April 13, 2013

nadiafarahida dalam majalah Mingguan Wanita.

errrr tak tahu nak mula macam mana. poyo tak? mihmihmih. :p kak atie, thank you sooo much sebab tolong bagitau nadia. masa kak atie inform nadia ni, nadia pon tak sangka akan keluar dekat website mingguan wanite secepat tu sebab time tu baruuuu dua hari dorang interview. nadia bajet seminggu dua lagi. nadia buat dono je laa. :p nasibb baikkkk kak atie bagitau. 

bila dah tauuu, 



menipu sangattt kalau iols cakap iols buat-buat tak tahuu. cepat-cepat snap buat koleksi tunjuk dekat anak cucuewww. kehkehkeh. ;) oleh disebabkan rumah i is kecik 1200 kaki jeww tapi punya tuan rumah yang berangan manjanggg tak sudah, dah tentu-tentu tajuk dia akan jadi 'tips hias rumah yang sempit'. nahh korang boleh baca sini eh. Website Mingguan Wanita.  thank you sooo much kak nadia sebab sudi datang dengan kak amy hari tu. ingatkan untuk majalah je, sekali untuk website pon ada ye. rezeki jangan tolak, ye dakk? (x___x) 

ceritanya bermula beginii, :)

i would say, ni pon salah satu rezeki untuk aku. tak kesah la biasa-biasa je kalau bagi korang tapi untuk aku dah luar biasa habisss. ;) kan aku pernah bagitau dalam entry ini, lebih aku mungkin kekanan, kurang aku mungkin kekiri. lebih korang mungkin kedepan, kurang korang mungkin kebelakang. :)

berbalik kepada email dekat atas ni, macam biasaaa. asal dapat offer menggigil sorang-sorang, kepala running sampai tak leh tdo malam. rasa nak menyental lantai rumah biar sampai bersinar duapuluhpat jam. over sangat kaw. muahaha. :) tapi tak dapat menyental lelame sebab lepas jee dapat email, dua tiga hari lepas tu dorang terus datang shoot dekat rumah. dan macam biasa lagi, kalau wartawan datang time keje, dah tentu-tentu laki i is keje. dan nanti mesti buat muka konon sedih sebab muka dia takde dalam majalah. muka aku sorang je terpampang gila kuasa. kehkehkeh :) heyy rasa nak flush jeee dalam lubang jamban. nasib baik laki wa limited edition. (x_______x)

dan akhirnya, 

perasan tak frame gambar ayat quran dorang blurkan? ye laaa, nanti orang beli buku ni main baling-baling ke, pijak-pijak ke, kannn. 

kak amyyy, tajuk nukilan dari hati tu ye mungkin sesuai. tapi dekorasi indah mungkin tak berapa nak sesuai sebab nadia rasa ni stok rumah indah khabar dari rupa. mihmihmih ;)


'menurut pemilik, keinginan untuk menjadikan kediamannya ini seolah-oleh hotel membuatkannya melibatkan diri dalam setiap pembelian material agar bersesuaian dengan kehendaknya.' -mingguan wanita.

kaw nampak tak tahap berapa aku punya berangan? T____T berangan je manjang. tak dapat buat hotel betul, buat ala-ala pon jadi lahh. kesian kann. wa orang kampung je babe. lu betul nak lu usaha la. lu kena set dalam kepala, dalam hidup ni, tak de satu benda pun yang mustahil. usaha je. kalau usaha sikit tak jadi, lu up lagi sikit. sikit-sikit, lama-lama dapat la. wa tak cakap wa anak orang berada tapi wa rasa, kalau wa anak orang berada sekalipun, yang berada nya mak ayah wa. wa nak berada wa usaha babe. bukan main petik je.

