November 16, 2012

siapa nak makeover rumah secara percuma, yayy! :D

#cerita ni akan melekat di bahagian paling atas untuk beberapa hari. cerita baru sila scroll ke bawah pehlissss. ;)

ade sape-sape berminat tak kalau aku cakap aku nak sponser wall makeover dekat rumah korang macam wall dekat rumah aku ni? ;)) please say yes i do kalau tak aku sentap! hewheww~ ;p yes, percuma! tak perlu bayar apa-apa. aku tanggung sepenuhnya. kaw just sediakan dinding untuk di makeover je. oraittt?? dinding korang tu akan di makeover sepenuhnya macam pink polkadot ni. kalau korang tak suka warna pink, korang boleh pilih warna lain. purple ke, baby blue ke, kelabu ke, janji cantik di mata korang, cantik la di mata aku. ok cun? 

dan saiz polkadot tu korang boleh pilih dari 3 saiz berbeza. ada kecik, sedang dan besor. yang aku punya ni sedang-sedang. aku tak kesah dan aku tak nak tau tu rumah sewa ke, rumah sendiri ke, rumah bakal mak mertua ke, rumah awek ke. yang aku tau, kalau kaw terpilih, aku make over terussss. ;) wallpainting polkadottt tu je tau aku sponser. kalau nak pakej siap sekali dengan cadar langsir bagai aku pokkkk karang. (x___x) wallpainting polkadot ni berkos RM299. tapi momantaiiii, aku suka tengok rumah orang cantikkk cantikkk ni. boleh aku salan-salan rumah korangg. kan? kuikuikui. 

buat masa sekarang dengan kewangan aku yang xberapa nak stabil, aku mencari 6 orang peserta bertuah. hadiah utama adalah wall korang akan dimakeover kan sepenuhnya oleh wall makeover by na. dan lagi 5 orang bertuah tu aku akan poskan korang hadiah tak sure lagi ape sebab belum beli tapi yang pasti, oleh disebabkan aku minat gileee dengan deko deko rumah ni, semestinya aku akan bagi korang hadiah yang berkaitan dengan deko-deko jugak. okeh? aku rasa kak na wall makeover ni jenis pemurah lagi penyanyang sebab tu rezeki dia murah sentiasa. mana tau kot-kot dia nak sponser jugak dua tiga orang lagi dapat hadiah utama kan. aku tumpang syukur alhamdulillah. kak na, amacam? *sambil kenyit-kenyit mata. ;p

syarat dia senanggggg sangattt.

1. buat satu entry dekat blog korang bertajuk siapa nak makeover rumah secara percuma, yayy! :D dan letakkan sekali gambar ni

dan link kan terus ke blog aku www.nadiafarahida.com

2. dan sambung je ayat aku ni, 
' saya nak nadia pilih rumah saya untuk di makeover oleh wall makeover by na keranaaaaaaaaaaaa
..............................................................................................'

tak kesah panjang mane, pat ari pat malam pon xpe. :) aku akan pilih cerita yang paling ohsemmmmm di jiwa aku. boleh? hewwheww. 

3. like page wall makeover by na di facebook dan tinggalkan link entry korang tu dekat page facebook dorang sekali.


4. tinggalkan nama, link entry korang tu, dan facebook korang dekat comment ni.

ituuuueewwww jeee. :)) senang kan? tarikh tutup lagi tiga minggu, 24.11.2012. cepatttt. nanti aku bodek kak naa suruh tambah lagi hadiah utama. korang mesti suka punyaaaa. kalau nak aku sponser segala benda, segala bulu aku gadai. dengan laki aku punya sekali pon ye. kohkohkohhh. (x_________X)  sekian, cepat buat entry. aku tak sabar nak baca. nanti boleh geng dinding polkadot yayyyyyyyy! :D


#Update! 5.11.12.

