April 27, 2015

fridge magnet sebagai hiasan dapur ;)

sejak ada anak ni, aku rasa lamaaaa gile dah aku tak bercerita pasal dekorasi. :P kalau duluuu blog aku sokmooo takde cite lain dahhh, asyikkkk la pasal dekorasi je sampai aku rasa mungkin ada yang dah jemu hewhewwheww :p haaaa hari ni aku back on track pasal dekorasi okehhhh. ;)) haaa aku nak tanya korang, selalu kalau korang pergi melancong mana-mana, fridge magnet tu satu kewajipan tak untuk dibeli? :p dan bila balik dari bercuti nanti, fridge magnet yang konon-konon satu kewajipan tadiiii korang tampal dekat manaaaaaa? aku dari duluuuu sokmoo dilemaa, idokkklerrr banyakkk fridge magnet aku sebab fridge magnet yang ada dekat rumah aku ni majoritinya mestiiii tempat yang aku dah pegi. aku tak pasti korang macam mana tapi kalau spesis aku, aku jejak tempat tu baruuuuu aku beli supaya dengan harapan, aku boleh bajet aku ni spesis kuat berjalan ke takkk. kalau masih sikit fridge magnet, bawak-bawak la sambung berjalannyaaaa muehehehe. :p 


selalu aku tengok orang tampal koleksi fridge magnet ni dekat depan pintu peti ais kannn. yang jadi satu masalah bagi aku kenapaaa setiap kali nak tampal fridge magnet sokmoooo tercicir adalahhh pintu peti ais rumah aku bukan spesis bolehhh menarik dan melekatkan magnet. pintu peti ais rumah aku spesis kaca. T__T sadis betul. memanggg takkkkk laa fridge-fridge magnet tu akan melekat. (-__-') lepas tu mulaaaaa la letak merata kemudian kesimpulannyaaaa, hilanggg lupa ntah letak dekat manaaaaa. huhuuuu.

sampaiiii la satu hari tu aku pegi Ikea. selama-lama aku hidup, tak pernah pulak aku perasan menatang papan magnet ni ada juallll dekat Ikeaaaaaa. (-__-')


selalu aku perasan jenis yang macam whiteboard dan blackboard jeeee. tak pernah pulak nak nampak jenis yang macam niii. kalau tau dari dulu kan senang. :p takde laaa setengah aku tampal tepi cpu komputer, setengah dalam plastik, setengah dalam dashboard kereta, ehhhh merata laaaaa. :p kikikiiii. terusss beli yang Ikea punyaaa malas pikir panjang dahhhh. seketul magnet board ni RM49. aku rasaaa macam dah murah dahhh sebab duluuu aku pernah ternampak ada orang jual online pesen yang macam ni la jugak lebih kurang, sekeping papannn gituu dalam RM100 lebihhh. belum masuk postage segala lagiii. nasib tak beliiiii muahahaha :p haaa nanti korang boleh la pegi beli dekat Ikea jugak. dia memang ada satu warna ni jeeee. bolehhh je kalau korang nak sangkut dekat dinding mana-mana supaya nampak lebih elegant dan cantik cuma masalahnyaaaaa dapur rumah aku takde tempat yang boleh dipaku dahhh. T___T semua kena pakar yang drill. kalau takkk hancurrr berkecaiiii tile-tile dindinggg. T__T jadi cara paling selamat untuk mengekalkan kecantikan dapur tanpa memecahkan sebarang dinding :p aku tenggekkan jeee benda alah ni dekat meja bar betul-betul dekat dapur. kikikiii :p 


tak praktikal sangat sebab aku letak nonong-nonong gituuu jee tapiii takpeee laaa. ;)) buat sementara waktu ni biar je dia bertenggek dekat situuuuu. :p bukan aku kena pikul tiap masa punnn. hikhikhik. ;)) kecualiii bila bunga dah besar sikit nanti, bila dia dah start pandai berdiri tarik-tarik barang segalaaaa, confirmmm aku akan pertimbangkan celah mana pulakkk aku nak letak benda alah niii. kang jatuh berderai hempap anak aku mau aku terjun lombong menyesali keranamu sekeping papan besi. hihiiii. haa korang punya fridge magnet tampal manaaaa? dah penuhhh dahhhh pintu peti aisss? ;) kalau belum jommm kita sambung berjalan hanya semata-mata untuk penuhkan pintu peti ais. mueheheheh :p






6 comments:

  1. peti ais ida boleh letak FM. bahagian depan peti ais dah penuh, sekarang sesi memenuhkan bahagian sisi peti ais pulak HAHHAHHAHA

    ReplyDelete
  2. Sama la... fridge teman pun kaca... buat masa koleksi fridge magnet yang ada disimpan dalam laci lagi...

    ReplyDelete
  3. Yeayyyy ! Iolls dh ada peti ais sendiri nak tepek fm walaupun xpergi lagi pun tempat tu. Bahaha.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum yaya, sheila dah simpan semua FM dalam box, hahahhaha suka sangat orang sentuh2, amik buat main. kita simpan terus. ngeeeeee ;p

    ReplyDelete
  5. citernya ritu nampak kat ikea benda alah ni rm 14 hinggit sekali dah bayar rm40 lebih rupanya ... nangis....

    ReplyDelete
  6. X tau la pulak ikea ada board ni, tq for sharing. Saya letak dekat atas fridge but somehow magnet2 tu ada tinggalkan kesan atas fridge tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...