October 06, 2012

tutorial reply comment berantai

Bagi aku, kalau ada blog, bab nak reply comment adalah part paling cerewet sebab nak kena taip nama satu-satu balik. Tak boleh nak terus reply satu-satu dekat comment tu terus. Kan? Tapi sekarang masalah dah selesai. Yayyyyy! Meh kita share. Ni namanya tutorial reply comment berantai. contohnya macam ni, 

haaa, nampak tak. bila setiap kali orang tinggal komen, kita boleh terus reply komen dekat bawah komen dia. tak kesah blogspot ke, website ke, semua boleh. So, kalau korang agak-agak berminat nak menyenangkan keje mereply comment one by one supaya nampak lebih menghargai setiap komen yang diberi, meh try buat. aku pon baru je tau. kehkehkeh. ;p

First sekali, klik Settings.

Lepas tu , korang tekan Other dan pastikan dalam keadaan FULL :


Kemudian, klik Posts and Comments. Ambil Embedded. Then terus tekan Save Setting. Siapppp! Senang kan? 

Ok sekarang, cer try dekat comment blog masing-masing. jadi tak jadi tak? jadi kannnnnnnnn? wiiiiiii~


..............................................................................................
cerita lain. takde kaitan dengan tutorial. -___-

tercabar keperempuanan dan keisterian seorang isteri kalau suami mula berkecimpung bidang tanam tanaman ni nak nak pulak tanam bunga. asal balik keje cerita pasal bunga, asal balik keje cerita pasal bunga. tak leh jadi ni. kaw tau aku buat ape? kihkihkih. diam diammmm aku gi beli bunga jugak. 


 

dia satu, aku tigaaaa. tak nak kalah kan. (x___X) tapi pokok aku memang spesis tak berbunga. daun semata-mata. senang sikit jaga. kahkahkah. mungkin aku akan cucuk dua tiga kuntum bunga plastik esok supaya nampak lebih bersewiii. hihihiii. aku syak sekarang musim menanam kot. macam musim mengawan. mengawan pon ada musim tau. seriussssssssssssss. T__T kaw dah datang musim belum? aku musim sehari sekali wajib. kohkohkohkrohhh (-_____-)

eksyennnnnn gile, beli pokok pon nak menunjuk. aku tak paham. aku syak lumrah manusia babe. kerja tak menunjuk tak sah. hewheww. kaw tau pokok tantek titeewww ni harga berapa? 

RM1.90 jeewwwwww. kehkehkehkehhhh. :D

21 comments:

  1. akak dh try, JADI...thanks nadia

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyyyyyyyyyy! :) no big deal lah kak! :D

      Delete
  2. wahhhh....
    bagusnya tutorial tu.
    saya dah buat. mmg senang! tq nadia!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyenangkan keje kita semua kan. ;p

      Delete
  3. ha..tq tutorial tu..senang nak reply komen kan..

    murahnye pokok tu...! beli kat mane..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lynn xpe rajin reply satu2. ;))
      murahhhh kan? dekat ikea dear.

      Delete
  4. Replies
    1. for sure la ieda tau kan dekat mane sebab ikea kan second house ida.. ;))

      Delete
  5. tanteknya pokok die...ni kite jeles ni...heheh...

    baekk punyer tutorial, nk try jgaklah...tq nadia for sharing mering...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tantekkkkk kannn. ;p
      tapi daun semata2. bunga xde. huhu
      no big deall lah! :)

      Delete
  6. Senang lah nak reply comment saya ni kan hehhe.. Thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyyyy awak dah buat and jadi kan?! :)))

      Delete
    2. Ye jadi... Huhu.. Utk blog saya skrg guna wordpress jadi settingnya lain.. Apapun thanks...dpt pahala

      Delete
  7. hadoii... klako juge Nadia ni... musim mengawan sehari sekali ekk.... wakakkaka...

    hmm... sy pun suke bela pokok berdaun. sng jaga. yg berbunga mesti xsihat @ mati... sedeyyyy

    ReplyDelete
  8. ala...da try bt tutorial tu.xjadi la nadia.ada cara lain x?huhu

    ReplyDelete
  9. akak tak jadik pungs srottt T.T

    ReplyDelete
  10. sis.. kita buat tapi tak jadilah.. knape ea?

    ReplyDelete
  11. TQ fir the tutorial
    dah try dan berjaya
    skrg makin rajin reply komen kawan2
    (:

    ReplyDelete
  12. np sy wat tak jadi eyh???huuhuhuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...