yeeyyyyyy! kak na bermurah hati nak sponser 5 stensil polkadot yang berharga RM350 setiap satu secara percuma yang mana korang boleh buat sendiri dekat rumah atau dinding mana mana yang korang suka. stensil ni la yang akan membuatkan dinding korang menjadi polkadot selepas di cat. dengan 1 stensil yang dibekalkan, semakin rajin anda mengecat dinding menggunakan stensil polkadot ni, semakin banyak la corak polkadot yang terhasil dekat rumah koranggg. :)) *amboiii berhipotesis bagai. ;p so total hadiah adalah seperti berikut:

Hadiah Utama: 
dinding korang akan dimakeover kan sepenuhnya oleh wall makeover by na secara percuma bernilai RM299. 

5 hadiah tambahan dari nadiafarahida: 
5 perhiasan/peralatan rumah

5 hadiah sponser dari wall makeover by na: 
5 stensil polkadot bernilai RM350 setiap satu. 

Yeyyyyyy! :D 

dan yang terbaru, 'saya xde blog tapi saya nak join jugak, boleh?' momantaiiiiiiiiiiiiii. boleh je. :) cara-cara dia senang sangattt. 

1. like page http://www.facebook.com/paintingurmindattraction dan page http://www.facebook.com/pages/Nadia/163746056983264?ref=hl
di facebook. 

2. tepekkan gambar ni dekat facebook korang. 

dan sambungkan ayat berikut,

' saya harap www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk di makeoverkan secara percuma oleh wall makeover by na keranaaaaaaaaaaaa
..............................................................................................'



tak kesah panjang mane, pat ari pat malam pon xpe. :) aku akan pilih cerita yang paling ohsemmmmm di jiwa aku. boleh? hewwheww. 

3. tinggalkan nama, email, dan link facebook korang dekat comment ni. nanti senang aku nak add korang and baca satu-satu. oraittttttt? :)


sekian, baiiiii.



102 comments:

  1. NAk jugakkk.. Rumah sewa? Ade aku kesah? HAHA.. NNti ida submit yer... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. ;p rumah sewa ke, rumah xsewa ke, benda free. mana tau rezeki ieda kannn. rumah sewa pon bukannya menyewa seminggu dua. ye dak? ;) nanti join eh sayangg.

      Delete
  2. percuma je? wow...menarik ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah encik fendy,
      percumaaaaa. :))) meh join ye.

      Delete
  3. Replies
    1. cik kumbanggg,
      harusssss joinnn tau. :) nadia tunggu cerita cik kumbang. wiiiii~

      Delete
  4. Replies
    1. fatinnnn,
      meh join sekakii. mana tau rezeki fatin kann. :)

      Delete
  5. nory join,,,

    http://noryzoulkefle.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-make-over-rumah-secara.html

    FB Name: Nory Zoulkefle

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayangggg,
      thank you soo much. nanti nadia telek satu satu tau. ;p
      insyaAllah kalau ade rezeki nory tak kemanaaaa. ye dak? ;)

      Delete
  6. nadia oi !!!! nak sgt r.. huhu.. nak, nak, nak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. izfanora oiii. ;p
      buat sekarangg. :))

      Delete
  7. best nie..tp dok kat hostel..xleh nak makeover wall kat sni la..huhu..tp apa2pon iA akan join ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. syuuuuuu,
      mak aiii. kalau makeover dinding hostel, for sure syu akan jadi student terbaikkkkk menang tanpa bertanding. ;)) jangan risau sayang, wall makeover by na ada sponser hadiah stensil. nanti boleh buat sendiri dekat rumah. :)))

      Delete
  8. hadiah memang super duper besttt :)
    nak kena join nihcuba nasib :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sayangggg. nanti buat entry tau. nadia tunggu. :)

      Delete
  9. what ? free ? nak join !!!! tapi kalau rumah jauh acane ? :( kita rumah kat kedah nun sane :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss sue, xpeee. kita akan poskan hadiah tu jangan risau ye. :)

      Delete
  10. Replies
    1. kannnnnn nuyuii. :)
      jom joinnnn sayang.

