni kan. Sekarang bilik dah penoh dengan frame gambar, nanti nak buat gambar baby la :)

    ReplyDelete
  16. Cantekkk...sama la ngan akak Nadia, gambar Eusoff dari baru lahir sampai le ke umur nak masuk 3 tahun ni, sekeping pun takde akak cuci...kalau hilang..memang menangis tak berlagu la akak..

    mmm..x jadi ni..slow2 cuci la....sikit2 tak terasa mahal sangat dop?

    ReplyDelete
  17. ha ah la... quality gambar nya sharp... nice one...

    ReplyDelete
  18. serius cantik... mcm nak wat gak.. tp tp tp gmbr sorg jelaaa.. :p

    ReplyDelete
  19. mungkin lepas ni boleh consider camera palaroid, senang takyah cuci dah. leh tulis nota sket, tampal kat dinding. tapi kertas tu agak mahal dan gambar tak besarlah.haha

    ReplyDelete
  20. Salam ziarah ya, takpe, gambar kahwin tak cantik, nanti dah ada anak boleh ambil lagi, anak tu pakai baju ala-ala flower girl atau flower boy..(tu angan-angan saya sebenarnya,..hehe. Gambar canvas memang cantik, tak perlu pakai glass frame pun kan.

    ReplyDelete
  21. Hah .. mmg nmpk cantik la..
    Nk kena himpun duit dari skrg nih..
    :)

    ReplyDelete
  22. waaa teringin nak buat gak!! nak kena pilih pic yg super cun la plak hehehe

    ReplyDelete
  23. cantik!!! boleh tiru nnti..hihi

    ReplyDelete
  24. thanks nadia!
    sebab iklankan printed canvas yg 4 kali lagi murah dari yg saya jumpa. semangat nak pegi buat ni.

    ReplyDelete
  25. Akak tnggu konvo nnti nak buat kanvas macam ni :)

    Dah byq depo, konvo 21 Sept, adehhh masak la nak tunggu :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...