April 13, 2015

Ephyra Skin Bar membantu menghilangkan stretch mark


haii semuaaaa ;) since Ephyra Skin Bar ni tengah inn sekarangggg, korang dah try belummm? ;)) hihi. sebenarnya Ephyra Skin Bar ni tak semestinya korang gunakan sebagai pencuci muka jeee. takkk. :) dia boleh jugak digunakan dekat seluruh badan kita contohnyaaa untuk menghilangkan segala stretch mark kee, masalah ketiak hitam ke, masalah bau badan kee haa semua boleh senang cakap. all in one gitueww :p nak nak untuk ibu yang baru lepas bersalin. 



aku tak sureee perut korang macam mana tapi setahu aku, majoriti mak mak yang lepas bersalin mesti perut dia hodoh gilee (-__-') :p ehhhhh aku tak cakap perut orang, aku cakap perut akuuu. T__T :p hihi. ye laa, bayangkan perut korang yang mulusss dan gebusss ituuuuss tiba-tiba setiap hari semakin membesar dan semakin menegang, tentu-tentuuu kulit perut kita pun akan meregang kannnn. sepanjang 9 bulan mengandung, ada yang akan naik stretch mark warna hitam kee, stretch mark warna putih keee. jarangg sangattt laa kalau takde langsung. tu memang aku respect habissss. kulit perut mudah melenturrrr gituewww orang tua-tua cakap. :p boleh lah mengandung setiap tahunnn perut maintainnn momantaiii. kikikiii :p 



tapii kalau korang tanya aku, perut aku tergolong dalam golongan perut berstretch kemerah-merahan sepanjang mengandung. ngeriiiii. T__T awal-awal rajin jugak laaa aku sapu Palmer's Cocoa Butter Formula segala bagaiiii tapi langsung tak hilang. terus malasss dah sapuu. sukati awak la perut. :p cantik apee perut macam tembikai berjalur-jalur muahahaha choiii. :p


haaa macam ginii la rupa perut aku sepanjang mengandung tapi ni bukan perut aku harap maklum. (-__-') kaw gilee aku nak amek gambar perut sendiri post sini. HAHAHA. ni gambar aku google. berjalur gemilang gitueww cuslass:p tapi takpeee, aku boleh terima hakikat perut tak cantik janji ada anakkk. boleh? :p hihii. mak aku la yang sokmo sedapkan hati aku, takpe kakk. nanti boleh hilangg lepas bersalin. cuma cepat dengan lambat je. tapi mama dulu takpunnn macam ni, awak ikut perut sape ni kak? HAHA. motif sangat mak aku. kadang aku konpius, mama ni nak puji ke keji? :p kikikii. jadi selepasss je bunga keluar, hoiii ngeriii. T__T dari warna kemerah-merahan terus bertukar jadi jalur-jalur hitam. macam tembikai versi tua pulak. muahaha :p tapi aku kan bangsa pemalas, renyahhh laa nak sental minyak segala bagai. aku biarrrr jeee dengan harapan takpee, nanti hilang sendiri. tapi betul laaa orang-orang tua cakap, dia akan hilang cuma makan masa sikit. sekarang umur bunga dah 8 bulan. garisan dia dah rupa macam nii. 



haaa dia dah beransur hilang tapi still ada lagi. yeee laaa, nak cantik kena pelan-pelan kayuh. :p kang terlebih cantik beranak lagi sorang tahun niii seremm muehehe :p sampai la haritu time aku mandi, aku sajeeee gatal tangan pegi sental badan dengan sabun Ephyra Skin Bar dah alang-alang tengah menyental muka kennn. ehhh besttt pulakkk. esoknya aku buat lagi sekali. lusanya aku buat lagi. ehh ehhhh, warna stretch mark ni makin pudar laaaa seronoknyaaa! mula-mula macam ehh betul ke niiii, ke perasaan aku je. aku pun mengexperimenkan dekat satu bahagian yang ada setompok stretch mark dua jalur. aku aim situ jee sebab nak tengok betul ke tak Ephyra Skin Bar ni membantu dan yeayyy, its workkkk bebehhhh! ;) atleaseeee, takde la nampak macam tembikai tua sangattt kenn :p tu baru 3 hari, cer kalau hari-hari sental, konpem laki aku konpius ni perut ke dada. eh? :p kohkohkoh.



haaa korang ada stretch mark? tryy laaa. tak semestinya korang beli Ephyra Skin Bar ni untuk sental muka jeeee. dan the best part is, laki pempuan tua muda semua boleh guna. jadi boleh la berkongsiiii. sabunmuu sabunku juaaa, pencuci mukamuu pencuci mukakuu juaaa sweettt gitueeww ;P sebelum terlupa, harga seketul Ephyra Skin Bar ni adalah RM39. korang boleh dapatkan di:





Instagram: @ephyraskin

019-3800779 / 03-41417889

 

selamat mencantikkan muka, perut, dan seluruh badan semuaaaa ;) 


9 comments:

  1. selamat malamm :) syira jenjalannn sini sementara cuti midsem..hehee

    ReplyDelete
  2. As salam yaya.. Lamanya x jengah sini... Bunga sihat? mcm best je kan sabun nie.. akk nak try pakai jugakk.. :)

    ReplyDelete
  3. dya baru guna 3 hari, tunggu 7hari baru update blog.hihihi

    ReplyDelete
  4. produk yang bagus untuk mereka yang memerlukan

    ReplyDelete
  5. wah mcm best jer blh hilgkn stretch mark..Kna cuba la ni..tQ for info ye..

    ReplyDelete
  6. Hai kak nadia. :)

    Setuju pasal skin bar ni blh guna bukan kat muka je. Emi sendiri guna skin bar ni kat badan masa mandi. Dengan harapan parut2 lama kat badan boleh hilang. Kehkeh. Lagipun kulit emi a bit sensitif senang naik merah2 gatal2...sejak guna skin bar ni time mandi, dah kurang sket masalah tu. Tp klu guna kat badan, satu ketul seminggu dah habis. Hehe :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...