      Delete
  11. saya join

    bieyah ahmad

    http://afarza-thestory.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    fb : bieyah ahmad

    ReplyDelete
    Replies
    1. bieyahhhh, :)
      oraittt dear noted. nanti nadia upkan nama semua peserta dekat blog nadia k. thank you so much dear.

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ala...umah sewa leh ke.....best tp xde umah sendirik plk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. izzahhh, xpe rumah sewa pon..
      mende free, rumah sewa ke, tak berapa nak sewa ke,
      sape tak nakk kannnnn. :)
      lagipon bukannya menyewa sehari dua. kan? :))

      Delete
  14. Salam Nadia, menarik tu.. tapi akak tak dok umah sendiri, umah gomen, so tak leh make over.. huhuhu.. takpe la..takde rezeki akak, kasi la kat org lain... tapi mmg cantik, akak suke tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak emme, oooo. rumah gomen susah sikit kan kak. :) xpe2.. :D

      Delete
  15. nad, mila join this contest :)

    nama : Nor Syamila Binti Ahmad

    link entry : http://milaahmad.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    FB :Mila Ahmad

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok milaaa, noted. :) thank you dear. nanti nadia listkan semua ye.

      Delete
  16. dah join!

    nama: siti farishah binti an

    link entry: http://celotehfarishah.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    FB: siti farishah an

    ReplyDelete
  17. amboi....best giler ni...tgh fikir2 ni..banyak nak kena buat kan..hahahaha...

    ReplyDelete
  18. Nama : Noor Hidayah Sabaruddin
    FB id : Lampu Kalimantang

    Link blog : http://daiadellas.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Nak menang......huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear. :)
      nanti nadia tengok and upkan list entry ye. :)

      Delete
  19. nadia, cm best je photoshoot.. hihi.. wat kt ner.. ok je klu der kelapangan.. hehe..

    biar r cik anon tue.. mls nk lyn.. die dengki leteww.. hihi..

    ReplyDelete
  20. menariknya.kalu lah wall tu diletak dalam bilik saya alangkah cun nya... Insyaallah, harap ada kelapangan utk saya join..

    kat mana yg awk ckp photoshoot tuk blogger tu.saya tgh tercari2

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear,
      pasal photoshoot tu nanti nadia upkan entry ye. :)

      Delete
  21. belladsecret
    link : http://belladsecret.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    facebook : http://www.facebook.com/nora.bella.33
    e-mail : nznasuha@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak bella, nadia try nak tinggal comment dekat entry kak bella tapi tak dapat la. kenapa eh?

      Delete
  22. Saya join! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    ReplyDelete
  23. Nama : Siti Hawa Binte Achen I

    Link entry : http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Link facebook : http://www.facebook.com/Fazlie93

    ReplyDelete
  24. Saya join :) Hope menang lah . Amin .
    Nama :: Nor Syasha Syazwani Binti Yusaini
    Link Blog :: http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    Nama Facebook :: Syaz Syasha Wanie

    ReplyDelete
  25. Alamak lupa nak letak details! huhu.. Resend..
    Nama : Aimi Syahirah
    Link entri: http://www.aimisyahirah.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    Nama fb : Esm Aimi Syahirah

    ReplyDelete
  26. join,hope da rezeki (;

    http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn. :)
      thank you dear sudi join.

      Delete
  27. Join !

    Nama : ALIAA DHAMIRAH BT. RAMAN
    Fb : IZLYA LULLABY

    Link blog : http://leeya-gimmick.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    ReplyDelete
  28. Dah join

    Nama: Nor Zarith Sofia

    Link blog: http://warariesb2b.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Nama facebook: Sofia Zainal

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you zarith. :)
      nanti nadia terjah yeee.

