October 04, 2012

harga cermin besar sebesar dinding

same macam baju, cermin dan perempuan memang tak dapat dipisahkan. dah jadi satu tabiat asal nampak cermin nak tengok, asal nampak cermin nak baiki tudung, asal nampak cermin nak sengehhhh nampak gigi sebab takut ada lada lekat dekat celah-celah gigi. perempuan babe. kaw kena paham. hewwheww 

oleh disebabkan aku jenis pantangg jumpa cermin, aku decide nak lekatkan cermin besar dekat dalam rumah. besar sebesar dinding. lagi besar lagi bagus (x__x) bukan takat boleh belek jerawat je, senang boleh tengok atas sampai bawah. lagipon cermin besar boleh membantu buat rumah kita nampak lebih luas walaupon padahal hakikat sebenar kecikkkk cenonett je. kuikui :) 

sebelum aku decide company mane yang akan pasang cermin tu, mesti la aku survey-survey dulu kan. mula-mula ingat nak beli cermin siap dekat ikea, tapi xde saiz sebesar dinding yang aku nak. kena sambung 4 cermin besar. tapi, konpem akan nampak jurang sebab cermin ikea macam ade border. cermin tu akan nampak sangat terpisah. so tak jadi. xpe, nexttt kita pergi nilai. dekat nilai kan ada banyak kedai-kedai cermin bagai. banyakkk. tapi tetap ada border macam border kayu. lagipon tak muat nak masuk kereta kalau beli. kena sewa lori. satu hal pulakk kann. tak jadiii lagi. tiba-tiba aku teringat adam. dia pernah pasang sliding door dekat dapur rumah aku. aku try call tanya dia ada buat cermin makeup besarrrr tak. dia cakap ada. esok dia datang ukur dinding and bagi quote harga. yayyyyy!
sebelum
aku nak cermin sebesarrr dinding ni sebab senang nak main sehati berdansa dengan syafiq. tak pon pasang lagu, kita senam aerobik. nak joget gangnam style pon boleh. :D


selepas

seee. memang cermin sesaje dekat 1 dinding tadi. penuhh. kalau korang perasan, cermin ni dipotong tiga. memang terpaksa potong sebabnya, mana muat besar gedabak ni nak masuk liftttt. pfftttt~ jadi terpaksa la dipotong kepada tiga keping. tapi tak nampak jurang sangat kan sebab dia xpakai border pape. memang cermin sesaje. aku dah lupa berapa kaki dinding ni sebab saiz and harga cermin ni berdasarkan berapa kaki dinding kita nak buat.


haaaa, macam ni. ada tiga keping. sekejap je dorang buat kerja. adam datang ukur, tiga hari lepas tu dia terus datang pasang. siapppp. santekkk! (x__X)

kalau korang berminat atau tengah planning nak pasang cermin gedabak ni jugak, korang boleh terus contact adam ye. harga cermin berdasarkan saiz yang kita nak. call dia suruh dia datang ukur. tak kesah area mane rasanya adam ni. kl selangor semua dia on. meh aku bagi details dia. 


adam, 012-3279932
 
kalau yang aku punya, total semua siap RM2100. dia kira 1 keping cermin tu lebih kurang RM700. kalau korang nak buat, korang kawtim dengan adam tau. cakap tahu dari nadia sri intan, nanti dia bagi diskaun. kan adam? hihi. ;)) btw, adam is chinese, very nice guy. jangan kaw tiba-tiba call bagi salam sebab nama dia adam macam orang melayu kita. hihi :)


58 comments:

  1. lawanya hias rumah dengan cermin gedabak mcm tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang nak telek jerawat kakkkk~ ;p

      Delete
  2. cantiknyer rumah nadia...nory pon minat hias rumah, tp bajet ciput je, ala kadar jela yg mmpu...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. noryy,
      nadia ciput jugak, berangan je lebihhh. ;)

      Delete
  3. Wah! Cantik! MM pon ada gak duk bincang2 ngan hubby nak pasang cermin besar kat dinding cani.. Nak bagi ruang nampakmluas.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mm, yup. cermin sangat2 membantu kakkkk. nampak macam banyak space. padahal kecikkkk je. hihi

      Delete
  4. Hai nadia.. Slmt kenal..
    Puas hati ada cermin penuh dinding!! Bestnya..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. iz, macam cermin dekat toilet shopping complex je pon ade. ;p

      Delete
  6. Replies
    1. lynn, kan. setiap masa nak telek jerawat. huhu

      Delete
  7. Assalamualaikum wbt..

    Ohhh...sofia mmg ade plan nk letak cermin macam nih kat rumah...thx for sharing pasal nih!!! ^_^

    regards,
    Unsmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak sofia,
      nadia dulu sebelum letak cermin ni pon banyak hari jugak la duk mengoogle. alhamdulillah, kita share apa yang kita tau sikit sorang. kan kak?