terus terang aku bagitau korang, ikhlas. bila korang pernah hidup susah, dendam untuk taknak hidup susah tu sangat meronta-ronta, kaw akan gigih berusaha. percaya tak kalau aku cakap kecik-kecik dulu aku pernah kayuh basikal jual kuih? konpem tak. sebab takde sape pon tau melainkan keluarga aku. sebab dulu aku malu nak mengaku aku orang susah. takde la susah gile sampai tak cukup makan tapi takde la sesenang sekarang. keji kan perangai. T___T 

seingat aku, aku tak pernah memberontak kalau mak ayah aku suruh aku kayuh basikal hantar kuih kekedai-kedai sebab aku takut dorang kecik hati. tapi wallahi, kalau kaw tanya aku macam mana aku boleh jadi siapa aku sekarang, semua sebab jual kuih. T___T tahu tak keadaan tu buat aku jadi pendendam dengan kehidupan aku sendiri suatu masa dulu. aku rasa macammmm errr maluuuu babe tak hot langsung kecik-kecik jual kuih. dah la kawan-kawan sekolah rendah aku dulu stok mengejek manjang. T__T jadi, aku nekad. walau apa jadi, aku tetap nak hidup senang suatu hari nanti. emm dia macam 

dendam--nekad--usaha--putus asa. teringat dendam balik--heyy tak boleh jadiii, usaha lagi--kerja kuat--usaha--kerja kuat--Alhamdulillah. :)
 
heyy ni baru cerita kisah aku, belum masuk kisah syafiq. mau pat hari pat malam tak khatam khatam. tak perlu tak perlu. cukup orang tau, nilai aku siapa aku sekarang. bukan aku suatu masa dulu. terlalu dalam untuk aku berkongsi. terlalu emosi untuk aku hayati. dah, aku tak nak apa-apa dah. mewah sangat Allah mewahkan aku. terlaluuu. asal cukup makan, cukup kasih sayang, nak apa lagi? ;)

heyy jap aku konpius, entry ni entry sedih ke entry gembira? entry pasal mingguan wanita ke entry motivasi diri? silap isi kandungan ni babe. kohkohkoh. :)  
dari kiri photographer, abang J, baju biru kak amy, paling kanan kak nadia. 

kak amy, thank you sooo much untuk story akak buat ni. ohsem sangat. paling ohsem nadia rasa. :) tak sabar nak frame kan. melampau tak? kuikuikui :p gambar semuaaa bapak cantik. abg j punya shoot power gile ah. hari tu lupa bagi nadia bussiness card kannnn? mana tau boleh rekemen sape-sape perlukan photographer lepas ni. 

emmmm dengan tak malunya aku nak paksa korang, sila la beli Mingguan Wanita bilangan 1534, keluaran 12-18 April 2013. cover depan dia macam ni, 

silaaa silaaa. RM3.30 je babe seketul, takkan dengan aku pun nak berkira. *tibe-tibe. :p muahahaha. :))


    

38 comments:

  1. Cantiknya rumah Nadia! Tahniah ye! =)

    ReplyDelete
  2. pehhhh kak yaa,rezeki..tahniah kak ya ^___^

    ReplyDelete
  3. ye la, nanti teman beli majalah tu... lagi pu, teman memang selalu beli majalah tu...

    ReplyDelete
  4. Wahhh...dia punya menceceh lg pjg dr tulisan wartawan..

    ReplyDelete
  5. wah..tahniah yang..baik sat lagi akak pi beli terus..boleh tiru deco umah akak lak..hehe ;p

    ReplyDelete
  6. yeah! tahniah nadia..=)
    jap g keluar nak g beli Minguan wanita ..heehe
    i'm proud of u !

    ReplyDelete
  7. Tahniah Nad.. teringin nak ke rumah Nadia nak tengok dekorasi rumah..

    takpun Nadia mai bg ilham kat MJ untuk deko rumah :D

    ReplyDelete
  8. Waaa....cantekknyer rumah Nadia...
    Akak teringin nak buat tapi tak sudah-sudah lagi menyewa.. camner?

    Angan-angan je la dulu.....
    Dapat rumah sendiri nanti akak refer Nadia eh?

    =)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum yang, haaa sheila dah baca semalam kat rumah yaya tu. hahahaha terkejut den. taniah yaya. usaha tangga kejayaan. jangan terus naik lif je. takda adventure. doakan sheila dgn hadi dapat beli tanah ye. leh bina rumahku syurgaku. katanyaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  10. Caya larh,ni kawan aku lg sorang masuk majalah saya bangga dgn kamu,kikihkih,jgn ko muntah baca ni,lempang kang.

