April 23, 2015

Lasertag besttttt gileeee! ;)



korang pernah dengar pasal Lasertag? amagadddddd, percayalahh cakap aku, sepanjang aku hidup, dalam banyak-banyak permainan zaman moden, lasertag satu-satunya game paaaaaling best aku pernah main. :) 


kaw bagiii la aku main segala mak nenek sukan memanggg takkkk aku akan main sebab aku bukan bangsa pengsukan. :P kihkihkih. tapiiiii, lasertag ni ntahhhhh. dia sangattt buat aku addicted. sekali main terus teringat-ingat tak boleh jadi nii, nanti nak main lagi. haa gituu. macam manaa ehh nak describe. kalau kaw tanya aku dari 1 hingga 10 skala keseronokan main lasertag ni, aku tak pikir banyak dahh. 10/10 aku bagi. :p dahhh aku memang sukaaaa nak buat macam manaa. HAHAHA. setiap kali aku main, aku mesti terbayang macam aku tengah berperang betul-betul. hihi. ;P
 

haaaa korang pernah tengok orang main paintball? haaaa macam tu la lebih kurang permainan lasertag ni cuma yang membezakan dia dengan paintball adalah lasertag kaw tak perlu kena tembak betul-betul sampai sakit badan kena peluru segala bagai takkkk. lasertag ni kita akan ditembak hanyaaaaa menggunakan cahaya laser yang langsung tak sakitkan badan dan langsung takde kesan sampingan pada mata, tubuh badan dan sebagainyaaa. 


kita akan berperang dalam sebuah arena yang mana time berperang tu, kita just nampak cahaya samar-samar dan selebihnya adalah lampu klip-klip pada setiap badan pemain. haaa berperang la kaww dalam gelap gulita itueww diiringi lagu sebijik macam tengah berperang hoiii berdebarrrr. HAHAHA. lasertag ni sejenis indoor game yang kaw tak perlu risau panas terik matahari ke hujan ke sebagainyaa takkk takk. dia dalam aircond. :)) hihi. meh aku tunjuk korang macam manaaa rupaa arena lasertag yang aku cakap tadi. 




haaaaa bestkann. :) nampak tak macam mana korang kena cuba menyelamatkan diri dari ditembak dan dalam masa yang sama kena cuba menembak pihak lawan untuk mengumpulkan mata tertinggi. time pertama kali main lasertag masa dekat ecurve dulu, aku banyak menyorok sebab takuttttttt. (-__-') hoii takutlaaahhh orang datang serbu tembak-tembak kita. huhuu. jadi kalau keje kaw asyik menyorok jee, celah mana nak kumpul mata tak tembak orang kennn. so time aku main kali ni, aku dah set dalam kepala, taknak menyorok dahh. semua aku nak ambush depan-depan macam gangster wa cakap luuuu walaupun kaw tak tauuu, sambil aku ambush orang, sambil aku menjerit ketakutan. HAHAHAA. tak sukaaaa betul perasaan bila kita dikejar musuh. aku lari macam orang gile sampai rasa macam nakkk jeee aku jerit dekat orang yang kejar aku tuu, jangan la kejarrrr. aku takut bodohhhh! ;)) HAHAHHAA. mau tak mencarut, berdebar kannn. rasa macam kena kejar dek hantu. kikiki :p


haaa nanti korang boleh laa try pegi main lasertag nii. best gileeeee. ;) dia sesuai untuk semua peringkat umur tak kesah kanak-kanak kee, remaja kee, orang dewasa kee haa semua bolehh. lagi ramai lagi meriah. sebelum aku terlupa, meh aku bagitau korang harga siap-siap. 


untuk kepuasan maksima, aku sangattt mensuggestkan korang amek yang Party Package sebab once korang amek party package, semuaa pihak Laser Warzone yang akan uruskan. bab uruskan kumpulan pemain, uruskan makan minum semua orang dan uruskan function room supaya korang ada tempat menunggu yang selesa. tak payah dahh korang pening pikir makan minum segala bagaiii. haaa korang just tinggal bayar dan mainnn jeeeee. 

