November 30, 2012

tolong ayattt suami aku pehlissss ;p

since aku tawuuuu suami aku hari-hari baca blog aku, aku rasa, dah tiba masanya aku menggunakan kuasa veto kebloggeran aku. harap-harap berhasil. kehkehkeh.

kehadapan suami saya yang palingggg kacak, yang palingg hensem, yang palingggg hebat, yang paaalingg baik, yang palinggg segala palingggg. tolongggg saya tolong sayaaa. T____T

kaw tauuu, aku plan nak pergi kuchingg. sangattt nak pegi. memandai la si isteri ni membookkan tiket flight tanpa pengetahuan si suami. aku sokmo macam tu. book diam-diam. kehkehkeh. biasa berjaya tapi kali ni syafiq sangatttt tak berminat. demandddd kann. kuching tak nak pegi. sydney boleh pegi. pok karang! ;D   


sayanggg, pehliss. kita boleh pegi kan? saya janji saya takkan shopping langsung. *tangankebahumatakeatas* langsung menipu. kuikuikui. koranggg, tolongggggggggggg la pujuk laki aku sekaliii. T___T cer kaw olok-olok duk tempat aku kan, lepas tu kaw beli tiket nak gi kuching jugak, lepas tu suami kaw tak nak pegi kenn, kaw buat macam mane eh? aku gewaammmm rasa nak sondol-sondol je dia. ngehngehngeh (x______X) aku konpem, semuaaaaa komen korang dia akan baca. jadi, tolonggg la ayattt dia baikkkkk punya. dengan harapan, dia mencair. tak banyak, sikit pon jadii la. hewhewhew. kaw cakap la segala apa yang best tentang kuching yang harap-harap dapat tarik minat dia. kalau dia tak berminat jugak, aku mungkin kena pujuk cara kasar. 'kasar' aku dia je yang tau. gewammm. kohkohkohkoh.


34 comments:

  1. Kalau promo Air Asia, murah jer kan tambang pegi baliknya... Alaaa cik hubby, apa laaa sangat setakat pegi Kuching tuh, kalau pegi Sydney, memang la rabak poket tu... nie kat Kuching jer... Pergi laaa honey moon lagi... :d

    ReplyDelete
  2. shafiq kuching ada kucing tau meow2..hahaha....

    ReplyDelete
  3. Hahaha... cute giler... Harap husband nadia setuju la yer... nnt jgn lupa wat entry pasal kuching pulak yer... =)

    ReplyDelete
  4. Cian diaaa... En. syafiq, sementara ber2 nilah kne gi jln2,nt susah tau kalau dah de tentera(anak2)...bukan setakat kuching, nk tgk kucing pn berebut...hehehehe

    ReplyDelete
  5. pujuk ngan kasih syg...selagi dia x bg jawapan..selagi tu pujuk..faham kan kasih syg yg macm mn? larikkkkkkkkkk.........

    ReplyDelete
  6. kalau onie suami kak nadia tu mesti kena pegi,sarawakkk kotttt......

    ReplyDelete
  7. meh nak pjuk..cian isteri awk..p la..kang dia bw kawn len p kang baru tau..hihi.. ala..t dia ikut tu..kih2.

    ReplyDelete
  8. hukhukhuk.. terbatuk2 cerita pasal kuching..

    ke hadapan nadia dan encik suami. pehlis, pergilah ke kuching. kenapa? kenapa? kenapa kena pergi kuching? sbb i honeymoon kat sana ok ! :P

    kalau rasa nak berkasih sayang, berbulan madu tanpa gangguan kat malaysia ni, kt sana adalah tempat yang plg sesuai. muka kau je yg ala2 malaysia. muka org kat sana bersepah org oversea je. xyah sampai sydney, kat dah boleh feeling2 dok negara org putih. hahaha..

    syafiq xyah risau. xder pe sgt pun yg nk di shoppingkan kt sana melainkan kek lapis yang maha murah ! serius. kalau dah kemaruk sangat nk shopping, plg mahal pun si nadia nk rembat pastinya batik sarawak. mampu ok !

