May 19, 2013

#TSDayOut to Skypark Subang with Firefly and SimFlightKL


jujur aku bagitau korang ehh, kalau korang adalah seorang blogger, korang tak kenal dan korang tak tau apa itu #TSDayOut adalah satu kerugian besar wa cakap luuuu. :) sebab ape, sebabbbbbbb, dorang sokmooo buat event best-best! boleh dikatakan setiap bulan dorang mesti ada satu event besar yang sangatt best dan event tu melibatkan blogger. dan sebenarnya aku pon agak menyesal, nape laaa baru sekarang aku tau. kenapa bukan tahun lepass, mahupun tahun lepas lepas T___T 


bagi yang belum tau, #TSDayOut adalah stand for Tourism Selangor Day Out. biasanya, kalau ada sebarang aktiviti di sekitar selangor, pihak Tousrism Selangor akan jemput para blogger untuk join event yang dorang anjurkan. tapi heyy jangan tak tauu, dorang pernah bawak sampai ke krabi okehhhh! T___T bertambah-tambah penyesalan aku. kenapa baru tauuu T__T. jadi, kalau lepas ni korang terbaca dekat mana-mana #TSDayOut #TSDayOut, haaaa korang kena tauu, #TS tu stand for Tourism Selangor. oraitt? :) berminat nak join sebarang event akan datang under Tourism Selangor? tak susah ponnn. pastikan korang alert setiap apa yang dorang update dekat facebook dorang ke, website dorang ke, twitter dorang ke. okeh? korang boleh tengok sini ye, 

aku pon boleh dikatakan baruuu je tauu tentang kewujudan #TSDayOut ni hari tu baca dekat blog sape ntah lupa sorryy. aku pon teruss la LIKE facebook dorang. :) kebetulan time tu, dorang baruu je announce tentang next event #TSDayOut to Skypark Subang with Firefly and SimFlightKL, mustahill wa tengok jewww. hewhewhew :p haruss la laju-laju email dorang untuk join sekali walaupun dalam hati kebarangkalian untuk terpilih tu tersangat la nipis sebab dorang pilih secara random je. tapi mungkin rezeki aku kottt yeayyyy terpilihhhh. ;) tengok-tengok, ehh ehh, mila dengan nory pon terpilih, yeayy ada gengggg. ida tak join sebab dia kan business woman berjaya sekarang kalah mak datin. kuikui ;p ni antara nama-nama blogger lain yang join, 



so untuk #TSDayOut kali ni, dorang buat pada 11 Mei 2013 hari tu dekat Skypark Subang. 

seeeee, tengok itinerary #TSDayOut kali ni, best kan best kannnnnn :) pukul 9.00 pagi kita ada airport tour dengan skypark subang, lepas tu pukul 10.00 pagi kita ada airline tour dengan firefly, lepas tu pukul 11.30 pagi kita ada simulator tour dengan simflightkl. then rehat sekejap dan lunch di satu-satunya Peugeot Lounge di dunia. yessss satuu je dalam dunia! cool kan? :)) nanti aku review next entry satu-satu eh. semuaaa nak terang dalam satu entry ni mahu korang pitam membaca. kuikuikui :p 

ohh lupa nak cite, salah satu kelebihan dan kebestan korang join event ni, dorang akan sediakan baju khasss untuk semua peserta pakai supaya semua nampak seragam. smart kannn? bukan event ni je, memang semuaa event #TSDayOut. sebelum ni event #TSDayOut dekat FRIM, Kepong dorang semuaa pakai baju warna biru. smart babeee! aku tak join, aku tengok dalam gambar jewww (-___-') :P untuk event #TSDayOut ke Skypark Subang dengan Firefly and SimFlightKL ni, dorang bagi baju warna kuning. yeayyy smartt jugak! :) 

  

masa pendaftaran, Tourism Selangor bagi sehelai baju #TSDayOut, satu button batch boleh tulis nama dan satu pass untuk jelajah seluruh Skypark.


Skypark Subang pon bagi jugak wiwiwi ;). dorang bagi cap, yeayyyy!



nanti aku sambung next entry ehhh betapa bestnyaaaaa skypark subang ni. aku rasa dalam banyak-banyak airport, airport skypark subang paaaaling senang! kenapa? stay tuneeee. mihmihmih :))

17 comments:

  1. Byk nya aktiviti nadia..best akak tengok..
    Happy always dear :-)

    ReplyDelete
  2. sedihh giler gambar wa takde....sah lah yaya sayang Milo jew...hukhukhukhuk...

    hahahahah...gurauu je, syiookk kan TSDAYOUT ni, harap dapat join lagi..yeayyy!!!!

    ReplyDelete
  3. onie lagilah tak penah dengar pasal ni,pestaimmmm

    ReplyDelete
  4. bestnyerrr.,wak pon X tau jugakk.,uHUuuu

    ReplyDelete
  5. alaaaa bestnyaaaaaaa
    kat pahang x wat cannie errkk huhuh

    ReplyDelete
  6. alaaaaaa bestnyaaaaaaaa

    kat ktn x der erkk cannie !

    ReplyDelete
  7. Bestnyer...
    Mmg nampak meriah :)

    T-Shirt awesome :)


    p/s : Nadia, asben ikut last minit.. Jumaat malam sebelum gerak tu asben cakap dia nak seprise kononnya :D

    ReplyDelete
  8. tak pernah tau pun!
    macam menarik je.. nnt akak nk check it out la website ia.
    nak join jugak!

    ReplyDelete
  9. salam..bestnye...da lama mencari2 tuk join blogger nye event..huhu..tringin gak nk jumpe blogger xde lah asyik kat alam maya je..huhuhu..:-)..nice sharing nadia..

    ReplyDelete
  10. bestnya.. perak takde ke?? ke selangor je ni..hihi..

    ReplyDelete
  11. memang rugila kannnnnnn..
    ades...dh lama xactve blog.bla,buka blog.kemain bnyak cite.

    ReplyDelete
  12. hm
    tah bila nak bawak kite puleeee

    ReplyDelete
  13. nadiaaaa...i m back..hahahah..mana entry Sydney ni..pls..plss..cepat2 habiskan..ahahah

    ReplyDelete
  14. bru tau psl nie..TS tu stand for tourism selangor ke..

    ReplyDelete
  15. nak bagitau satu perkataan je.. jeles!~ lalalala..

    ReplyDelete
  16. sepertinya menarik sekali,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...