May 27, 2013

Spa Paling Besttt! :)


i is penggeli bila melibatkan pegang-pegang tubuh badan ni. T____T sebelum ni kalau aku pegi spa, aku pegi buat facial je. tak pernah la pulak nak buat spa badan bagai sebab rasa uwaaaaa geliiiii. T_____T tapii, menipu sangattt kalau aku cakap aku takde keinginan langsung nak berspa kannn. heyyyy besttt sangatttt rupanyaaaa. aku cakap terus terang ehh, salah satu cara nak mereward kan diri sendiri setelah siang malam bekerja adalah kaw pegi la spa. korang akan rasa macam waaaa like a princess sangatttt. ;) bestnyaaa. teringat-teringat. bayar dan tadah. :p tapi korang jangan risau, kalau korang pegi dekat Hannah Spa ni, dia sangattttt spa muslimah. dari pintu masuk je korang dah boleh tahu mana-mana lelaki tak dibenarkan masuk untuk keselamatan kann. 


kaw jangan macam-macam, ada je spa yang open berkongsi lelaki dan perempuan. tak ke bahaya namanya. menempah mautttt babe. no no noooo. (x___x)


sebenarnya kawan aku yang rekemenkan try treatment dekat Hannah Spa ni. mula-mula aku macam mak aii jauhnyaa dari rumah ke Kajang sebab spa ni dekat Kajang. landmark dia kaw cari je Hospital Kajang. dia betul-betul mengadap pintu belakang Hospital Kajang. tapi oleh disebabkan kawan aku cakap spa ni antara spa paaaaaling best dan dia adalah kaki spa, aku sanggupppp redahhhh sampai ke Kajang. apeadehallll  :) lagipun bulan 5 adalah bulan palingggg busy T___T tak salah rasanya sekali sekala nak kena membelai walaupun setiap malam dah dibelai. kohkohkoh. :p aku pon hangkutt la kawan aku lagi tiga orang tu sekali buat temann, nak hangkut laki tak boleh kannn.

masuk-masuk je spa, wahhhhhh. cantiknyaaa spa nii. :) biasa kan kalau spa mesti ala-ala kampung, ala ala bali, lagu pon ala-ala thaii kann. tapi Hannah Spa very the moden uolss konsep dia. i likeee! :) masuk-masuk je korang akan terus nampak shine bright like a diamond ni :P






dan ni adalah ruang bersantai. heyyyy modern kan? :)



dan kenalkan, ni la pemilik Hannah Spa :) Kak Fadhiah dan Encik Mohd Irwan. kenapa aku pilih spa ni? sebab Kak Fadhiah ni adalah seorang Doktor di Hospital Kajang. haaaa, jadi kaw tak perlu risau bab pakar yang memandai-mandai sebab dia dah sedia pandai. Doktor kannnn :) dan 'Hannah' adalah diberi nama sempena nama anak perempuan Kak Fadhiah dan Encik Mohd Irwan. so sweettttt. :) 



dan kenalkan, paling kanan adalah adik Kak Fadhiah, Farah dan paling kiri adalah Lily. haaaa, Lily ni la yang sental badan aku sepanjang aku buat treatment dekat sini. heyyyy best gileee wa cakap luuu :)



aku amek pakej sauna, scrub dan basic facial. jadi mula-mula kita start dengan sauna dulu. masa mula-mula Lily cakap, nadiaaaa, bukak semua dan pakai ni ye. amagaddd. (-___-') aku dah risauu dahh. kena bogel kee. muahaha. almaklumlaaa, first time kann. wa kan jakun terlebihh. heyy korang, nanti jangan jakun macam aku tau. :p HAHA. kalau dia suruh tanggalkan, korang jangan risau. nanti dia akan bagi sehelai kain batik dan seketul tettttt yang pakai buang untuk korang pakai sepanjang proses treatment ni. cer kaw bayangkan spa ni open untuk lelaki dan perempuan. dah macam mana kaw nak menghadap lelaki kalau kaw kena berlegar-legar dari bilik ke bilik dalam spa ni secara berkemban ye dak? nampak tak kelebihan Hannah Spa? bagussss sangatttt servis dia. sangatt menjaga pelanggan.



dan sauna dia sangattt la moden. aku dengan ida panggil dia bilik peti ais sebab kotak petak macam peti ais. kehkehkeh. :) kitorang masuk berdua dalam ni. nory dengan mila buat benda lain. gilir-gilir. settle sauna, kitorang buat scrub dekat bilik yang sangattt la memukau rasa nak tdo-tdo je ok.