    lagi pula, privasi kt sana mmg super duper superb. xder org nk kacau kau. bestnye, malam kat sana sejuk ! :P hahaha..

    semoga komen ni membantu ye nadia. dan encik syafiq, TAK ELOK TAU HAMPAKAN HARAPAN ISTERI. KATA SAYANG ISTERI.. :)

    ReplyDelete
  9. Syafiq, peliss la bwk nadia g sarawak! Hehe, nadia syu dh try ni, mgkn kalau jd kne ad souvenir utk syu..keh2..best gk g sarawak, ley rase laksa sarawak, kek lapis sarawak, yg len2 syu xtau sgt sbb syu g sarawak pn jap je aritu..hehe, peliss syafiq, sian nadia tringin tu.. ;p

    ReplyDelete
  10. insyaallahh suamiii yg baikk
    adalah suamiii yang memahami kehendak isterinya tanpa mengenepikan hak mutlak seorang suami dlm membuat keputusan ;)

    ReplyDelete
  11. Syafiq, plisss bwk nadia g kucing..sian die..hehe nadia tu je yg syu trmampu,hehe..best gk g sarawak, dpt mkn laksa sarawak, kek lapis, dap..yg len syu xtau sgt, lgpn syu g sarawak jp je aritu..pelis syafiq, bwk nadia g sne, sian die tringin..hehe nadia jgn lpe bwk sovenir tau.. ;p

    ReplyDelete
  12. syafiqqq.....tolonggg lah bawak dak yaya ni pergi kuching..cer ko kenang kembali, hari2 die jaga makan minum ko dengan baik skali, tak pernah die merungut, penat die kemas rumah, penat die memasak kat dapur...apa salahnya kalini ko ikutkan permintaan die nak kuching tu sbagai tanda terima kasih kt die...heheheheheh...(yaya...boleh ke tulis cmni,agak2 syafiq cair tak))..chaiyokkk3...

    ReplyDelete
  13. Hahaha..comelnya nadia pujuk….xper, mesti dia pi nyer..sebab nadia dah pujuk kat blog..kami jadi saksi..hehehe…x pi pok kang

    ReplyDelete
  14. Dear shafiq, pergi la... Kuching je kot? Kesian pulak si bini tu duk merengek tergedik gedik kan ? Kasik dia can sikit ! HAHA ~ Pasni pok die kalau die book diam diam lagi.. okay ?

    Lagipun Kuching best peee . . Ida pernah pergi masa bujang dulu... Rasa nak repeat sbb Kuching sangattt best ! Tapi kali ni nak angkut hubby sekali..hehe... Cuti berdua, heavennyeeee !!

    Takyah shopping pun xpe.. Korang amalkan cuticuti Sarawak ni untuk tengok budaya orang Srawak je.. Ok pe! Tambah ilmu.. Leh rasa naik tongkang macam maneee... Leh pergi Rumah kebudayaan/kg sarawakk.. Masuk rumah panjang... Ouh best!!!! Yang penting pergi beduaaaa.. Inilah masanyaaaaaaa . . ehem ehem ~


    Kbai! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni la masa nak "bermiaw miaw" dgn isteri. jln2 tepi sungai menikmati panorama. next time nadia beli tiket gi ausie plak...

      Delete
  15. En hubby nadia,
    Turutkan aje kehendak isteri tu...
    Ksian die, die dah book tiket
    Teringin bebeno le tu gamaknye nk g kuching
    Jangan risau, segala perbelanjaan nadia tanggung
    En hubby nadia bawak badan je ;)

    Ngee, rase2 ok x nadia? Haha!

    ReplyDelete
  16. kehadapan en.shafiq,
    kalau pergi kuching, gerenti pn.isteri awak tue, jadi kucing tau.
    pernah nampak kucing tak?/ kuat meleser kan, manja tak leh nak cakap..baik pergi. gerenti e.shafiq puas hati, senyum sampai ketelinga. tip top punya layan...hahahah...

    ReplyDelete
  17. hahaha... serious cute!! en shafiq x cair lagi ke?? pergh!! dah beli tiket kot... xkan xnak p en shafiq...