      Delete
  29. Menarik tu...kl free nnt nk join gak la..salam perkenalan dr M

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai miss m! :)
      salam kenal kembali.. nanti kalau free, join la ye. :)

      Delete
  30. join sini....

    gee azie

    http://geeazielove4eva.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    fb: http://www.facebook.com/geeazieLove

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok gee azie,
      noted dear. :)
      thank you soo muchh.

      Delete
  31. Salam. Hai Nadia. Nana join GA ni. :)

    Nama: Amalina Ali
    Link blog: http://amalinaali.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    Nama facebook: https://www.facebook.com/amalina.mhz

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam nana! :)
      thank you so much dear. nanti nadia jalan2 blog nana ye. :)

      Delete
    2. Thanks Nadia. Sampai jugak Nadia kat belog nana. HIHI. :)

      *poyo gila ayat.

      Delete
  32. salam dik

    akak joint :)

    nama : zarida abu bakar
    link : http://iedaimmi.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    Nama facebook : https://www.facebook.com/ieda.abubakar.1

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak ieda! :)
      noted, thank you so much kak ieda.

      Delete
  33. akak join ye nadia :-)

    http://syanasaid.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    harap2 ade la rezeki akak..muaaaahhhhh *bodek sket*

    ReplyDelete
    Replies
    1. muah muah sambil laga laga pipi. ;p

      Delete
  34. Assalamu'alaikum... Cik Anna join GA ni jgk... ^_^

    nama: Cik Anna

    link entry: http://cikannajamususukdara.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    facebook: https://www.facebook.com/nmy88

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam cik anna! :)
      nanti nadia jalan2 blog cik anna ye.
      thank you so much.

      Delete
  35. Hai!!

    Saya dah join tru facebook!:)

    Nama: Fazlina Wagiman

    Emel: lyn_af@yahoo.com

    link facebook: http://www.facebook.com/lonelyna

    Thanks a lot!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia ada pm akak dekat fb. thank you so much kak! :)

      Delete
  36. huwaaaaaaaa...bestnyeeeee..wall deco free!!..akak duk umah MIL la yang!!..duk umah MIL nie xlama..bestnyeeee..kalau ade umah sendri mmg harus n wajib okayh akak join..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, kalau tak, mesti dapat deco best2 kan kak sya. xpe2, nanti kalau bila2 buat lagi, nadia roger kak sya k. ;)

      Delete
  37. salam..saya nak cuba naseb ;)

    nama : nadia irwani hamidi

    link : http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    facebook id : nadia irwani hamidi

    facebook : https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=99&appid=2309869772&p%5B0%5D=666057224&p%5B1%5D=433669273366886

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam nad mama zakwan! :)
      thank you so much dear.
      nanti nadia update ehh.

      Delete
  38. wuih . . sungguh cantek la
    ck ck ck

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum....bestnya giveaway ni! thanks for organizing this giveaway for us!!
    ayong tumpang join ye...ni details ye... =)

    nama: Nor'Atikah binti Zaid
    link: http://ayongatikah.blogspot.com/2012/11/giveaway-35-siapa-nak-makeover-rumah.html
    fb: AyongAtikah Zaid
    link fb: https://www.facebook.com/ayongatikah.zaid?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much dear. nadia jalan2 blog ayongatikah yeee. :)

      Delete
  40. Salam. Sha join. Harap2 ada rezeki :)

    NAMA : nor quraishia

    LINK : http://quraistory.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    FACEBOOK : Nor Quraishia

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sha. ;)
      aminn. mudah2an yeee..

      Delete
  41. yana tag nadia :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok yana, insyaAllah nanti nadia free nadia buat ye. :)

      Delete

  42. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  43. x sabar nak join...
    walaupun umah buruk..
    hehehhehe

    ReplyDelete
  44. eh.. kalau gua nak dia betuk tiga segi dan bukannnya polka dot cemana? hahhahahhahahahhaha NAK Nak Nak!

