October 01, 2012

pencuci toilet pon nak cerita ke


Sejujurnya, once dah jadi bini orang, memang banyak benda kaw nak kena fikir. Aku tak pasti sindrom tu aku jeee yang rasa atau semua orang pon rasa sekali. Silap hari bulan kaw boleh stress. Stress sebab harap-harap kekemasan tu berpanjangan selama seminggu terus lepas kaw dah siap kemas tapi takkkkkkkkkkkk. ;p

Being me, aku nak jadi semua siap. Bukan perfect. Tapi siap. Siap kemas rumah. Siap vacuum rumah. Siap basuh baju. Lipat baju. Gosok baju. Bila semua siap, baruuu aku boleh tidur dengan lena puas-puas. Feel tido rumah bersepah dengan feel tido rumah kemas tak sama. Serius tak sama. aku laaa, orang lain aku tak tau.

Hoh.

tapi dalam banyak-banyak kerja rumah, aku paling stress bab bilik air. Stess gile. Dari kecik sampai besar, aku dah terbiasa dengan toilet cangkung. Nak jaga toilet cangkung tak sesusah nak jaga toilet duduk. Toilet cangkung ni kotoran dia tak berapa nak menyerlah. Tapiiiii kalau toilet duduk, hoiiiiii nak marah. Menyerlah sangattt kalau kaw tertinggal sebarang cebisan walaupon sekelumit. (X____x)

malangnya, rumah aku ni dua dua bilik air jenis duduk. Hari ni genap 10 bulan aku ajar bontot aku pasrah. T_______T aku tak suka toilet jenis duduk sebab rasa dekat sangatttt dengan mangkuk takung tu. Rasa ewwwwww. Tak suka. Dekat kan? Kohkohkoh. ;D toilet duduk ni akan memaksa kaw menyental dia hari-hari. Malassss jangan cakap. Tapi kaw boleh duduk kalau ada cebisan tertinggal?  Eeeeeeeuwwwww lagi. Adik aku paling pandai. Kalau aku suruh dia basuh toilet, dia basuh. Memang sental dinding, lantai berkilat abisss. Tapi, tang mangkuk tandas, dia tinggalkan khas untuk aku sental. Vasted betul. Aku rasa nak pok pokkkkk je kepala. HAHA

satu hari aku buat eksperimen. 
terpaksaaaa buat sebab aku dah malas nak sental hari-hari. hewwwheww T____T


aku tuang pencuci pink ni dekat toilet depan which is toilet tetamu and pencuci purple ni dekat toilet dalam bilik aku. aku tuang sekeliling mangkuk tandas tanpa sental langsung. biar jeeee agak-agak dalam 10 minit then kaw flush. and the result is, pencuci pink ni sangattt wangi tapii kotoran langsung tak hilang. langsung. wangi sesaje wat gapo kalau tak bersih. hukaloh. spoil. masuk toilet dalam bilik, hoii tajamnya bau pencuci purple ni. xberapa nak wangi. sekali kaw flush, wahhhhhhhhhhh. bersihhhhhh. serius. macam lepas sental. padahal tak sental pon. yayyyyyyy, lepas ni dah tak perlu sental mangkuk toilet hari-hari. tuang dia je. pemalas kan aku? ;p tapi jangan la sampai berminggu-minggu kaw tak sental. tu pemalas betul ya rabbi. selesai satu masalah besar. ini namanya masalah taik. kan? kohkohkoh krohhhhh ;p

6 comments:

  1. haha..ada2 je la nadia nie..
    btw vs ada gak kt ou tau..

    ReplyDelete
  2. Satu lagi cara, awak boleh beli kiub clorox yang bulat tu... ada dua warna, satu warna biru dan satu lagi warna putih... Kiub tu dimasukkan kedalam tank flush air tu... tahan utk sebulan... bergantung kepada pengunaan... so, toilet awak akan sentiasa bersih... selagi clorox tuh ada kat dalam tank tuu

    Cuba la...

    ReplyDelete
  3. Ida guna dettol + kleen ungu tu lah.... tuang lalu je kan die kan.. dah flush! settle! HAHAHHAHAHHA

    Nak lagi best, beli yg kuib kuib biru (taktahu name ape ~ HAHA) letak dlm tangki dia... Then flush kuar air kaler biru. bukan air kaler putih.. nampak nnti. Eeeuwww...... HAHHA

    ReplyDelete
  4. kak fieda biasa guna harpic kuning..maknanya purple tu lagi bagus ye..harus cuba nanti..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...