untuk scrub, heyy memang la dia akan scrub seluruh badan tapi korang jangan la risauuu. ;) dorang pon tahu part boleh sentuh dengan part tak boleh sentuh. tapi kalau kaw berani mati, kaw cakap la eh eh, ni abang saya punya. awak tak boleh sentuh sini. muahaha. mampuss aku tak cakap gitu. kuikuikui :p bestnyaaaa Lily scrubbbbbb, nanti nak pegi sini lagi lahhhhh. rasa gebus dan mulusss. bukan aku yang cakap, syafiq yang cakap sebab balik-balik dia terus test power. kohkohkoh. (x____x) mampusss mak aku baca esok ni kehkehkeh :p 

lepas settle scrub, kitorang buat facial guna product Mary Kay. curlasssss. :) bestnya bestnya bestnyaaaa. haaa betapa bestnya facial ni sampai ida tertido-tido. aku tak pahammm. aku punya la kusyuk menikmati. dia menikmati sampai tertido-tido. huhu.




tapi dalam banyak-banyak, aku teringin betul nak mandi susu dalam ni. 



menggiurkan kann? hari tu tak sempat buat sebab rushing sangat. jadi aku buat setakat yang sempat je. nanti lain kali nak datang sini nak buat mandi susu pulak la. orang cakap besttt. tapiii aku rasa yang tak mandi susu pon dah gebus dan mulus, kalau mandi susu aku syak laki aku MC dua hari. muahahaha. (x___x) lucahh la entry ni tak boleh panjang-panjang, ramai budak under age baca. HAHAHA. 

dahh aaaaa, aku bila start melalut, susah nak bentii. kuikuikui :p nanti korang boleh try pegi Hannah Spa ni ehh, best gile wa cakappp luuuu. :) lagipon sekarang dorang tengah ada promosi. kupon diskaun ada dengan aku 10 keping. potongan RM50, RM20 dengan RM10. korang nak korang roger aku dekat komen entry ni eh. nanti aku bagi no siri voucher. korang boleh dapat potongan harga time korang pegi treatment nanti. ni alamat dia ehh, 


Hannah Spa
No 17-1, Jalan Sentosa Villa 1/1, Taman Sentosa Villa, 
43000 Kajang, Selangor. 
03-87370846 / 017-2806972

atau korang boleh LIKE facebook Hannah Spa sini eh mana tau kot-kot nanti korang dapat Free Treatment keee ;)



dan ohh sebelum terlupa, Hannah Spa pon ada jual handbag original terus dari oversea uolsss. suami kak Fadhiah selalu outstation ke luar negara, jadi dia selalu la beli handbag dari sana. antaranya, 









dan percayalah, harga dorang jauhhh lagi murah dari korang beli dekat mana-mana butik di Kuala Lumpur mahupun JPO sebab dorang beli sendiri di luar negara. tag harga dari sana pon still ada lagi. apa-apa korang boleh roger Hannah Spa di Facebook sini ye :)

33 comments:

  1. Wajib bwk my mom dtg sini. Bonus for her sbb dia mmg suka original designer handbags (tp dgn harga murah!) It's gonna be our "mother-daughter" day out. Tq Cikgu for introducing me this!:)

    ReplyDelete
  2. Wajib bwk my mom dtg sini. Bonus for her sbb dia gila handbags!(Designer handbags harga murah double triple bonus for her!:D). It's gonna be a perfect "mother-daughter" day out. Tq Cikgu for posting this! Suka sgt!

    ReplyDelete
  3. Lama xg spa...lgsg xsmpt...busy sgt2... =(

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Nadia...nak voucher boleh??akak selalu sakit pinggang ni, kalo dapat full massage alangkah syiokkknya..hahaha

    ReplyDelete
  5. Uiii best lepas buat spa ni ye
    Mesti rase bertenaga lain mcm haha

    ReplyDelete
  6. giler ahhh nadia nie. separa lucah jer.kikiki
    mmg kalu gi spa like princess sgt2. tetiba teringat snow white, cinderelaa. waduhhhh...
    last akak gi spa bulan januari. wehh dah 5 bulan badan tak disental2. harus lah kena ni. biasanya akak amik cuti. 4 jam dok spa bila kuar tu rasa arrrggghhhhhh.... selesaaaa sgt badan.

    ReplyDelete
  7. wahhhh .. nak diskaun .. shma ngh mencari spa ni .. yer la hjg mggu ni nak kawen .. bz memanjang xsempat nak g spa T___T .. esk baru start cuti kawen .. so baru la terhegeh2 nk cari spa ..