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum Pn Nadiafarahida :D
    saya dah mengejoin contest ini. Im in ya! :)

    Nama - Sofahani Sakroji

    Link entry - http://honeylalala.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Facebook - Sofahani Sakroji

    Wish for the luck, ameeeen ;D

    ReplyDelete
  46. Nak join!

    http://jassnani.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    ReplyDelete
  47. opss sori .. tak letak nama ngan fb plak.. :)

    http://jassnani.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Nama: Norahnani Ismail

    https://www.facebook.com/norahnani.ismail

    ReplyDelete
  48. ohhh ni la tuan punya page makeover by na tu eh? suka tgk wall painting yg pokok2 buluh tu..cantik!

    anyway, goodluck ya..semoga rezeki lebih mencurah2 :)

    ReplyDelete
  49. salam nadia..
    chenta join ea :)

    http://mummywannabe-myttcjourney.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    nama fb:chenta keisha karmila
    email:mmychenta@gmail.com

    ReplyDelete
  50. nama: onie (meaw)

    link entry: http://letopkeypad.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    facebook: https://www.facebook.com/sitiauni.afifah


    meaw try kak,thanks sebab anjurkan contest ini.. :)

    ReplyDelete
  51. join ye..

    http://shidasyakirin.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    FB : https://www.facebook.com/norshida.hazis
    email : shidasyakirin@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. Ida join. last minit. Sengal kan ida? hikhikhik

    http://msieda.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    Nama FB: Eida Baharum
    Email : iedand23@gmail.com

    ReplyDelete
  53. Nadiaaaaa,


    Miza join,

    id follower : miza yusof

    link : http://mizayusof-contest.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html

    id fb : miza yusof

    link : https://www.facebook.com/mizayusof90?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  54. syu join..

    http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    fb : https://www.facebook.com/sitinursyuhada.salleh

    TQ

    ReplyDelete
  55. BESTNYEEEEEEEEEEEEE! Bile tarikh tutup nadia???nk join mlm ni cm tak sempat sbb anak tgh meragam.haha.tapi kite pon mmg minat gile deco umah lagi2 dah dok umah sendiri. tak kesah berhabisan duit demi rumah cantik .xbli baju baru pon tak pe.hehe. ni bukti kite pon suke deco2 umah , http://soulain.blogspot.com/2012/08/my-little-kitchen.html
    http://soulain.blogspot.com/2012/08/persiapan-rumah-menyambut-aidilfitri.html

    hehe.rajin2 singgahlah blog kte;) ok,esok insyaalllah nk join gak contest ni;)

    ReplyDelete
  56. http://www.emmira.blogspot.com/2012/11/siapa-nak-makeover-rumah-secara-percuma.html
    Saturday, November 24, 2012
    9:49 PM

    ReplyDelete
  57. wahh..meanrik..menarik
    dah lah memang sakan make over bilik anak dara
    yeeehhaaa!!
    akan ku crate entry khas untuk ini

    ReplyDelete
  58. DAH TAHUN 2015 RUPANYA - bertapa ketinggalan keretapi saya...punyalah berbunga bunga hati membaca..siap kata mana lah tau rezeki kan.. skali tgk entry 2012.. padan muka ko Linda (tepuk dahi**** tlg lah bgun linda oi) entry dh basi dah..tp mmg suka sgt baca...dr satu entry ke satu entry baca...

    smpai boss lalu belakang pun tak perasan.. perasan suara gagak je kua..errmmmmmmmm eerrrrrmmmmmmmmmmmm... sorry boss saya kemaruk nk cr idea...al maklum org semua dh puluh hias umah sndri..saya bru Allah bg rezeki beli umah kecik sendiri...walaupun masih hak bank lg......... lg 25 tahun bru jd hak sndri

    anyway sis Nadia.. blog sis sgt menjadi sumber inspirasi saya.. Tq again

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...