October 03, 2012

thepoplook, osemmmmm!

asal pukul 11 malam keatas, feel nak update blog akan datang mencucah-curah. aku pon tak tau kenapa mesti tengah malam. kenapa bukan pagi-pagi. cerita malam ni mungkin lebih kepada mengadap muka aku. tolong jangan muntah hijau. tsskkk. T____T


perempuan dan thepoplook tak dapat dipisahkan. sekali kaw dah terjerebak, kaw akan terusssss terjebak dengan membuak-buak. seriusss tak tipu. dulu masa aku mula-mula beli baju dekat thepoplook ni, mula-mula macam xpe kottt. kita try beli satu je dulu. lepas tu lain kali beli la lagi kan. agak-agak dalam sebulan kemudian keee. tapi ya hampunnnnn, susah wa cakap lu susah. beli sekali, pasti nak lagi. siap standby depan pc setiap kali dia launch design baru. dorang pulak jenis dua kali seminggu nak update baju baru sesaje. stressssss la aku. T___T hari ni beli, esok sampai. lusa beli lagi, tulat sampai. hoiiii choiii betul. tak de maknanya nak beli selai sebulan sekali. macam kena rasuk pon ye. sekarang dah insap sikitt. napsu membeli baju dah kurang, napsu membeli mende lain lagi meninggi. T___T

antara beberapa baju thepoplook yang aku ada,

penny chiffon maxi dress warna coffee kalau tak silap aku. 

ni penny chiffon maxi dress warna biru kehijau-hijauan. nama betul dia aku dah lupa.

ni penny chiffon maxi dress in yellow color kott kalau tak silap.

ada lagi dua plain penny macam ni tak sempat pakai. T__T nak pakai maxi dress bagai ni kena ada mood. tapi lagi stress bila pakai maxi dress macam ni berjaya buat aku nampak gemuk walaupon hakikatnya memang aku gemuk tapi ada aku kesah? (x___X) 

the dancing housewife part 1- instagram ;p

yang ni penny bunga-bunga limited edition. keluar dua jam je habisssss. nasib baik sempat. aku sempat rembat warna ni and warna hitam. lagi satu warna tak sempat. yang warna hitam lupa amek gambar. 

 Homer Henley maxi in yellow color

Homer Henley maxi in red color

dua-dua baju ni lengan pendek. jadi memang kena pakai dengan cardigan. besttttt gile kain dia. lembutttt sangat. dia ada tiga warna sebenarnya macam kat bawah ni. tapi aku tak beli yang warna biru. tak tau kenapa, memang tak nak. 

abaikan dua awek cantik manis ni. ;p fokus pada baju si duck face. ;p dalam banyak-banyak baju thepoplook, aku paling suka maxi dress ni sebab dia warna warni. senang nak mix and match. dia jenis takde lengan. aku dah lupa nama dia apa sebab dia keluar pon sekejap sangat. sekarang dah takde. dia full dress tapi kadang-kadang boleh buat kain sesaje macam ni, 

seeee. jimatkan. kihkihkih :D

yang ni daria maxi dress in burnt orange. ya, tu baby instant. ;))


Heartthrob maxi dress in blue

daria and heartthrob ni pon dua dua aku suka. suka sangat. kain dia lembut gile and yang penting, dia dah siap lengan panjang. tak perlu pakai cardigan. 

bagi aku, so far maxi maxi dress thepoplook yang paling best and ngam dengan aku. aku ada beli jugak beberapa dress online lain tapi tak tau kenapa rasa tak selesa bila pakai. mungkin faktor usia. kahkahkah. alasan. aku bab-bab pakaian, aku tak cerewet sangat sebenarnya. aku main pakai jeee. tapi yang paling penting, baju thepoplook ni buat laki aku keje 24jam nak menyondolsesajemacamtakdekejelain T__T. aku tak paham. tapi aku suka. HAHAHA. bai. ;p

34 comments:

  1. Kurus je! Mana ada gedmok... Gila manyak nadia nye koleksi! Ida baru berjinak jinak.... hihihihi.. Betul! Macam kene rasuk pun ada dengan poplook ni! Ida suka beli blouse dia... cantikkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali beli, memanggggg nak lagi! ;D

      Delete
  2. tayah nak nayang sangat larh... i jeles tau dak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maderrrr, mader pon banyakkkk jugak kannn baju thepoplookkkk! saje la tueewwwww~ ;p

      Delete
  3. nadia...chubbynye :p

    so cute..nk try pakai maxi dress gakla..

    ReplyDelete
  4. Nadia, kamu pakai ape pun cantek...
    kalo akak ko yg gebu ni pakai, buruk tau... badan kecik molek cantik la pakai... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak emme, baju thepoplook ni pon sesuai sangatttt untuk mommy to be kak, seriusssss!

      Delete
  5. heheh dh terjebak ek...mamap unya almari dh penuh koleksi poplook...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, mama gee lagi hebattt. berposinggg sakan. :)
      sep sekali, kita gengg! yayyy!

      Delete
  6. wahh harus terjebak jgak ni....hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la puan nory! :)
      pasti takkan menyesal. trust me! ;))

      Delete
  7. sekali dh terjebak ssh nk stopkan..;D

    salam kenal..heheh..alang2 singgah sini follow skali..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak sya! :)
      geng betul kita ni kan.

      Delete
  8. saya pun kenan, tp memandangkan sekarang ada baby menyusu tak dapatlah bergaya gini, payah nk selak2 nanti...hhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii :)
      tapi kan kak, ada jugak baju thepoplook yang cantik2 khas untuk ibu2 menyusu baby. baju dia ada butang dari atas sampai bawah, cantikkkkkkkkkkkkkkkkkk! :))

      Delete
  9. Replies
    1. sayangg, akak dah mengembang macam roti pau okehh! :p

      Delete
  10. Replies
    1. kak fieda laaaaaaaaagiiiii santekkk! ;))

      Delete
  11. Huwaaaa patutla penny chiffon asyik out of stok, rupanya cik nadia yang grab...huwaaaa :)

    Dear, dah boring lanting kat cheq ;)

    Banyak dah koleksi tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiii. ;)
      nadia ni pon nasib baik sempatttt je. ;p

      Delete
    2. awk xnk letgo ke yg limited edition tu?

      Delete
    3. hihihi ;))
      sorry dear. so far belum terfikir lagi..

      Delete
  12. klu nk letgo yg merah limited edition tu email me at : withallgrownup@yahoo.com.thnks :)

    ReplyDelete
  13. sya ni baru nk berjinak2 nk bl dresss poplook ni..tp saiz mcm sya tinggi 163 ade saiz ke ek...takut singkat plak...

    ReplyDelete
  14. Ah ah ye laaa ad ke saiz tuk waist besar gedabak

    ReplyDelete
  15. sis..klu nk letgo penny red le...letgo la sy...bile wassap 0195746105...hehehee

    ReplyDelete
  16. dear..if nak letgo penny LE kaler itam tu..kol sy 0165509659.tq

    ReplyDelete
  17. Nadia..akak pn pernah beli maxi camtu tapi sygnyer takleh pakai sbb singkat laa..tak sesuai laa sbb akak tinggi sket kot huhu.frusttt i tawwww huhuuu

    ReplyDelete
  18. Bukan main banyak lagi poplook kau kan. pakailah g dobi kelas tauuuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...