October 05, 2012

laki aku berbunga

fine. kalau orang lain kelam kabut sibuk jaga anak, laki aku sibuk jaga bunga. jaga bunga je padahal, gayaaaaaa~ hoi, stressss! HAHA. mane tak stress, jaga bunga sebab duit. kikiii ;p baguskan bos dia, siap ada peruntukan untuk main bunga-bunga bagai. mungkin sebab bos dia tau dorang keje under pressure. dah pressure keje non stop, tengok bunga, sejukkkkk sekejap. kan? punya la bagus bos, siap bawak semua staff pegi nursery. pilih bunga satu sorang, company bayar. janji, letak atas meja setiap orang and jaga elok-elok. bunga sape paling tahan lama hidup, paling cantik, dapat ganjaran. kaw nak tolak? tak kottt kan. :)) mane tau kerana bunga sepohon kot-kot dapat bonus dua bulan gaji, hoiiii aku paling seronott. (x____X) kehkehkeh ;D swasta bebb. tak de bende mustahil. bonus setiap tahun takde sape boleh agak, tu antara sebab utama aku suka keje swasta. 

ok, berbalik pada bunga tadi. kaw tengok, 


canggih kan laki aku? siap email~ hihihi. :) hukalohh, kitorang guna hp cap ayam jeeeer. xleh nak mms, xleh nak line whatsupp bagai. email je mampuuu. ;p ok, ni hari pertama dia beli bunga. aku tak tau bunga ni name ape sebab aku memang tak minat bab-bab bunga. asal aku tanam bunga mesti mati. mak aku cakap aku jenis tangan panas. padahal dia jeles le tuewwwww kalau rumah i lagi banyak bunga dari rumah dia, fineeeeee. ;p tapi kes syafiq, oleh disebabkan kalau bunga dia cantik dia dapat reward, aku tumpang pantau dari jauh. sokongan moral tu penting babeee. mane tau dia menang, share aku konpem 50%. ;p awak baca blog saya kan sayang? HAHAHA. 

dua hari kemudian. #hari ni punya cerita.


hohhh sudahhhhh. dia mesej sedih-sedih cakap pokok dia dah nak mati. aiii tak kan dua hari dah nak mati. tapi logik kottt sebab dalam aircond sepanjang masa, xde cahaya matahari. aku pon tumpanggg simpati. cepat-cepat suruh dia email gambar. aku pon sedapkan hati dia, hekelehhhh. bunga je layu, daun mekar lagi. nanti try cucuk panadol dalam tanah, rasanya nanti bunga tu akan segar balik. kihkihkih. aku tak tau mazhab mane aku guna tapi laki aku hampir-hampir percaya. kahkahkah. 

serius nak tanya, to those yang pakar bunga, kalau bunga layu macam ni, pokok takde pape effect kan? still hidup segar, bunga je layu sebab bunga dah melepasi proses mekar dia, kan? ke tunggu masa je? mintak-mintak tak. macam mana nak jaga suh segarrr je memanjang? tolonggggggggg. T___T


#ni baru jaga bunga sepohon, gaya stress macam exam tak jawab abis. jaga anak esok-esok, aku syak laki aku akan email, 'kita ada berapa orang anak? saya terlupa sebab pening keje banyak sangat.' hewwheww.

7 comments:

  1. ahaha. lucu la laki nadia ni eh. :P
    siap sedih bagai bunga nak mati ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki. tau xpe, kelako betul. risau babe. tapi mungkin lebih risau sebab takut kalah. hehehe

      Delete
  2. nory pon tgn panas klu bab2 bercucuk tanam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih kan jadi kita. boleh geng. tak pe la, kt cucuk tanam dekat farmville je la kottt. ;p

      Delete
  3. hihih..ade ke bunga layu letak panadol :p
    ngelat beli yg baru la.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpikir jugak tapi takut kantoi terus rejected. kuikuikui

      Delete
  4. kahkahkah.. bole plak syafiq caya psal panadol tu.. lwk je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...