July 19, 2013

Buffet Ramadhan di Flora Cafe :)


Flora Cafe adalah tempat paaaaling sesuai kalau korang sedang mencari satu tempat untuk berbuka puasa yang jenis makan sampai lebammm, sambil boleh lepak-lepak dengan kawan-kawan kee keluarga kee dan nampak macam mewahhhh gilee tapi harga dia semua mampu bayar sebenarnya. :) haaa pegi laa pegi laaaa. sempat lagiii. hari ni kan baruu 9 Ramadhan. tapi make sure korang call mell dulu untuk reserved kan seat tau. :) 


sabtu lepas kitorang bukak puasa dekat sini, ohsemmmm sangattt. aku kan perut melayuu. bila kebetulan dapat lauk-pauk kuih muih ala-ala kekampungan, amagadddddddd heavennyaaa. kan besttt kalau hari-hari bukak puasa dekat kampung. bersahur apetah lagiii. huwaaa. T___T ok berbalik kepada makanan di flora cafe, meh aku tunjuk gambar. bersabar la wahaiiii hatii kalau korang baca entry aku ni di siang hari. mihmihmih. ;p



kemainnn air warna hijau tu tauuu, nama dia jimmy asrama. HAHAHA. mula-mula heyy macam seramm je nak minum. sekali minummm, ehh ehh. sedapnyaaa jimmy asrama niiii. seriuss sedap, kalau tak silap aku dia campuran perasa pisang dengan sunquick kottt ntahh janji sedapp dan nama dia jimmy bin asrama. hewhewheww. tapi aku syak, kalau nama dia asyraf syafiq konpemmmmm lagi sedappppp. kehkehkeh. astagfirullah bulan puasa nadia bulan puasaaa. (x___x) tapi aku cakap nama jeeewww kaw jangan macam-macamm. HAHAHA.

dia sebenarnya setiap hari berlainan lauk-pauk dan kuih-muih. time kitorang pegi hari tu, menu buffet hari tu adalah, 

Nasi putih, nasi beringin, ayam kampung berempah, kari kepala ikan jenahak,sotong masak hitam, sayur capcai, sambal udang, asam pedas johor jenahak, telur masak tumis lemak, salad telur, kerabu mangga, ulam-ulaman (sambal tomato, sambal belacan, sambal lotek, sambal bacang), jelatah, ikan masin dan keropok-keropok ikan, mee bandung, spageti goreng tomyang, seafood platter, chocolate fountain, abc, bubur cha-cha, pulut dan serawa durian, pisang sira, beberapa jenis kuih-muih, buah-buahan, air jimmy asmara, teh tarik, air mata kucing, ais kosong. semuaaaaaa sedapppppp! :D
















dalam banyak-banyak makanan, aku paaaling teringat-ingat pisang sira ni sampaiii sekarang. sedapnyaaa lahaiii. gulppppp. 



heyy senang cakap semuaa sedaplaaa. bagusnya Flora Cafe ni, dorang sediakan buah kurma dengan air zam-zam sekali. 



dan jangan tak tauuu, surau dia Ya Allahhhhhh cantiknyaaaaaa! selesa sangattt. jadi senang laa lepas berbuka boleh solat dekat sini lepas tu sambung menternak lemak kembali. HAHA. ;))


jadi pada mana-mana yang berminat untuk berbuka puasa dekat Flora Cafe ni, korang jangan segan silu contact mell di 03-21618010 atau 03-2858 6090 tauu untuk reserved kan tempat. meh aku bagitau harga siap-siap senang korang bajet berapa RM untuk berapa orang dan jangan aaaaa buat-buat lupa tambah aku sekali. kehkehkeh :P



harga dia RM49.50 nett untuk dewasa dan RM22.00 nett untuk kanak-kanak dari 6 hingga 12 tahun. bawah 6 tahun free jeee :))
 

dan ni semua para blogger yang hadir :) dari kiri boni kacak sangatttt :p, faizal fredley, nory, ida, kak dayah, aku, kak ju ummi qi, kak ameris, mila dengan kak diya pinkky momma. kak pinkkk, pinjam gambar muah muah :))

ni padahhh bila laki bini kaki bergambar hewhewheww ;p sporting gilee kan semuaaa. :))



nanti kalau korang nak pegi sini, korang boleh ikut alamat ni eh.


Flora Cafe
Lot G.08B-1 Ground Floor The Ampwalk, Ampang.
03-21618010 / 03-2858 6090 
 
tak semestinya untuk buffet ramadhan je boleh makan dekat sini. semua jenis event atau semua jenis sambutan boleh sambut dekat sini. birthday ke, anniversary ke, annual dinner company kee, semuaaa la senang cite. better korang call Mell di nombor telefon dekat atas tadi atau hp dia 017-3024112. Flora Cafe ni beroperasi setiap hari dari pukul 11 pagi hingga 10.30 malam. atau nak senang, korang boleh contact Mell dekat facebook sini ye, Flora Cafe Ampwalk atau like page facebook Flora Cafe Ampwalk. selamat menternak lemak semuaaa ;))
 

19 comments:

  1. owh.. tu pisang sira rupanya.. ingatkan ikan keli.hahahaha

    ReplyDelete
  2. waahhh..best..akak dah tepu pikir nak berbuka kat mane tadi.. sambil tekak terasa nak western lak.. jadinye ke Fullhouse je akak petang tadi..

    Eh..eh...entry Nadia ni buat akak nak cuba kat sini la pulak... tapi...mmm tang harga tu cam...hahha.. Tunggu hujung bulan arr..sempat lagi kennn...hihi

    Seronok tol citer pasal berbuka puasa kan... Bila baca balik di Ramadhan tahun depan...rasa sweet-sweet je... teringat kembali tahun sebelum-sebelumnya... =)

    ReplyDelete
  3. teringat sawa doyan diaaaaaa...gulp!
    mmg sedap plus yg dtg smus baik ati..tu yg lg best tu huhu..

    ReplyDelete
  4. cantiknya kedai..mknan pun nmpk sedap..boleh try ni..:)

    ReplyDelete
  5. waaa menariknya!! the ampwalk kat mana yer...tak biasa area situ...teringinnya...

    ReplyDelete
  6. Canteknya...
    So cute the decoration

    ReplyDelete
  7. Seminggu lagi... hikhik.. harap seminggu lagi menu lain la boleh rasa makanan lain pulop hikhik..

    ReplyDelete
  8. mkn sedap tmpt cntik harga berbaloi..kalo dekat harus ku serang tempat ni..huehuehue

    ReplyDelete
  9. Bestnya tempat ni. Sangat santai suasana dia.

    ReplyDelete
  10. ok macam2 makanan kat situ..huaaaa...sangat best ok

    ReplyDelete
  11. wah menarik sungguh tempat ni..menu2 dia boleh tahan juga banyak favourite kita..air jimmy asmara nama tak leh tahan tuh

    ReplyDelete
  12. ok fine! ida tak buat lagii.. hahahhaha.. mell mell ampunnnnn ;(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...