    ReplyDelete
  11. Tahniah, nadia. Cantik sgt dh tu bg liza. Hampir nk mcm hotel dh tu...hehe

    ReplyDelete
  12. pewitt...mmg umah nadia cantik...jeles2..tetibe~ :p

    ReplyDelete
  13. tahniah!! semoga lebih berjaya dalam dunia blog

    ReplyDelete
  14. wah kene beli ni.. suke tengok org deco2 ni.. nnt kak dija dh bli rumah nak mntk idea nadia tuk deco2 ni nadia nak share tak, tanpa bayaran haha kedekot :p bestnye ada rumah sndiri doakan kami murah rzki gak dpt bli rumah sendiri ya :)

    ReplyDelete
  15. Nadiaaaa :)
    Tahniah ! Tahniah ! Tahniah !
    Sumber inspirasi Miza nih :)
    Nak menangis pun ada bila baca entry ni :')
    Entry jujur tulus ikhlas dari entry :)

    ReplyDelete
  16. Akak dah beli..hehe...suka tengok rumah nadia....

    ReplyDelete
  17. ala... nk jugak.. hee..

    btw.. congrat.. :D

    ReplyDelete
  18. bukan nak berkira mana pun, esok jugak aku pi kedai beli...

    baik berangan sorang2 la, tak sakitkan ati orang lain....ye dok...hahaha

    ReplyDelete
  19. pergh, tahniah kak! memang cun gila dekorasi rumah akak sampai anis pun tak sabar2 nak deco2 rumah sendiri nanti :)

    ReplyDelete
  20. konpem akan beli MW keluaran ni..:)

    ReplyDelete
  21. Hikhik bukak baca entry ni teruih nampak komen K.Atie awai2 page..malu aih:p..

    ReplyDelete
  22. salam...akak beli majalah MW kalau ruang rumahku syurgaku menarik.apabila lihat rumah nadia,terus sambar majalah tu.dah banyak masuk majalah,dah boleh buat galeri...semua tu jadi kenangan nanti...

    ReplyDelete
  23. nadiaaaaaaaaaaaa !!!!!!
    kena beli nih. wat rujukan nnt. hehehe

    ReplyDelete
  24. wa tak beli babe. sbb wa jeles. hauhauahuahahhaaa

    ReplyDelete
  25. wahhhh...siap masuk magazine lagi...terbaik la...

    ReplyDelete
  26. cantiknye rumah nadia.. suke sangat tengok.. tapi betul nadia.. kite pernah susah.. kite tau cemane nak simpan duit.. nak menabung nak USEHE untuk daat ape kite nak..

    nadia pernah hantar kuih.. akak pernah jual air tebu depan rumah.. dari kopek, basuh, mesin, bungkus semue akak.. mak abah takdenye sesenang nak hulur duit macam tu.. kalau ko nak usehe..

    ReplyDelete
  27. ternangis akak part nadia kayuh basikal tu.. i memang emo.. sori.. dan tak paham kenapa entry pasal rumah tapi kuar air mata.. hewhew.. Alhamdulilah syukur rezeki nadia sekarang.. tapi umah memang cantik.. dan akak tak beli pun majalah tu sebab tak sempat beli.. sori ye.. nanti akak pinjam kat library jek.. huhu

    ReplyDelete
  28. rumah akak memang cantikkk. superb. teringin nak ade rumah lawa macam ni..tp rezeki tak menyebelahi...huhuu

    ReplyDelete
  29. akak pon dh tgok n pasan ada gambar rumah kamu..cantikk sgt..oo, baru akak tau motif dia blurkan ayat suci tuh..tertanya2 gak dalam hati..:)

    ReplyDelete
  30. salam kenal .. cantiknya rumah nadia, saya beli anjung seri keluaran mei 2013 ada cerita pasal rumah nadia jugak.. memang cantik.. x berkelip mata tengok.. suka lah part langsir... jalur² mcm tu... lain dr yang lain... part dapur.. eksklusif sgt.. ruang tamu.. jgn cakaplah.. semua cantiklah... idea brillion sgt...

    ReplyDelete
  31. Rumah akak memang cantek =D

    ReplyDelete
  32. Alahai terlepas lak mingguan wanita keluaran nie..wajib carik nie hakhak

    ReplyDelete
  33. Hai Nadia. fika baru bace blog ni. Ingat lagi tak mase hari raya haritu fika dgn haiqal dtg umah nadia. fika ade ckp cantik nye rumah nadia. No wonder la cntik.. sampai msuk mingguan wanita. btw, menyesal mlm tu tak tawaf rumh nadia. ^^,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...