untuk Party Package ni, harga dia RM50 sorang. maksimum pemain adalah 15 orang. so nanti korang boleh ajak kawan-kawan kee sedara mara kee, kawan satu office kee, kawan sekolah ke tak kesah laa sape-sape, janji paling kurang sekali main adalah 15 orang, terus boleh buat 1 event lasertag dahh. dengan bayaran tu, korang boleh berperang sebanyak 4 kali sepanjang event berlangsung. tu pun dah semputtttt berpeluh jangan cakapp kihkihkihkih :p nanti boleh la korang main lasertag ni sambil sambut birthday party keee, hari sukan office kee, team building kee, tournaments office kee ehh semua boleh laa senang cakap. hihii :)

kalau korang tak nak amek yang Party Package pun bolehh. korang boleh pilih untuk main 1 Game RM20, 2 Game RM32, 3 Game RM42 dan Unlimited Game RM60. kalau kaw tanya aku, konpem-konpem aku pilih unlimited game sebab boleh main sepuas-puasnyaaaa muehehe :p kalau korang adalah seorang pelajar, korang boleh dapat harga lagi murah. bestnyaaaaaa ;) 

pada semuaaaa yang berminat untuk main lasertag ni, ada 3 tempat Laser Warzone dalam Malaysia ni iaituuu di 2nd Floor Ecurve Damansara, 2nd Floor Wangsa Walk Mall Wangsa Maju, dan 4th Floor Gurney Plaza Penang. yang latest aku main macam gambar dekat atas ni semua dekat Laser Warzone Wangsa Walk. 


ni masa lastt game penentuan untuk tentukan team mana yang juara dan naib juaraa. aku team 4, syafiq team 5. berlawan aku laki bini. nasib tak bergaduhh. :P syafiq laaa asyik kejar tembak aku. tercirit-cirit aku menjerit HAHAHA. vodo tauu, nasib laki sendiri. kalau laki orang mau aku tak buat laki dah. HAHAHAHA. 



malangnyaaaa team 5 dapat 1st place. team aku 2nd place. its ok bebehhhh ;) atleast dapat nombor 2 dah best dahhhh kikikiki :P heyyy mauuu dorang tak menang, sorang-sorang ambush macam orang kena rasuk. gugur jantung aku lari kena kejor. HAHAHA

haaa nanti kalau korang nak pegi main sini, jangan lupa ajak aku tauuu. bestnyaaa bestnyaaaa. ;) selamat berperang semuaaaaaaaaaaaaaaa. 

https://www.facebook.com/laserwarzone/timeline


FACEBOOK
www.facebook.com/laserwarzone

CALL
03-4131 0006
 
 
 
boniii, abang jamar, ida, onieee. yaya amek gambar korangggg. ;)) kira halalll la ehhhh. terima kasihhhh. ;)) hewhewwheww.
 
 

14 comments:

  1. amik laaaaaaa yaya. heeeeee~ bestnyaaa nnti kita set time. kita ambush diaorang balik.. heyyyy sabar daaa sabarrr HAHHAHHA

    ReplyDelete
  2. Nak main lagiiii walaupun 3 hari sakit paha masih terasa... hahaha

    ReplyDelete
  3. Memang seronok, tapi semput gak dah lama tak berlariiii sambil menjeritttt. hahahahaha

    ReplyDelete
  4. huiii..baca cerita nadia ni pun rasa macam dah duduk dlm tu..part yang cirit2 tu yang bestnya! hahha..dieyana ni pun bukan jenis 'pensukan' hahah..macam kena try ni...hahah mesti giler jerit2 selamatkan diri ;-))

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum yaya, hahahhaha malu la team sheila tercorot. nasib lah ye abg mcdee. jangan sedih2, nanti repeat lagi. muahahhahhaa... balik siap main tembak2 dah hadi tu... suka benor dia. kahakhakahhaahh ;p

    ReplyDelete
  6. Pernah main ni dkt ipoh parade masa dia awal2 bukak. 2 game pon dah semput ! Tapi best !

    ReplyDelete
  7. ala.. rugi sangat akak tak pegi.. rugi tak bace emel.. nangis bawah meje office la..
    best kot.. rase nak kene try ni..

    ReplyDelete
  8. Hahah... Agakla yg last game tu taleyh blah sume duk kejar cm zombie xD hahha... Best mnguji stamina, mata smua lah...hehe tq sbb kasi tumpng join event ;)

    ReplyDelete
  9. ambik la kak ya,hehe....kak ya kalu nok main lagi roger desssss... :D

    ReplyDelete
  10. Tak dapat join...asben OS xd sapa nak jagakan my son...yaya TQ so much invite sis loveeeeeeeeee u...tgk kawan2 blogger tersayang main laser tag seronok lahaiiiiiiiiii...

    ReplyDelete
  11. waaaaaaaa....sedih x dapat join...yaya, bila nak main lagi?lama tak main ngan korang...windu nak tembak depan2, pastu gelak2...hahah

    ReplyDelete
  12. bila korang nak main lagi? nak join gk..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...