    ReplyDelete
  8. rasa macam nak pergi lagi kan korang ?

    ReplyDelete
  9. syioknyaaaa...

    lau dkt lama dh leh p..apakan daya yui di perak..huhuhuuh....

    ReplyDelete
  10. Serius seumur idup akak xpnh gi spa pun...huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. me memang kaki spa :) :) biasanya me beli voucher/deal dari mcm2 website like milk-a-deal, groupon etc :)

    ReplyDelete
  12. percaya x teman baca sampai abes entri awk ni? siyes!! nak tergelak bacanya.. suka cara awk sampaikan cerita tentang spa ni.. hu2.. tingin nye nak ke spa.. lum pernah lg seumur hidup.. facial dh biasa.. spa, atau scrub.. lum lg.. penggeli mcm awk gak.. heee..

    ReplyDelete
  13. urmm tak pernah pegi spa lagi... geli sket org usik2 badan nie =D

    ReplyDelete
  14. wawawawa.. bestnya, lama x pg spa.. plg baru pg facial muka jer.. tu pun sebab dapat voucher free hihihihihi ... tak up pun entry tu lg x sempat...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum yaya, stok geli2 ni buat meremangg bulu roma. hahahahahahah.

    ReplyDelete
  16. serius sy pun tak pernah cuba berfacial dan berspa...maklum lah I muda lagi kak yaya...hehe...tp sekali cuba rasa nak lagi...bestt

    ReplyDelete
  17. nak jugak spa free hehehe...

    ReplyDelete
  18. cantik dan kemas
    kalau macam nie akk hari2 nak pi spa ! ;)

    ps : x pernah manjakan diri , x tahulah bile huhuh

    ReplyDelete
  19. wow!! bilik dia pun sangat terapi.. tenang je.... ena dah lama tak g spa... serius, rindu nak badan ena ni di belai2... XD tu yg selalu suruh mak urut tu.. XD

    ReplyDelete
  20. Seronoknyer pegi spa! Tenang dan best je kan lepas spa. Rasa selesa sangat2 dan makin berseri. Hehe. ;)

    ReplyDelete
  21. fuuuyoooowwwwwW.
    lama gak tak mandi susu nie ;)

    ReplyDelete
  22. huyoo..bestnye..dkat je umah i dgn hospital kajang..i pon penggeli gak. tapi pernah skali gi spa time sebelum kawen hari tu best lak..leh try lg nih..hehe..voucher tu ada expired date ke?;p

    ReplyDelete
  23. ein jejakkan kaki kat spa pun xpenah... huhu

    ReplyDelete
  24. Akak pun dalam planning nak ke spa, nak merelaxkan tubuh setelah 2 minggu rushing dengan trip, dan juga skrg ni sibuk siapkan TESIS plak.. adoyaii memang letih..
    dan SPA la jwpn kepada permasalahan kita kan? :D

    ReplyDelete
  25. salam.
    sohoque ni ;). baru sempat jenguk blog anda. tq

    ReplyDelete
  26. bestnya kalau dapat men'spa' kan diri kan...lama rasanya xmemanjakan diri sendiri...huhu..

    ReplyDelete
  27. ida geli jugak . siap jerit jerit lagi ken ya.... jom pergi lagiiiiii!!

    ReplyDelete
  28. nak kupon voucher boleh?ingat nk g jugak la kat situ..nak amik yg pakej facial, massage n scrub..badan da sakit2 lenguh2 macam org keje buruh..padahal duk opis ngadap PC ari2..huhuhu!pape emel kat nurainzulaikha@ymail.com..tenkiu..

    ReplyDelete
  29. terase macam.. katak bawah tempurung ke aku ni? dik oii.. tak sampai 10 minit dari rumah kak fifi.. pehal kak fifi taktau ni? adoi.. cemane nak dapatkan voucher? teringin r nak pergi.. rase nak pergi malam ni jugak..

    ReplyDelete
  30. nak kupon voucher jgk... leh? atie_hideaki@yahoo.com

    ReplyDelete
  31. MEMNG MODRN..LUAR NAMPK BISING..DALAM MESTI TENANG..NAK RASA BADAN DIBELAI JUGA

    ReplyDelete
  32. Wah.macam best je spa ni.tapi kalau ada pakej utk hubby wifey lagi best.hehe

    ReplyDelete
  33. Spa ni nampak sangat-sangat comel!!!! Hehehehehehhe. Bolehla ajak dia join SpaKita.com sekali. Nanti kalau you nak book online pun boleh singgah SpaKita.com ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...