December 02, 2013

Bajet keseluruhan ke Krabi, Thailand


part paaaalingg ditunggu-tunggu, part paaaling ramaiii yang tanya berapa aku habis total dekat krabi ni mehhh aku list down satu-satu ye. 


nak pegi bercuti mana-mana pon dah tentu-tentu kena beli tiket kapal terbang kannnn. :) kalau rasa poket tak berapa tebal tapi bajet macam orang kaya nak keluar negara, kitorang laa tuewww mihmihmih :p sila baca entry aku Harga tiket flight ke Krabi, Thailand. kos tiket kapal terbang untuk tiga orang adalah RM1267.91.


untuk hotel, korang boleh refer entry ni ye, Hotel Murah di Krabi, Thailand. Kos penginapan di Aonang Goodwill Hotel selama 4 hari 3 malam adalah RM414.66.

 
Jumlah perbelanjaan untuk hari pertama di Krabi korang boleh tengok dari entry-entry ni,
1. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 1 
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 2
3. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 3
4. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part
dan kos perbelanjaan untuk hari pertama adalah RM1030.98.


Jumlah perbelanjaan untuk hari kedua di Krabi korang boleh tengok dari entry-entry ni, 
1. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 1   
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 2
dan kos perbelanjaan untuk hari kedua adalah RM 498.95.


Jumlah perbelanjaan untuk hari ketiga di Krabi korang boleh refer dari entry-entry ni, 
1. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 1
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 2
dan kos perbelanjaan untuk hari ketiga adalah RM299.69.


Jumlah perbelanjaan untuk hari keempat di Krabi korang boleh refer dari entry ni, Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 4
dan kos perbelanjaan untuk hari keempat adalah RM28.40.


Total keseluruhan 4 hari 3 malam di Krabi, Thailand adalah: 
 
# tiket flight: RM1267.91
# Aonang Goodwill Hotel: RM414.66
# perbelanjaan untuk hari pertama di Krabi:
RM 1030.98
# perbelanjaan untuk hari kedua di Krabi:
RM 498.95
# perbelanjaan untuk hari ketiga di Krabi:
RM 299.69
# perbelanjaan untuk hari keempat di Krabi:
RM 28.40
_______________________________________________
TOTAL: RM 3540.59



nahhh, aku rasa cukup details dah ni aku bagi. nanti pepandai la korang bajet sendiri eh berapa korang nak bawak atau berapa korang kena sediakan untuk ke Krabi. kalau korang planning nak ke krabi, sila khatam kan semuaaaa entry-entry aku ni dulu baruuuuu hantar email atau tanya sebarang persoalan yang kurang jelas sebab aku rasa, aku cerita detail gile dahhh tiba-tiba ada orang email, 'saya akan ke krabi bulan sekian sekian nanti. berapa harga hotel yang awak menginap hari tu ye?' haaaa konpemmm aku rasa macam nak telan orang T____T huhuuuu. alaaa kan semua aku dah cerita. takkan nak kena suap lagi. T___T kecuali soalan yang betul-betul aku tak tulis dalam blog dan kecualiiii macam ada sorang kakak ni dia nak pegi sydney bulan 12 nanti, punya la sibuk dia teramat sangat sampai tak sempat nak stadi belek satu-satu blog aku, dan dia tau aku dah cerita details gile, kaw tau apa dia buat? 'nadia, akak bayar awak RM100, boleh tak awak email akak semua sekali entry-entry sydney awak bermula dari hari pertama sampai hari balik dekat akak.' aku mula-mula macam alahaiiiii, kesiannya nak amek duit dia tapi dalam masa yang sama, aku geram manusia spesis bersuap semua ni. tapi sekurang-kurangnya, dia bayar harga suapan aku kehkehkeh :p baik kakkkk, sekarang jugak nadia email akak. mihmihmih ;)) 

haaa, pasal bajet ke krabi ni, mahal murah sendiri tepuk poket sendiri jawab. hewhewheww :p legaaa gileee semuaa entry Krabi dah settle yeayyyy. kenapa kena settlekan cepat-cepat? sebab minggu depan nak pegi bercuti lagi yeayyyy yeayy yeayy sambil gelek-gelek bontot. :)) sekian, waltamatttttt semuaaaa 1001 kisah krabi legaaaaa baiiiiii :)

 
 

12 comments:

  1. Akak pn br gi krabi bln9 aritu...best kn krabi...tp akak konvoi rmai2 naik keta...rasa kematu jgk punggung berjam2 dlm keta...hehe. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. how much duit minyak pergi balik ??total travel

      Delete
  2. Pergh siap orang bayar untuk kasi info tu...memang dah boleh jadik travel agent ni!

    Nice sharing on ur travel to Krabi...saya tak penah pegi lagi. Kena pegi la nampaknya one fine day kan..

    ReplyDelete
  3. Pergh siap orang bayar untuk kasi info tu...memang dah boleh jadik travel agent ni!

    Nice sharing on ur travel to Krabi...saya tak penah pegi lagi. Kena pegi la nampaknya one fine day kan

    ReplyDelete
  4. wah macam dah abes exam je rupanya hahaha

    ReplyDelete
  5. adik dan mak saya nak ke Krabi pada penghujung bulan nie...sharing yang baik untuk saya....tq

    ReplyDelete
  6. lame tak singgah sini.. office akak block blog nadia.. sadis.. :(

    ReplyDelete
  7. Oke jugak la. Untuk experience semua benda kan, everything comes with a price. Worth every penny~

    ReplyDelete
  8. Hahahaha... X menahan perenggan nak akhir2 tu... Kire rezeki lah tu masyukkk... Nak buat camne dah org tu bizi x sempat baca

    ReplyDelete
  9. serius best melancong!! Jom g melancong lagi ke Thailand or amne-mane je..

    Dapatkan Tips Melancong Disini yang sungguh marbeles ini

    ReplyDelete
  10. Salam nak tanya...krabi kalau pegi bulan tujuh ombak kuat tak kak?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...