      Delete
  8. cantiknyer...:) thanks dear, sudi datang blog YM...:)

    ReplyDelete
  9. tape, mader da try da maen model2 kat depan tue mase open haus aritu.. so tak la bape nak jeles sangat da.. ahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik. tapi tak aci mader, tang muka yaya je mesti terpotong tengah la, senget la. mader sabotaj ehhh? ;p

      Delete
  10. wahhh bestnya nadiaa...rumah pun nampak luas.....cun rumah nadia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama gee,
      sebab tu pasang cermin, sebab nak suruh nampak luas
      walaupon sebenarnya kecik je kuikuikui. ;p mama sihat? best baru balik holidayyy yee. :)

      Delete
  11. Besarnya cermin tu.. haha..
    Apapun ikut kehendak kita sebab rumah kita sendiri kan

    ReplyDelete
  12. cantiknyaaa :)
    nampak eksklusif :)
    nadia pun suka merah ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah yang,
      kalau boleh segala benda nak merah. tapi agak-agak la kan, kang panassss tibe2. ;p

      Delete
  13. salam kenal,

    best ada cermin besar ni..baru syiokk telek satu bdan atas bawah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak tihara! :)
      kannnn, senang boleh tau part mane yang tambah mengembang. huhu

      Delete
  14. salam kenal...

    wah..ctknya..jarang jumpe dlm umah org cermin sebesar ni..makin luas la nmpk umah nadia nanti..ctk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak fieda! :)
      tq sudi dtg bw blog nadia. cermin main peranan besar kalau rumah kecik kan kak. ;D

      Delete
  15. salam kenal nadia... baru terjah blog nadia... cantik cermin tu..sekarang memang tengah survey cermin... kat Nilai Adam tu nak datang tak? hik hik

    ReplyDelete
  16. hehe.. cantik..
    tapi kalau malam2 kita takut tengok cermin :D

    ReplyDelete
  17. Cantiknya! Berkenan tgk. Tebal x cermin dia?

    ReplyDelete
  18. Mang tengah cari kedai cermin..pening pala ..masalahnya sy kt sbn nak ke dia dtg..atau sesiapa tau kedai cet.in di sbn plzz inform..tq.

    ReplyDelete
  19. Memang cantik..harga dia pun cantik..hehe

    ReplyDelete
  20. klu mls cat dinding, sume dinding tmpal cermin, aci x? hahaha..

    ReplyDelete
  21. Teringin nak beli cermin besaq macam ni, tapi kena tunggu ada rumah sendiri baru berbaloi :D

    ReplyDelete
  22. nadia..su baru jer TERsinggah blog nadia ni. baca psl Alcano. terus jatuh cinta dgn blog ni.sbb nadia suka yg murah. su juga..hihi.nak tanyala...set meja makan tu nadia beli katmana ye? murah x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. suriati, nadia try nak komen dekat blog su tapi xdapat laaa :)

      Delete
  23. wah..memg dr dulu berangan nak pasang ni kt rumah yuyu..nadia doakan k..thanx byk info dr nadia ;)

    ReplyDelete
  24. Waa.. betul ker harga dia? Mahal laa macam tu.. smlm baru survey kat 2 kedai cermin.. besar tu sekeping dalam harga RM200 jer.. Ukuran 55"X35".

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam didi, share la detail kedai mana u pergi dapat harga 200 tu. i pun tengah survey ni.. sgt mmerlukan sbb rumah tu BESAR sgt..hahahahhaha

      Delete
    2. Ha'a kongsi la apa nama kedai murah tuu

      Delete
  25. Yalh dh berapa lama dok angan angan nk pasang cermin tp mmmm dpt dpt pun mlm ne ja trjmpa page nadia wah cantikkkkk

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Mesti balik balik je rumah hilang stress, sejuk je hati bila dpt masuk rumah mcm ni.. seronoknyaa, hihi

    ReplyDelete
  28. Tersinggah pulak di blok ni sbb tgh survey mirror..thnks for t info.Nadia bleh share tk dining table beli kat mana tgh cari dining colour white jgk, tapi semua jumpa yg kayu..sy nk material kaca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk, nadia dah lupa apa nama kedai nadia beli ni tapi dia dekat jalan kucing. kedai dia banyak2 sebelah kiri jalan dekat nak naik roundabout batu caves tu. :)

      Delete
    2. Cavenzy daaa....

      Delete
    3. kalau nadia tau nadia beli dari cavenzyyy senang jee nadia bagitauu dekat sinii tak payah nak terang details beria siap jalan bagai. masalahnya meja makan ni bukan dari cavenzyyyyyy harap maklummmm :)

      Delete
    4. nampak plak die meja makan tu putih... aku nmpak kerusi jer yg putih... muahaha...

      Delete
  29. baru berangan nak letak cermin beso gabak gini kat rumah,
    sekali cik abe rejek, dia kata takut nanti ada ju-on keluor dari cermin malam-malam.

    T_T

    *tak kira, nak pasang cermin gini gak, nak pasang gini gak*

    hahahah.

    ReplyDelete
  30. teringin nak pasang cermin gini gak... tp nak tunggu si kecik tu besar skit... nak chek dulu perangai die mcm mana... buat nyer jenis mengamuk baling2 barang... ke sie2 jer cermin tu berderai...

    ReplyDelete
  31. teringin nk pasang gak tapi mahal gler! anyway cantik umah

    ReplyDelete
  32. assalam, nadia area selangor kl je ke? nilai bole ke x ek? kt nilai ni dh survey mostly klu cermin besau ni ade frame. huahuahua. klu boleh taknak frame pon.

    ReplyDelete
  33. Aslkm..gambar tu beli kat mana ek....tq

    ReplyDelete
  34. Aslkm..gambar kat meja makan tu beli kat mana ek..tq

    ReplyDelete
  35. hoiii dah lama cari org nak buat cermin ala2 kat gym gitu..thanks for sharing...suke suke suke..

    rs kuajaq pulak masuk rumah org x bg salam kan..

    salam kenal~
    assalamualaikum...;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...