    ReplyDelete
  18. Cian Nadia nak sangat2 pergi Kuching...Incik hubby Nadia, ikutkan aje kehendak Nadia nih...Kesian dia..Nanti terbawak bawak smpi dlm mimpi kalau tak dapat pergi Kuching. Best apa pergi Kuching tuh....Yg penting awk bwk body aje sbb Nadia yg belanja...huhuhu

    ReplyDelete
  19. adoi kesiannye adik aku ni
    hahaa kakak paham ape ko rasa dik
    sbb laki aku pn kadang gitu gak..dia pedulik hape ko da beli tiket ke kan...
    hahaa tabah ok

    eheem...meh sini nk psiko laki ko sket

    shafiq wei, ko tak pegi kali ni, ko yakin la 5tahun kendian benda ni la bini ko akan ungkit
    hahaa yakin la dik..sbb itulah laki aku hadap smp skrg
    hahaha lepas ni ko nk gi lepak ngan kawan2 pn benda ni akan terungkit wei..

    seram tak seram tak???

    ReplyDelete
  20. Lawak plk rasa baca entry nadia ni..hehe..

    Better gi since dh dpt tiket murah...mmg kuching sgt2 best sbb sy dh gi n rmai yg berhoneymoom kt sana..happy holiday yek..hrp nadia n suami dpt gi;-)

    ReplyDelete
  21. haa. tang tu memang kena pujuk husband. nak buat ayat sy tak reti. sebab sy pun lelaki. haha. btw pujuk manja2, nanti encik husband ok. hehe

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan...
    first time kat blog nie...
    untuk suami pn nadia...
    x kesian ker kat org rumah tu...
    dia dah beli tiket...
    jangan hampakan dia yer...
    p/s:follow blog nadia...

    ReplyDelete
  23. Erk, Syafiq anggaplah ini sebagai hadiah honeymoon daripada Nadia. Honeymoon untuk keberapaan kalinya hanya korang berdua saja yang tahu :) Ape salahnya spend time together walaupun sememangnya together2, sesekali lari daripada kesibukkan Kuala Lumpur. Sarawak mali. hewhew :D

    ReplyDelete
  24. Wahai suami kpd Nadia..izinkan dan redhakan la permintaan Si isteri tu yek...

    ReplyDelete
  25. eh eh..kuching best per...
    nanti leh la jinakkan nadia yg ganas tuh..
    jd meow..meowww....

    ReplyDelete
  26. ala...saya tak pandai nak mengayat seorang lelaki la awak..hehehehe

    ReplyDelete
  27. Nadia..pergi lar beijing, mcm akak citer hari tu....tiba2..lariiiiiikkkkk...hahahaha..

    ReplyDelete
  28. Kehadapan en.somi nadia,.
    Rasa ruginya klau tk pegi negeri miaw tu. Susah2 istri tecinto membook tiket, gi ajelah nnti leh bubook (tido) kt pulau2 yg santek2 smbil brhanistar mcm ni ★☆★☆ beduo2an mcm ni ♀♂ dan balik nnti akn lbh brtambh syg.
    Balik nnti jgn lupa beli ciken... Eh, kicen, yep

    ReplyDelete
  29. En Syafiq
    Sebagai orang Sarawak, saya sangat berbesar hati jika En Syafiq
    dapat bertandang ke tanah kelahiran saya
    Bolehlah En Syafiq beralih angin sekejap
    Lagipun kami di Sarawak memang tertunggu-tunggu kunjungan En Syafiq dan isteri

    Boleh tak gitew Nadia?

    ReplyDelete
  30. en syafiq,

    besar pahalanya kalau penuhi keinginan isteri.



    bye!

    ReplyDelete
  31. kehadapan en shafiq.
    xrugi bawa isteri g bercuti.
    pahala tu besar bila penuhi keinginan isteri....



    da da,xdpt cara halus,guna je cara kasar.hahaha :P

    ReplyDelete
  32. hehehe..pujuk smbil kelip2 mate..ok x?ngeee..sye slalu buat gitu..part tanak shopping tu yg x tahan..heee

    ReplyDelete
  33. nadia!! cmne?jd xpujukan ni?hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...